Solgt: 3 900 000 kr

Radarveien 43

3 900 000 kr
65 m²
2 soverom
Velkommen til Radarveien 43 - flott beliggende toppleilighet - solrik, usjenert og overbygget balkong på ca 8 kvm - lite innsyn
Sebastian Håbesland
Presenteres av
Sebastian Håbesland
Karlsrud/Lambertseter
3-roms toppleilighet - bad fra 2020 i regi av brl. - fyring/vv ink. - solrik balkong - sentralt med kort vei til t-bane
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  288 000 kr
 • Omkostninger
  8 926 kr
 • Totalpris
  4 196 926 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 843 kr
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott beliggende leilighet i et populært boområde på Lambertseter. Trivelig bomiljø i et trafikkskjermet område og kort avstand til t-bane med hyppige avganger til bl.a. sentrum.
 • Innholdsrik leilighet med svært god planløsning - inneholder stue, kjøkken (oppusset 2011) med plass til spisebord, 2 soverom, bad (oppusset i regi av borettslaget i 2020) og entré med god skapplass. 2 utvendige boder (én romslig bod kun én trapp opp fra leilighetsplan) gir gode lagringsmuligheter
 • Solrik og overbygget balkong på ca 8 kvm. Balkongen har utsyn mot grøntområde og trivelige omgivelser. Lite innsyn.
 • Fyring, varmtvann, kabel-TV, internett, m.m. er inkludert i felleskostnadene
 • Kort vei til marka med gode tur- og rekreasjonsområder
 • Lave kjøpsomkostninger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Radarveien 43, 1152 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 158, ideell andel 1/1
Andelsnummer 200, Knausen Borettslag, organisasjonsnummer 947 963 430

