logo

Vestre Drotningsvik 40

Prisantydning

8 000 000 kr

Omkostninger: 201 514 krTotalpris: 8 201 514 kr
Etasje
1
Byggeår
1991
Soverom
3
Areal (P-ROM)
186 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda

Eksklusiv Leilighet med spektakulær utsikt. Vestvendt med de aller beste solforhold. Terrasse på ca. 250 m2, vinterhage.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Daniel Midttveit

Bergen Vest
mobil 41207389
telefon

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En sjelden gang kommer det boliger for salg som virkelig etterlater seg et inntrykk. Dette er en slik anledning. Velkommen til Vestre Drotningsvik 40.

- Leilighet på hele 186 kvm.
- Lettstelte uteområder.
- Unik beliggenhet med de beste sol- og utsiktsforhold.
- Ca. 15 min til sentrum - 5 minutter til Sartor.

Leiligheten kan skilte med en meget god planløsning, åpen stue/kjøkkenløsning på hele 77 kvm. Kjøkkenet fremstår som meget moderne og det er i tillegg tilkomst til grovkjøkken for hverdagsbruk. Hovedsoverom med "en suite" bad og omkledeningsrom. Trappefri adkomst. Parkering på tomten.

Eiendommen

Vestre Drotningsvik 40, 5179 GODVIK 
Gårdsnummer 136, bruksnummer 26, seksjonsnummer 1, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Boligen ligger sentralt plassert i et veletablert og barnevennlig område i Drotningsvik. Det er meget gode solforhold på eiendommen med sol til ca. klokken 22.00 sommerstid. Fra boligen er det gangavstand til Drotningsvik senter som kan skilte med det aller meste av servicetilbud. Her finner man restauranter, dagligvarebutikk, post, frisør, m.m. Det er kort kjøreavstand til både Straume kystby hvor man blant annet finner Sartor senter som kan skilte med meget gode shopping muligheter, kino, restauranter, barer m.m. Vestkanten senter ligger også i kort kjøreavstand fra boligen og kan tilby et stort handlesenter samt minigolf, bowling og badeland. Alvøen Idrettspark med lysløype og barneskole ligger innen gangavstand fra boligen. Godt barnehage tilbud i området. Gode bussforbindelser ved hovedveien på Sotrabroen med kort reisetid til Bergen Sentrum og øvrige bydeler.

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører du retning Sotra RV. 555. Følg veien og ta avkjørsel inn mot Drotningsvik senter. Følg Drotningsvikveien forbi innkjørselen til senteret og ta så nedover til venstre. Følg veien nedover, ta andre avkjørsel i rundkjøringen og deretter første vei til høyre, inn på Vestre Drotningsvik. Følg veien oppover og følg deretter skiltingen videre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Kanutten barnehage Drotningsvik 1.1 km
Kladden barnehage 
Godvik barnehage 3 km

Skoler:
Alvøen skole 1.5 km
Kjøkkelvik skole 4.7 km
Sandgotna skole 6 km
Olsvikåsen videregående skole 6.2 km
Sotra vidaregåande skule  7.1 km

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 222 kvm
Totalt bruksareal: 201 kvm
Totalt primærrom: 186 kvm

Primærrom:
Entrè, bad, kjøkken og (råkjøkken), stue/kjøkken, 3 soverom, vaskerom, WC-rom.: 186 kvm

Sekundærrom:
2 boder, teknisk rom.: 15 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.05.2020 utført av A1-TAKST AS ved Rune Løseth.. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1 571,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med plen, tre- platting, asfalt ved inngang med varmekabler.
3 stk parkeringsplasser tilhørende seksjonen. Det fremgår av sameiets vedtekter at utearealer rundt boligens første etasje er eksklusivt forbeholdt seksjonsnummer 1. Kart som viser fordeling av uteområder kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er tre parkeringsplasser som følger boligen (seksjonsnummeret).
Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i pusset mur med trekledning, fundamenter av betong på antatt faste masser,
ringmur i betong og yttervegger med bindingsverk som er kledd med panel, etasjeskillere av
trebjelkelag, saltak av trekonstruksjoner som er tekket med takpanner av betongstein.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

Tilstandsgrad 2 (TG2):

Bad:
- Sluk i dusjsone ligger utenfor med noe motfall.
- Fukt i dusjsone. Takstmann antar at det kommer av normal bruk

Teknisk rom:
- Har noe gjenstående arbeid.
- takstmann bemerker at bereder er fra 1991 og at gjennomsnitts forventet levetid er 15 år.

Luftbehandling:
- Takstmann anmerker at kanaler må sjekkes nærmere hvor de er koblet til.

Det presiseres at de øvrige vurderingene av boligen som er gjort av takstmann har blitt vurdert til tilstandsgrad 1 (TG1), dette må sies å være meget positivt.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 25.09.1995. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Rekkverk trapp til bolig, gjerde mot sjøen må ferdigstilles, legging av grus på adkomstvei. 
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Vestre Drotningsvik 40. En bolig med svært høy kvalitet med tanke på sol- og utsiktsforhold, størrelse, planløsning og finish. 

