Solgt: 5 400 000 kr

Vekslerveien 1

5 250 000 kr
73 m²
2 soverom
Kristine Mevik
Presenteres av
Kristine Mevik
Løren Torg
SOLGT - PLUSS-leilighet: 3-roms med separat kjøkken, sydvestvendt og solrik terrasse mot privat gårdstun. Heis. Garasje.
 • Prisantydning
  5 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  5 253 132 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 639 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt og gjennomgående leilighet. Selvaag Pluss er et tilbud til boligkjøpere som ønsker trygghet og komfort, færre bekymringer og flere muligheter. Tilgang til et serviceområde med bemannet resepsjon, lobby, gjesterom, treningsrom, selskapsrom og kjøkken. Vertskapet holder orden på serviceområdet, organiserer alle tilbud og bistår med praktisk hjelp.
  Fasiliteter:
 • Flott 3-roms i 2. etasje med god planløsning
 • Sigdal-kjøkken med plass til spisebord ved vindu
 • Sydvestvendt og solrik markterrasse på 14 kvm med plass til sittegruppe og gassgrill
 • Garasjeplass med mulighet for elbil-lader
 • Trappefri adkomst via heis
 • Stort gårdstun hvor kun beboerne har tilgang
 • Felles takterrasse
 • Tøffelavstand til hyggelig kjøpesenter og 200 m til Løren t-bane

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vekslerveien 1, 0585 OSLO
Gårdsnummer 124, bruksnummer 215, seksjonsnummer 1, kommunenummer 301
Andelsnummer 64, Løren Torg Borettslag, organisasjonsnummer 992627867