Innhold

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Primærrom:
3. etasje 65 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten to boder. Én av bodene i blokkens loft (kun én trapp opp fra leilighetsplan) med skråtak på ca 13 kvm i gulvflate (klesskap i bod følger), samt én bod i blokkens kjeller på ca 6,8 kvm. Felles bod (til barnevogn, ski og sykler) i blokkens kjeller, og utvendig fellesbod til sykler rett utenfor blokkens inngangsparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.08.2021 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte: Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av mur og betong. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein (ikke besiktiget av takstmann). Utvendige fasader forblendet med teglstein og felter med liggende trekledning. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra 1988.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at følgende er gitt tilstandsgrad 2 (TG2):
- Overflater gulv: Parkettgulv bærer stedvis preg av bruksslitasje
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og gjennomgående leilighet med god planløsning.
Entré: God størrelse med romslig plassbygget garderobeskap fra 2015.
Stue: God plass til sofaløsning og spisebord. Vegger slipt og malt i 2015. Vegglamper og taklampe følger. Vindusflater vendt mot trivelige grøntområder. Utgang til overbygget uteplass. Royalimpregnert terrassegulv fra 2017.
Kjøkken: Oppusset i 2011. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn (fra 2019) og platetopp. Kombinert kjøl-/fryseskap (fra 2020) følger. Plass til spisebord ved kjøkken. Vindu vendt mot fellesområder.
Bad: Pent bad renovert i regi av borettslaget i 2020. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Varmekabler. Baderomsinnredning (servant med underskap, speil og speilskap). Downlights. Opplegg til vaskemaskin (kombinert vaskemaskin/tørketrommel fra 2020 følger).
Soverom 1: Hovedsoverom med plass til dobbeltseng. Vindu orientert mot sydøst. Påkostet plassbygget garderobeløsning fra 2015 (med innredning og hylleløsning).
Soverom 2: God størrelse. Vindu vendt mot fellesområder. Fastmonterte vegghyller følger.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer som er tilkoblet felles varmesentral. Fyring og varmtvann er inludert i felleskostnadene. Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.08.1960 og det foreligger ferdigattest for fasaderehabilitering datert 03.02.1995. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagslova § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
- Dagboknr. 61, tinglyst 05.01.1960: Borettslaget binder seg til følgende: Gjerder som ikke står i riktig avstand flyttes av borettslaget. Veigrunn og gjerder overdras til kommunen, uten utgift. Private stikkveier settes i stand med stikkrenner av veivesenet for borettslagets regning. Overvanns- og veiløp skal til en hver tid gis fritt avløp fra veiens område.
- Dagboknr. 12031, tinglyst 01.10.1962: Om naboeiendom sin rett til å ha kloakkledninger liggende over borettslagets tomt og rett til vedlikehold og ettersyn av disse.
- Dagboknr. 1473, tinglyst 06.02.1980: Om Oslo Lysverkers rett til å ha transformatorstasjon stående på borettslagets tomt og til å føre ledninger til og fra denne.
- Dagboknr. 43043, tinglyst 16.07.1986: Borettslaget overdrar tomten fra bortfester og plikter seg til å stifte ett fellesorgan (borettslag). Kommunen har rett til å ha transformator og ledninger liggende over ubebygde deler av tomten. Veien er regulert bredere enn dagens bredde og dersom kommunen krever det skal borettslaget opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen tomt.
- Dagboknr. 89220, tinglyst 21.12.1988: Oslo Lysverker gis rett til å ha nettstasjon i ett rom på borettslagets eiendom.
- Dagboknr. 34087, tinglyst 04.07.1991: Servitutten beskriver at bygning på tomten står for nære kant regulert gangvei og borettslaget er forpliktet til å fjerne eller endre garasjerekken dersom kommunen bestemmer det.
- Dagboknr. 4564, tinglyst 20.01.2006: Om Knausen barnehages rett til adkomst over borettslagets tomt og Knausen barnehages rett til å benytte seg av 10 parkeringsplasser på hverdager, som ligger på borettslagets tomt. Om fordeling av kostnadene for belysning, vedlikehold og snømåking av adkomstveien. Denne servitutten er forøvrig tinglyst som en rettighet i grunnboken, og serviutten er tinglyst på Radarveien 77B (gnr/bnr 159/157).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kombinasjonen av fredelige og barnevennlige omgivelser i et samtidig sentralt bomiljø, gjør Karlsrud/Lambertseter til et populært sted å bosette seg. Her har man gangavstand til de fleste nødvendige fasiliteter og samtidig kort vei til Oslo sentrum med alt et rikt byliv kan tilby. Bare 5 minutters gange fra boligen finner man Lambertseter senter med et rikelig utvalg av butikker, servicetilbud og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra kino. I tillegg er det flere matbutikker, forretninger og restauranter i området rundt Karlsrud t-bane, også kun 5 minutters gange fra boligen. Nærhet også til turområder og et rikt fritidstilbud.
Området har god offentlig kommunikasjon og både buss og t-bane finner man både på Karlsrud og i tilknytning til Lambertseter senter. Både t-banelinje 4 til Nydalen/Sinsen eller linje 1 til Sognsvann har hyppige avganger fra begge stasjoner. Reisetid til sentrum er ca 16 min., og det er i tillegg gode overgangsmuligheter på Helsfyr. Busslinjer som passerer Karlsrud/Lambertseter inkluderer nr. 79 mellom Grorud og Holmlia, nr. 74 mellom Vika og Mortensrud, og nr. 75. Lambertseter ring. For tidlige morgenavganger finnes morgenbuss nr. 104, og nattbuss 37/N4 tar deg fra sentrum og hjem i helgene (se ruter.no for rutetider.).
Området fremstår som ideelt for barnefamilier med lekeplasser og store grøntområder i tilknytning til boligområdet. Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til treningssentre, Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, svømmehall og lokal lysløype. Nærhet også til flotte turområder i Østmarka med lysløyper og turterreng for alle årstider
Området kan by på et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger innen bl.a. friidrett, fotball, håndball og tennis, i tillegg til lokale alpinbakker på Sloreåsen og Leirskallen.

Adkomst

Svært enkel adkomst til E6 og under 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum og ca. 40 minutters reisetid til Gardermoen.
Fra Karlsrud: Kjør inn Radarveien fra Raschs vei. Fra Nordstrand: Kjør inn Mylskerudveien fra Oberst Rodes vei. Ta høyre til Mylskerudveien og venstre til Radarveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Gangavstand til Karlsrud barne- og ungdomsskole og Lambertsenter videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 40.790 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater, og asfalterte arealer bestående av biloppstillingsplasser samt gangveier.

