SØRENGA

Sørengkaia 118

Prisantydning

5 500 000 kr

Omkostninger: 144 472 krTotalpris: 5 644 472 kr
Etasje
1
Byggeår
2015
Soverom
2
Areal (P-ROM)
61 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
2 666 kr

Delikat 3-roms i vakre omgivelser. Utsikt mot sjø og park! Solrik terrasse- sol fra syd og vest

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til det gode liv ved sjøen. Vestvendt 3-roms med solrik terrasse og nydelig utsikt!

Leiligheten: 
-Ny i nov. 2015
-Lys, luftig planløsning med ekstra takhøyde, 2,60
-Åpen stue og kjøkken løsning, 2 soverom, entré/gang, bad og innvendig bod. I tillegg stor bod i kjeller med heis adkomst
-Fint utsyn fra stuen hvor du bl.a. ser Akershus festning og Holmenkollen
-Store vinduer mot vest

Mulighet for leie av parkeringsplass i fellesgarasjen

Sameiet:
-Stor felles takterrasse med panoramautsikt
-Sameiet har båt som beboerne har mulighet til å booke

Beliggenhet:
-Sørenga er et av Oslo’s mest sentrale og attraktive områder
-Fjorden og Sjøbadet er bare et steinkast unna
-Gåavstand (nært) til Oslo’s beste kulturliv og byliv

Eiendommen

Sørengkaia 118, 0194 OSLO 
Gårdsnummer 234, bruksnummer 108, seksjonsnummer 16, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Velkommen til Sørenga, Bjørvika og det gode liv ved sjøen. Sørenga har på kort tid rukket å bli et av de mest populære boområdene i Oslo. Her har du gode rekreasjonsmuligheter hele året, fine naturopplevelser og solnedgangen over fjorden. Bjørvika vokser frem som Oslos nye sentrum, med umiddelbar nærhet til Oslo S og byen. Med leilighet på Sørenga får du førsteklasses byliv, badeliv, uteliv og kulturliv rett utenfor døren. Dette er virkelig et lite boligparadis på vannet. 

Når Follobaneprosjektet er ferdig vil også Middelalderparken bli ca dobbelt så stor - faktisk så vil 40 % av arealet i Bjørvika være grøntområder, møteplasser og allmenninger, 20 % veier og fortau og 20 % bygninger. Alt dette vil gjøre området til et meget attraktivt område å bosette seg i for mennesker i alle aldre. Sørenga har et også eget forum med over 1000 medlemmer.

Sørenga: 
Sjøbadet: Fra leiligheten er det tøffelavstand til sjøbadet. Her kan du tusle ned i morgenkåpen og ta morgenbadet fra Oslo's flotteste badeplass med stupetårn, svømmebaner, gressplen og sandstrand. 
Restauranter: Flere gode resturanter som har fått god rating på Tripadvisor. Bun's Burger, Cargo (Italiensk), Sea Port (middelhavskjøkken), Mirabel (middelhavskjøkken), Coyo (Meksikansk), HakkaIza (Asiatisk fusion). I tillegg er det Wright Corner Pub som også fungerer som en sportsbar. Dock Espressobar åpnet i sommer og vil også kunne tilby brød og bakervarer til områdets beboere. 
Frilufthuset: Frilufthuset Sørenga arrangerer åpne dager, friluftscafé, ungdomskvelder, ulike kurs, foredrag og filmvisninger, i tillegg til klatring i buldrerommet, kajakkturer på fjorden og kajakkutleie på dropin-basis. 
Butikker: 
Matvareforretninger: 
Rema 1000 med post i butikk og parkeringskjeller. Åpent 07-23 mandag til lørdag.
Coop Prix søndagsåpen butikk. Åpent 07-23 mandag til søndag.
Barnehager og skoler: 
Det er to barnehager på Sørenga, og innen kort tid så vil en ny barne- og ungdomsskole med flerbrukshall bygges her.
Kollektivt: 
Det er bussholdeplass ved innkjøringen til Sørenga. Forøvrig koselig spasertur til Oslo S som er knutepunkt for kollektivtransport og flytog. 
Bysykler: 
Det er bysykkelstativ ved Sukkerbiten rett før brua over til Sørenga. (Denne blir midlertidig flyttet pga. arbeider med Munchmuseet)
Båtliv: 
Det vil bli anlagt båtplasser på Sørenga i fremtiden, men det er fortsatt usikkert hvordan disse blir organisert. Det er foreslått at plassene vil disponeres av ulike foreninger som vil kunne gi beboere mulighet for å leie båter ved ønske.

