Solgt: 5 390 000 kr

Jakob Jåthuns gate 4

5 390 000 kr
257 m²
4 soverom
Terrasse og platting hvor man kan samle hele familien på grilling og kos
Bjørg Turid Engeland
Presenteres av
Bjørg Turid Engeland
Stor enebolig med attraktiv og barnevennlig område.
 • Prisantydning
  5 390 000 kr
 • Omkostninger
  136 092 kr
 • Totalpris
  5 526 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  257 m²
 • Bruksareal
  280 m²
 • Tomteareal
  519,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

-Attraktiv beliggenhet
-Stor enebolig på 3 plan
-Nytt kjøkken fra Sigdal
-Nye integrerte hvitevarer fra Siemens/Miele
- Nytt sikringsskap
-Nye takvinduer, på soverom i 1. etasje, skråvindu loft
-Par minutters gange fra barne- og ungdomsskole
-Rett i nærheten ved Stadionparken kjøpesenter
-2 bad + 2 wc
-Eget vaskerom
-Opplegg til sentralstøvsuger
-Stor loftstue
-Solrikt uteområde
-Stor innkjørsel
-Gode bussforbindelser
-Barnevennlig område
-Varmepumpe
-Steinbelagt innkjørsel
-Stort hageområde
-Terrasse og veranda

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jakob Jåthuns gate 4, 4020 STAVANGER
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 17, bruksnummer 1918

Innhold

Totalt bruttoareal: 304 kvm
Totalt bruksareal: 280 kvm
Totalt primærrom: 257 kvm
Bruksareal: 280 kvm
Primærrom:
Kjeller: 77 kvm: Gang, wc, vaskerom, kjellerstue og soverom.
1. etasje 109 kvm: Vindfang, gang, wc, bad, kjøkken, stue og soverom
2. etasje 71 kvm: Gang, bad, loftstue og 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller: 23 kvm: 4 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.10.2020 utført av Anticimex Stavanger AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre og betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Det gjøres oppmerksom på:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel på bad i 1 og 2 etasje er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
- Fallforhold på bad i 1 etasje nærmest flatt gulv. Oppkant på tettesjikt ved dørterskel kan ikke verifiseres.
- Vaskerom underetasje, ikke etablert fuktsikring i våtsone rundt utslagsvask.
- Loft/uinnredet: luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tette, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet. Forekomster av muggsopp i store deler av overflaten på undertaket. Årsak er luft fra boligdelen under som siver opp og kondenserer på undertaket i vinterstid. Mistanke om ikke etablert dampsperre i himlingen mot kaldt loft.
- Råteskade i bunn av karm på kjøkkenvindu.
- Vertikal sprekk i grunnmur observert på hjørnet mot nordøst.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Nytt kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens/Miele i 2018.
- Nye Velux takvinduer, samt skråvindu i loftstue og på soverom i 1. etasje i 2020.
- Nytt sikringsskap med samsvarserklæring fra Simex Elektro AS i 2019.