Parkering

Borettslaget har biloppstillingsplass/garasje som fordeles etter ventelisteprinsipp. Priser p.d.d. er 150,- per måned for parkeringsplass og 300,- per måned for garasje.
Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-625 datert 04.01.1956 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.01.1956.
Det foreligger et planforslag for områderegulering for Lambertseter - Karlsrud (området mellom/rundt Cecilie Thoresens vei og T-banelinjen). Det må påregnes endrede omgivelser i fremtiden og evt byggestøy. Se saksinnsyn hos Plan og Bygningsetaten (https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201801721&rplan=1).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.843,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-tv/internett (grunnpakke), trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter og bygningsforsikring. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020..
Felleskostnadene fordeles slik:
- Felleskostnader 4.723,-
- Trappevask 120,-
Ett av borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 01.03.2022. betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene potensielt vil øke til kr 5.301,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.400 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og standard tv-/internett abonnement er inkludert i fellesutgiftene. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 3.680.442,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.680.442,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7.104,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 288.000,- pr. 01.06.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 93.577.370,- pr. 01.06.2021 fordelt på 2 lån og lånevilkårene er:
Lån 1: Lånenummer OBBK01-98207720763
Restsaldo: 33.677.370,-
Rentebetingelser: Flytende 1,35%
Lånets restløpetid: 17 år, 3 mnd.
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2: Lånenummer OBBK02-98207839809
Restsaldo: 59.900.000,-
Rentebetingelser: Flytende 1,35%
Lånets restløpetid: 28 år, 7 mnd.
Avdragsfrihet: Ja, frem til og med 01.03.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.196.926,- Av dette beløpet utgjør kr 288 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Beate Biribakken og Erik Lothe

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Knausen Borettslag.
Borettslaget består av 334 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde dyr dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Søknad om dyrehold skal sendes til styret.
Borettslaget har samlingslokaler i Radarveien 69, som kan leies av alle beboerne i Knausen.
Fellesvaskeriene i Knausen borettslag ligger i Radarveien 35, 49, 67, 34, 46 og 64.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020 – 2022: Våtromsrehabilitering. I ekstraordinær generalforsamling avholdt 14. juni 2018 ble det fattet vedtak om utskifting av vann- og avløpsrør, rehabilitering av bad og utstyrspakke. Kostnad er stipulert til 101 millioner. Oppstart i produksjon i januar 2020, ferdigstillelse i løpet av en to års periode. Felleskostnadene ble oppjustert for å imøtekomme lånekostnadene, og i følge styret ligger kostnadene pr. idag på et nivå som sikrer god og forsvarlig drift over tid. Det bør allikevel påregnes en indeksøkning pr. år som følger borettslagets utgifter.
2019 - 2020: To nye lekeplasser og en ny grillplass.
2019-2022: Utskifting ventilasjonsbatterier. Borettslaget planlegger å bytte ut alle ventilasjonsbatterier over de neste 2-3 årene og tar det på driften.
2018: Oppgradering rundt Radarveien 69, etablering av ladeplasser
2018: Ombygging av fyringsanlegget, fjernet oljetanken og installert ny el-kjele i hovedsentralen.
2018: Nye rør mellom hovedsentralen i 69 og 67.
2017-2018: Nytt fibernett.
2015-2016: Ommuring av piper. Alle pipene ble revet og gjenoppbygget.
2013: Ferdigstillelse av grendehuset.
2011-2013: Oppgradering av varmeanlegget
Planlagte påkostninger:
- Rehabilitering trapperom.
- Rehabilitering belegningsstein ved inngangspartier.
- Nytt porttelefonanlegg og nøkkelfritt system.
- Nye ladeplasser for el-motorvogn.
- Tilrettelegging for nye ladepunkter til el-motorvogn.
- Maling av balkongfasader og vinduer.
- Etablering av fastmonterte sykkelparkeringer.
- Nedgravet avfallssystem.
- Vurdering av fornybare energikilder.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere. Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten paralellavklares - kontakt megler for nærmere informasjon.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0061/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2161

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2021 kl. 12:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.