Solgt: 24 500 000 kr

Skogbakken 2A

25 000 000 kr
477 m²
6 soverom
Velkommen til Skogbakken 2 A
Henrik Hisdal
Eirik Norheim
Presenteres av
Henrik Hisdal og Eirik Norheim
Bekkelaget
"Villa Fjeld", en stor og solrik hel tomannsbolig med vid fjordutsikt og stor tomt med potensiale
 • Prisantydning
  25 000 000 kr
 • Omkostninger
  626 342 kr
 • Totalpris
  25 126 342 kr
 • Byggeår
  1890
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  477 m²
 • Bruksareal
  699 m²
 • Tomteareal
  4 672,7 m² (eiet)
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Villa Fjeld, en stor horisontaldelt tomannsbolig på 699 kvm. BRA med flott fjordutsikt. Boligen har sjelden store rom og takhøyde på nesten 3,5 meter på det meste. Stor tomt på 4.672 kvm med regulert boligtomt på ca. 1 mål, tilbaketrukket med utsikt. Eiendommen ligger barnevennlig til i blindvei med direkte adkomst til skogen. En unik eiendom som må oppleves!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skogbakken 2A, 1177 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 153, bruksnummer 14, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 815 kvm
Totalt bruksareal: 699 kvm
Totalt primærrom: 477 kvm
Primærrom:
Kjeller 9 kvm:
Trappegang.
1. etasje 223 kvm:
Trappeoppgang, entré/gang, soverom, bad, kjøkken, spisestue, stue, vinterhage med utgang til hage. Adskilt del: Trappeoppgang/entré, soverom, kjøkken, gang, bad og stue.
2. etasje 223 kvm:
Trappeoppgang, entré/gang, toalett, bad, gang, 4 soverom, kjøkken, 3 stuer og vinterhage.
Loft 22 kvm:
Trapperom, bad, kjøkken og stue/soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 146 kvm:
Boder, vaskerom/bod, teknisk rom/bod.
1. etasje 4 kvm:
Bod.
2. etasje 4 kvm:
Bod.
Loft 68 kvm:
Loftsrom/lagerplasser, boder.
Frittstående dobbelgarasje på ca. 34 kvm BRA.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.09.2021 utført av Anticimex AS ved Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Hel tomannsbolig over 2 etasjer, pluss kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur i naturstein/teglstein og drenering fra byggeår. Kjelleren bærer preg av at dreneringens funksjon er svekket. Det registreres sprekker på grunnmur ved tilbygg og ytterligere undersøkelser anbefales. Overstrømning og luftmengdeutskiftning vurderes med fordel å kunne være bedre og det er registrert forhøyede fuktverdier. Skjulte eller bakenforliggende skader kan være oppstått. I rapporten er det kommentert kjellerlukt og ytterligere undersøkelser anbefales.
Boligen har bærende konstruksjoner og etasjeskillere i trekonstruksjoner. Etasjeskillere er av treverk og det er noe merkbare skjevheter i boligen.
På loftet er det kommentert at det kun er tilluft via åpent vindu. Det er fuktmerker i taket/undertaket som mest sannsynlig har sin årsak i taklekkasje. Gulvet har skjevheter. Stedvis knirk i gulv.
Taket er et saltak i treverk, som er tekket med takstein. Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. Restlevetiden er usikker. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Renner, nedløp og beslag er slitte og funksjonaliteten er derfor redusert.
Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner som er kledd utvendig med stående trekledning med profil. Det er stedvis observert sprekker i endeved på trekledning.
Trevinduer/ sprossevinduer av varierende alder. Vinduer i 1x1 lags glass fra byggeår. Kjellervinduer er fra byggeår. Vinduer/terrassedører i 2-lags glass er fra 1991.
Sydvendt veranda i 1.- og 2. etasje. Terrassebord er overflatebehandlet impregnert tre på gulv og malt rekkverk i tre. Det er kommentert moderate råteskader stedvis på gulv. Overflatebehandlingen er slitt og trenger til fornying.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Skogbakken fortjener navnet sitt. Det er en koselig, snirklete liten blindvei som greiner seg ut fra en av de siste hårnålssvingene nederst i Bekkelagsveien og opp mot den skogkledte Ekebergskråningen. Herfra kan du gå rett inn i skogen og uforstyrret rusle på skogstier og turløyper (krysser Kongsveien) helt til Skulpturparken, Ekebergrestauranten eller opp på Ekebergsletta. Og selveste kronjuvelen – eller kongebjørka – i denne lille veien er den mektige sveitservillaen med over 4,6 mål tomt som bærer navnet Villa Fjeld.
