Komplett salgsoppgave

Kirkeåsveien 20A

14 850 000 kr
147 m²
4 soverom
Velkommen til Kirkeåsveien 20A - En nyoppført og lekker enebolig med garasje
Velkommen til Kirkeåsveien 20A - En nyoppført og lekker enebolig med garasje
Kart
Del
Bekkelaget
Ny og lekker enebolig | 173 BRA | Garasje + parkering | Hybelmulighet | Solrikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  14 850 000 kr
 • Omkostninger
  126 170 kr
 • Totalpris
  14 976 170 kr
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  147 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kirkeåsveien 20A, en nyoppført og påkostet enebolig med en solrik og flott beliggenhet i villaområde ovenfor Holtet. Få minutter å gå til bl.a. Ekebergsletta, Bekkelaget skole, kollektivtransport og servicetilbud på Holtet.
- Oppført i 2022 etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.
- Tegnet av Borhaven Arkitekter AS
- God og innholdsrik planløsning med bl.a. mulighet for en liten hybel i underetasjen
- Stue og kjøkken/spisestue med takhøyde på opptil 4,10 meter
- Plassbygget kjøkken med integrerte hvitevarer
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Garasje og biloppstillingsplass. El. bil lader og varmekabler i garasjen
- Ekstra sportsbod i garasjen
- Solrik balkong og hage
- Lavere omkostninger!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirkeåsveien 20A, 1178 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 157, bruksnummer 113, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 173 kvm
Totalt primærrom: 147 kvm
Primærrom:
Underetasje 60 kvm:
Trappegang/allrom, 2 soverom, 2 bad og kjellerstue (alt. soverom).
1. etasje 30 kvm:
Entré/hall, toalett, bad og soverom.
2. etasje 57 kvm:
Stue og kjøkken/spisestue.
Sekundærrom:
1. etasje 26 kvm:
Garasje og bod/teknisk rom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.06.2022, utført av Taksator AS ved Finn H. Bjørntvedt.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt). Rapporten er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Nyoppført enebolig over 3 plan med integrert garasje i 1. etasje. Boligen er oppført iht. TEK 17 og dens krav til Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv i underetasjen, på det som antas å være komprimerte steinmasser. Grunnmur er av bindingsverk med sprøytebetong, som er drenert og med grunnmursplast. Etasjeskillere er av trebjelkelag. Vegger over grunnmur er i isolert bindingsverk med utvendig kledning.
Vinduer og balkongdører med isolerglass.
Taket har saltaksform og er tekket med betongstein.
Fra stuen i 2. etasje er det utgang til vestvendt balkong med glassrekkverk og tremmegulv. Det er fransk balkong ved kjøkken.
Garasjen har støpt gulv, malte vegger og leddport med elektrisk portåpner. Det er varmekabler i garasjen, samt at det er montert en el. bil lader. Praktisk sportsbod i tilknytning til garasjen.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Kirkeåsveien 20A har en meget attraktiv beliggenhet et trafikkskjermet villaområde på Bekkelaget, i vestskråningen ovenfor Holtet. Få minutters gange til bl.a. et rikt fritidstilbud ved Ekebergsletta, Bekkelaget skole, kollektivtransport og servicetilbud på Holtet.
Nyoppført frittliggende enebolig, tegnet av Borhaven Arkitekter AS. Boligene er oppført etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv.
En lekker og påkostet bolig med et nøye planlagt interiørkonsept, materialvalg og løsninger, hvor lite ble overlatt til tilfeldighetene.
Gulvene er lagt med 1-stavs parkett (180 mm bred) Pearl Natur fra Flotte Gulv AS, foruten gulvfliser i entréen/hallen og på alle våtrom. Det er gulvvarme i hele underetasjen, i entréen/hallen i 1. etasje, i hele 2. etasje og på alle bad. Det er også gulvvarme i garasjen.
Vegger med malte flater og veggfliser på badene, samt fliser på deler av vegg på gjestetoalettet.
Himlinger med malte flater. Downlights i tilnærmet alle rom.
Innvendige trapper i sort utførelse med helte eiketrinn og glass i rekkverk.
Balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg i boligen med gjenvinningseffekt av varmeforbruket.
El. kontakter/brytere i sort utførelse fra Elko+.
Dører og vinduskarmer er også i sort utførelse.
Vannrør i rør-i-rør system med fordelerskap som har overløp til rom med sluk. Det er også Waterguard system.
El. bil lader i garasjen.
En innholdsrik bolig med en god planløsning som åpner for flere bruksmuligheter, bl.a. med mulighet for en liten hybel i underetasjen.
Solrike uteplasser, i egen hage og på balkong utenfor stuen.
Felles asfaltert adkomstvei og gårdsplass med varmekabler i hjulsporene, også i hjulsporene helt til garasjen.
Underetasje:
Underetasjen inneholder trappegang/allrom, 2 soverom, bad/vaskerom, kjellerstue og bad.
Romslig trappegang/allrom med gulvvarme. Her er det plass til å innrede f.eks. en ekstra tv-stue.
2 gode soverom, begge med gulvvarme.
Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer i sort utførelse. Ovenpåliggende hvit heldekkende servant med sort ett-greps armatur. Speil med belysning på vegg over servant. Badekar med sort to-greps armatur med hånddusj. Vegghengt wc. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.
Kjellerstuen (alternativt ekstra soverom) har gulvvarme og egen utgang. Her er det også opplegg for å kunne montere et hybelkjøkken om ønskelig.
Det andre badet i underetasjen ligger i praktisk tilknytning til kjellerstuen.
Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer i sort utførelse. Ovenpåliggende heldekkende hvit servant med sort ett-greps armatur. Speil med belysning på vegg over servant. Nedsenket dusjhjørne med 2 svingbare dusjvegger i glass med sorte karmer/detaljer. Dusjarmatur i sort utførelse med regndusj og hånddusj. Vegghengt wc.
1. etasje:
Integrert i 1. etasje ligger garasjen med plass til 1 bil. Garasjene har varmekabler, el. bil lader og automatisk garasjeport. Det medfølger også en ekstra parkeringsplass rett utenfor huset.
I tilknytning til garasjen ligger også en praktisk bod. Tekniske installasjoner som den balanserte ventilasjonen og varmtvannsbereder på 300 liter er plassert i boden.
Etasjens boligdel inneholder entré/gang, toalett, soverom og bad.
Entré/hall med gulvfliser med varmekabler og plass til garderobeskap.
