Solgt: 2 725 000 kr

Brandtenborggata 4B

2 750 000 kr
61 m²
1 soverom
Velkommen til Brandtenborggata 4B!
Bragernes
Leilighet i sjarmerende firemannsbolig på Bragernes - Nyoppusset i 2016. Perfekt for førstegangskjøpere og pendelere!
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 795 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1862
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Brandtenborggata 4B
Pen og lys leilighet meget sentralt på Bragernes med kort vei til alt sentrum har og by på. Kort vei til Brakerøya togstasjon. Leiligheten/bygget er renovert i 2016 med blant annet nytt bad, kjøkken. Her kan man flytte rett inn!
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brandtenborggata 4B, 3012 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 113, bruksnummer 762, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 65 kvm
Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Primærrom:
Entré, gang, bad, kjøkken, stue og soverom: 61 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i felles rekke i gårdsplass på ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.08.2020 utført av Hilleren Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Det ble gitt rammetillatelse 15.05.2015 til ombygging av bygning til fire leiligheter, riving av eksisterende uthus og oppføring av ny bodbygning i sak med saksnummer 14/08452.
Bygningen er iht. tilstandssrapport oppført i tre over grunnmur av stein, granitt og teglstein og strekker seg over to etasjer. Saltakkontruksjon tekket med lakkerte stålplater. Yttervegger kledd med stående trepanel. Etaskjeskiller i trebjelkelag, tekket med plater/bord.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene. Det er blitt avdekket TG2 på etasjeskiller med noe retningsavvik på ca 12mm over ca 2m.
Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Leilighet i firemannsbolig fra 1862, beliggende i 1.etasje med ett soverom. Bygningen ble iflg. eier renovert i 2016, og overflater og innredninger er fra dette året. Leiligheten fremstår i generelt god stand for overflater og innredninger. Normal bruksslitasje må forventes. Bad fra 2016. Kjøkken fra 2016."
Selger opplyser om at det var sopp på den ene veggen i kjelleren som er utbedret.
Det har vært avdekket fuktinnsig i kjelleren. Selger opplyser i egenerklæring at dette har blitt bedre etter at nedløpsrør fra takrenner ble lagt bort fra veggen. Det er fortsatt noe fuktinnsig fra den ene siden noen ganger..
Det er inngått skadedyrsavtale med Anticimex årlig ved eventuelle rotter som kan oppstå, grunnet beliggenheten nær elven.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entre: Parkett på gulv, malte flater på vegger og malte flater i tak. El-skap plassert i entré med automatsikringer.
Bad: Bad fra 2016 iflg. eier. Fliser, termostatstyrte varmekabler på gulv, fliser på vegger og malte flater i tak. Servant med underskap. Høyskap. Glatte fronter. Dusjhjørnet med glassdører og fliser på gulv og vegg. Gulvmontert klosett. Opplegg for vaskemaskin. Fordelingsskap over klosett.
Kjøkken: Parkett på gulv, malte flater på vegger og tak. Kjøkkeninnredning fra 2016 iflg. eier med glatte fronter. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Nedfelt rustfritt kjøkkenbeslag i benkeplate av tre. Ventilator over komfyr. Malte plater over kjøkkenbenk. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue: Parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Tv benk i eik montert i stuen som vil følge salget. God plass til spise-og sofagruppe.
Soverom: Parkett på gulv, malte flater på vegg med en kontrastvegg malt med stilfull kalkmaling.
Velkommen til Visning!

