Solgt: 2 800 000 kr

Grønli allé 21

2 790 000 kr
61 m²
2 soverom
Velkommen til Grønli allé 21 - Presentert av Krogsveen v/ Kenneth Graarud Olsen
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Hassingen
Rålekker 3-roms leilighet med stor solrik balkong|Kjøkken 2020 - Bad 2016 - Meget sentral beliggenhet - Flytt rett inn!
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Omkostninger
  71 092 kr
 • Totalpris
  2 871 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1940
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 650 kr
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hassingen og Grønli Allé 21 - En meget attraktiv 3-roms leilighet med sentral beliggenhet og solrik, romslig vestvendt balkong. Leiligheten har blitt pusset opp i nyere tid og holder god standard. Det meldes om meget hyggelig bomiljø og godt naboskap. Her har du gangavstand til Fredrikstad sentrum med sitt mangfoldige tilbud. I umiddelbar nærhet finner du Hassingen nærsenter med dagligvare, apotek, bakeri, asiatisk kjøkken, treningssenter og den populære restauranten Hos Martin. I tillegg ligger Joker som holder søndagsåpent noen få minutter unna leiligheten. Høydepunkter:
 • Meget solrik og romslig vestvendt balkong
 • Parkering rett utenfor
 • God standard
 • Tre boder
 • Godt utleieobjekt
 • Flott kjøkken fra 2020
 • Kort vei til sentrum og til buss
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Grønli allé 21, 1605 FREDRIKSTAD
  Kommunenummer 3004, gårdsnummer 208, bruksnummer 592, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 68 kvm
  Totalt bruksareal: 61 kvm
  Totalt primærrom: 61 kvm
  Bruksareal:
  1. etasje 61 kvm: Entré, gang, WC, to soverom, bad, stue og kjøkken
  Primærrom:
  1. etasje 61 kvm: Entré, gang, WC, to soverom, bad, stue og kjøkken
  I tillegg disponerer boligen tre kjellerboder (ca. 9m², 6m², 2m²), fellesbod (ca. 15 m²) og felles vaskerom (11m²).
  Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.02.2021 utført av Magnus Lie Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. eierskifterapport oppført i betong med støpt plate på faste stedlige masser. Ytterveggene er satt opp i bindingsverk av tre, kledd med liggende, malt/beiset trepanel. Taket er av typen saltak, med frittbærende takkonstruksjon av heltre. Taket er tekket med betongtakstein.
  Selger har fått utarbeidet en eierskifterapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Følgende har fått TG2.
  4.1 - Vinduer - Tilstand på vinduer er vurdert utfra utvendig belistning/beslag.
  4.2 - Dører - Tilstand er satt utfra utvendig beslag på balkongdør.
  Eierskifterapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Leiligheten i Grønli Allé 21 ligger i byggets høye 1. etasje, og har en romslig vestvendt balkong med ettermiddags- og kveldssol. Balkongen har solskjerming i form av en markise. Terrassen har tett trerekkverk. Du parkerer på utsiden av boligen, og derfra går det gangsti til motsatt side av boligen til inngangspartiet. Vel innenfor hovedinngangsdøra kommer du inn i entréen hvor det er lagt laminatgulv og nylig oppusset overflater. Himlingen er kledd med malte plater. Det er satt opp ny skyvedørsgarderobe i 2020 i entreen. Til høyre er det dør inn til et eget WC-rom, som har klikkvinyl fra Pergo på gulv, malte panelplater på veggene og malt panel i himlingen. På WC-rommet er det gulvmontert toalett, samt en håndvaskservant.
  Til venstre i entréen er det åpen løsning inn til stuen. Til venstre i stuen er det dør inn til et stort og godt soverom, med plass til dobbeltseng og godt med garderobeplass. Soverommet har laminatplank på gulvet, malt panel på veggene, og malte takessplater i himlingen. Rommet har to gode vinduer med flott utsyn.
  I stuen er det montert en vedovn med glassdør. Denne gir lun og fin varme til hele leiligheten, som ellers har luft til luft varmepumpe som holder en jevn temperatur i leiligheten. I stuen er det balkongdør ut til den vestvendte balkongen. Ellers i stuen er det godt med plass til en stor salonggruppe, samt TV og spisebord. Stuen har laminatplank på gulvet, og malte plater på vegger og himling.
  Fra entréen er det åpen løsning inn til kjøkkenet. Kjøkkeninnredningen er fra Epoq og byttet i 2020. Den har sorte moderne fronter, og hvit laminat benkeplate med marmor utseende med nedfelt stålkum. Kjøkkenet har et moderne uttrykk, og har også integrerte hvitevarer som kjøl/fryseskap, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilatoren har kullfilter. Klikkvinyl fra Pergo på gulv. Videre fra kjøkkenet er det dør inn til soverom nummer to. Dette rommet egner seg godt som barnerom/gjesterom/kontor, og har også dør inn til badet. Det er også plass til ytterligere garderobeskap.
  Badet har flislagt gulv med varmekabler. Veggene er kledd med våtromsplater, mens himlingen er kledd med malt panel. På badet er det dusjkabinett, baderominnredning med heldekkende servantplate. Innredningen har brede skuffer for lagring av det man trenger på badet. Innredningen har veggspeil med godt punktlys og el.-stikk. Det er mulig å etablere opplegg for vaskemaskin på badet.
  Sameiet har felles vaskerom i underetasjen. Det er opplegg for vaskemaskin om ønskelig. Dette er 11 kvadratmeter stort. Leiligheten har også tre boder i underetasjen. Varmtvannsbereder på 110 liter er plassert i felles vaskerom. Alle kobberør er skiftet ut i 2019 med rør-irør i hele huset iflg. eier.

