Solgt: 3 100 000 kr

Eminent Lodge Hovden

3 390 000 kr
90 m²
4 soverom
Toppleilighet med direkte adkomst til skiløypa og 2 solrike balkonger!
Hovden
Innflytningsklar og pen toppleilighet med 8 senger, 2 bad og 2 p-plasser i kjeller. Solrike balkonger og nydelig utsikt!
 • Prisantydning
  3 390 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  8 000 kr
 • Omkostninger
  86 092 kr
 • Totalpris
  3 194 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 190 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Dette er en innholdsrik og tiltalende leilighet beliggende i 3. etasje. Vestvendte balkonger og fasade gjør at du her kan nyte gode solforhold og upåklagelig utsikt! Svært sentral beliggenhet like ved lysløypa. Hovden sentrum med matbutikker, kafeer og uteplasser, sportsbutikker og busstasjon er bare en kort spasertur unna. Ski- og turløyper rett utenfor leiligheten og kort vei til Hegni friluftsområde med sandstrand og båtutleie. Leilighetskomplekset ligger i tilknytning til Hovden Resort, her er det restaurant, bar og peisestue. Leiligheter i Eminent Lodge er attraktive utleieobjekter!
Innbydende og flott oppusset leilighet med følgende innhold: 2 innganger med egen gang, stue/kjøkken, 2 bad, toalettrom, 4 soverom og TV-stue/gang. I tillegg er det en stor bod på loft og 2 p-plasser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eminent Lodge Hovden, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 1228, seksjonsnummer 26

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje med følgende innhold:
2 innganger med egen gang, 2 bad, stue/kjøkken, TV-stue, toalettrom, 2 soverom og 2 alkover.
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 stor bod på loft, samt 2 parkeringsplasser i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra kommunale opplysninger. Rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Betongkonstruksjon med vegger av tre.

Standard

Innvendig holder leiligheten god standard og er nylig oppgradert med nytt gulv, ny kjøkkeninnredning og alle vegger i stue og ganger er sparklet og malt.
Leiligheten er delt i 2 ulike fløyer som er adskilt med brannvegg og lydtett dør, noe som er helt topp når man har med barn eller ungdomsgjengen på tur til Hovden - eventuelt kan den lille fløyen leies ut.
Hoveddel:
Velkommen inn - gangen har flislagt gulv med varme og malte vegger. Mellom entreen og stuen er det en lydtett dør.
Fra gangen kommer man inn til en romslig stue som ligger i åpen løsning med kjøkken. Her er det helt ny enstavs parkett på gulvet og nymalte vegger. Gode vindusflater sikrer mye naturlig lysinnslipp og du kan nyte den flotte utsikten fra sofakroken. Rommet har flere møbleringsmuligheter og har plass til både sofagruppe med tilhørende møblement og spisestue. Fra stuen er det utgang til den ene balkongen.
Helt ny og lekker kjøkkeninnredning fra HTH. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass, samt nye, integrerte hvitevarer som medfølger i handelen: Stekeovn/topp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys.
Flott flislagt bad som er innredet med servant, dusjnisje, opplegg og plass til vaskemaskin/tørketrommel, samt en badstue.
Soverom 1 er innredet med dobbeltseng og plassbygd garderobeløsning. Soverom 2(alkove) har køyeseng og plassbygde hyller.
Fra stuen er det dør inn til den andre delen av leiligheten som har følgende standard:
TV- stue med plass til sittegruppe. Liten kjøkkenbenk med integrert kjøleskap og plass til mikroovn. Fra TV-stuen er det utgang til balkong nummer 2.
Pent flislagt bad med servant, toalett, boblebadekar og varmtvannsbereder.
Også her har man et stort soverom med dobbeltseng og praktisk garderobeløsning. Soverom 4 (alkove) har køyeseng og plassbygde hyller.
Kort sagt en stor og lekker leilighet som passer ypperlig når storfamilien eller vennegjengen skal til fjells!