I praktisk tilknytning til entréen/gangen ligger gjestetoalettet. Rommet har gulvfliser med varmekabler og er innredet med vegghengt servantskap med skuffer i sort utførelse. Ovenpåliggende heldekkende servant med stort ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Vegghengt wc.
Romslig hovedsoverom med eget tilliggende bad.
Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer i sort utførelse. Ovenpåliggende heldekkende hvit servant med stort ett-greps armatur. Speil med belysning på vegg over servant. Nedsenket dusjhjørne med 2 svingbare dusjvegger i glass med sorte karmer/detaljer. Dusjarmatur i sort utførelse med regndusj og hånddusj. Vegghengt wc.
2. etasje:
I hele 2. etasjen ligger stuen og kjøkken/spisestue. Stuen er adskilt fra kjøkkenet/spisestuen med hel midtsentrert vegg. Etasjen oppleves som lys og romslig med en spektakulær takhøyde på opptil 4,10 meter.
Stuedelen har gulvvarme og utgang via skyvedør til sydvestvendt balkong på ca. 6 kvm. Delvis overbygget balkong med downlights i tak og strømuttak på vegg. Rekkverk i glass. Balkongen har gode solforhold og litt utsikt. Det er montert stålpipe, fra stuehimling og opp over tak, som muliggjør montering av ildsted om ønskelig.
Kjøkken/spisestue delen har også gulvvarme og skyvedør til fransk balkong med rekkverk i glass. God plass til spisebord i rommet.
Sort plassbygget kjøkken fra Elen Møbelstudio. Rikelig med skap- og benkeplass i innredning og på kjøkkenøy. Hvit Corian benkeplate på innredning mot vegg med helstøpt kum i benkeplaten. Sort ett-greps armatur med uttrekkbar tut. Integrert induksjonstopp med innfelt ventilator i induksjonstoppen. Avtrekkskanalen føres ut. Øvrige integrerte hvitevarer er stekeovn og mikrobølgeovn, begge i høyskap, samt integrert oppvaskmaskin og kjøl/frys. Alle hvitevarene er fra Siemens og vil følge boligen. Kjøkkenøy med mørk benkeplate i granitt. Det er montert komfyrvakt og waterguard.
Utvendig er det opparbeidet hage med gressplen og beplantning på husets syd- og vestside.
Se tilstandsrapport datert 17.06.2022 for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og gulvvarme i hele underetasjen, i entré/hall i 1. etasje, i hele 2. etasje og på alle våtrom.
Det er også gulvvarme i garasjen.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Stålpipe fra stuehimling og opp over tak for montering av ildsted om ønskelig.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.07.2022.
Ferdigattest vil bli rekvirert av utbygger så snart det lar seg gjøre. Det tas forbehold om at det kan måtte utføres noe terrengarbeid i tomtegrensen mot syd før ferdigattest gis.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 920221, tinglyst 09.09.1921.
Bestemmelse om bebyggelse. Megler har lett etter servitutten i digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten vil følge eiendommen.
Dagboknr 920222, tinglyst 11.11.1921.
Erklæring/avtale. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 918543, tinglyst 22.01.1932.
Best. om vann/kloakkledn. Det er bevilget tilskudd til vann- og kloakkledninger på Bekkelagshøgda fra Raschs vei til Kirkeåsveien. Eiere av eiendommer knyttet til disse er pliktig å betale ordinær vannavgift. Det skal være tillatt for naboer å føre vann- og kloakkledning frem til kommunens ledninger over eiendommene. I mangel av minnelig overenskomst om hvor ledningene skal legges, kan Aker vann- og kloakkvesen fastsette hvor ledningene skal føres.
Dagboknr 4273, tinglyst 07.04.1964.
Best. om garasje/parkering. Servitutten antas å ikke ha betydning for eiendommen, ettersom den omhandler en garasje som ikke lenger står på eiendommen.
Dagboknr 13785, tinglyst 19.08.1970.
Kirkeåsveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å bekoste opparbeidelse av veien og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 17937, tinglyst 22.10.1970.
Best. om adkomstrett. Utvendige arbeider på bygningen skal utføres slik at bygningen alltid bevarer karakteren av en bygning. Utvendig maling skal skje under ett for hele bygningen og etter bygningskontrollens godkjenning. Eierne av de forskjellige deler av eiendommen skal ha gjensidig rett til gesims og takfall mot nabogrunn samt rett til adkomst til samme for vedlikehold og/eller reparasjon av bygningen, samt rett til adkomst til felles vask- og tørkerom i kjeller. Gjerder mellom boenhetene skal ikke ha større høyde enn 60cm. Eierne av enhetene skal ha gjensidig rett til å føre kloakkledninger til sin del av eiendommen. Eierne av de respektive deler av eiendommen forplikter i fellesskap å vedlikeholde kloakkledninger og felles septiktank.
Dagboknr 4526, tinglyst 09.03.1971.
Best. om garasje/parkering. Servitutten antas å ikke ha betydning for eiendommen, ettersom den omhandler en garasje som ikke lenger står på eiendommen.
Dagboknr 2608297, tinglyst 17.06.2020.
Servituttene er fra før eiendommene ble sammenslått.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Boligen leveres slik den fremstår på visning, dvs. i byggrengjort stand uten ytterligere rengjøring.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kirkeåsveien 20A har en solrik og flott beliggenhet på Bekkelaget, i den vestvendte skråningen overfor Holtet. Et barnevennlig og lite trafikkert villaområde med kort vei til bl.a. friområder, fritidstilbud, skoler, kollektivtransport og servicetilbud
Fra eiendommen er det kort vei til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri/Lofthus Pizza, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning. Det er heller ikke langt til servicetilbud på Karlsrud og Lambertseter, med bl.a. Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. Ønsker man et enda bredere tilbud av f.eks. caféer og spisesteder er Sæter heller ikke langt unna.
Det er også kort reisevei til sentrum med f.eks. kun ca. 15 minutter på sykkelen.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med kort vei til buss i Raschs vei og til trikk på Holtet. Gangavstand også til T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Få minutters gange til de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Et flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. Det er også 18-hulls frisbeegolfbane her. Flotte rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m.
Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Både Nordstrand og Bækkelaget Tennisklubb
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Sats på Karlsrud/Lambertseter og Evo på Sæter.

