Solgt: 3 500 000 kr

Økernveien 84

3 500 000 kr
66 m²
2 soverom
Keyserløkka/Hasle
Gjennomgående og lys 3-roms toppleilighet med utgang til balkong. Moderniseringsbehov.
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  262 000 kr
 • Omkostninger
  8 819 kr
 • Totalpris
  3 770 819 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 906 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående og lys 3-roms leilighet med pontensiale på populære Keyserløkka/Hasle. Leiligheten ligger i øverste etasje og har naturlig innslipp av lys, god planløsning og separat kjøkken. Leiligheten har hyggelig og romslig balkong på ca. 7,2 kvm med gode solforhold og bred utsikt over Hasle.
Borettslaget er veldrevet med god vedlikeholdshistorikk. I 2010 ble det bl.a. satt inn nye balkongdører og vinduer ifm. rehabilitering av fasade.
Keyserløkka anses som en av områdets mest etterspurte beliggenheter på grunn av sin sentrale, men samtidig rolige beliggenhet. Her er det kort vei til grøntområder, offentlig kommunikasjon og et variert servicetilbud.
Moderingseringsbehov i leiligheten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Økernveien 84, 0575 OSLO
Gårdsnummer 128, bruksnummer 42, kommunenummer 301
Andelsnummer 229, Keyserløkka Øst Borettslag, organisasjonsnummer 950 158 506

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
Bad, gang, stue, kjøkken og 2 soverom: 66 kvm
I tillegg disponerer 1 kjellerbod på 5,7 kvm og loftsbod med guvlareal på 6,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.01.2020 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i armert betong.
Bærende ytter- og innervegger utført med spekket tegl. Pusset og malt fasade. Uisolert salttakskonstruksjon utført med taksperrer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandgrad 2 på følgende:
- Bad: Fallforhold i dusjsonen ble testet med vann fra dusjbatteri. Det ble registrert enkelte områder der vann blir liggende igjen. Stedvis hakk i fliser. Enklere fuger med behov for reparasjon, utskiftning.
- Kjøkken: Overflater med synlig bruskslitasje.
- Gulv, vegger og himling: Dette er overflater med synlig slitasje med behov for overflatebehandling.
- Luftbehandling: Det skal være tilstrekkelig med tilgang på friskluft via ventiler i boligen. Men det påpekes at naturlig avtrekk har varierende effekt grunnet vær og temperaturavhengighet. Det er
naturkreftene som påvirker luftutskiftningen som følge av trykk og temperaturforskjeller ute og inne.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og gjennomgående 3-roms med balkong på 7,2 m2 beliggende på attraktive Keyserløkka. Leiligheten ligger i øverste etasje (4.etasje) med bred utsikt utover Hasle.
Behov for oppussing og modernisering av leiligheten.
Leiligheten inneholder:
Entrè:
Romslig entré med god oppbevaringsplass til sko og yttertøy. Flislagt gulv.
Stue:
Stor og flott stue med god planløsning. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys. Det er god plass til spisebord og sofagruppe.
Balkong:
Fra stuen er det utgang til en syd-vendt balkong på ca 7,2 kvm. Balkongen har gode solforhold på sommerstid. Det er god plass til sittegruppe balkongen.
Kjøkken:
Separat kjøkken med Fronter i lakket finert utførelse. Her er det rikelig med skap- og benkeplass. Plass til lite spisebord og tilhørende møblement. Frittstående hvitevarer. Det er opplegg for kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenskap. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Bad:
Flislagt baderom fra 2001 utført i borettslagets regi. Badet er unnredet med et gulvstående toalett, vegghengt servant og vegghengt dusjdører i glass og sluk i dusjnisje.
Hoved soverom:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Originalt garderobeskap. Soverommet vender ut mot rolige omgivelser.
Soverom 2:
Passer yppelig som gjesterom eller barnerom. Plass til dobbeltseng eller sovesofa. Soverommet vender ut mot bakgård.