  Oppvarming

  Varmekabler wc og bad, luft til luft varmepumpe, samt vedovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  3004/208/592/1:
  20.05.2021 - Dokumentnr: 591928 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
  Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
  Org.nr: 950 007 613
  Elektronisk innsendt
  10.07.1989 - Dokumentnr: 7598 - Seksjonering
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 2/10
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 4 SEKSJONER

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at
  leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

  Diverse

  Lampe på soverom og i stue, vaskemaskin og fryser medfølger ikke.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Firemannsboligen i Grønli Allé er bygget i 1940, med tilbygg fra 1980. Det er gratis parkering på gateplan rett utenfor leilighetsbygget, men parkeringen ligger innerst i en blindvei, og er oversiktlig og romslig. Tomten er flat, med felles grøntareal, der det er god plass for både store og små til å boltre seg både sommer og vinter. På tomten finner du både planter, busker og trær, samt steingjerde og hekk som beskytter mot innsyn fra nabobygg. Balkongen i leiligheten er vestvendt, og dermed solrik, men det er montert solskjerming i form av en terrassemarkise. Grønli Allé ligger sentralt til i Fredrikstad. Det tar deg ti minutter å gå til sentrum, med Torvbyen kjøpesenter, gågater og bryggepromenaden. Her yrer det av liv, spesielt i sommerhalvåret, og her finner du både restauranter, kafeer, puber og butikker. Byfergen har terminal ved torget, og herfra kan du ta Byfergen til Gressvik, Isegran eller Gamlebyen - helt gratis!
  Med denne praktiske, sentrale beliggenheten, er det heller ikke lang vei til barnehager, skoler og matbutikker. Det tar deg to-tre minutter å gå til henholdsvis Speiderfjellet barnehage og Wilbergjordet barnehage. Ti minutters gange unna finner du Trara barneskole, og legger du fem minutter til gåturen, er du på Kvernhuset ungdomsskole. Glemmen vidergående skole ligger bare 250 meter unna, og det er fire, fem minutter å gå til nærmeste matbutikk.
  Lokalbussen tar du rett nede i gata. Fredrikstad er en idrett- og kulturby. I sentrum finner du flere kulturscener, kino og samlingshus. Tar du sykkelen i bruk, kan du trå ned til Fredrikstad stadion for å se de hvite og rødkledde heltene i FFK kneble motstanderne i OBOS-ligaen, eller ta den korte turen til Stjernehallen for å se Stjernens ishockeyhelter spille eliteseriekamper i ishockey. Fredrikstad har også et av Norges beste håndballag for kvinner, så her er det ingen grunn til å kjede seg, enten det er sommer, høst, vinter eller vår.
  Fredrikstad yrer av liv i sommerhalvåret, noe som blant annet skyldes den vakre skjærgården rundt Hvaler, Gressvik, Hankø og Engelsviken. Her kan du nyte det gode liv, enten med alt det byen har å by på, eller i skjærgården, med badestrender, klipper, holmer og skjær.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skoler:
  Trara skole (1-7 klasse)
  Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10klasse)
  Barnehager:
  Speiderfjellet barnehage
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 598,2 kvm. I Grønli Allé er det gratis parkering utenfor boligen, på gateplan. Tomten er flat, med koselig, opparbeidet gressplen på tre sider av firemannsboligen. Her finner du planter, busker og trær. Tomten er omkranset av steingjerder og hekk, som hindrer innsyn fra naboer. Balkongen til denne leiligheten ligger vestvendt, og i 1. etasje. Dermed får du den hyggelige kveldssolen direkte inn på terrassen. På terrassen finner du også solskjerming i form av en terrassemarkise. Terrassen har tett tre-rekkverk.

  Parkering

  Bilen parkeres på gateplan, rett på utsiden av firemannsboligen. Boligen er plassert innerst i blindvei, så her er det ingen gjennomgangstrafikk.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Det foreliger reguleringsplan: 301 Rv. 109, Rolvsøyveien. Formål: 110-Boliger Vedtatt, 9 November 1989. Område er i kommuneplan for Fredrikstad i perioden 2020-2032 med formål 1001- bebyggelse og anlegg, 710 Båndlegging, regulering pbl, 320 flomfare vedtatt 18.juni 2020. Aktuelle planforslag: InterCity Fredrikstad - Sarpsborg varslet igangsatt 12. Mai 2016.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 1650,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, eiendomsskatt, samt noe vedlikehold iflg. eier.
  Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.200,- pr. år. / 12.000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 750,- pr. mnd.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 539 436,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 941 969,60.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.861.092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  vibeke Hermansen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Grønli Alle 21, med sameiebrøk 2/10.
  Sameiet består av 4 leiligheter.
  Forretningsfører er Nadia Rosa De La Fuente
  Dugnad samt trappevask må påregnes. Beboere i første etasje deler på rengjøring i felles gang og ned til kjeller, samt felles vaskerom.
  Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.
  Planlagte påkostninger:
  Sameiet har ingen lån pr. nå. Sameiet skal oppgradere fasade på østsiden av bygget (kortveggen), befaring er tatt og pris er godkjent av styret. Fellesutgifter vil øke ca 800kr pr mnd. Dette er ikke igangsatt enda og ikke avgjort når skal skje, men blir mest sannsynlig gjennomført ila 2022 alt etter hva som blir avgjort på årsmøtet. Det blir tatt opp lån på sameiet iflg. eier.
  Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 67-0004/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR67.214

  Dato

  Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 13:01

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.