Adkomst

Kirkeåsveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Raschs vei forbi oversiden av Bekkelaget Kirke og til Sandstuveien.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Kort vei til både Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 503 kvm som tilhører sameiet. Boligen har vedtektsfestet bruksrett til eget tomteareal i naturlig tilknytning til huset. Dette arealet er noe vestvendt skrånede og er pent opparbeidet med nylagt gressplen og beplantning. Asfaltert felles innkjørsel og gårdsplass.

Parkering

Garasje integrert i boligens 1. etasje. Varmekabler i gulvet i garasjen. Det er montert el. bil lader i garasjen og automatisk garasjeport.
Det følger også en egen parkeringsplass rett utenfor huset.
I tilknytning til garasjen ligger en praktisk bod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og pumpekum. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger/pumpekummer fra offentlig ledning til forgreningspunktet, deretter er hver seksjon selv ansvarlig for egne rør og evt. pumper.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det byggestans og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Seksjonens andel av kommunale avgifter er kr 6 644,- for inneværende år (fordelt etter sameiebrøken). Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes høyere kommunale avgifter kommende år. I de kommunale avgiftene inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Det må påregnes utgifter til bl.a. bygningsforsikring, strøm og tv/internett.
Det må påregnes felleskostnader for strøm til utvendige varmekabler i felles innkjørsel/gårdsplass. Hvor store evt. felleskostnadene blir avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Eiendomsskatten er kr 3 827,- for inneværende år. Det må påregnes vesentlig økning av denne summen kommende år da skattesatsen er fastsatt til 3 ‰ og det er et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for denne type bolig ca. 25 800 kWh. pr. år.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 3 216 529,- når eier er fast bosatt på eiendommen.
Kalkulatoren er benyttet ettersom boligen er nyoppført.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 11 579 504,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 5.000.000,- og andel dokumentavgift utgjør således kr 125.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14 976 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Grefsen Boligutvikling AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttetboligsameiet Kirkeåsveien 20 A-D, med sameiebrøk 158/718. Sameiet består av 4 nyoppførte eneboliger.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Tilstandsrapport følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0123/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22123

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 17:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.