Solgt: 7 900 000 kr

Enebakkveien 267C

7 900 000 kr
206 m²
6 soverom
Velkommen til visning Enebakkveien 267C
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Abildsø
Skap ditt drømmehjem! Stor enebolig med mye potensiale. Utleiemuligheter. Skjermet hage. Kort vei til skole og barnehage
 • Prisantydning
  7 900 000 kr
 • Omkostninger
  198 842 kr
 • Totalpris
  8 098 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  206 m²
 • Bruksareal
  206 m²
 • Tomteareal
  1 228 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en fantastisk mulighet til å skape ditt drømmehjem på Abildsø. Boligen ligger sentralt, men fremdeles skjermet med hekk. Her får du en stor bolig over 3 plan med totalt 6 soverom, 3 bad, 2 kjøkken, balkong, terrasse og en frodig hage. Boligen ansees som et oppussingsobjekt og det må påregnes oppgraderinger i alle rom. Underetasjen er ikke godkjent for varig opphold. Høydepunkter
 • Sentral beliggenhet
 • Skjermet hage
 • 6 soverom
 • God planløsning
 • Stor terrasse
 • Underetasje med egen inngang

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enebakkveien 267C, 1187 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 160, bruksnummer 192, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 231 kvm
Totalt bruksareal: 206 kvm
Totalt primærrom: 206 kvm
Primærrom:
Undertasje 67 kvm: Trapperom, gang, bad, kjøkken, soverom og kjellerstue
1. etasje 70 kvm: Entré, stue, kjøkken og to soverom
2. etasje 69 kvm: Gang, to bad og fem soverom
I tillegg disponerer boligen en utebod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.08.2021 utført av Lars Petter Ausland i Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i tre. Takkonstruksjon i saltak tekket med takstein og grunnmur i lettklinkerblokken på støpt plate.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen ansees som et oppussingsobjekt og det må påregnes oppgraderinger på alle bygningsdeler.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Her har du muligheten til å skape ditt drømmehjem! Oppussingsobjekt med mye potensiale. Boligen ligger sentralt på Abildsø, med kort vei til butikker, kjøpesenter, skoler og kollektivtransport. Boligen består av 3 etasjer, balkong i 2. etasje, terrasse ut fra hovedetasjen og en romslig hage omringet av hekk.
I hovedetasjen kommer du inn fra gangen til en romslig stue med videre utgang til terrassen. Her finner du også et romslig kjøkken, to soverom og kontor/garderobe. I 2. etasje finner du en stor og fin soveavdeling. Etasjen består av 4 soverom, hvor et av disse har utgang til sørøstvendt balkong, og to bad. Det første rommet til venstre når du kommer opp trappen er tegnet og godkjent som bod, men brukes i dag som soverom. Rommene er knyttet sammen via en romslig gang.
I underetasjen er det innredet med soverom, kjøkken, stue og bad. Etasjen har adkomst via trapp fra hovedetasjen, og har i tillegg egen inngang.
Boligen selges som et oppussingsobjekt og det må påregnes oppussing i alle rom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler. Varmekabler er ikke funksjonstestet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse for 1. og 2. etasje ble gitt 08.12.1989.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
-Brannslange skulle anskaffes og monteres.
-Toalett i 1. etasje må få avtrekk opp over bygningens tak.
-Rekkverk på trapp fra terrassen.
-Forskriftsmessig husnummerskilt oppsettes.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Kjelleren ble ikke omfattet av denne brukstillatelsen. Kjelleren var innredet som leilighet, men er tegnet som bodarealer samt bad og toalett. Dette har ved flere anledninger vært krevd tilbakeført av kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Underetasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. innmeldte byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Det samme gjelder rommet i 2. etasje som på plantegninger heter soverom 4. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. I hovedetasjen var det opprinnelig tegnet som et stort oppholdtrom for stue og spisestue. Her er det i dag satt opp vegger og bygget to soverom. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 8 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om kommunale vann- og avløpsledninger, adkomstrett, bestemmelser om utsalgskiosk og gjerde.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det gjøres oppmerksom på at underetasjen ikke er godkjent som rom for varig opphold, og derfor ikke lovlig kan leies ut. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Diverse

Eiendommen ansees som et oppussingsobjekt, og det vil ikke bli ytterligere ryddet og rengjort innen overtagelse. Det må påregnes oppgradering i alle rom.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebakkveien 267C ligger på populære Abildsø, i grønne omgivelser mellom Ryen og Skullerud. Her får du umiddelbar nærhet til fantastiske turområder med 3 minutter gange til Østensjøvannet med tursti videre inn i Østmarka.
For den treningsglade byr nærområdet ikke bare på idylliske turstier året rundt, men også Abildsø idrettsanlegg med Kunstgressbane og flere gressområder. 70-bussen tar deg til Ryen på 2 minutter og du vil her finne blant annet Sats og FreshFitness. I motsatt retning tar bussen deg til Skullerud Sport senter og Oslo klatresenter. Idylliske Østensjøvannet ligger et steinkast unna, og byr på gode turmuligheter året rundt. Står en lenger søndagstur på agendaen er Østmarka sterkt anbefalt med badevann, lysløyper, turterreng, Nøklevann, Rustadsaga og Skullerudstua.
Nærmeste dagligvarebutikk er Joker Abildsø eller Kiwi/Rema 1000 på Ryen. På Manglerud ligger nærmeste kjøpesenter med et bredt utvalg av restauranter, kaféer og andre forretninger. Den lokale Østensjø ring (78A) bussen stopper like utenfor leiligheten og tar deg dit på ca. 6 minutter. Det er for øvrig flere hyggelige kjøpesentre med kort reisevei fra Abildsø med Lambertseter, Bryn og Bøler for å nevne noen. Det tar for øvrig ca. 20 minutter til sentrum med 70-bussen, og nærmeste t-banestopp er på Ryen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 228 kvm. Tomten er fellesareal.

Parkering

Boligen har parkeringsplass på felles parkeringsområde foran husene.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 hentet 23.08.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen ligger innenfor rød støysone. Dette kan blant annet påvirke behov for dokumentasjon ved bruksendring eller bygging på boligen. Se kommuneplanens temakart T1 for mer informasjon rundt dette.
Det foregår planlegging av ny E6 og nye sykkelveier i området. Dette kan påvirke gatene i nærområdet rundt Abildsø. Mer informasjon om dette ligger på nettsidene til Pan- og Bygningsetaten.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 297,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Eiendomsskatten er kr 6 034,- for inneværende år.
Nåværende eier har ikke selv bebodd eiendommen, og strømforbruk er derfor ikke kjent.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 25 953,-.
Selger er ikke kjent med hvilken tilknytning boligen har til kabel-tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 146 914,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 728 890,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Manjit Kaur Bajwa

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0077/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2177

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 09:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.