Skulle du komme sjøveien, er det bare å sette kursen fra Gressholmen og styre rett mot land. Du peiler deg enkelt inn mot majestetiske Villa Fjeld der den troner prominent ytterst på en høyreist knaus med et skogkledt, grønt bakteppe.
I 2011 startet byantikvaren arbeidet med å bevare denne staselige sveitservillaen og eiendommen. Beskrevet som en av de tidligst bebygde eiendommene i skråningen opp fra Bekkelaget, ligger eiendommen som «et viktig landemerke i Nordstrandskråningen, og med en frodig og ikke fortettet hage mot sør og øst». Det er like sant den dag i dag som det var for snaue 10 år siden. Villa Fjeld beskrives som en bygning med arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter.
Villa Fjeld har ikke bare et bevaringsverdig ytre – villaen har også en spennende historie i seg selv. For hele verden har vært her og bodd her. Og ut fra Villa Fjeld har ekspedisjoner dratt for å utforske verden. Her har Roald Amundsens ekspedisjoner blitt diskutert, mens hundene sto bundet på gårdsplassen.
Over Villa Fjeld fløy Amundsen også sitt berømte luftskip Norge på sitt historiske besøk på Ekebergsletta for nesten hundre år siden. Helt sikkert med et nikk fra den nasjonale polarhelt ned til sine venner i det han trolig brukte som sitt navigasjonspunkt. Den daværende huseierens svigersønn var Amundsens pilot og senere den første sjef for Luftforsvaret.
Kanskje ikke av like stor nasjonal interesse, men vel så viktig for de involverte må man tro, har villaens fantastiske og rikholdige hage sett både vielser og store bryllupsfester. Med solnedgang over Bunnefjorden som utsikt er det lett å forestille seg magiske hageselskaper og store anledninger i mange menneskers liv her.
Og tenk når verden ganske snart blir helelektrisk hvordan man virkelig kan nyte disse solnedgangene!
Byantikvaren har fått gjennomslag for å plassere eiendommen og bygningen på rød/gul liste som bevaringsverdig. Men det er holdt av en del av tomten på ca. 1 mål som boligtomt utenfor denne bevaringen. Og: Det er kun fasaden og husets ytre som er listet - innvendig er det ingen begrensninger på hva man kan gjøre. Annet enn fantasien.
Villa Fjeld er en horisontaldelt tomannsbolig med bruttoarealet på over 800kvm og et bruksareal på svimlende 699kvm. Hver av de to hovedetasjene har en BRA på storslagne 227 kvm – i tillegg til arealene i kjeller og på loft.
Det er behov for innvendig modernisering og oppgradering. Men med tanke på de enorme flatene og ikke minst den mildt sagt rause takhøyden på over 3 meter på det meste, må det sies at det her er mer enn bare «potensiale» til å skape et drømmehjem (eller flere!): her er det et uuttømmelig mulighetsrom for den eller de rette med den rette sansen, stå-på-viljen og varmt hjerte for å skape noe helt spesielt og unikt.
Da huset fremstår med en eldre/enkel standard, bør det påregnes full oppussing av boligen. Det meste er nærliggende, mens noe kan gjøres over tid. I tilstandsrapporten er det hovedsakelig gitt TG2 på utvendige og innvendige bygningsdeler/overflater/tekniske installasjoner. Utvendig ble huset etterisolert og det ble lagt ny panel i 1991, samt at det ble byttet noen terrassedører og vinduer mot sør, vest og nord. Huset ble malt utvendig sist i 2017. Det henvises til tilstandsrapporten for nærmere informasjon, og det oppfordres til å lese denne nøye.
1. etasje + Kjeller:
Hoveddelen består av en stor entré/hall med trappegang til kjeller og opp til boligen i andre etasje.
Fra trappegangen kommer man inn i en gang hvorfra det er adkomst til bad, stue, spisestue og kjøkken. Fra både kjøkken og spisestue er det utgang til veranda med videre nedgang til hagen. Fra kjøkkenet er det adkomst til et stort soverom. Fra den store hovedstuen på 30 kvm er det doble glassdører ut til den store, flotte innglassede vinterhagen med utsikt ut over hele Bunnefjorden.
I etasjen er det fra drøye 2,5m til deilige og luftige 3,37 meter.
Hele vestsiden av etasjen består av 3 enorme stuer på rekke og rad ut mot fjorden. Den nordligste av dem hører til den provisoriske utleidelen. Alle tre stuene har peis/ildsted.
Kjelleren har stort potensiale med sine store boder. Her finner man også boligens vaskerom. Ved siden av vaskerommet er det også en egen inn-/utgang til kjelleren.