Standard

Jakob Jåthuns gate 4 har en attraktiv beliggenhet med kort vei til både skole, shopping og blant annet idrettsanlegg. Utgang til terrasse fra stue, hvor man har gode solforhold fra morgen (07.00-08.00) til solnedgang i 21-22 tiden avhengig av hvor man sitter på terrassen da denne strekker seg rundt to sider av huset.
Eneboligen er et innholdsrikt hus som passer godt til storfamilier med barn.
Innkjørselen er stor og man får plass til å parkere opp til 7 biler i gården. Det er lagt belegningsstein i innkjørselen. Attraktivt uteområde, med stor terrasse og hage.
Gangen er lys med moderne farger og gir et godt førsteinntrykk av boligen. Videre kommer man inn i en mellomgang som har god plass til garderobeskap og oppbevaring. Hovedsoverommet er malt i varme farger, spotter i taket og er romslig, her har man god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Hovedsoverommet har eget bad. Badet i hovedetasjen er med fliser på gulv og vegger. Vegghengt toalett, dusjkabinett og servant med underskap. Det er gulvvarme på badet. Mekanisk ventilajson. Det er blitt byttet vindu på soverommet i første etasje i 2020.
Videre i første etasjen finner man et gjestebad med fliser på gulv, malte strier på vegger, toalett og servant. Koselig stue med peis, store vinduer og adkomst til terrasse. Man har god plass til både spisebord og sofagruppe. I taket er det Kanadisk furu, perainapan. Kjøkkenet er nytt 2018 fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens/Miele, samt integrert kaffemaskin. Kjøkkenet har blitt godt utstyrt med benke- og skapplass, og kjøkkenøy. Her kan hele familien samles for matlaging. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Videre i 2 etasje finner man 3 soverom, stort bad, loftstue og utgang til balkong. Loftstuen er romslig med god takhøyde, plass til stor sofagruppe og gode lysforhold. Her er det bare å innrede etter behov. Laminat på gulv og rundtømmer på veggene i loftstue og malte vegger. Nye Velux takvinduer i 2020, samt nytt skråvindu i loftstue.
Badet i 2. etasje har belegg på gulv og veggplater med tapet. Dusjkabinett, servant med underskap og toalett. Badet har mekanisk ventilasjon.
Underetasjen byr på et soverom, 4 boder, stort vaskerom, toalett, kjellerstue og kjøkken. Peis i kjellerstue. Furugulv, teppe og parkett på gulv i underetasjen. Malt tapet, panel og plater på vegger.
Underetasjen har eget vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Toalettrommet har belegg på gulv og tapet på vegger, samt toalett og servant.
Enebolig med attraktiv beliggenhet som passer perfekt for en travel barnefamilie. Her har man alt av det nødvendige i nærområdet.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe ellers elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.02.1981
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Carport ikke oppsatt. terrasse ut av stue ikke ferdig, tomt planeres med fall fra huset, rekkverk på vanger ved kjellertrapp, kjellerinnredning ikke helt ferdig, rekkverk på altan i 2 etg. mangler, vantilvifte fra vaskerom i kjeller, vantil over tak fra wc og bad i 1 etg. og bad i 2 etg. og wc kjeller, attest fra byingeniøren.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader.
Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at deler av kjelleren er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Kjellerstue og soverom er opprinnelig byggemeldt som bod og disponibelt rom jmf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det er gjort endringer på rominndelingen på loftet. Det er opprinnelig tegnet inn to soverom hvor det i dag er tre soverom.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
26.01.1978 - Dokumentnr: 1199 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1103 Gnr:17 Bnr:19
EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Jakob Jåthuns gate 4 ligger sentralt på Hinna i et barnevennlig område. Gaten har ingen gjennomgangstrafikk og har kort og trygg vei til Jåttå barneskole og Hinna ungdomsskole. For de eldre ungdommene har man Jåttå videregående skole rett i nærheten, Hinna og Hetland videregående.
På samme side av veien har man også Hinna stadion. Det er gode kollektivtilbud i nærheten og man har kort vei til bussholdeplass og togstasjonen.
Bare et steinkast unna ligger Stadionparken kjøpesenter med godt utvalg av butikker og flere spisesteder. Her kan man blant annet nyte Sushi og Pizza.
Dersom man er glad i fotball er det heller ikke langt å gå til SR-Bank Arena (Viking stadion).
Vaulen badeplass ligger innen kort avstand og man har fine turområder i nærheten, som Sørmarka med flotte turstier.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Vågedalen barnehage (1-5 år)
Fredheim barnehage (3-6 år)
Boganes barnehage (0-5 år)
Jåtten skole (1-7 kl.)
Vaulen skole (1-7 kl.)
Gautesete skole (1-10 kl.)
Hinna skole (8-10 kl.)
Jåttå videregående skole
Jåttå vgs. avdeling Hinna
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 519,9 kvm.

Parkering

Parkering i oppkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan 2531 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Området rundt er blant annet regulert til vei, kontor/industri og vann- og avløpsanlegg.
Reguleringsplaner som er under arbeid i nærheten:
Reguleringsplan 2606, Detaljregulering for bussvei Stasjonsveien- Gauselvågen. Hinna bydel.
Status: Planforslag. Plantype Detaljregulering.
Reguleringsplan 2709, Felt NB2 og N3 Jåttåvågen
Status: Planforslag, Plantype: Detljregulering.
Selger har mottatt nabovarsel på vaskehall på andre siden av veien.
Byggeaktivitet i form av vei må medregnes. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 321,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 2 568,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25000,- pr. år. / 30000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.270,-.
Lyse er lagt opp i gaten. Boligen er tilknyttet Riks-Tv som har en avgift på kr 559,- per mnd.
Selger benytter Telenor som leverandør av internett og har avgift på
kr 599,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 784 766,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 425 157,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 2 568,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.526.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingunn Judith Lima

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 60.000,-
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 33-0025/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Mariero
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR33.2025

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2021 kl. 10:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.