Solgt: 4 900 000 kr

St. Jørgens vei 65

4 900 000 kr
63 m²
2 soverom
Velkommen til St. Jørgens vei 65 - Presentert av Krogsveen Hasle v/ Kenneth Graarud Olsen
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Toppen av Hovin
Lys 3-roms hjørneleilighet flott beliggende i idylliske omgivelser med solrik balkong og fin utsikt. Kort vei til "alt".
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  161 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  5 070 126 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 931 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Hovin og St. Jørgens vei 65 - En meget attraktiv 3-roms hjørneleilighet med fantastisk beliggenhet og solrik, nordvestvendt balkong. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i borettslaget med store frodige friområder rett utenfor døren. Kort vei til både T-bane og buss. Meget hyggelig bomiljø og godt naboskap. Her bor du svært sentralt, samtidig stille og rolig i grønne idylliske omgivelser. Høydepunkter:
 • Romslig nordvestvendt balkong med god plass til sittegruppe og grill
 • Nye vinduer og balkongdører i 2017
 • Lave felleskostnader
 • Peis
 • Tre boder
 • Kort vei til t-bane og buss
 • Meget god intern beliggenhet
 • Overflatebehandlet i nyere tid
 • Borettslaget er meget populært og godt vedlikeholdt Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  St. Jørgens vei 65, 0662 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 148, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 371, Hovin Borettslag, organisasjonsnummer 950 142 898

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 71 kvm
  Totalt bruksareal: 65 kvm
  Totalt primærrom: 63 kvm
  Leiligheten er i 3. etasje.
  Primærrom, 63 kvm:
  Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom
  Sekundærrom, 2 kvm:
  Walk-in garderobe
  Leilighetens balkong er oppmålt til ca. 7 kvm.
  I tillegg disponerer boligen en loftsbod og to kjellerboder. Bodene er merket 3099. Kjellerbodene er oppmålt til ca. 1 kvm og 3 kvm. Loftsbodens gulvareal er oppmålt til ca. 7 kvm (skråtak).
  Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betongkonstruksjon. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og felt av liggende trepanel. Yttertak med saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget).
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  TG2 (tilstandsgrad):
  - Badets ventilasjon, vannrør, gulvoverflater samt membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) inkl. rørgjennomføringer.
  - Kjøkkenets ventilasjon og gulvoverflater.
  - Leilighetens gulvoverflater.
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
  I egenerklæringen har selger blant annet nevnt at lys tilknyttet ventilator ikke virker.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Vi har gleden av å presentere denne lyse og pene hjørneleiligheten i St. Jørgens vei 65.
  Leiligheten har god planløsning og store vindusflater som ble byttet i regi av borettslaget i 2017. Romslig stue med vedovn og adkomst ut til boligens herlige balkong. Balkongen måler ca. 7 kvm og har et hyggelig utsyn. Leilighetens kjøkken er separat med tidløs innredning med god oppbevaringsplass og fine arbeidsflater. To gode soverom av fin størrelse. Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Øvrige rom har 3-stavs parkett på gulv. Innbydende entré med adkomst til alle rom i tillegg til en romslig walk-in garderobe.
  Borettslaget har hyggelige fellesområder som er pent opparbeidet. Søndagsåpen butikk midt i St. Jørgens vei. Kort spasertur til gode servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Flotte, grønne omgivelser på Valle Hovin som nærmeste nabo til borettslaget.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende entré med 3-stavs parkett og lysmalte flater. Her er det plass til klesavheng og skotøy i tillegg til god oppbevaringsplass i walk-in garderobe med skyvedører montert i nyere tid. Speilfronter på skyvedørene. Fra entréen har man adkomst til øvrige rom, noe som er med på å underbygge den gode planløsningen leiligheten har.
  Stue:
  Lys og pen stue med hjørnebeliggenhet i blokken. Flere innredningsmuligheter med plass til sofa med tilhørende salongbord og spisebord. Her har man også een hyggelig vedovn som bidrar både med hygge og varme. Videre adkomst ut til boligens flotte balkong.
  Balkong:
  Herlig balkong på ca. 7 kvm vendt mot nordvest. Her er det god plass til utemøblement. Gulvflaten er belagt med treheller. Et flott uterom som naturligvis er en fin forlengelse av stuen på årets varme dager.
  Kjøkken:
  Separat kjøkken med tidløs innredning. Innredningen har hvite, profilerte fronter og heltre benkeplate. Her er det godt med oppbevaringsplass og arbeidsflater til matlagingen. Mellom benkeplate og overskap er det fliser på vegg. Medfølgende hvitevarer bestående av komfyr med induksjon platetopp, integrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin. Leilighetens varmtvannsbereder er fra 2011 og plassert under kjøkkenbenken.
  Bad:
  Flislagt bad med gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Innredning bestående av et gulvstående toalett, servant med underskap samt speil med belysning over. Dusjhjørne med glassvegger og dusjarmatur.
  Soverom I:
  Romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Medfølgende garderobeskap montert.
  Soverom II:
  Leilighetens andre soverom er også av fin størrelse og er naturligvis fleksibelt i bruk. Medfølgende garderobeskap med skyvedører og speilfront.
  Diverse:
  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Taklampe på gjesterom og taklampe over spisebord på stuen medfølger ikke. For øvrig følges standardlisten over normalt medfølgende løsøre og tilbehør: https://www.nef.no/losore-og-tilbehor/.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming i kombinasjon med vedfyrt ovn i stue. Gulvvarme på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til ferdigattest datert 19.12.1958. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter dette, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  950 142 898/371:
  21.04.2021 - Dokumentnr: 463675 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
  Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
  Org.nr: 950 007 613
  Elektronisk innsendt