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gang og på badene.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for leilighetsbygget datert 26.02.2009.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
04.02.2009 - Dokumentnr: 80695 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 26
Formål: Næring
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 90/2500
2009/80790-2/200 04.02.2009 BESTEMMELSE OM PARKERING: Rett og plikt til leie av parkeringsplass i garasjeanlegg. Denne leiligheten har 2 parkeringsplasser.
Rettighet hefter i: KNR: 4222 GNR: 2 BNR: 342
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2009/80790-4/200 04.02.2009 BESTEMMELSE OM VEG: Rett til å benytte vei fra parkeringsplassen ved Hovdestøylen og frem til parkeringskjeller. Rettighetshaverne er selv ansvarlig for drift og vedlikehold (brøyting med mer).
Rettighet hefter i: KNR: 4222 GNR: 2 BNR: 342
Rettighet hefter i: KNR: 4222 GNR: 2 BNR: 382
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2009/80790-3/200 04.02.2009 BRUKSRETT: Omfatter trappehus.
Rettighet hefter i: KNR: 4222 GNR: 2 BNR: 342
Rettighet hefter i: KNR: 4222 GNR: 2 BNR: 382
Rett til å benytte trappehuset.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Den lille fløyen i leiligheten kan leies ut for seg ifølge selger.

Diverse

Leilighetskomplekset ligger i tilknytning til Hovden resort. Her er det restaurant, bar og peisestue. Ønsker du utvask av leiligheten eller hjelp til utleie kan man avtale dette med hotellet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Svært sentral beliggenhet i hjertet av Hovden, her har du gangavstand til alt! Leiligheten er vestvendt og har nydelig utsikt over Hartevatn, samt til Enden og Hovdenut. Dette, sammen med gode solforhold gjør at alt ligger til rette for flotte stunder på balkongen, etter en lang dag på tur.
Like utenfor leiligheten går lysløypa forbi, dette er et flott utgangspunkt for fotturer sommer og høst. I tillegg tar lysløypa deg inn i Hovdens rike løypenett som består av 170 km med preparerte langrennsløyper.
Om sommeren er det flott å sole seg og ta en dukkert i Otra som renner like forbi leiligheten, og vil du en tur på stranda så er Hegni friluftsområde en kort spaser- eller sykkeltur unna. Hovden sentrum med butikker, kafeer, samt busstasjon er bare 500m fra leilighetsbygget. I helger og ferier går det skibuss til skisenteret fra Hovdestøylen, noe som vil si at kan du la bilen(e) stå i parkeringskjelleren under hele oppholdet!

Adkomst

Fra Hovden sentrum, kjør sørover på riksveg 9 i ca 500 meter, ta til høyre ved skilt Hovdestøylen og kjør rett frem. Leilighetsbygget kommer til syne på høyre side i enden av parkeringsplassen. Ved fellesvisning vil det bli godt skiltet med Krogsveen visningsskilt.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt for sameiet. Består i hovedsak av bygningsmasse. Området mellom leilighetskomplekset og skiløypa er friområde.

Parkering

Leiligheten har 2 parkeringsplasser i kjeller.

Vei, vann og avløp

Kommunalt vann og avløp. Privat vei.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til hotell og næring under reguleringsplan "Hovdestøylen" datert 12.02.2007 og kommuneplanens arealdel datert 28.02.2019. Det vil si at leiligheten er utleiepliktig. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2190,- pr. mnd. Betales kvartalsvis med kr 6 571,- og inkluderer blant annet: Forsikring, strøm i fellesarel, kabel TV, vaktmestertjenester, brøyting, drift av heis og diverse vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ifølge forretningsfører må det påregnes økning i fellesutgiftene på grunn av fremtidig vedlikehold. Det jobbes for tiden med å tilrettelegge for EL-bil lading i garasjen. Ny eier må selv betale for eventuell lader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Prognose kommunale avgifter inneværende år kr 11 567,- I dette inngår gebyr for vann og avløp.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2190,- pr. mnd. Betales kvartalsvis med kr 6 571,- og inkluderer blant annet: Forsikring, strøm i fellesarel, kabel TV, vaktmestertjenester, brøyting, drift av heis og diverse vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ifølge forretningsfører må det på sikt påregnes noe økning i fellesutgiftene på grunn av fremtidig vedlikehold.
Prognose kommunale avgifter inneværende år kr 11 567,- I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10 000,- pr. år - 5 822 kwh. pr. år. (Tall fra 2019)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 333 662,- ifølge skatteetaten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 8 000,- pr. 01.01.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 130.000,- pr. 01.01.20 og lånevilkårene er
Rentebetingelser: 5%
Lånets løpetid: 1 år

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.484.092,-
Av dette beløpet utgjør kr 8 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trigo AS

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30 000,-
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 32-0033/20
Krogsveen avd. Hovden AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR32.2033

Dato

Sist oppdatert: 03. mars 2021 kl. 16:20

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 264 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.