Solgt: 19 800 000 kr

Tyslevveien 60

18 800 000 kr
273 m²
4 soverom
Velkommen til Tyslevveien 60
Nordstrand/Sæter
Solrik og pen klassisk villa med tomt på 988 kvm
 • Prisantydning
  18 800 000 kr
 • Omkostninger
  471 342 kr
 • Totalpris
  20 271 342 kr
 • Byggeår
  1928
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  273 m²
 • Bruksareal
  280 m²
 • Tomteareal
  988 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tyslevveien 60, en klassisk villa fra 1928 med stor solrik tomt på 988 kvm. En innholdsrik og pen bolig som er jevnlig vedlikeholdt og pusset opp gjennom årene, samtidig som man har ivaretatt flere av boligens klassiske særpreg. Boligen har en romslig planløsning som inneholder bl.a. flere stuer, vinterhage, peis og egen inngang til kjelleretasjen. Stor og flat tomt som er pent opparbeidet med skjermet terrasse og hage. Eiendommen ligger barnevennlig til, med umiddelbar nærhet til kollektivtransport og servicetilbud på Sæter. Kort vei også til skoler og fritidstilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tyslevveien 60, 1163 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 118, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 308 kvm
Totalt bruksareal: 280 kvm
Totalt primærrom: 273 kvm
Primærrom:
Kjeller 78 kvm:
Trappegang, vaskerom, bad, soverom og kjellerstue.
1. etasje 87 kvm:
Entré, hall, soverom, kjøkken, spisestue (med utgang til vinterhagen) og stue.
2. etasje 87 kvm:
Trappegang, bad, 3 soverom, allrom med utgang til vestvendt balkong.
Loftetasje 21 kvm:
Trapperom, treningsrom.
Sekundærrom:
1. etasje 7 kvm:
Vinterhage med utgang til stor terrasse og hage.
Godt med lagringsplass i boder (ikke målbar grunnet takhøyde under 190 cm) og knevegger på loftet.
Frittstående dobbelgarasje på ca. 29 kvm. med tilhørende utebod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport datert 16.08.2021 utført av Anticimex ved Erik Wiklund Nordnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Villa over 2 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapporten oppført med grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner fundamentert på ukjent byggegrunn. Iflg. selger ble boligen drenert av tidligere eier i ca år 2000. I boligsalgsrapporten er dreneringen gitt et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Yttervegger er av reisverkskonstruksjon som utvendig er kledd med liggende panel. I 2021 ble panel og isolasjon byttet på nordveggen. Kledningen på øst- og vestveggen er gitt TG2 pga. alder.
Etasjeskillere er i tre.
Takkonstruksjonen er i mansardstil og tekket med glasert takstein. Taket ble tekket med ny glasert takstein i 2015. I boligsalgsrapporten er taket gitt et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Boligen har vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra 1987, 1995 og 2008. 2 stk vindusglass er fra 2021. Takvinduer fra 2015. 2 stk vinduer fra byggeår. Verandadør er med to-lags glass fra 1978, hvor glasset er punktert. Vindu i stue (syd-vendt) har noen riper og 2 gamle vinduer på loft er sprukket.
Frittstående dobbelgarasje som er oppført i uisolert bindingsverkkonstruksjon, utvendig kledd med liggende panel. Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takplater. Garasjen har leddet port med elektrisk portåpner..
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Tyslevveien 60 er en klassisk og sjarmerende villa med en solrik og flott beliggenhet nær Sæter. Et barnevennlig villaområde med kort vei til bl.a. skoler, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud.
En meget pen bolig med en romslig og innholdsrik planløsning. Overflater og innredning er holdt i en klassisk og moderne stil, hvor det er lagt vekt på å bevare enkelte av husets klassiske elementer. Den ekstra gode takhøyden (takhøyde på opptil 282 cm), rosetter i himlinger og profilert listverk er noen av elementene som ivaretar husets klassiske karakter.
Boligen er oppført i 1928, og er påkostet og vedlikeholdt gjennom årene. Tidligere eier drenerte huset i 2000 (i boligsalgsrapporten er dreneringen gitt et «verdibevis», ref. vedlegg i boligsalgsrapporten), mens nåværende eier har utført oppgraderinger som i hovedtrekk har bestått av:
Pusset opp badet i kjelleretasjen i 2009, samt lagt vannbåren gulvvarme på badet og i kjellerstuen.
Nytt kjøkken fra HTH i 2014.
Lagt ny glasert takstein på taket i 2015 (i boligsalgsrapporten er taket gitt et «verdibevis», ref. vedlegg i boligsalgsrapporten). Samtidig ble også takvinduene skiftet, samt nye vannbord og takrenner (ikke de fra verandaen).
Slipt og Osmo behandlet eikeparketten i 2016 i stuer i 1. etasje, samt i gang og tv-stue 2. etasje.
Kosmetisk oppussing av badet i 2. etasje i 2017.
Installert ny elektrisk garasjeport i 2017, og ny sidedør til garasjen i 2021.
Lagt ny panel og isolasjon på husets nordvegg i 2021.
Kjeller:
Kjelleretasjen inneholder trappegang, vaskerom, bad, soverom og kjellerstue.
Trappegang med gulvfliser og tilliggende praktisk lagringsrom. Hyllene i lagringsrommet vil følge boligen.