Inngangen til boligen er trappefri og har enkel adkomst. Du trer inn i en gang som er meget romslig og som har eget garderobeskap til oppbevaring av yttertøy. På høyrehånd har du et stort og godt vaskerom med opplegg for vaskemaskin og god plass til tørketrommel og til oppbevaring av tøy.

Stuen er av den meget romslige sorten med store vindusflater og masse naturlig lys. Det er spottekasser i taket og flott parkett på gulvet. Stuen er delt inn i flere soner og byr på mange møbleringsmuligheter. Det nevnes også at stue/kjøkken er på hele 77 kvadratmeter. Mellom stue og kjøkken er det god plass til spisegruppe.

Italiensk kjøkkeninnredning med høyglans fronter, kjøkken øy som deler av området mellom kjøkken og stue på en sømløs og naturlig måte.
Integrert platetopp, oppvaskmaskin, ovn og ventilator i børstet stål, Kjøle/fryseskap. Meget god skap- og benkeplass. 

Kjøkkeninnredning type Ikea på grovkjøkken
ventilator, benkeplate i laminat.Kjøle/fryse skap. God skap- og benkeplass.

Badet er meget lyst og lekkert og av god størrelse. Keramiske fliser på gulv og vegger, varme i gulv, dusjsone, boblebadekar i hjørnet er alle kvaliteter som gir den gode "spafølelsen". Badet har vegghengt WC, servant med oppbevaring og høyskap til oppbevaring av tøy. Over boblebadekaret er det laget til med stjernehimmel for stemningsbelysning.

Det er tre soverom i leiligheten. Hovedsoverommet er av meget god størrelse og det er direkte utgang til terrasse/uteområder. Det er også adkomst til badet via omkledningsrom. Her har man virkelig tenkt på alt. De to andre soverommene befinner seg i en egen sone på andre siden av leiligheten og holder også god størrelse. 

Oppsummert så er dette en utrolig flott bolig med store og lettstelte uteområder med en helt unik beliggenhet og spektakulær utsikt. Hele leiligheten er på ett plan, boligens primærareal er på hele 186 kvadratmeter.

Boligen kan selges møblert. 

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekilder i boligen består av elektrisk oppvarming, vannbåren varme i gulvene, varmepumpe og peis.

Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet. Kontakt Bergen Kommune for mer informasjon eller konferer med eiendomsmegler. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. 
Dagboknr 715560, tinglyst 21.9.2010, type heftelse:  Bestemmelse om veg.
Gnr 136 bnr 25 har vegrett over gnr 136 bnr 26 sin nord-østre del av eiendommen.

Dagboknr 733897, tinglyst 13.8.2015, type heftelse: Bestemmelse om parkering.
Eier av gnr. 136 bnr. 26 snr. 1 i Bergen kommune har rett på 3 stk. standard parkeringsplasser å 2,5 x 5 meter på felles tomt for gnr. 136 bnr. 225 i Bergen kommune.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Gnr 137, Boligområde Drotningsvik Sør- datert 01.08.1990 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Hensynssoner: 
Luftkvalitet - gul sone 100,0 %
Vei støy - gul sone 100,0 %

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: påbygg enebolig. Igangsettingstillatelse 

Det planlegges ny bro mellom Sotra og Bergen. Opplysninger fra kommunens hjemmesider: I uke 35 er det forventet oppstart av arbeider med høyspentomlegging, nytt VA-anlegg, ny rundkjøring og opprusting av veg med sykkelfelt på fv. 5240 Arefjordsvegen og Bildøyvegen. (20.08.2020) Arbeidet er en del av de forberedende arbeidene knyttet til nytt Sotrasamband. Anleggsarbeidene inkluderer arbeid med vann og avløp for Øygarden kommune (ØyVAR).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Boligen kan selges møblert etter avtale med selger.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 6.000,- 
foto: 9.000.-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR70.1975

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 229,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 
Eiendomsskatten er kr 7 170 for inneværende år.

Fellesutgifter er kr. 0,- Men selger opplyser om at det har vært diskutert at medeierne i sameiet skal betale kr. 700 pr. enhet. Dette er ikke trådt i kraft, men opplyses om for ordens skyld
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. Fjordkraft er valgt leverandør.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og Internett  har avgift på kr 899 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Selger opplyser om at bygningsforsikringen utgjør totalt ca. 20.000,- for hele bygningen og at kostnaden for seksjonen utgjør ca. kr. 5.000 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 182 698,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 257 714,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Pantattest kr. 172,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.201.514,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/  kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 6.000,- 
foto: 9.000.-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

TakstEnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikring
Daniel Midttveit
Eiendomsmeglerfullmektig

Daniel Midttveit

Telefon
Mobil 41207389
Send epost

Lurer du på noe

Daniel svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies