Solgt: 5 100 000 kr

Havnegangen 1

4 450 000 kr
158 m²
3 soverom
Havnegangen 1
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Askim
BUD MOTTATT! - Strøken eiendom / Stor dobbel garasje / God planløsning / Hyggelig nabolag og nærhet til Glomma / 5 min fra sentrum
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  5 212 592 kr
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  168 m²
 • Tomteareal
  808 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen avd. Ski har gleden av å presentere Havnegangen 1. Her har barnefamilien mulighet til å sikre seg drømmeboligen som er veldig familievennlig. Praktiske romløsninger, stor garasje med innredet loftsrom og et veldig pent og skjermet hageanlegg. Beliggenheten er også upåklagelig. Området består av villaer og småhus, og er stille og naturskjønt. Ca. 5 minutter med bil inn til Askim sentrum og 3 minutter ut på E18. Kort vei til naturskjønne Glomma. Dagens eier har tatt godt vare på eiendommen, og den fremstår med en god standard som har lite slitasje.
 • Vannbåren varme
 • Balansert ventilasjon
 • Kjølehjørne
 • Dobbel garasje
 • Vakkert uteområde
 • Barnevennlig
 • God standard
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Havnegangen 1, 1832 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 93, bruksnummer 37

Innhold

Totalt bruttoareal: 175 kvm
Totalt bruksareal: 168 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Primærrom:
Bad, entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom: 94 kvm
Bad, stue, 3 soverom: 64 kvm
Sekundærrom:
Bod 1, Bod 2 og utvendig bod: 10 kvm
Garasje:
1. etasje 42 kvm: Garasjerom
2. etasje 22 kvm: Innredet rom
Det er også en hagehytte på ca. 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.09.2020, utført av Moen Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Gulv på grunn. Plasstøpt, armert betong, isolert. Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med liggende trekledning. Bærende takkonstruksjon i tre, type halvvalm, tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Ikke tilfredsstillende fallforhold på badet i 2. etasje. Svakt fall også i nedslagsfeltet for dusjen. Det anbefales bruk av tett dusjkabinett med dagens tilstand. På vaskerommet er det heller ikke tilfredsstillende fallforhold. Noe liten luftespalte under dører.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

2020: Malt hele rekkverket oppe og nede. Slipt noe. Toppbord er behandlet med visir før maling.
2014: Tatt opp belegningsstein fra enden av verandaen fram til innkjøring av garasjen. Gravd opp, lagt ned dreneringsrør.