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Primærrom: 73 kvm
Bad, gang, stue, kjøkken, 2 soverom
Sekundærrom: 3 kvm
Innvendig bod/teknisk rom
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 5,2 kvm med vegger gitter utførelse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2020 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.
Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende yttervegger og leilighetskillevegger i betong. Pusset og malt fasade.
Flatt tak antatt utført som kompakt tak. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. Det har vært registert tilfeller av skjeggkre i bygget. Ingen registrerte funn i aktuell leilighet.
Lydklassifisert entrédør i fabrikkmalt utførelse. Balkongdør med 3-lags isolerglass datert 2007. Formpressede innerdører med bikubekjerne av papp.
Vinduer med 3-lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 2007.
Balkong utført på betong dekke med avrenning ytterkant. Malt betonggulv. Belysning og stikkontakter (fungerer ikke). Direkte tilkomst til utvendig bod.
Badet er et prefabrikkert modulbad produsert på fabrikk. Slike bad løftes ferdig konstruert inn i bygget hvor de kobles til vann, avløp og ventilasjon. Vedrørende membranutførelse forutsettes det at denne er iht gjeldende krav/standard for prefabrikerte bad. Liten sprekk i veggflis ved dør til soverom. Fallforhold under dusjkabinett ikke er kontrollert. Hovedstoppekraner er plassert i servantskap.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Hovedsikring på 3x40 amp. Sentralt brannvarslingssystem. Personheis i bygget.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velholdt, lys og gjennomgående 3-roms leilighet i 2. etasje med god planløsning og gode lysforhold. Sentralt beliggende borettslag på Løren med personheis i bygget. Generelt velholdt leilighet.
Løren Torg med flere servicetilbud ligger rett under, så her er det tøffelavstand til butikken. Området har et godt kollektivtilbud med buss, flybuss og ca. 200 meter til Løren t-banestasjon.
Stue (ca. 23 kvm): Hyggelig stue med plass til både spisebord og sittegruppe. Store vindu som gir rikelig med dagslys. Uttak for TV/tele/data. Takhøyde 2,44 m. Direkte adkomst inn til hovedsoverom og utgang til terrasse.
Terrasse (ca. 14 kvm): Solrik, sydvestvendt og delvis overbygd uteplass med betongheller. Bod på 1 kvm. God plass til utemøbler, gassgrill, mm. Utebelysning og strømuttak. Pen hekk skjermer mot felles gårdstun. Markise som skjermer mot sola.
Kjøkken (ca. 9 kvm): Sigdal-innredning med fronter i profilert malt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Integrert komfyr og platetopp. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Aquastop for oppvaskmaskin. Opplegg for kjøl/frys og oppvaskmaskin. Hvitevarene følger med. God plass til spisebord ved vindu.
Soverom I (ca. 13 kvm): Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Vindu mot terrasse. Godt med garderobeskap. Direkte adkomst til badet via skyvedør.
Soverom II (ca. 8 kvm): God plass til seng og skrivepult. Garderobeskap og vindu mot nordøst.
Dusjbad/wc (ca. 7 kvm): Prefabrikert bad. Heldekkende servant på vegghengt servantskap. Overskap med speil og belysning. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisternekasse. Dusjkabinett. Nedsenk i gulv i dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Hovedstoppekraner er plassert i servantskap. Tilgang til badet både via gang og hovedsoverom.
Entré (ca. 9 kvm): Lys og innbydende gang med pene innerdører. God plass til oppbevaring av sko- og yttertøy i skyvedørsgarderobe. Dørtelefon med monitor og portåpner.
Lagringsplass: Innvendig bod (teknisk rom), bod ved terrassen og kjellerbod.
Himlinger: Lakkerte stålplater på bad, øvrige himlinger er malte.
Vegger: Keramiske fliser på bad og over kjøkkenbenk, øvrige vegger er malte.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett. Flislagt gulv med gulvvarme på bad. Nedsenket gulv i dusjhjørne.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming via radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. Vannbåren varme i baderomsgulv. Individuelle målere på oppvarming og varmt tappevann.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Hastighetsregulator på vegg i gang.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.07.2008. Brukstillatelsen gjelder for hus B og C med tilhørende fellesområder, utomhus og garasje.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Det må bekreftes at sluttdokumentasjon iht Vann-og avløpsetaten er innsendt. Sluttrapport for avfallshåndtering må innsendes til behandling. Ved nybygg med egen adresse må sort-hvitt husnummerskilt og eventuelle henvisningsskilt monteres på godt synlig sted. Det forutsettes at produkter som er benyttet i byggverket innehar nødvendig produktgodkjenning, at produktet tilfredsstiller gjeldende norsk forskriftskrav og at Produktsertifikatet samsvarer med de produktene som faktisk har blitt montert. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av følgende som har betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 115791-2/201, tinglyst:
02.12.2008: Avtale Rettighetshaver:
Selvaag Pluss Service AS, Org.nr.:
989518526 Pliktig tilknytning til serviceavtale.
Bestemmelse om vedlikeholdsplikt for garasjeanlegg. Andelen kan bare overdras sammen med parkeringsplass.
Med flere bestemmelser
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

To senger (madrassbredde 1,6 m og 1,2 m) kan kjøpes av ny eier.
Informasjon i taksten En liten sprekk i flis på vegg nederst til venstre ved dør til soverom.
Bilpool: Når du bor på Løren, bor du så sentralt at de fleste transportbehov kan dekkes ved hjelp av en rekke kollektivtilbud. Derfor kan det være fristende å tenke tanken at du kanskje ikke trenger bil sånn i det daglige, og at du heller kan bli deleier i en bilpool. Dermed vil du ha tilgang på bil, bensindrevet eller elektrisk, når du av og til trenger det.
Aktuelle nettsider:
http://www.vikenfiber.no/
http://www.loren.no/
http://www.kanonhallen.no/
http://www.sterktrening.no/
http://www.hasle-loren.no/
http://www.sril.no/
PlussBasis som dekkes av Serviceavgiften på Løren Torg:
- Bemannet resepsjon med et serviceinnstilt vertskap alle hverdager
- Dagens aviser og et utvalg magasiner, kaffe og te i serviceområdet
- Middagsservering på tirsdager, vafler på torsdager og kake på fredager
- Trådløst nettverk og fri bruk av PC
- Selskapsrom med fullt utstyrt kjøkken som kan reserveres til private arrangementer og selskaper
- Gjesteleilighet som kan reserveres av familie og venner (ca. kr 450,- per natt)
- Treningsrom med apparater (06:00-23:00 alle dager)
- Felles takterrasse med fin utsikt
- Opplevelsestilbud som matkurs, vinklubb, teaterkvelder mm.
- Informasjon om kulturtilbud og aktiviteter
- Securitas Bomiljøvakthold på kveldstid og natt
- Viken Fiber - TV/bredbånd/telefoni
I tillegg finnes PlussMeny:
- Hjemmeservice og renholdstjenester
- Vask og renseritjenester
- Håndverkertjenester
- Bilpleie og dekkskift
- Catering og selskapsservice
- Tilsyn av bolig i ferie og fravær