Oppvarming

Elektriske panelovner. Varme i gulv på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1953.
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1949, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan ikke dokumenteres.
Det er gitt ferdigattest for fasaderehabiliteringen i Økernveien 82-84 datert 04.10.2010.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet skjønn og en erklæring/avtale vedr. regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Keyserløkka Øst er et veletablert og populært borettslag i bydel Grünerløkka i Oslo. Lavblokkene ble bygget tidlig på 50-tallet. Store grøntarealer mellom blokkene samt utsiktspunktet Hasleparken, gjør boligområdet til en grønn oase i byen. I tillegg er det store parklignende grøntarealer rundt og mellom bygningene. Dette er et skjermet og barnevennlig boligstrøk.
Leiligheten har en meget god intern beliggenhet på Keyserløkka, da den ligger tilbaketrukket til med et hyggelig utsyn. Samtidig ligger leiligheten sentralt til med gangavstand til f.eks. Grünerløkka, Tøyen, Hasle Torg, Carl Berner m.m.
Keyserløkka ligger sentralt med et rikholdig servicetilbud og det meste av fasiliteter. Området har egen nærbutikk, og det er kort avstand til Carl Berners plass og Hasle Torg med det meste av forretningstilbud, flere treningssentre og t-bane. Nylig har det også åpnet et spennende nærsenter på Vinmonopolets gamle vinslott, og både der og på Hasle Torg finner man hyggelige spisesteder. Veien er også kort til Tøyen med flere nye utesteder, kafeer og restauranter, Tøyenbadet og Tøyenparken, Ola Narr, Botanisk Hage, Munch-museet og Sofienbergparken. Grünerløkka med sitt yrende folkeliv og rike servicetilbud er i gangavstand. Her er bl.a. Ringen kino, en rekke kafeer og resturanter samt utelivsmuligheter. Keyserkiosk er et av områdets fasiliteter - en sjarmerende telefonkiosk fra 60-tallet med "bibliotek" for bokbytting.
Tøyen togstasjon på Gjøvikbanen ligger på Keyserløkka og er en unik mulighet til å ta toget ut i Nordmarka. Til Movatn tar det for eksempel ca. 15 minutter med toget.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris i Grenseveien (også søndagsåpent), Coop Mega på Hasle Torg, Kiwi i Grenseveien, Rema 1000 i Hovinveien og Lille Tøyen kolonial i Lille Tøyen Hageby like ved. For ytterligere servicetilbud har Ensjø et godt og variert utvalg. Det er kort vei til Hasle Torg, Tøyen senter og Ensjø. På Hasle Torg er det bl.a. Vinmonopol, Coop Mega, Baker Hansen, Nille, SATS, frisør og apotek. Tidligere i år åpnet også bydelskroen LUN. Stedet er en liten trivelig bar med alle rettigheter. Når det gjelder treningssentere er det også flere andre alternativer som SATS og Fresh Fitness i området. På Carl Berner Torg føres det nå opp tre nye bygninger. I tillegg til leiligheter vil det komme spesialforretninger, kafeer og mye mer der (kilde: carlbernertorg.no).
Området gir god mulighet for offentlig kommunikasjon via buss (60, 21 og 28), trikk (Carl Berner), T-bane (Hasle T-bane/Carl Berner T-bane), tog (Tøyen) og flybuss (Grenseveien). Bilkollektivet er også etablert på Keyserløkka.
Eiendommen har gangavstand til Hasle barneskole, Frydenberg ungdomsskole og Teglverket skole (1-10 trinn). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste er Keyserløkka barnehage som ligger like ved leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.951 kvm som tilhører borettslaget. Tomten til borettslaget er pent opparbeidet med plen og diverse beplantninger og prydbusker. Det er fine grøntarealer mellom blokkene. Flere lekeplasser i området.