"Utleiedelen", 1. etasje:
Utleiedelen i 1.etasje har egen inngang med stort garderobeskap og trapp opp til andre etasje. Delen består av et romslig kjøkken, et stort soverom, en gang mellom kjøkken og den store stuen hvorfra det også er adkomst til baderom.
2. etasje + loft:
Leiligheten i 2. etasje har de samme, store sammenhengende stuene som vender ut mot fjorden. Alle med peis for hustrige høst- og vinterkvelder. Det er nesten overflødig å si det, men utsikten herfra er noe for seg selv.
Etasjen består ellers av 3 soverom, oppholdsrom/spisestue, kjøkken og bad samt wc. Bodplass i trappegangen fra utleiedelen i 1.etasje.
Loftet er delvis innredet og delvis uinnredet. Adkomst i trappegangen som går helt opp fra hovedinngangen. Her finner du et eget kjøkken, bad og stue/soverom samt stort, åpent loftsrom.
Masser av bodplass i den uinnredede delen.
Se boligsalgsrapport datert 25.09.2021 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og ildsted for vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeåret.
Det foreligger bygningdsokumenter fra byggeåret, med disse er vanskelige å tyde. Megler kan derfor ikke bekrefte om det foreligger endelig ferdigattest på bygget (dette er iflg. plan- og bygg ikke uvanlig for eiendommer av denne alder). Det gjøres uansett oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1926 (som ifølge kommunen anses som datidens ferdigattest) for tak over kjøkkeninngang og hovedinngang. Da dokumentet ikke er attestert, foreligger ikke endelig ferdigattest (dette er iflg. plan- og bygg ikke uvanlig for eiendommer av denne alder). (Se ovenstående tekst om tiltak søkt før 1998).
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1935 (som ifølge kommunen anses som datidens ferdigattest) for forandring fra torvstrøklosett til wc.
Det foreligger ferdigattest for garasje datert 04.01.1963.
Det er ikke funnet noen byggemelding på innbygging av de to terrassene mot vest til vinterhager. Innbyggingen er derfor å anse som ikke byggemeldt.
Den del av loftet som er innredet er opprinnelig byggemeldt som boder og er således ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 1822, tinglyst 04.02.1954.
Skjønn. Tidligere ekspropriasjon på eiendommen.
Dagboknr 4418, tinglyst 23.04.1958.
Best. om vannledn. gnr. 153, bnr. 14 (Skogbakken 2A) 13 (Skogbakken 3), 30 (Skogbakken 1A) og 47 (Skogbakken 1B) har felles ledning for vann og avløp og er solidarisk ansvarlige for reparasjon og vedlikehold av denne.
Dagboknr 35349. tinglyst 31.05.1988.
Bestemmelse om vannledn. Eiendommen skal knytte seg til offentlig vann- og kloakknett når kommunen krever det. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Eiendommen er utskilt fra gnr. 153, bnr. 1, og følgende servitutter er tinglyst der før utskillelsen i 1881.
Dagboknr 900001, tinglyst 12.07.1797.
Bestemmelse om gjerde. Megler har lett etter servitutten i Riksarkivets digitale arkiv, uten å ha funnet den. Servitutten vil følge eiendommen.
Dagboknr 900087, 05.02.1864.
Bestemmelse om gjerde. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
1865/900086-1/105 05.05.1865.
Bestemmelse om båt/bryggeplass. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler. (Best. om båt/bryggeplass antas ikke å ha relevans for Skogbakken 2A).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen er registrert som en horisontaldelt tomannsbolig, enhetene i 1. og 2. etasje kan således lovlig leies ut. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Den delen av 1. etasje som er innredet som en utleiedel er lovlig for beboelse, men ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at den delen av boligens loftetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Eiendommen er under seksjonering. Det tas forbehold om evt. mindre nødvendige endringer i seksjoneringsbegjæringen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skogbakken 2 A ligger vestvendt og solrikt til i en liten blindvei på Bekkelaget, i «Nordstrandskråningen» ovenfor Mosseveien. Et område som mange mener er et av Oslos flotteste bo- og utsiktsområder. Meget gode solforhold og vidstrakt utsikt utover fjorden, øyene og mot sentrum. En unik beliggenhet med den idylliske Byskogen i ryggen, og med Oslos skjærgård med en maritim atmosfære i front. Eiendommen ligger praktisk talt i Byskogen slik at du kan spasere direkte ut i "skogen" med stier langs hele skråningen med flotte utsiktspunkter. Krysser du Kongsveien har du tilgang til bl.a. Ekebergsletta, Ekebergparken og restauranter. Friområdet er fredet og fikk i 2008 status som Ekebergskråningen naturreservat. På Ekeberg finner man også et stort tilbud med bla. lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, EKT ridesenter, husdyrpark, og store friområder. Et eldorado for barn, samt at det gir unike tur- og friluftsmuligheter for alle aldersklasser, sommer som vinter. Lysløype for ski om vinteren.