Fra boligen er det ca. 15 min gange til flytoget, Oslo Sentralbanestasjon, Oslo City, Karl-Johans gate (hovedhandlegaten i Oslo), Operahuset, T-bane- og bussnett. 
Østbanehallen er nylig oppusset med flere spesialbutikker og restauranter. 

Bjørvika/nærområdet: 
Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet. Havnepromenaden, som åpnet sommeren 2015, knytter byens befolkning til fjorden i mye større grad. Den går fra Bygdøy i vest, via Tjuvholmen/Aker Brygge, Akershus festning, Vippetangen, Operaen og forbi Sørenga til Kongshavn. Langs denne promenaden finner man også den nye mathallen Vippa på Vippetangen hvor man kan oppleve god mat og drikke - samt Salt med matservering, sauna og konserter om sommeren. Det er også kort vei til Middelalderparken med vannspeilet.  I tillegg er det gode tur- og joggemuligheter opp til Ekeberg med fine turstier og skogområder. Skulpturparken og Ekebergrestauranten har fantastisk utsikt over Sørenga og byen. For den treningsglade har SatsElixia etablert seg i Bjørvika og Barry's Bootcamp åpner om kort tid. 

Bjørvika er i ferd med å vokse seg til å bli en ny bydel som inneholder noe av det ypperste Oslo og Norden har å by på. Bjørvika blir Norges og Oslos nye kulturelle bydel med nye Deichmanske hovedbibliotek, Operaen, Munch-museet og fotografisk museum på Sukkerbiten. Barcode (engelsk for strekkode) består som en rekke av forskjellige bygninger med sikt og lysinnslipp imellom. Nyskapende og spennende arkitektur i et av Oslos sentrale business-områder. Når Bispekilen, i tillegg til tilliggende bebyggelse står klart om noen år, vil området befeste sin posisjon i enda større grad som Oslos og landets mest trendy og spennende bydel å bo i! Her kommer det åpne kanaler, vannspeil mellom byggene og området har av mange allerede blitt omtalt som et mini Venezia. Store aktører som TV2, KPMG, PWC, Visma, KLP, DNB har allerede etablert seg her. Microsoft og advokatfirmaet Ræder og flere andre kommer om kort tid. 

Det er etablert en rekke kritikerroste og populære restauranter i Bjørvika i tillegg til de som ligger på Sørenga. Her er Nodee Barcode, Nodee Sky, Vaaghals, Maeemo med sine 3 Michelinstjerner og Stock verdt å nevne. Andre restauranter er Bambus, Restaurant Edda, Olivia Østbanehallen, Døgnvill burgerrestaurant, Tacopop og Sanguine Brasserie på Operaen. Det vil anlegges flere restauranter og tilbud i Bjørvika de neste årene. Det kommer en restaurant på toppen av Munch museet med storslått utsikt, og taubane opp til Ekebergrestauranten er også under utredning.

Mere om området kan du lese her: 
http://www.bjorvikautvikling.no
https://boibjorvika.no/

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er to barnehager på Sørenga, og innen kort tid så vil en ny barne- og ungdomsskole med flerbrukshall bygges her.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Bruksareal: 63 kvm
Primærrom: 61 kvm
Sekundærrom: 2 kvm

Primærrom 61 kvm:
Entré, bad, stue/kjøkken og 2 soverom. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse.

Sekundærrom 2 kvm:
Innvendig bod.