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle/Hovin. Boligen ligger i grønne omgivelser med hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka som passerer rett utenfor. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Tøyenbadet med forventet nyåpning sommeren 2023, Kampen Park og Botanisk hage. Gangavstand til Tøyen og Grünerløkka samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Nærbutikk (Joker) midt i borettslaget. Andre fasiliteter i borettslaget er "Vaskeriet." Dette er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie Vaskeriet til private arrangementer for 100 kr timen, minimum 3 timer. Vaskeriet er flittig brukt av beboerne til ulike anledninger, spesielt til feiringer av alle slag. Vaskeriet brukes også til åpne arrangementer for hele borettslaget, og da er det gratis. Det har vært arrangert ulike fellestilbud på vaskeriet i 2015, som leketreff, barseltreff, sykvelder og bruktmarked. Våren 2016 ble det også satt opp et fast sosialt dansetreff.
  Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.
  Hasle Torg er like ved borettslaget med blant annet Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopolet, Nille, Auster frisør, Floriss blomster, treningssenterkjeden SATS m.m. Det er også Kiwi dagligvarehandel på tomten til den gamle bensinstasjonen sør-vest for eiendommen, og Rema1000 like bak i Hovinveien. For øvrig mange dagligvare- og servicetilbud i nærområdet. Gangavstand til hyggelige spisesteder på forholdvis nyåpnede Vinslottet. Det er heller ikke langt ned til servicetilbud på Ensjø.
  Umiddelbar nærhet til Hasle T-bane (linje 5) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Det er også gangavstand til flere bussruter samt flybuss.
  Dette er en leilighet for deg som vil bo sentralt, men likevel litt utenfor den indre bykjerne.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Teglverket skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 61.436 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sittegrupper, plenområder og asfalterte internveier.

