Solgt: 4 250 000 kr

Sofies gate 88B

4 400 000 kr
55 m²
2 soverom
Morten Møller-Olsen
Presenteres av
Morten Møller-Olsen
Bolteløkka
Flott selveierleilighet med meget populær beliggenhet på Bolteløkka | Soverom mot bakgård |Gruepeis
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  139 297 kr
 • Omkostninger
  114 812 kr
 • Totalpris
  4 654 109 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1901
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 059 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sofies gate 88B. En flott og klassisk 3-roms med svært attraktiv beliggenhet på Bolteløkka. Leiligheten har delvis åpen stue- og kjøkken løsning, hvilket gir leiligheten en god dynamikk. Videre har leiligheten klassiske detaljer som stukkatur og rosett, og med en meget god takhøyde og store vindusflater får man en flott atmosfære. Gulvvarme i alle gulv bortsett fra på soverommet i tillegg til gruepeis i stuen. Hovedsoverommet benyttes som gjennomgang til kontor/barnerom noe som ikke er en optimal løsning. Både hovedsoverom og kontor/barnerom vender mot rolig bakgård. Leiligheten har tre boder av god størrelse som sikrer godt med lagring.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sofies gate 88B, 0454 OSLO
Gårdsnummer 217, bruksnummer 340, seksjonsnummer 4, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 55 kvm: Stue/kjøkken, soverom (med gjennomgang til kontor/barnerom), kontor/barnerom, bad, wc og entré
I tillegg disponerer boligen tre boder. Én loftsbod og to kjellerboder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.
- Yttervegger oppført som hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig.
- Etasjeskiller utført som trebjelkelag.
- Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein.
- Trapper og repo i oppgang av støpejern og tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:
TG 2:
Vinduer:
Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
Dør mellom entréen og soverommet:
Soveromsdøren mangler en splint i dørhåndtaket, slik at dørhåndtaket er løst. Glassfeltet i samme dør er knust. Dette vil bli fikset før visning.
Ventilasjon på wc-rom:
Det er ingen ventilasjonsavtrekk på wc-rommet.
Toalettsisterne på wc-rom:
Det mangler lekkasjesikring av toalettkassen/sisternekassen. TEK10 § 13-20: Vegger med innbygde sisterner eller lignende skal sikres mot fuktinntrengning fra lekkasjer fra installasjonen. Eventuelle lekkasjer skal synliggjøres og i andre rom enn våtrom skal lekkasjen føre til automatisk avstengning av vannet. Det må etableres en automatisk stoppekran med fuktsensor for å tilfredstille kravet da det ikke er sluk i gulvet.
TG 3:
Ventilasjon på badet:
Det er ikke ventilasjonsavtrekk på badet. Uten god ventilering på badet vil ikke den fuktige luften sirkulere ut av badet ved bruk.
Dette kan føre til fuktrelaterte problemer/skader. Det er derfor viktig å lufte med åpen dør og vinduer ved dusjing.
Det foreligger ikke dokumentasjon på badet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Sofies gate 88B. En flott og klassisk 3-roms med svært attraktiv beliggenhet på Bolteløkka. Leiligheten har delvis åpen stue- og kjøkken løsning, hvilket gir leiligheten en god dynamikk. Videre har leiligheten klassiske detaljer som stukkatur og rosett, og med en meget god takhøyde og store vindusflater får man en flott atmosfære. Gulvvarme i alle gulv bortsett fra på soverommet i tillegg til gruepeis i stuen .
Stue:
Et flott oppholdsrom i delvis åpen løsning mot kjøkkenet med god plass til sofagruppe, tv-bord og spisebord. Romhøyden i stuen er på hele 3,00 meter, som gjør at leiligheten fremstår meget lys og luftig. Store vinduflater gir rommet godt med naturlig dagslys. Stuen er malt i en delikat blåfarge, og har pusset og malt himling med rosett. Spiseplassen er med på å danne et fint, naturlig skille mellom stue og kjøkken. Her er det god plass til å invitere kjente tilbords! Stuen har i tillegg en flott gruepeis.
Kjøkken:
Stilren kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter og benkeplate av heltre eik. Godt med skap og benkeplass legger til rett for godt med arbeidsplass for den matglade. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin og kjøl/frys. Videre har kjøkkenet nisje til vaskemaskin og komfyr og ventilator over platetoppen, samt hvit kum og to-greps blandebatteri.
Bad:
Lekkert, flislagt bad fra 2010 med varmekabler i gulvstøp. Badet er innredet med dusjhjørne med glassdører, servant og servantskap. Sluk er plassert i dusjsonen. Det foreligger ikke dokumentasjon på badet.
WC:
Separat wc-rom med vegghengt toalett. WC-rommet har flislagt gulv med gulvvarme, samt malte veggflater.
Soverom:
Stort og fint hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Soverommet er utstyrt med et meget stort integrert garderobeskap som sikrer godt med lagring. Rommets vindusflate gir rommet en fin, naturlig belysning. Dette soverommet benyttes som gjennomgang til kontor/barnerom noe som ikke er en optimal løsning.
Kontor/barnerom:
Fra hovedsoverommet har man gjennomgang til kontor/barnerom. Rommet passer ypperlig til barnerom, eventuelt kontor.
Entré:
Velkommen inn! Flislagt entré, med malt platehimling (gips). Entreen har et innbygd skap med god plass til å plassere fottøy og jakker. Porttelefon med fjernåpner plassert i entreen. Modell: Siedle

