Solgt: 2 550 000 kr

Jensvollveien 56

2 390 000 kr
49 m²
1 soverom
Krogsveen v/ Markus Alm Thoen ønsker velkommen til Jensvollveien 56
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Stoppen / Nøste
Lys og pen 2-roms med Terrasse - Peis - Nytt bad i 2020 - Kun intern forkjøpsrett - Ypperlig førstegangskjøp
 • Prisantydning
  2 390 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  256 402 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 807 534 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  49 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 375 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt og delikat 2-roms andelsleilighet beliggende i 1. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Frittstående peisovn i stue
 • Kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass
 • Flislagt bad fra 2020 (i regi av brl.)
 • Soverom med stort garderobeskap
 • Rikelig med bodplass
 • Overbygget terrasse på ca. 6 kvm
 • Stort felles grøntareal med flotte uteplasser
 • Parkering på borettslagets tomt
 • Borettslaget har kun intern forkjøpsrett
 • Umiddelbar nærhet til buss, skoler og idrettsanlegg
 • Kort gangavstand til flotte turområder
 • Ca. 10 min kjøring til Drammen sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jensvollveien 56, 3413 LIER
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 31, bruksnummer 29, ideell andel 1/1
Andelsnummer 4, Stoppen borettslag, organisasjonsnummer 950 580 801

Innhold

Bruttoareal (BTA): 54 kvm
Bruksareal (BRA): 49 kvm
Primærrom (P-rom): 49 kvm
Primærrom
1. etasje:
49 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer boligen rikelig med bodplass. To i kjelleren og en på loftet, samt fellesboder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Jahn Otto Benjaminsen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Grunnmur av betong. Yttervegger av teglstein som er malt. Valmet tak med undertak av bord. Tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Betongtrapp i felles gang. Pipe av teglstein som er spekkmurt/forblendet over tak. Innvendig i stue er pipe/brannmur pusset og malt. Vinduer med isolerglass fra 2010. Standard utgangsdør. Heve skyvedør ut til balkong av noe eldre dato. Overbygget terrasse på ca. 6 m² oppført i betong med adkomst fra stue. Rekkverk i mur. Etasjeskiller av støpt betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det ingen punkter knyttet til TG2 eller TG3.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles inngangsparti med videre adkomst til leilighetens etasjeplan. Selger har i sin eietid helsparklet vegger, satt opp nye lister, nytt gulv i stue og på soverommet. Varmefolie i stua.
Entré/gang: Dørcalling med åpnerfunksjon. Flislagt gulv med varmekabler, malt panel på vegger og downlights i himling.
Stue: Romslig stue med laminat på gulv med varmefolie, malte vegger og downlights i himling. Adkomst til terrassen via skyvedører. Flott peis.
Kjøkken: Flislagt gulv med gulvvarme, malt strie på vegg og malt panel i himling med downlights. Ikea kjøkkeninnredning med laminat benkeplate med stålkum. Avtrekksvifte over komfyr. Water guard i kjøkkenbenk. Integrert komfyr og platetopp. Opplegg til oppvaskmaskin. God skap- og benkeplass.
Bad: Nytt bad i 2020, utført i regi av borettslaget. Helfliset med varmekabler, malt himling med downlights. Enkel servant med lagringsplass og overspeil. Vegghengt WC. Dusjhjørne med foldedører. Opplegg til vaskemaskin.
Soverom: Med laminat på gulv, malte vegger og downlights i himling. Godt med lagringsplass i praktisk garderobeskap.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier.

