Komplett salgsoppgave

Øvre Sølen 11A

1 900 000 kr
70 m²
3 soverom
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Porsgrunn - Hovenga
Flott enderekkehus med overbygd terrasse og fast parkeringsplass. Sentral og attraktiv beliggenhet.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  1 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  702 731 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  2 603 691 kr
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 400 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende enderekkehus med overbygd terrasse og inngjerdet hage. Rekkehuset har nylig blitt malt, samt som det har blitt uført takvask med impregnering. Fast parkeringsplass rett foran boligen. En sentral og attraktiv beliggenhet i et barnevennlig og populært boligområde. Flotte turmuligheter. Velkommen til Øvre Sølen 11A!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Sølen 11A, 3914 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 382, bruksnummer 190, ideell andel 1/1
Andelsnummer 4072, Borge Borettslag , organisasjonsnummer 986 245 294

Innhold

Totalt bruksareal: 70 kvm.
Totalt primærrom: 70 kvm.
Primærrom:
1. etasje 35 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, toalett og vindfang.
2. etasje 35 kvm: 3 soverom, bad og gang.
Kommentar til areal:
Sørvendt og overbygget terrasse på ca. 18 kvm.
Nordvendt terrasse på ca. 12 kvm.
I tillegg disponerer boligen en utvendig sportsbod i felles bodanlegg som er plassert til venstre for inngangspartiet.
Fra 2. etasje er det luke til loft med gode lagringsmuligheter. Loftet har ikke måleverdig areal på grunn av lav takhøyde og er derfor ikke medregnet i arealene.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 07.06.2022, utført av Anticimex Sandefjord AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført ringmur og betonggulv på grunn. Yttervegger av isolert bindingsverk som er kledd med liggende og stående kledning. Ytterkledning har nylig blitt malt. Saltak tekket med takstein. Takvask med impregnering er utført i senere tid. Vinduer med 2- lags energiglass og ytterdører fra fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom at det er installert en varmepumpe i stua, men som er defekt og må byttes. Varmepumpa har fått TG3 i rapporten.
Det gjøres og spesielt oppmerksom på at det ikke er mulig å verifisere om slukmansjett og klemring til sluk på badet er benyttet eller om montering er korrekt. Tettedetaljer ved rørgjennomføring til vaskemaskin er usikker. Det er redusert avrenningshastighet i avløpet fra servantskapet på badet. På toalettrommet er den vegghengt panelovnen løs og veggfeste bør utbedres. Det er ikke ventilasjonsspalte i dør til soverommene, noe som fører til redusert avtrekkseffekt når dørene er lukket. Innvendig trapp mangler håndlist på en side og høyde på returgelender i 2. etasje er lavere enn dagens krav. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling og er koblet med stikkontakt, noe som kan være fare for varmgang. Stikkontakt til komfyr er løs, og bør utbedres av en elektriker. Terrassedør har behov for justering fordi døren går på karm. Terrasse har slitasje, solfalming og sprekker. Den overbyde delen over terrasse er underdimensjonert med hensyn til snølast, fundamentering for søyler er ikke undersøkt, hovedbæring har for langt spenn og kledning på vegger ligger for nært terreng. De forannevnte avvikene har fått TG2 i rapporten.
Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Helhetsinntrykket av boligen er bra. Flott stue med store vindusflater og direkte utgang til overbygd terrasse. Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminat benkeplate. Hvitevarer som komfyr, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Hvitevarene med unntak av kjøleskap på kjøkkenet medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk. Kjøkkenet har godt med skapplass og skuffer. I tilknytning til entreen er det er praktisk toalettrom, som er utstyrt med et toalett og servant. I entreen er det skyvedørsgarderobe med speil. Fra stua er det trapp opp til 2. etasje, hvor det er tre soverom, bad og gang. Hovedsoverommet er malt i en varm og behagelig farge, og er utstyrt med skyvedørsgarderobe med speildører. Et av soverommene er innredet som spillrom. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servantskap med speil over, toalett og opplegg til vaskemaskin. Fra gangen er det luke til loft med plater på gulvet og gode lagringsmuligheter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklampe i stue og spillrom medfølger ikke i handelen.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler i gulvet på badet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er installert en varmepumpe i stua, men som er defekt og må byttes.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.03.2006. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Vi har mottatt godkjente byggetegninger fra kommunen av et annet rekkehus i borettslaget, men som har tilsvarende planløsning som denne boligen har i dag. Det eneste avviket er utgangen fra stua til terrassen mot syd.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Vi gjør oppmerksom på at eier er ansvarlig for utvendig vedlikehold av overbygg på terrassen da denne er bygd på tidligere eiers initiativ.
Det gjøres for ordens skyld oppmerksom på at en av oppdragsgiverne er søskenbarnet til megler, men dette er ikke i strid med gjeldende egenhandelsregler i lov om eiendomsmegling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i et etablert og populært boligområde på Hovenga. Nabolaget er spesielt anbefalt for de i etableringsfasen og eldre. Det er kort avstand til de fleste etterspurte fasiliteter som barnehager, skoler, butikksenter og flotte turområder. Et trygt, stille og rolig nabolag, meget barnevennlig og med lite støy. Gangavstand til Porsgrunn sentrum og det sjarmerende Osebrostrøket med sine hyggelige kaféer og restauranter.