  Parkering

  Hovin Borettslag har 216 plasser som leies ut til beboere, i tillegg har borettslaget også 6 garasjer for utleie. Ventetid må påregnes. Priser pr. måned på borettslagets parkeringsplasser:
  P-plass uten strøm kroner 300,-
  P-plass med strøm for motorvarmer kroner 600,-
  Garasjeplass kroner 700,- pr. mnd. pluss 15.000,- i depositum.
  Det vil også tilkomme et ekspedisjonsgebyr pålydende kroner 731,-, direkte fra OBOS. Leieforholdet opphører ved salg, overførsel eller fremleie.
  Hovin Borettslag har to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe. Det finnes gjesteparkeringsplasser i borettslaget hvor gjester kan korttidsparkere i maks 3 dager. Beboere kan parkere på gjesteparkeringen fra 21:00-08:00. Forøvrig er det fritt å benytte de kommunale p-plassene langs gata.
  Kommunen har bygget 6 ladestasjoner (EL) i den kommunale veien oppe ved blokkene i 20-24 og 32.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private veier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Området er i utvikling og byggearbeider må påregnes. Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
  - Saksnummer 201609079: Hjørnetomten ved Hasle Torg ut mot Økernveien/Grenseveien. Der er det foreslått utbygging av boliger, næring og hotell. Forslaget består av tre bygg på 8–9 etasjer ut mot gaten, og et høyere bygg i bakkant på 14 etasjer, tilsvarende maksimalt 48,5 meter. Et annet alternativ viser 13 etasjer på det høyeste bygget. Forslaget var på offentlig ettersyn til 19.02.2021, og det er kommet en rekke uttalelser til saken.
  - Saksnummer 201801786: Økernveien 97, ved Hasle T-bane. Det er foreslått boligbebyggelse i varierte byggehøyder på 3, 6, 8 og 12 (10) etasjer.
  - Saksnummer 202008314: Grenseveien 65-67, motsatt side av Grenseveien i sydvest. Oppstartsmøte ble bestilt 25.02.2020 og saken omhandler omregulering til bolig fra nåværende industriformål med ny bebyggelse på maks 8 etasjer.
  - Saksnummer 202100931: Gladengveien 17. Oppstartsmøte ble bestilt 15.01.2021 og saken gjelder oppføring av næring og bolig på maks 7 etasjer.
  - Saksnummer 201906491: Grenseveien 71. Oppstartsmøte ble bestilt 24.04.2019. Saken omhandler oppføring av boligbebyggelse på maks 7 etasjer og er i dialogfase før offentlig ettersyn.
  - Saksnummer 201716637, 201716638, 201716639 og 201716640: Stålverkskroken 18-20, 22-28, 30-34 og 36-38 (tidligere Bertrand Narvesens vei 8). Oppføring av boligbygg. Varierte byggehøyder til og med 7 etasjer. Det er gitt igangsettingstillatelser.
  - Planprogram og Veiledende plan for offentlig rom for Hasle og Valle Hovin. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
  - Veiledende plan for offentlig rom for Ensjø (fra og med Grenseveien på nedsiden av borettslaget). Hensikten med planen er å sikre en helhetlig utvikling av gater og byrom på Ensjø. Planen angir utformingsprinsipper for offentlig rom (gater, torg og parker). Prinsippene skal videreføres og videreutvikles i påfølgende detaljreguleringsplaner.
  Eiendommen er i Hovinbyen som er pekt ut som et av de viktigste arealgrepene og satsingsområdene i kommuneplanen. Se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 2.931,- pr. mnd. og inkluderer blant annet internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og blir neste gang justert med en økning på 10% fra 01.07.2021, og blir da kr 3.224,- pr. mnd. Dette grunnet pågående prosjekt, se avsnitt om borettslaget for nærmere informasjon.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Det ene av borettslagets lån er avdragsfritt til og med 01.03.2022. Frem til det betales dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden på dette lånet, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 132,-, til kr 3.356,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.370 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet RiksTv som leverandør av kabel-tv, men er ikke inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. HomeNet er leverandør av internett.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1.123.534,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.044.722,40,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 9.567,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 161.000,- pr. 01.04.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 80.481.506,- pr. 26.04.2021 og lånevilkårene pr. den dato er:
  Lånenummer: OBBK01-98207575976
  Restsaldo: kr 26.960.299,-
  Andel av restsaldo: kr 53.638,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,50%
  Lånets løpetid: 25 år 11 md.
  Kapitalkostnad: kr 208,-
  Avdragsfrihet: Nei
  Lånenummer: OBOS02-98207933333
  Restsaldo: kr 23.521.207,-
  Andel av restsaldo: kr 46.798,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,50%
  Lånets løpetid: 6 år 8 md.
  Kapitalkostnad: kr 623,-
  Avdragsfrihet: Nei
  Lånenummer: OBOS03-98207933325
  Restsaldo: kr 30.000.000,-
  Andel av restsaldo: kr 59.688,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,50%
  Lånets løpetid: 30 år 11 md.
  Kapitalkostnad: kr 76,-
  Avdragsfrihet: Ja, til og med 01.03.2022. Estimert økning av fellesutgifter etter dette er kr 132,-.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.070.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 161.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr 4.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Torunn Hoem Brunsvik og Andreas Rolvsjord