Når temperaturen tillater er det bare en liten rusletur til praktfulle Bekkelagsbadet for å ta morgenbadet. Det splitter nye park- og badeanlegget åpnet i 2019, og rommer stupetårn, ballbinge, parkouranlegg, sandvolleyballbane, permanent toalettbygg og utedusj samt et amfi for kulturarrangementer. Parken er lagt til rette for grilling, foodtrucks og iskremvogner – et perfekt sted for de som vil nyte sommerbyen i vannkanten.
Kort vei til Holtet med et rikholdig og variert servicetilbud med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning.
Ønsker du et bredere servicetilbud, er de to andre handelssentrene i bydelen, Sæter og Lambertseter, kun en kort kjøretur unna. Sæter har et bredt tilbud av caféer, spisesteder og butikker, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Eiendommen ligger også i nærheten av et godt kollektivtilbud med kort reisetid til Oslo sentrum. Ca. 5 min gange til bussholdeplass ved Mosseveien, og ca. 10 minutters gange til trikk ved Sportsplassen. (Vennligst se ruter.no for rutetider).
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Skogbakken er en liten blindvei fra Bekkelagsveien. Bekkelagsveien strekker seg fra Mosseveien, opp skråningen til kryss med Solveien, og ender opp ved Kongsveien nær Holtet.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Kort vei til Nedre Bekkelaget barneskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 672,7 kvm. Stor solrik tomt med flott fjordutsikt. Tomten er delvis inngjerdet og opparbeidet med asfaltert innkjørsel og gårdsplass, busker, trær/ frukttrær, plen og beplantning. Store deler av tomten er oppført på Byantikvarens gule liste, unntatt nord-østre hjørne på ca. 1 mål.

Parkering

Frittstående dobbelgarasje på ca. 34 kvm BRA.
Godt med biloppstillingsplasser på gårdsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg, boligbebyggelse, hensynssone og bevaring av kulturmiljø iht. reguleringsplanen. Store deler av eiendommen er regulert iht. detaljregulering S-4670, datert 21.11.2012. Og denne delen av eiendommen er oppført på Byantikvarens gule liste. Unntatt nord-østre hjørne, som er regulert iht. S-4644, datert 11.06.2012. Det går en byggegrense i denne delen av eiendommen. Dersom man søker tiltak på denne delen av tomten tas det forbehold om at det gis tillatelse fra plan- og bygg til tiltak på tomten. Mot øst er eiendommen regulert til felles avkjørsel, iht. reguleringsbestemmelser S-3224, datert 06.03.1991.
Follobanen og Bekkelaget renseanlegg er regulert til å ligge i fjellgrunnen under eiendommen og området rundt.
Det pågår en reguleringssak for området til Bekkelaget renseanlegg. Dette ligger ved Ormsundkaia og inne i fjellgrunnen under eiendommen og området, iht. S-4768, datert 02.04.2014. Planområdet benyttes til renseanlegg og utvinning av biogass i dag og. Det reguleres for å legge til rette for utvidelse av anlegget med flere bygg og flere bruksområder, nytt energianlegg/varmesentral, kømagasin for tungtransport/biler og nytt kontorbygg.
Det er fremmet planforslaget for Ormsundkaia som åpner opp for ett eller flere havnelager på til sammen 19.177 kvm, og kun tillater at lagring og ompakking av tørrbulk foregår innendørs i havnelager. Dette er for å redusere
utslipp av støy, lukt, støv og lys til omgivelsene. Mellomlagring av stykkgods, som for eksempel biler og husmoduler, tillates utendørs.
Eiendommen ligger i en hensynssone med fare for ras- og skredfare (steinsprang).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Konferer gjerne med megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 36 954,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 8 278,- for inneværende år.
Tidligere eiers strømforbruk er ikke opplyst om til megler.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 25 000,-.
Velavgift er kr 300,- pr. år.
Kjøper må selv ordne med installasjon av tv/bredbånd.
Boligen er tilknyttet Sektor alarmselskap som koster kr 7 000,- pr. år. Kjøper må selv stå for å fremforhandle vilkår eget abonnement.
Privat veiavgift er ca. kr 5 000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 4 969 234,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 17 889 243,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 25 626 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ditlef Meyer Jacobsen, Nina Meyer Jacobsen, Henrik Meyer Jacobsen og Anne Catharina Jacobsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0218/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21218

Dato

Sist oppdatert: 08. november 2021 kl. 16:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.