Standard

Frittliggende, flott enebolig over to etasjer med stor hage og fine uteplasser. Boligen fremstår som meget velholdt.
Boligen har vannbåren varme i 1.etg. og bad i 2.etg., samt balansert ventilasjon. I stuen er det også en flott peisovn.
Det er to bad og separat vaskerom som har egen inngang. Boligen fremstår med god standard og det er minimal slitasje. Det har bare vært en eier.
Boligen er bygd i 2001 og garasjen i 2002.
Entré:
Flislagt entré med skyvedørsgarderobe. Varme i gulv.
Kjøkken:
Stort kjøkken, med plass til spisegruppe. Innredningen er av type Huseby kjøkken og har en god kvalitet. Profilerte heltre eikefronter og granitt benkeplater (Mørk Labrador). Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin samt kjølehjørne. Kjøkkenvask av rustfritt stål er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. Kjøkkenventilatoren er plassert over platetoppen, og er ført ut i det fri. Det er montert belysning og det er lagt fliser på veggen mellom over- og underskap.
Stuer:
Hovedstue i 1.etg. går i vinkel. Del av stuen kan også gjøres om til ekstra soverom. Det er mulighet for inndeling i flere soner, og det er veldig god plass til god møblering. Midt i stuen er det en stilig peisovn som varmer godt på kjølige dager.
Det er utgang til terrasse på 55 m², vendt mot sydvest samt hage. Det er montert markise, belysning og stikkontakt på terrassen.
2.etg. har stue med plass til sofagruppe, tv, etc. Denne er ideel for barna eller en god fotball-/håndballkamp. Her er det utgang til vestvendt balkong på 6 m².
Bad i 1. etasje:
Innredninger fra byggeåret. Det er flislagte overflater på gulvet og vegger. Innredningen har profilerte fronter, overhengende speil, belysning samt sideskap. Dusjen er plassert i egen nisje, og har dører av glass. Videre er det montert vannklosett. Det er montert downlights i himlingen, og det er lagt vannbåren varme i gulvet. Badet ventileres via ventil, som er tilkoblet balansert ventilasjon.
Bad i 2. etasje:
Flislagte overflater på gulvet og vegger. Innredningen har profilerte fronter, dobbel servant med overhengende speil, sideskap samt belysning. Dusjen er plassert i hjørne og har dører av glass, dusjarmaturet er håndholdt. Flott boblebadekar. Videre er det montert vannklosett. Tørkeholder som er tilkoblet strøm. Det er lagt vannbåren varme i gulvet, som varmer opp rommet. Badet ventileres via ventil som er tilkoblet balansert ventilasjon.
Vaskerom:
Vaskerom i 1.etg. med egen ytterdør/inngang. Det er fliser på gulvet og tapet på vegger. Rommet er innredet med utslagsvask i rustfritt stål. Det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Det er lagt vannbåren gulvvarme. Vaskerommet ventileres via ventil i himlingen, som er tilkoblet balansert ventilasjon.
Soverom:
Boligen har tre romslige soverom, der et har skyvedørsgarderobe. Del av stuen kan også omgjøres til ett fjerde soverom.
Diverse:
- Sentralstøvsuger
- Automatiske sikringer
Ventilasjon:
Balansert ventilasjon med varmegjennvinner.
Ny frisk, filtrert og oppvarmet luft føres inn i stue, soverom og oppholdsrom. Den brukte og forurensede inneluften trekkes ut fra alle rom i huset gjennom avtrekksventiler i taket på kjøkken, bad og bod.
Oppvarming:
Vannbåren varme i 1.etg. (minus teknisk rom), samt bad i 2.etg.
Elektriske ovner.
Peisovn.
Oppbevaring:
Stor dobbel garasje med loftsrom. Isolert og god takhøyde.
Hagehytte.
Sportsbod.
Bod.

Oppvarming

Vannbåren varme i 1. etasje (ikke teknisk rom), samt badet i 2. etasje. Peis i stuen. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.03.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3014/93/37:
26.08.2020 - Dokumentnr: 2922714 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
24.05.2000 - Dokumentnr: 3008 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3014 Gnr:93 Bnr:13
01.01.2020 - Dokumentnr: 385896 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0124 Gnr:93 Bnr:37

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Fryseskap med isbitdispenser kan selges til kjøper for kr. 2.000,- ved interesse.
Robotklipper m/ladestasjon og utsyr kan følge med mot betaling.
2 frittstående garderobeskap følger ikke med.
Hylle på soverom (syrom) følger ikke med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Tovengen, ca. 4 km. fra Askim sentrum. Ca. 2,5 km til Rema 1000 og Kiwi. Askim sentrum kan tilby stort utvalg av butikker, spisesteder og kino, samt post i butikk, apotek, vinmonopol, banker, bibliotek, flere treningssentre, Østfoldbadet, Kulturhuset og offentlig kommunikasjon. Det er ca. 55 minutter med buss/tog til Oslo Sentralbanestasjon. Friområder og turterreng i nærområdet.

Adkomst

Det er barneskole og barnehage på nabofeltet Ihlen, med trygg og god gangvei. Se forøvrig vedlagt kartskisse.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 808 kvm. Flat, solrik tomt, som er pent opparbeidet med plenareal på flere sider, diverse beplantning, hekk, bed og vintergrønt. Det er lagt belegningsstein på gårdsplassen samt rundt deler av boligen, avsluttet mot kanstein av granitt.

Parkering

Stor dobbel garasje samt plass til å parkere biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Tovengområdet Askim kommune datert 28.01.1999, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.01.1999.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter kr 13 907,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Stipulert strømforbruk ca. kr 32.586,- pr. år. (nettleie + strømforbruk)
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.941,-
Tv/internett fra Viken Fiber/Altiboks kr 1.059,- pr. mnd. Dekoder medfølger etter nærmere avtale.
Sector Alarm kr 4.524,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 930 727,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 350 617,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Torild Fjellhøi Bergersen og Tom Bergersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0129/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.19129

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2021 kl. 16:27

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.