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Hovin Borettslag.
  - Borettslaget består av 540 andelsleiligheter.
  - Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp.
  - Bygningsforsikring hos Tryg Forsikring - polisenummer 6610222.
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne. Tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
  - Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no.
  - Styret kan kontaktes på e-post: hovin.borettslag@gmail.com.
  - Vaskeriet er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie vaskeriet til private arrangementer. For mer info se: https://hovinborettslag.no/vaskeriet/.
  - Ordinær generalforsamling 2021 er planlagt 20. mai.
  - Våren nærmer seg og borettslaget står for utdeling av plantekasser for en ny sesong. Har du grønne fingre og ønsker å dyrke grønnsaker leler blomster? Kontakt styret for mer informasjon.
  Styret har, gjennom OBOS og vaktmester, fått utarbeidet en detaljert plan for vedlikehold som må/bør gjøres de nærmeste årene. Nærmere informasjon om borettslagets planlagte påkostninger:
  - Takrehabilitering. Entreprenør er valgt og prosjektet igangsatt. Ved ekstraordinær generalforsamling i desember 2020 ble prisestimater presentert og forslag på kr 110.000.000,- ble vedtatt. Dette inkluderer skifte av tak og takvinduer, skifte av balkongtak (glass), ny takdrenering og skifte av spilevegger, skifte av de hvite platene på balkongene, rens og maling av takene til de som ikke er i øverste etasje, rens og maling av bakveggen på balkongene og rehabilitering av balkongrekkverkene. Dersom hele lånerammen tas ut vil det medføre en total økning i andel fellesgjeld for denne andelen på ca. kr 218.000,-. Felleskostnadene vil også øke, estimert kr 850,-. Den endelige økningen i fellesutgifter er dog uavklart da dette også avhenger av andre kostnader.
  - Til ordinær generalforsamling 2021 har en beboer lagt frem forslag om ny vurdering av balkongtakene i ovennevnte prosjekt. Blir dette vedtatt kan det bety økte kostnader på prosjektet.
  - Styret har undersøkt alternative måter å oppbevare sykler på i borettslaget iht. tidligere vedtak av generalforsamlingen. Saken ble tatt opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember, og prisestimat presentert lå på ca. 2.000.000,-. Forslaget ble ikke godkjent. Saken skal tas opp på nytt til ordinær generalforsamling 2021. Det er blant annet ytret ønske om å tilføye stikkontakter til skurene. Prosjektet skal etter planen finansieres med disponible midler.
  - Borettslaget har vært en del av OBOS sitt pilotprosjekt "OBOS Nøkkel" for digital tilgang til borettslagets ytterdører. Piloten er i ferd med å ferdigstilles, og borettslaget vil den nærmeste tiden motta forespørsel og tilbud om å tilknyttes tjenesten permanent. Saken ble tatt opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember. Forslaget ble vedtatt og borettslaget sentralt vil bære kostnaden.
  - Planer i borettslaget for øvrig gjelder blant annet el-billadeplasser. Styret håper å komme i gang med det om ikke så lenge. Videre er det rens av ventilasjonsanlegg, oppgradering av hovedtavler (elektro) og etablering av nødlysanlegg i oppganger og kjeller som står på planen for utredning. Iht. borettslagets rådgiver i OBOS vil dette trolig kunne tas over driftsbudsjettet, men det er ikke fastsatt en tidsplan for sakene. Oppgradering av belysningsanlegg i fellesarealene gjøres fortløpende.
  Utdrag av foretatte påkostninger:
  2020: Alle blokker har fått nye rør samt utvendige og innvendige stoppekraner.
  2019: Utbedring av ventilasjon våtrom.
  2018: Borettslaget har utbedret mangelfull branntetting på alle bad.
  2017: Vindu- og balkongdørutskifting.
  2016: Takbryggene på ytterpunktene av bygningene i St. Jørgens vei 1-7, 9-13, 15-21, 23-29, 31-37, 41-47 og 49-55 hadde ikke tilstrekkelig sikring. Disse fikk nye takbrygger med rekkverk. Oppgangene i St. Jørgens vei 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 27 og 29 manglet takutspring, disse ble ferdigstilt februar 2016.
  2015: Utskiftning av alle avfallsbrønnene i borettslaget
  2014: Utbygging av fibernett.
  2013: Tilstandsvurdering av tak.
  2012: Utskiftning av inngangsdører til leilighetene. Oppgradering av flaggstangplass og lekeplass. Utvikling av vedlikeholdsrapport.
  2011: Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus. Brannsikring, nye røykvarslere og brannslukningsapparat til alle leilighetene, redningsliner til leilligheter over 12 meter.
  2010: Bytte av porttelefoner.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visningspakke: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0102/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21102

  Dato

  Sist oppdatert: 17. november 2021 kl. 15:23

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.