Adkomst

Fra Hovenga-Senteret: Kjør til høyre i rundkjøringen og følg Augestadvegen i ca. 1,3 kilometer, og ta til venstre inn på Øvre Sølen. Ta så første vei til høyre, hvor boligen ligger på venstre side merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Liane barnehage barnehage (1-5 år)
52 barn, 3 avdelinger 0.2 km
Borgeenga barnehage (0-6 år)
100 barn, 5 avdelinger 0.9 km
Hovenga barnehage (1-5 år)
42 barn, 3 avdelinger 1.2 km
Skoler:
Borge skole (1-7 kl.)
346 elever, 7 klasser 0.4 km
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.)
294 elever, 12 klasser 2 km
Porsgrunn videregående skole Sør
450 elever, 32 klasser 4.2 km
Porsgrunn videregående skole
1100 elever 4.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9.090 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet tomt som hovedsakelig består av asfalterte parkerings- og grøntområder.
Flott overbygd terrasse med lite innsyn. Foran den overbyde terrassen er det en liten og lettstelt hage som er inngjerdet. Inngangspartiet har et lite takoverbygg og belegningsstein. Det er satt opp en hekk som skille mot naborekkehuset. Ved siden av inngangspartiet er det en terrasse med ettermiddagssol og plass til en lite sittegruppe.

Parkering

Fast parkeringsplass på borettslagets eiendom rett utenfor inngangspartiet, merket 11A. I tillegg er det gjesteparkering rett ved boligen.
I husordensreglene til borettslaget er det bestemt at hver rekke i borettslaget, avtaler med sine naboer (de som deler parkeringsområde), dersom det er ønskelig å ha fasteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.6.2019 avsatt til nåværende boligbebyggelse, ras- og skredfare, flomfare, gul sone iht. T-1442.
Eiendommen omfattes av en bebyggelsesplan etter eldre PBL, område NB2 innenfor reguleringsplan for "Liane og Nordre del av Hovenga".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 6.400,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, brøyting og strøing, kabel-TV og internett, utvendig vedlikehold, honorar til styre og forretningsfører, samt øvrige driftsutgifter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 1.140,-
Avdrag kr. 2.035,-
Driftsutgifter kr. 3.225,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 22.000,- pr. år. I selgers husstand har det bodd 2 personer og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 9.925 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-TV og internett, og avgift for dette er inkludert i felleskostnadene. TV-dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 581.501,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 2.093.405,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 51.138,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr. 702.731,- pr. 01.09.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 21.784.675,- pr. 01.09.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 28008897192, Sparebanken Sør.
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.09.2022: 2.6 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 59.
Saldo per 01.09.2022: kr. 21.784.676,-.
Andel av saldo: kr. 702.731,-.
Første avdrag: 30.06.2022.
Siste termin 31.12.2051.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.603.691,-. Av dette beløpet utgjør kr. 702.731,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.
Hvis kjøper ikke er medlem i Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag, kommer det et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 700,- pr. ny andelseier.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 7.644,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sunniva Walsøe Strøm og Marius Nilsen

Informasjon om forkjøpsrett

Boligen er tilknyttet Borge Borettslag, som består av 31 boliger.
Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag, tlf.: 35 57 31 00.
Styreleder er Kristin Heilo, tlf.: 472 72 061.
Dugnad må påregnes.
Borettslaget har følgende fremdriftsplaner og planlagte påkostninger. I løpet av 2022 er det planlagt å male fasade, vask og impregnering av takstein. I tillegg blir det montert en ny samlingsplass med lavvo og lekeapparater. Det foreligger ingen andre store planer foreløpig. På langsikt bør inngangsdørene og karmene byttes, når oppsparte midler strekker til.
Dyrehold er ikke tillat uten skriftlig samtykke fra styret. Styret kan gi sitt samtykke, dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til noen ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Søknad om dyrehold sendes styret på eget skjema "Søknad om dyrehold" som kan fås ved henvendelse til megler.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret – i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, for eksempel tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr. 25.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr. 19.400,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0055/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2255

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 17:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.