Eget stort vaskerom med gulvfliser og egen praktisk utgang direkte til terreng. Vaskerommet er innredet med skapinnredning med hvite glatte fronter og benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. I boligsalgsrapporten er vaskerommet gitt en TG2 som helhetsvurdering. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 2017 er plassert i vaskerommet. Hyller i vaskerommet vil følge boligen.
Pent flislagt bad fra 2009 med gulvvarme. Badet er innredet med servantinnredning med overliggende servant med 2 stk. ett-greps armaturer. Dusjhjørne med glassdør og hånddusj. Vegghengt toalett. I boligsalgsrapporten har badet fått et «verdibevis» (se vedlegg i boligsalgsrapporten for nærmere informasjon om betingelser).
Soverommet har eikeparkett på gulv og hvitmalte murvegger. (Rommet er ikke godkjent for varig opphold).
Kjellerstuen (ikke godkjent for varig opphold) ble pusset opp i 2020 med ny vinylparkett og nymalte overflater. Det er vannbåren gulvvarme i kjellerstuen.
1. etasje:
I 1. etasje ligger entré, hall, soverom (alt. tv-stue etc.), kjøkken, spisestue, vinterhage og stue.
Entré med vinylfliser og plass til yttertøy på knagger på vegg. Fra entréen går trappen ned til kjelleretasjen.
Fra entréen går du ut i hallen som har adkomst til både soverommet, kjøkkenet og stue. Fra hallen går trappen også opp til 2. etasje.
Stort soverom, alternativt tv-stue eller kontor etc., med god takhøyde.
Kjøkkenet ble pusset opp i 2014 med ny kjøkkeninnredning fra HTH. Hvite profilerte kjøkkenfronter og benkeplate av stein. Underlimt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur med Quooker (gir deg kokende varmtvann i kranen). Automatisk
"kne-åpner" av søppelskuff under vask. Integrert induksjonstopp (90 cm bred) fra Siemens. Miele ventilator over induksjonstoppen. Øvrige integrerte hvitevarer er stekeovn, kombidamp ovn, oppvaskmaskin (ny i 2019), kaffemaskin og kombinert kjøl/frys med egen skuff for produksjon av isbiter, alle fra Miele. Det er også integrert vinskap på kjøkkenet. God takhøyde og plass til spisebord på kjøkkenet.
Flott spisestue med god takhøyde og rosett i himling. Vedkamin i rommet (ikke i bruk pga. brudd på rør fra kamin). Fra spisestuen er det utgang til vinterhagen og videre til terrassen og hagen.
Stor vestvendt terrasse på ca. 63 kvm., innrammet av hekk som gir god skjerming. (Døråpner/lukker på terrassedøren går iflg. selger ikke helt opp i riktig stilling når man lukker, men døren er allikevel lukket og kan ikke åpnes fra utsiden).
Fra spisestuen er det doble skyvedører inn til stuen. Stuen har samme gode takhøyde og rosett i himling. I tillegg er det peis i stuen, som gir ekstra hygge.
2. etasje:
Boligens 2. etasje inneholder trappegang, bad, 3 soverom og allrom. God takhøyde også i alle rommene i 2. etasje.
Stort og pent flislagt bad som ble kosmetisk oppusset i 2017. Oppussingen bestod bl.a. av nye fliser og ny innredning. Badet er innredet med servantinnredning med dobbel overliggende servant og 2 stk. ett-greps armaturer. Egen dusjnisje med glassdører, hånddusj og regndusj. Avsatt plass og røropplegg for badekar. Gulvstående toalett. I boligsalgsrapporten er det gitt TG2 for membranen da denne er fra 1995 og anbefalt brukstid er vurdert til å være over halvparten av forventet levetid.
3 gode soverom, alle med god plass til garderobeskap. Hovedsoverommet ble pusset opp i 2019 med ny parkett og nye garderobeskap.
Allrommet benyttes i dag som kontor, men kan også fungere fint som en ekstra tv-stue eller lignende. Fra rommet er det utgang til vestvendt balkong på ca. 6 kvm.
Loft:
Fra trappegangen i 2. etasje går trappen opp til loftetasjen. Stort loft med godt med lagringsplass. Et av rommene på loftet er tidligere benyttet som treningsrom av eier. Sikringsskapet (med automatsikringer) er plassert i dette rommet.
Frittstående dobbelgarasje på ca. 29 kvm. med elektrisk garasjeport. Lagringshyller i garasjen vil følge salget.
Utebod på ca. 5 kvm. i tilknytning til garasjen.
Diverse taklamper vil ikke følge boligen.
Se boligsalgsrapport datert 16.08.2021 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovn og gulvvarme. Elektriske varmekabler på badet i 2. etasje, mens badet i kjelleretasjen og kjellerstuen har vannbåren gulvvarme.
Peis i stuen og vedkamin i spisestuen. (Kaminen i spisestuen er ikke i bruk pga. brudd på rør fra kamin).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 25.08.1924 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Boligen er registrert hos plan- og bygg som en horisontaldelt tomannsbolig, men benyttes i dag som en enebolig (uten at boligen er omregulert til enebolig).
Det foreligger ferdigmelding for garasjen, datert 03.08.1991.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at innredning av kjelleretasjen ikke er byggemeldt. Dvs. at at rom betegnet som soverom og kjellerstue i kjelleretasjen opprinnelig er byggemeldt som boder og således ikke godkjent til varig opphold. Selger har sendt søknad til pbe for omregulering av rommene til varig opphold, men søknaden ble avslått pga litt for små vinduer (ny eier må evt. sette inn noe større vinduer dersom man ønsker en omregulering).