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til ildsted. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 27.08.1901, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Leiligheten er opprinnelig godkjent som 2-roms. Siden byggeår har kjøkkenet blitt flyttet ut i stuen, slik at man får en åpen stue og kjøkken-løsning. Dagens soverom er opprinnelig byggemeldt som kjøkken jf. orginale byggetegninger. Innredning av rommene er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Det er ukjent hva de andre rommene er godkjent som da byggetegningene er uytdelige.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/217/340/4:
20.05.1897 - Dokumentnr: 900739 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:217 Bnr:340
Gjelder denne registerenheten med flere
10.01.1899 - Dokumentnr: 900766 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:217 Bnr:340
Gjelder denne registerenheten med flere
28.05.1935 - Dokumentnr: 990803 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:217 Bnr:340
Gjelder denne registerenheten med flere
29.11.1984 - Dokumentnr: 61254 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 76/1715
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 15 SEKSJONER

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i Sofies gate 88B på Øvre Bolteløkka i et veletablert boligstrøk med bygårder og blokker i kvartalsbebyggelse. Alt hva den urbane innbygger ønsker finner du i nærheten.
Her er du i rusleavstand til Åpent Bakeri (tvers over gaten), Kaffebrenneriet, Godt Brød, apotek, Vinmonopolet, Kiwi, REMA 1000 og mange flere.
Alt du kan ønske deg av restauranter og kaféer kun noen minutters gange unna.
En av Norges største handlegater, Bogstadveien, er i behagelig gangavstand. Flotte grøntområder i "Idioten", Stensparken og St.Hanshaugen som også er i gangavstand.
Svært populære Bolteløkka barneskole ligger like like ved og du finner også flere barnehager i området.
God offentlig kommunikasjon i området. Busstopp for linjene 21 og 37 går fra Louises gate og Ullevålsveien, og gir direkte kommunikasjon til Sentrum, Nydalen, Grünerløkka, Frogner, Aker Brygge og Helsfyr/Bryn. Ellers trikk nummer 17 og 18 i Thereses gate. Gangavstand til Blindern (UiO), Tannlegehøyskolen, Høgskolen i Oslo og Akershus samt Veterinærhøyskolen.
Det ligger ellers flere treningssenter i nærområdet - for eksempel SATS, Bislett Bad & Trening, Fresh Fitness og Bislett stadion. Sistnevnte har fotballbane, stort profesjonelt utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane.
Nabolaget / området:
- Rolig nabolag
- SATS Bislett og SATS Fagerborg i gangavstand fra leiligheten
- Sogner til ettertraktede Bolteløkka skole
- Nærme parkene Idioten, Stensparken og St. Hanshaugen
- Beboerparkering

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 478 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2837 datert 15.01.1986. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.059,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel og felles byggforsikring.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 11.355 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.144.173,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.119.022,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16.732,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 139.297,- pr. 31.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 2 889 561,- pr. 02.03.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,65% nominell rente/3,774% effektiv rente
Lånets løpetid: 18 år
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.654.109,-. Av dette beløpet utgjør kr 139.297,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marianne Welhaven Løchen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sofiesgate 88, med sameiebrøk 76/1715. Det er planlagt en reseksjonering hvilket gjør at leiligheten vil få en lavere sameiebrøk.
Sameiet består av 14 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Norian Regnskap AS/OpusCapita, tlf. 22 91 14 86.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Fjernet en råtten bærebjelke og satt inn fuktfjerningssystem i kjeller av Oslo Entrepenørdrift.
2018: Oppgradert brannsystem (ny branntavle og automatiske sensorlys i fellesarealer) og pusset opp oppganger.
2016/2017: Pusset opp fasade.
Planlagte påkostninger:
Det er planlagt å rette opp muren på bygningen, samt åpne opp bakgården mot Vidars gate 13. Styret jobber med dette, og det vil muligens bli et samarbeid i kostnader med Vidars gate 13 og Sofies gate 86. Dette vil iht. styreleder antagelig gi en liten økning i fellesgjelden. Dette er dog per. 18.05.2020 ikke vedtatt da det fortsatt sees på ulike løsninger.
Oslo Entrepenørdrift skal i tillegg utbedre fukt i ytre vegg. Veggen det er snakk om er ikke i tilknytning mot denne leiligheten, og det vil ikke komme noen ekstra kostnader for dette.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr. 45.000.-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0071/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2071

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2020 kl. 20:38

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.