Oppvarming

Boligen har elektriske varmekabler i gulv på bad, forøvrig basert på elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har ikke ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse ble gitt 03.01.2017 og 03.07.18- for 2 av 4 seksjoner, med frist for å søke ferdigattest innen 01.08.2019. Seksjonen som selges er en av de 2 seksjonene med midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse gikk opprinnelig ut 01.08.2019, men kommunen har gitt forlengelse 07.07.20 med følgende vilkår for å søke ferdigattest for hele eiendommen, senest 01.05.21:
1. Bekreftelse og fotodokumentasjon som viser at grøntarealer og beplantning er ferdigstilt
2. Er det utført mindre, ikke søknadspliktige, endringer i forhold til godkjent tegninger, må ajourførte tegninger også sendes inn for ny godkjennelse.
3. Det er gjenstående arbeid i to av leilighetene i 2. etasje, her er det ikke søkt om midlertidig brukstillatelse.
Søknad om ferdigattest, med nødvendige dokumentasjon må sendes inn av ansvarlig søker for prosjektet. Megler har ikke kunnskap om ansvarlig søker fortsatt vil forestå søknad om ferdigattest. Kjøper av seksjonen er ansvarlig for at det søkes om ferdigattest innen tidsfristen sammen med de andre sameierne. Kostnader forbundet med dette er ukjent, og kjøper overtar ansvar og risiko for dette samt også for videre brukstillatelse og ferdigattest. De 2 seksjoner som ikke er ferdigstilt og hittil har vært ubebodd er nå solgt. Det vil bli opp til nye eiere å ferdigstille sine leiligheter før det kan søkes ferdigattest samlet for hele bygget.
Dersom det ikke er søkt ferdigattest innen fristen kan kommunen gi pålegg om ferdigstillelse/retting, stans/opphør, gebyrer, tvangsmulkt m.m. iht. plan og bygningsloven kapittel 32.
Midlertidig brukstillatelse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/113/762/2:
08.06.1964 - Dokumentnr: 772 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Overført fra: Knr:3005 Gnr:113 Bnr:762
Gjelder denne registerenheten med flere
03.08.2020 - Dokumentnr: 2818866 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
15.12.2016 - Dokumentnr: 1165626 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende meget sentralt på Bragernes, med gangavstand til "alle" servicetilbud som byen har å tilby! Etter åpning av Bragernestunnelen er området blitt stille og rolig med lite trafikk. Kjøpesenter i kort gangavstand med et godt utvalg av butikker, apotek, Sats treningssenter etc.
Det er kort gange til flotte strandområdet langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, turstier og badeplass. Kort vei til friarealer i marka, sommer som vinter.
Bussforbindelse i Engene, kort gangavstand. Bussknutepunkt på torget, se www.brakar.no for rutetider.
Gangavstand til togforbindelse (Brakerøya stasjon) med god kommunikasjon mot Oslo området, og til jernbanestasjon på Strømsø. 36 minutter med tog til Oslo fra Brakerøya stasjon. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon, se www.flytoget.no
Forøvrig enkel adkomst til E18.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Bragernes Strand Barnehage, Brannposten Barnehage, Klokkergaarden Barnehage, Lilleløkka Barnehage, Sørbyløkka Barnehage ligger i sentrum. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se: www.drammen.kommune.no
Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole er innenfor praktiske avstander.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden ligger cirka 2 km fra eiendommen. Her finnes bibliotek og Universitetet i Sørøst-Norge. Se mer på www.papirbredden.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 494,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med felles gårdsplass. Boder i rekke der boligen har rett til 1 bod på ca 5 kvm.

Parkering

Hver seksjon disponerer en parkeringsplass hver i felles gårdsplass. Lagt opp for lading av elbil til denne parkeringsplassen via stikkontakt i henhold til krav for elbil iht selger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig,forretning,kontor: 26 kvm. Bevaring av bygninger: 196 kvm og bolig 466 kvm i henhold til reguleringsplan "Tomtegata-Brandtenborggata-Bragerhagen-Sagveien." datert 27.08.2002.
Området er i henhold til Kommuneplanens arealdel 2014 - 2036 datert 05.102015 avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Forøvrig henvises det til Kommunedelplan sentrum, vedtatt 30.05.2006.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter ca. kr.7.318,- pr. år (2019). Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjon ca. kr. 3.539,- pr. år. Fordelt på to terminer årlig.
Selgers andel av forsikringspremie for bygningen (ikke innbo) utgjør ca. kr 5.300,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av bredbånd og har avgift fra kr 623,- pr. mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.
Selgers strømforbruk utgjør ca. 16.000 kWh pr. år. Dette inkluderer lading av elbil. Forbruket i kroner er ikke oppgitt.
Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 586 689,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 112 081,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.820.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pia Åsen Gudmundsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet sameie bestående av 4 leiligheter med sameiebrøk 1/4. Seksjonene har ulik størrelse. 2 av leilighetene har vært bebodd og resterende to leiligheter er nylig solgt.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Det er ingen innbetaling av felleskostnader for tiden. Dersom det mottas felles regning til sameiet vil kostnader trolig bli fordelt etter etter sameiebrøk. Megler anbefaler at sameiet settes i system med regnskap, styre og årlige møter. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Megler har funnet utkast til vedtekter i kommunens arkiv. Vedtektene er ikke signert og det vites ikke om det er endret etter det utkastet som megler har funnet.
Kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 35.000,- av salgssummen inkl.
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0310/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20310

Dato

Sist oppdatert: 18. januar 2021 kl. 09:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.