Oppvarming

Peis i stue. Varmekabler på bad, gulvvarme i gang, stue og kjøkken, ellers basert på oppvarming med evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.11.1960, som omfatter oppføring av boligbygg i 3 etasjer. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse og diverse ledninger. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende løsøre medfølger ikke i handelen: Kjøleskap og vaskemaskin på badet.
Frittstående garderobeskap på soverommet medfølger i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggende i et frittstående borettslag på Stoppen i Lier, boligblokken ligger fint til med flott utsikt mot Drammensfjorden. Kort vei til dagligvarebutikker på Lierstranda og i Lierbyen. Ca. fem minutters kjøring til Drammen sentrum med et bredt utvalg av servicetilbud og sentrumsfasiliteter.
Lier har en rekke fritids- og sportstilbud med flere idrettshaller og sportsklubber. Lier stadion med fotballbaner, sandvolleyballbaner og tennisbaner. Stoppen sportsklubb som er en breddeklubb innenfor fotball, de har sin hjemmebane på Lier stadion. Reistad Arena/St. Hallvardshallen som var ny i 2013, brukes som gymsal for skolene og trening samt kamper for Reistad IL. Idrettshallen har håndballbaner, skytebane, klatrevegg m.m.. Reistad IL er en veldrevet klubb med egen idrettshall, sunn økonomi og et sportslig og sosialt godt tilbud til lag i alle aldre og av begge kjønn. Lierhallen er en kommunal svømme- og idrettshall som i tillegg har et trimrom. Lier IL er et fleridrettslag som er aktive innen allidrett, e-sport, crossminton, fotball, håndball og ski (langrenn og skiskyting).
Gilhusodden naturreservat og Engersand friluftsområde er i nærområdet med bl.a sandvolleyballbane og fine bademuligheter om sommeren. Lier har gode tur- og rekreasjonsmuligheter på bla. Kraftkollen, Kjekstadmarka og Vestmarkas høyeste punkt, med endeløse turmuligheter i skog og mark hele året rundt. Drammen har også flotte turområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Kort gangavstand til bussholdeplass med avganger mot Lierbyen, Lierskogen, Asker og Drammen, se www.braker.no for rutetider. Fra Lierbyen og Lierskogen er det bussforbindelse mot Asker og Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen. Brakerøya togstasjon med avganger mot Oslo, Drammen togstasjon (Strømsø) med regelmessige avganger retning Kongsberg, Oslo og Sandefjord se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager i Lier kommune. Det er flere barnehager innenfor praktisk gang- og kjøreavstand, trygge skoleveier med fortau og gangveier. Umiddelbar nærhet til St. Hallvard videregående skole og Høvik barne- og ungdomsskole (med SFO), kort gangavstand til Lier videregående skole.
Barnehager: Hasselbakken FUS-barnehage, Nøstetoppen korttidsbarnehage, Dimmi barnehage, Nøste barnehage, Noahs Ark Miljøbarnehage, Jordbærkollen barnehage.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon om universitetet se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11.807 kvm som tilhører borettslaget.
Stort og flott felles grøntareal som er pent opparbeidet med plen, prydbusker og diverse beplantninger. Flere fine uteplasser med sittebenker og bord. Gruset parkeringsplass og adkomstvei til felles inngangsparti.

Parkering

Parkering på borettslagets eiendom, garasjeplass tildeles etter ansiennitet (garasje søkes om til styret). Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for "Jensvollvegen med omgivelser" datert 22.03.1994. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplan "Lier Arealdelen 2019-2028" datert 18.06.2019. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. á-konto varmtvann, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnleie kr 3.451,-
Tv og internett kr 599,-
Á-konto varmtvann kr 325,-
Kostnader for varmtvann avregnes årlig etter forbruk og ved eierskifte, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca kr. 6.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 486 031,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1 749 711,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 52.804,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 256.402,- pr. 26.04.21
Lånenummer: 16362467687, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 26.04.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 49
Saldo per 26.04.2021: 11 219 641
Andel av saldo: 256 402
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.06.2045 )
Flytende rente.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.647.534,- Av dette beløpet utgjør kr 256.402,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andreas Thorset

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Stoppen borettslag.
Borettslaget består av 36 leiligheter, fordelt på 2 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 702.589,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2019 kr 1.359.777,-.
Dugnader, trappevask samt vaktmesterturnus tilknyttet borettslaget må påregnes.
Hundehold er tillatt etter fastsatte vilkår. Styret må gi tillatelse før en anskaffer hund.
Borettslagets hjemmeside: https://stoppen.borettslag.net
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år:
I 2020 ble det utført rehabilitering av vann- og avløpsrør samt badene i borettslaget. Det ble også etablert en felles varmtvannstank i kjeller.
Styret vurderer nødvendig vedlikehold fortløpende etter behov.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett, dernest andelseiernes slektninger i rett opp eller nedstigende rekkefølge. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86235962.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 37.500,- av salgssummen inkl. mva
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0168/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21168

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 21:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.