Parkering

Borettslaget har 107 parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Søknad sendes elektronisk via hjemmesiden.
Borettslaget har inngått avtale med Grønn Kontakt (GK) om løpende drift av anlegget for elbillading. Infrastruktur er under etablering og anlegge forventes i drift fra november 2019. Den enkelte som leier en parkeringsplass og ønsker å aktivere ladepunkt på sin leide parkeringsplass må kjøpe ladestasjon fra Grønn Kontakt (GK) som også sørger for monteringen. Videre må det inngås en abonnementsavtale med GK.
Det er fem gjesteplasser i Finns vei. Plassene utenfor butikken kan også brukes som gjesteparkering utenom dennes åpningstider.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Saksnummer 201617440 hos Plan- og bygningsetaten: På hjørnetomten på oppsiden av krysset ved Økernveien/Grenseveien er foreslått bygg for bolig og næring.
- Saksnummer 201609079 hos Plan- og bygningsetaten: På hjørnetomten på nedsiden av krysset ved Økernveien/Grenseveien er planer om bolig/næring, hotell, torg m.m.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 3.906,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsførsel, bygningsforsikring, kommunale avgifter og renter og avdrag andel fellesgjeld.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.476,-
Trappevask kr 125,-
Kabel-tv kr 305,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og det er opplyst fra forretningsfører om at den økes fra 1.mars 2020. Fellesutgiftene vil økes til kr. 4.045,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.100,- pr. år. / 4.346 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger, men må bestilles fra Get.
Det er i tillegg installert fibernett fra Lynet som gjør at beboerne kan inngå avtale med Lynet om etablering av internett via fiber.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.097.760,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr.3.951.934,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 66.852,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 262.000,- pr. 01.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 64.448.321,- pr. 16.12.2019 og lånevilkårene er:
Lånenr. EIKA1-152021434
Type lån: Annuitetslån
Rentebetingelser: Flyt 2,65%
Restløpetid: 15 år 11 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.770.819,- Av dette beløpet utgjør kr 262.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Keyserløkka Øst Borettslag.
Borettslaget består av 267 leiligheter og 1 tjenesteleilighet.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.keyserlokkaost.no
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt i borettslaget. Innekatt er tillatt uten søknad, men det er ikke tillatt å lage arrangementer slik at katten kan gå fritt ut og inn for eksempel via veranda. Da er det ikke lenger innekatt. Dyrehold kan imidlertid tillates på visse vilkår. Eget skjema må fylles ut av søker. Se årsberetning og husordensreglene.
Fellesvaskeriene er i Finns vei 5, Økernveien 80 og Einars vei 4,5 og 17, og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
Borettslaget har egen parsell- og frukthage der beboerne kan dyrke egne grønnsaker.
I Grenseveien har borettslaget et velferdsrom med kjøkken. Velferdsrommet kan benyttes til barnedåp, konfirmasjon, møter, barneselskap og andre sosiale sammenkomster. Kjøkkenet er utstyrt til 30 personer og inneholder stort kjøleskap, lite kjøleskap med fryser, komfyr og industrioppvaskmaskin. Det er ca. 50 stoler av typen klappstoler tilgjengelig. Velferdsrommet disponeres i tiden klokken 10.00 - 21.30. Beboere i Keyserløkka Øst borettslag skal betale kr. 500,- for reservasjon mandag til søndag. Dersom du reserverer tre dager i helg (fredag, lørdag og søndag) blir prisen kr 1 000,-.
Det er nå etablert et overnattingsrom i Grenseveien. Rommet kan kun leies av Keyserløkka Øst sine andelshavere når de har overnattingsgjester på besøk. Ved leie av rommet disponerer du i alt seks sengeplasser. Priser for leie er kr. 200,- for et døgn og det kan reserveres for maksimalt sju dager sammenhengende.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Etablering av nye ladepunkter for el-bil ved parkeringsplassene (pågår)
2018: Rehabilitert toalettene i velferdslokalene
2017: Renset kanaler utluft kjøkken og bad. 5-årskontroll brannslokningsapparater
2016: Etablert velferdslokale med kjøkken. Get Safe med brannvarsling til sentral
2015: Etablert overnattingsrom
2014: Parsell- og frukthage etablert. Påbegynt treplanen (2014-18)
2013: Uterehabiliteringen ferdigstilt
2012: Vaskeriene rehabilitert. Lekeområder/skøytebane ferdigstilt
2011: Nye avfallsbrønner
2009-2010: Fasaderehab. og nye balkonger ferdigstilt
2007: Drenering, skifting av dører og oppussing av oppganger
2006: Dørtelefonanlegg
2000: Takene rehabilitert sammen med pipene
1998: Baderomsrehabilitering
1995: Utrekksledninger fra blokkene til kloakkledning
1994: Avsluttet utskifting av hele det elektriske anlegget
Planlagte oppgaver fremover:
- Vask av balkongfasadene
- Oppussing av oppgangene. (planlegges 2020).
- Inntaksrommene består av både gammel og ny teknologi. Utskifting er gjort ved behov, men en oppgradering vurderes gjennomført for alle rommene.
- Lyspunkter i fellesarealer begynner også å få et behov for utskifting og det vil da gi mulighet til å legge om til energisparende løsninger. Det vurderes å prioritere kjeller og loft.
- Gjennomgang av pussen og fornying av malingen i oppgangene.
- Taket på Einars vei 17-19 ble ikke tatt sammen med de andre takene i 2000 fordi det var tatt noen år tidligere. Undersøkelse har vist at det er behov for å i hvert fall sjekke taket for å avdekke tilstanden.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% ,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0173/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.19173

Dato

Sist oppdatert: 24. juni 2020 kl. 14:17

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.