I tillegg disponerer boligen bod i kjelleren på ca 7 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.05.2019 utført av Heiki Nygård. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Disponibel del av felleseiendommen er på 3849,5 m² er godt opparbeidet med asfalterte internveier og diverse beplantninger. 
Sameiet disponerer en båt (rib) med båtplass. Lånes ut etter liste.

Parkering

Det er mulighet for leie av parkeringsplass i garasjeanlegg i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Iht. tilstandsrapport er bygningen fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling/fjell og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd/ forblendet med tegl. Takkonstruksjon er av type flatt tak tekket med papp/folie. Adkomst til boligene via innv. trapperom.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.10.2015.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 
- Gjenstående arbeid for å få ferdigattest har ikke betydning for denne leiligheten, men gjelder for fellesareal.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.  

Standard

Nyere 3-roms selveier med store vinduer og skyvedør ut til terrasse. Arealeffektiv og god planløsning. Åpen stue- og kjøkken løsning som vender mot vest. Mye lys og luft.

Entrè: 
Entré/gang med skyvedørsgarderobe. Praktisk bod hvor selger har satt inn garderobeskap. Adkomst til alle rom fra gangen.

Kjøkken:
Trivelig kjøkken med plass til spisebord ved siden av kjøkkenet. Kjøkken er utstyrt med hvit høyglans innredning fra Drømmekjøkken.Mye skapplass. Lys under overskap. Integrerte hvitevarer som komfyr, induksjon platetopp og oppvaskmaskin.

Stue: 
Vestvendt stue med store vinduer og skyvedør ut til terrassen. Lyst og åpent som gir fin sikt ut av vinduene fra stuen.

Bad: 
Delikat flislagt bad med varmekabler. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Baderomsinnredning med benkeplate, servant og ett-greps blande batteri, skap under servanten og speil med lys. Downlights i tak. Det er avsatt plass til vaskemaskin og tørketrommel. 

Soverom: 
- Stort og lyst hovedsoverom med garderobeskap og plass til stor dobbeltseng. 
- Soverom nr to egner seg fint som barnerom/gjesterom.

Diverse:
Downlights i entré og bad.

Oppvarming

Oppvarming av boligen med radiatorer og fjernvarme. Gulvvarme på bad. Det er utført energiattest den 28.02.2019 og leiligheten er gitt karakteren grønn B.

Energimerke Energimerket B2

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sørenga 6 sameie, med sameiebrøk 63/9226.
Sameiet består av 110 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 718279 tinglyst 02.05.2018. Gjelder urådighet. Urådigheten gjelder ikke denne leiligheten og øvrige seksjoner på gnr 234 og bnr 108.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 12 servitutter på sameiets eiendom. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor og bevertning i henhold til reguleringsplan/beb. plan 187/09 S-4099 datert 17.10.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.08.2009, og til boligformål iht. Kommuneplan Oslo mot 2030: smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.2015. Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Havneområdet i vest er tegnet inn til offentlig trafikkområde i sjø (kai for passasjerbåter).
Havneområdet på østsiden er regulert til småbåthavn.
Området er i stor vekst og store deler av Bjørvika er under utbygging.

Plan og byggesaker i området: 
201610265 - Reguleringssak: Lohavn felt D2 - Skole og flerbrukshall - Bestilling av oppstartsmøte.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Ákonto fjernvarme (fyring og varmtvann), kommunale avgifter, bygningsforsikring, Canal Digital kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmester, diverse ytre vedlikehold, forretningsførsel mm.

Oppdragets KR-kode

KR49.1918

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Ákonto fjernvarme (fyring og varmtvann), kommunale avgifter, bygningsforsikring, Canal Digital kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmester, diverse ytre vedlikehold, forretningsførsel mm.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.171.235,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.216.446,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.647,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 8.735,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.644.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Ida Alve Koppang
Daglig leder Krogsveen kundesenter

Ida Alve Koppang

Telefon
Mobil 41141314

Lurer du på noe

Ida svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.