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Løren Torg, rett over et hyggelig lite kjøpesenter. Her kan du faktisk gå innendørs til butikken! Få minutters gange til Løren t-bane.
Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Løyrin 1891 Restaurant og Bar, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. Siste nytt er OsLove Pizza, Hy's Sushi, Sara Pizzeria i Lørenveien 66.
Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Bunnpris og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.
På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, Jysk, Sterk Legevakt Øst, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. Barna har det gøy på leke- og læringssenteret Lille Lab/Mini slottet.
Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.
Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 200 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 1 km til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 500 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.
Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, handlegater med mange fasiliteter, samt kanskje et nytt badeland.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på http://www.projectokern.com/

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Kanonen bhg (1-6 år) 0.2 km
- 100 barn, 4 avdelinger
Brødfabrikken FUS bhg (1-6 år) 0.3 km
- 70 barn, 4 avdelinger
Espira Gartnerløkka bhg (1-6 år) 0.3 km
- 113 barn, 6 avdelinger
Skoler:
Løren skole (1-7 kl.) 0.6 km
- 500 elever, 28 klasser
Sinsen skole (1-7 kl.) 0.8 km
- 427 elever, 19 klasser
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.1 km
- 800 elever
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.5 km
- 159 elever, 10 klasser
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 8 min
Kuben vgs 21 min
F21 - Fyrstikkalleen vgs 2.1 km
Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/ bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4.931 kvm som tilhørerborettslaget. Tomten er parkmessig opparbeidet med plener kantet med granitt, elvegrus, store bed, sandkasse, benker, bord og skulpturer.
Privat gårdstun, kun med tilgang for beboerne i Løren Torg. Asfaltert gang og kjørevei.

Parkering

Fast garasjeplass med mulighet for å montere elbil-lader (nr. 31) i felles lukket garasjeanlegg. Fra garasjen er det heis opp til leilighetens etasjeplan. Eierne av ladeplass deler på samlet strømkostnad. Tre parkeringsplasser er avsatt til gjester/servicevert. Gjesteparkering med betalingsautomat på fellesområdet. Det finnes HC-plasser i anlegget. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Det faktureres kr 1.238,- pr kvartal for garasjeplassen.
Naboer leier stadig ut garasjeplass (ca. kr 1.200,- pr mnd). Ekstra garasjeplass kan leies hos Onepark. Det er også mulig å bli medlem av Hertz Bilpool på Løren. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til:
- Byggeområde: Bolig, forretning, kontor, bevertning, allmennyttig formål (treningssenter, galleri)
- Off. trafikkområde: vei, fortau.
- Fellesområde: gårdsplass.
I henhold til reguleringsplan S-4189 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.11.2005.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Løren er i utvikling og på flere av nabotomtene er det pågående plansaker vedr. boligbygging. Se bl.a. plansak 201509417 og 201215384, Gregers kvartal.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5.639,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, fibernett, serviceavgift, á konto varmtvann, fjernvarme og strøm, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Herav:
- Felleskostnader kr 2.004,- og 871,-
- Serviceavgift kr 1.175,-
- A-konto energi kr 1.190,-
- Kabel-tv/fibernett kr 399,-
I tillegg faktureres kr 1.238,- pr kvartal for garasjeplassen.
Hafslund leverer strøm, fjernvarme og varmt tappevann. Techem AS avregner faktisk energiforbruk per år mot innkrevd á kontobeløp.
Eier har hatt et energiforbruk som tilsvarer (varmtvann og fjernvarme) ca. kr 500,- og (strøm) ca. kr 374,- pr mnd. Forbruket i 2018 fordelte seg på fjernvarme (5.000 kWh) og varmtvann (50 m3) + strøm (ca. 6.000 kWh). Eiere av ladeplass faktureres for strømkostnad.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-TV og fibernett. Dette er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Borettslaget eier en samleseksjon for boligene i Løren Torg Eierseksjonssameie. Andelseiere betaler derfor to poster med felleskostnader (både til borettslaget og til eierseksjonssameiet). Avgift for luftfilter kr 320,- betales i juni og november via felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 346 704,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 848 134,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Total fellesgjeld for boligselskapet er 34.890.0020,- pr. 01.08.2020 og lånevilkårene er:
OBBK01-98207445150
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Flyt rentesats: 1,78 %
Antall terminer til innfrielse: 1 år og 5 mnd.
Saldo: kr 146.644,-
Andel av saldo: kr 1.286,-
Kapitalkostnad: kr 81,-
1OB928-98207365319 (IN-lån)
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Flyt rentesats: 1,78 %
Antall terminer til innfrielse: 38 år og 4 mnd.
Saldo: kr 34.743.376,-
Andel av saldo: kr 0,-
Kapitalkostnad: kr 0,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld og er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Fellesgjeld som kan innløses for denne leiligheten er innløst.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 5.253.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 2 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunnar Brunborg og Merete Vikholt