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 993549, tinglyst 01.06.1923.
Bestemmelse om veg. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Det samme gjelder for servitutt tinglyst 20.07.1923, med dagboknr 993550. Bestemmelse om veg.
Dagboknr 72034, tinglyst 07.11.1986.
Erklæring/avtale. Tyslevveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det, skal eier av eiendommen være med på å opparbeide veien til regulert bredde og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Eiendommen er utskilt fra gnr. 93 og følgende servitutter er tinglyst der før utskillelsen 25.05.1923.
Dagboknr 912611, tinglyst 24.10.1919, erklæring/avtale, Dagboknr 993398, tinglyst 07.04.1922, Bestemmelse om bebyggelse og dagboknr 993399, tinglyst 15.12.1922, Erklæring/avtale. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen har tinglyst rett til kjørbar adkomstvei (4 meter bred) over naboeiendommen gnr. 183 bnr. 615, med adresse Tyslevveien 58.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tyslevveien 60 har en solrik og sentral beliggenhet i et populært villaområde nær Sæter. Området utmerker seg som et barnevennlig område med begrenset gjennomgangstrafikk og kort vei til skoler og fritidstilbud som bl.a. «Niffen».
Fra eiendommen er det kun ca. 200 meter til Sæter torg med pent opparbeidede utearealer og mange caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000 (på motsatt side av gaten for torget). På Sæter finner du i tillegg bl.a. treningssenter, legekontor, bank m.m.
I tilknytning til Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon.
De to andre lokale handelssentrene i bydelen, Lambertseter og Holtet, er heller ikke langt unna. Lambertseter Senter har et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino, mens du på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flere badestrender langs fjorden og til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kun noen få minutters gange til Nordstrand IF («Niffen») med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
Områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, Sats på Lambertseter og Best Helse på Holtet.

Adkomst

Tyslevveien er en rolig villavei som strekker seg fra Nordseter Terrasse til Nordstrandveien. Tyslevveien 60 ligger i strekket mellom Munkelia og Nordstrandveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærmiljøet.
Kort og lite trafikkert skolevei til Nordseter barne- og ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og privat innkjørsel med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4054 datert 11.02.2004.
Det foreligger tillatelse til oppføring av 3 eneboliger med takterrasse i Nordstrandveien 48A-C.
Det har tidligere vært gitt tillatelse til oppføring av en enebolig med sekundærleilighet i Tyslevveien 56A og arbeidene ble påbegynt, men har nå stått stille flere år. Tillatelsen er gått ut og eier av Tyslevveien 56 er blitt bedt om å enten fjerne det bygde eller å sende inn ny søknad.
Sæter er under utvikling og store deler av boligområdet på motsatt side av Nordstrandveien er solgt til utbygger. og det må påregnes utbygging.
Det er dessuten både godkjent utbygging, og det foregår pågående detaljregulering rundt Sæterkrysset (i Ekebergveien, Tallbergveien, Nordstrandveien og Poppelstien), hvor det skal legges til rette for leilighetsbygg og forretninger. Konferer gjerne med megler.
Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.744,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 17.213,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 50.000,- (inkl nettleie) pr. år. / ca. 44.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca.kr 15.000,-.
Boligen er tilknyttet Vikenfiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen Nordstrand alarmselskap, og selger har betalt ca. 5.000,- pr. år. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og abonnementer.

Formuesverdi

Formuesverdi basert på inntekståret 2019 er kr 3 477 761,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 12 519 939,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 19 271 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inger Borgen Hansen og Jan Frode Hansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0163/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21163

Dato

Sist oppdatert: 17. desember 2021 kl. 13:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.