Solgt: 3 520 000 kr

Pilestredet Park 21

3 300 000 kr
29 m²
1 soverom
Velkommen til Pilestredet Park 21!
Sarah Aamodt
Presenteres av
Sarah Aamodt
Pilestredet Park
Lekker selveier i særdeles attraktivt boligområde. Heis. Felles balkong. Hems. Gulvareal på 44 kvm.
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Omkostninger
  83 842 kr
 • Totalpris
  3 603 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1901
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  29 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  2 139 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker og arealeffektiv selveier fra 2012 beliggende i det gamle administrasjonsbygget til Rikshospitalet i Pilestredet Park. Leiligheten går over 2 plan med stue, kjøkken, entré og bad i 3.etg. og soveplass med garderoberom på hemsen.
- Meget god takhøyde.
- Varmt vann, fyring, tv og bredbånd inkludert i felleskostnadene.
- Tilgang til store grøntarealer.
- Perfekt for førstegangskjøp eller utleie.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Pilestredet Park 21, 0176 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 947, seksjonsnummer 26

Innhold

Totalt bruttoareal: 0 kvm
Totalt bruksareal: 29 kvm
Totalt primærrom: 29 kvm
Bruksareal:
Leilighet 29 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 29 kvm: Alle rom er p-rom, merk at hemsen ikke er regnet med i arealet.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Jon Ugland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Etasjeskillere i trebjelkelag og støp betong. Taket er i trekonstruksjon antatt tekket med plater. Det er originale vinduer fra byggeår med enkelt glass.
Ytterveggene er i murkonstruksjon som er utvendig pusset og malt. Grunnmur og fundamenter i naturtein og tegl.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Det er gitt TG 2 på vinduene som følger av alder og bruksslitasje.
- Det er gitt TG 2 på bad da hovedkonstruksjonen er fra 2010/2011.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten var "ny" i 2011/2012 da rehabiliteringen av det gamle administrasjonsbygget stod ferdig og holder en god standard på innredning og overflater. Meget god takhøyde i stuen på over 4 meter. Spennende planløsning med sovehems.
Entré:
Velkommen inn! I entreen er det plass til å henge fra seg yttertøy i praktisk nisje.
Stue:
Stuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og man har plass til både salongmøbler og spisebord. Det store vinduet slipper inn masse dagslys da det vender mot sydvest. Fra stuen er det trapp opp til sovehemsen.
Kjøkken:
Pent kjøkken med hvite glatte fronter. Benkeplate i granitt med nedfelt stålkum. Alt av hvitevarer følger med. Godt med skapplass.
Sovehems:
En trapp opp fra stuen på hemsen finner man leilighetens soveplass. Her er det god plass til dobbeltseng i tillegg til praktisk garderoberom som er innredet som en walk-in garderobe. På sovehemsen er det montert lamellgardiner for å holde lyset ute.
Bad:
Meget romslig bad med marmorfliser på gulv og vegger. Dusjhjørne med skjermvegger i glass, servant med underskap og speil over, gulvmontert toalett. Opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulvet. Badet ble renovert i forbindelse med rehabiliteringen av bygget. Det er hovedkonstruksjon fra 2010/2011 med Pvc sluk og antatt smøremembran. Rør i rørsystem med rørfordelingsskap er plasser i entreen.
Gulv:
Parkett i hele leiligheten med unntak av badet som er flislagt.
Vegger:
Malte flater. Badet er flislagt
Himling:
Malte flater.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 01.03.12.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Det er ikke montert nye brannvinduer i gjenmurte smyg i gavlfasaden mot nord, da man avventer utfall av klage.
- Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til vann- og avløpsetaten er innsendt. Sluttrapport for avfallshåndtering må innsendes.
- Det forutsettes at produkter som er benyttet innehar nødvendig godkjenning.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det er ikke gjort endringer i leiligheten etter godkjennelsen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/208/947/26:
23.01.2006 - Dokumentnr: 4726 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:538
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved Plan og
bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:947
Gjelder denne registerenheten med flere
09.02.2006 - Dokumentnr: 10061 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:538
Bestemmelse om drift og vedlikehold av fellesareal.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Statsbygg
Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:947
Gjelder denne registerenheten med flere
29.09.2010 - Dokumentnr: 740542 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 26
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1511/100000
13.11.2012 - Dokumentnr: 959551 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 26
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1483/100000