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Løren Torg Borettslag (org.nr. 992627867) som består av tilsammen 108 andeler.
Borettslagets andeler har følgende adresser: Lørenveien 44 A-C, Vekslerveien 1 og Leyrins gate 2.
Selskapet eier 8621/14566 deler av Eierseksjonssameiet Lørenveien 44.
Er medlem i Løren Velforening.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning, tlf. 02333.
Forsikret i Codan forsikring, polisenummer 1028264.
Ingen forkjøpsrett, men i henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Kjøper har ikke rett til å ta boligen i bruk før søknaden er godkjent, ref. Lov om brl § 4-5.
Avtale med Securitas om vakthold.
Vaktmestertjenester blir utført av Bygårdservice AS.
Avtale med Hafslund om leveranse av energi.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å grille på balkong med gassgrill og elektrisk grill, så sant dette er i henhold til brannforskrifter.
Dyrehold er tillatt, men dyr kan ikke luftes eller oppholde seg på fellesområdene. Se Husordensreglene punkt 11.
Egen nettside: http://lorentorgbrl.no/ og http://web2.herborvi.no/5864
Viken Fiber er leverandør av Alt-i-box fibernett og TV-grunnpakke:
- Ny 4k lydløs dekoder (bluetooth)
- Internett 200/200 Mbit/s
- 15 faste kanaler og 20 poeng til valgfrihet av kanaler
- 50 timer opptak (mot et engangsgebyr)
- Funksjonene «se forfra», spol og pause, søk og anbefalinger
- Altibox-appen
Foretatt påkostninger:
- Montert nye porttelefoner.
- Hjertestarter er montert i Fellesområdet.
- Utvendige fasader av tre ble malt i 2018.
- Gårdstunet fikk frisket opp plenen i løpet av 2019.
- Ventilasjonsanlegg kontrollert og renset.
- Kontroll og spyling av avløp i leilighetene.
Planlagte påkostninger:
- Ifølge telefonsamtale med styreleder 24. august er det pt. ingen større planlagte påkostninger som vil føre til økte felleskostnader i løpet av nærmeste fremtid.
- Kan komme en økning på kr 49,- til høsten. Det monteres automatisk vanningsanlegg i gårdstunet og de har søkt plan-og bygningsetaten om tillatelse til individuell innglassing av balkongene. Regner med å få svar i løpet av juni.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0111/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20111

Dato

Sist oppdatert: 25. januar 2021 kl. 20:44

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.