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i meget populære og sentrale Pilestredet Park. Et attraktivt boligområde på nedsiden av St. Hanshaugen. Beliggenheten oppleves som svært fredelig og tilbaketrukket, samtidig som det er nærhet til urbane handlegater og alt av hovedstadens servicetilbud. Umiddelbar nærhet til alle typer forretninger som post bank, butikker, kafeer, restauranter, og off. kommunikasjon mm. Høyskolen i Oslo ligger rett ved Pilestredet Park, og det er gangavstand til Universitetet og andre utdanningsinstitusjoner i Oslo. Gangavstand til hele Oslo sentrum. Parkmessig område med pene og velholdte grøntarealer og beplantning.
Pilestredet Park ligger på tomten til gamle Rikshospitalet og består hovedsakelig av nye bygg, men også noe av den gamle bygningsmassen er beholdt og omgjort til boliger. Arkitekturen er prisbelønnet og byggene er lokalisert i en stille og grønn oase midt i Oslo.
Fra leiligheten har man gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater og shoppingsentre som bl.a. Bogstadveien og Hegdehaugsveien (ca. 10 min). Nabolaget har et bredt tilbud av hyggelige kaféer og restauranter, i tillegg til sine eksklusive spesial- og delikatesseforretninger. For den matlystene er det her et bredt utvalg av gode spisestede i Ullevålsveien og på Bislett, samt kort vei til steder som Grünerløkka, Grønland, Oslo City, Byporten og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum. På St. Olavs plass finner man flere populære spisesteder. På Holbergsplass finner man også en døgnåpen Deli de Luca og en 7/11.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Coop Extra, Kiwi og Bunnpris. Røtter og Gutta på haugen tilbyr eksotiske matvarer med høy kvalitet. Det er også et godt utvalg av forretninger og servicetilbud i nærmiljøet. Populære Mathallen og Vulkan ligger ca. 750 meter fra boligen, samt gangavstand ned til Karl Johan.
Området gir svært gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Holbergs plass og ligger ca. 300 meter fra boligen. Bussholdeplassen St. Olavs plass ligger like ved. 10 min gange til Nationaltheatret som er knutepunkt for kollektivtransporten i Oslo, samt flytoget. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Bogstadveien, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn. Taxiholdeplass er like i nærheten.
I nærområdet finnes bl.a. fotballbane, lekeplass, svømmehall, tennisanlegg, samt treningssentrene Sats og Evo samt tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion. Av severdigheter og kulturelle tilbud anbefales Det norske teater, Det nye teater, Nasjonalteateret, Nasjonalgalleriet, Historisk museum og Operaen, som alle ligger i gangavstand.
Det er også kort vei til sentrum med alle byens fasiliteter og gangavstand til blant annet Nationaltheateret, Grünerløkka, St. Hanshaugen, Bogstadveien, Karl Johans Gate, Aker Brygge og Majorstuen. Majorstuen kan friste med Norges mest populære handlegate, Bogstadveien. I Bogstadveien finner du eksklusive butikker, utesteder, kaféer, restauranter, T-bane med mer. Youngstorget yrende natteliv er kun 10 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sogner til Møllergata skole. Det er barnehage i Pilestredet Park.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 553,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Stor og pent opparbeidet tomt med gressplen og beplantning. I direkte tilknytning til de flotte fellesarealene ellers i Pilestredet Park.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er stadig mulighet for å leie parkeringsplass i garasjeanlegget til Pilestredet Park.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring i henhold til reguleringsplan S-4335 datert 26.09.07 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.09.07.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 139,- pr. mnd. og inkluderer: varmt vann, fyring, tv/bredbånd, drift av sameiet, trappevask.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er ikke eiendomsskatt på denne eiendommen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1700 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift som er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 0 pr år 2020.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 733 525,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 640 691,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 0,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 383 842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-
Sameiet har ikke lån.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Maria Semeraro

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Pilestredet Park 21, med sameiebrøk 1511/100000.
Sameiet består av 51 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. (SJEKK VEDTEKTENE. OPPLYS OM FORKJØPSRETT DERSOM DETTE ER RELEVANT)
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.Leiligheten er tilknyttet Pilestredet Park 21.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0041/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.2041

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2021 kl. 09:24

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.