Solgt: 2 900 000 kr

Solielunden 19F

2 950 000 kr
121 m²
3 soverom
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Ørejordet
Selveiet enderekkehus over 3 plan, med mulighet for 4 soverom. Kjøkken og bad med potensial. Vestvendt terrasse.
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  75 092 kr
 • Totalpris
  3 025 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  121 m²
 • Bruksareal
  135 m²
 • Tomteareal
  125,2 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Familievennlig og innholdsrikt rekkehusbolig på Ørejordet
 • Selveiet rekkehus - Ingen felleskostnader pr. mnd
 • Fleksibel romløsning med mulighet for opptil 4 soverom
 • Kjøkken og bad sist fornyet i 1995
 • Innmat i sikringsskap fornyet
 • Vestvendt terrasse med sol fra 12 til 20
 • Familievennlige omgivelser på Ørejordet
 • Nærhet til skoler, barnehager og aktivitetstilbud
 • Gangavstand til sentrum og togstasjon
 • Kort vei ut til Mossemarka fra nabolaget

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solielunden 19F, 1523 MOSS
Gårdsnummer 2, bruksnummer 2681, kommunenummer 3002

Innhold

Totalt bruttoareal: 146 kvm.
Totalt bruksareal: 135 kvm.
Totalt primærrom: 121 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 44 kvm.
1. etasje: 46 kvm.
2. etasje: 45 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Vindfang, gang/trapperom, kjellerstue/soverom, gang og wc.
1. etasje: Stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom, gang, bad og 2 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Vaskekjeller m/bod.
2. etasje: Kott.
Innhold:
Underetasje: Vindfang, gang, bod,kjellerstue/soverom og toalettrom.
1. etasje: Kjøkken og stue.
2. etasje: Trappegang, bad og 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Grunnmur på antatt sålefundamentering. Sokkeletasje med støpt gulv på grunn. Ingen opplysninger om oppgradert drenssystem. Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk. Fasader med trekledning. Saltak med innvendig skråtak/himling åpent opp til mønet. Tak med papptekking. Vinduer med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass. Eier opplyser vinduer skiftet i 2000.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Belegg med krakkeleringer i oppkant pga. alder, løst fra undergulv ved sluk, utettheter. Sluk under servantskap i jern uten tett tilslutning belegg til sluk.Eldre baderomsplater med laminat løs fra trefiberstamme, åpne/utette skjøter, beskadigede/morkne plater. Bad TG:3.
Vaskerom: Veggmontert utslagskum og etablert røroplegg for vaskemaskin i kjellerbod uten sluk. Rommet tilfredsstiller ikke krav til våtrom.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring.
28. Beskriv eventuelle andre forhold som kjøper bør kjenne til.
Svar: Utgangsdør ikke helt tett, ved ekstremt regnvær kan det komme inn noe vann som er forårsaket av takkonstruksjonen ved utgangsdør.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Rekkehuset ble oppført i 1968 og ble senest betydelig oppgradert i 1995, i regi av nåværende eier. Overflatene er imidlertid pusset opp i flere omganger og har derav varierende alder.
Med hele tre etasjer oppleves boligen innholdsrik. Romløsningen er i tillegg smart utformet slik at hver etasje har sitt eget formål. Første etasje som utgjør midtre plan er viet til stuen og kjøkkenet, som begge fyller rollen som sosiale samlingsrom. Stuen har utsyn mot øst, gulv av parkett og en kompakt vedovn som supplerende varmekilde. Siden boligen ligger på husets ende, har stuen et ekstra vindu i den nordre gavlveggen og får dermed godt med naturlig lys fra to ulike vinkler.
Kjøkkenet ble i 1995 påkostet med ny innredning som fortsatt har en tidsaktuell fremtoning. En rekke skap og skuffer gir til sammen mange ulike oppbevaringsmuligheter, og ved behov for ytterligere skap er det fullt mulig å ta i bruk ledige veggflater.
Et stort pluss er det for øvrig at kjøkkenet uten trengsel rommer et spisebord seks personer. Vil du ta med måltidene utendørs, er boligens terrasse lett tilgjengelig rett fra kjøkkenet. Midtsommers har terrassen sol helt fra rundt klokken 12 og frem til omkring klokken 20.
Andre etasje og øvre plan inneholder i dag to soverom og badet som i likhet med kjøkkenet ble fornyet i 1995, i regi av fagpersoner. Oppgraderingen omfattet den gang nye plater på vegger og belegg på gulvet samt montering av dusjvegg, klosett og baderomsmøbler. Med tanke på forventet levetid bør det påregnes ny modernisering av badet i overskuelig fremtid.
Ett av soverommene i andre etasje er utpreget stort og kan deles i to mindre, slik romløsningen opprinnelig var. Dette rommet er pusset opp i nyere tid og har boligens mest tidsaktuelle overflater. Himlingene i begge soverom følger yttertaket opp til en meget luftig høyde, spesielt i det største rommet.
Ytterligere et soverom av generøs størrelse finner du i underetasjen. Dette er tilknyttet et separat toalettrom og kan i praksis også fungere utmerket som en kjellerstue kombinert som barnas egen avdeling - i god avstand fra hovedstuen.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, laminat og belegg.
Innervegger: Malte tapeter, malt panel, malt mur og plater.
Himlinger: Panel og malt panel.
Kjøkken: Skapinnredning med laminerte glatte hvite fronter og benkeplater i heltre. Hvite fliser på vegg over vaske- og kokesone. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og 1-greps armatur. Avtrekksventilator. Rør-opplegg for oppvaskmaskin.
Bad: Servantskap med profilerte fronter i heltre, laminert hvit benkeplate og nedfelt servant med 1-greps armatur. Overskap med profilerte fronter i heltre. Veggspeil med overbelysning. Dusjnisje med hånddusj og skyvedør. Gulvmontert klosett.
Toalettrom: Veggmontert speil, belysning og porselensservant med 1-greps armatur. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, supplert med peisovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men informerer at dette er et rekkehus godkjent for oppføring i 1965.
I henhold til mottatte bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik på planløsning i 2 etasje. Opprinnelig er boligen inntegnet med 3 soverom. Dagens planløsning har 2 soverom.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3002/2/2681:
15.05.1984 - Dokumentnr: 4550 - Best. om adkomstrett
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
20.03.1984 - Dokumentnr: 2472 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3002 Gnr:2 Bnr:601
01.01.2020 - Dokumentnr: 452410 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0104 Gnr:2 Bnr:2681

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Selger opplyser at det er forpliktelser for fellesarealet som går ut på at det må foretas gressklipping og snømåking.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Solielunden 19F vil du bo på den nordlige delen av Ørejordet, et veletablert og utpreget familievennlig nabolag i sentrumsnære omgivelser. Rett over gaten ligger et stort aktivitetsområde med flere gressbaner, BMX-bane og kunstis-bane. Veien er heller ikke lang til skoler med alle trinn, en rekke barnehager og dagligvareforretninger i nærområdet.
Fra Ørejordet får du kort vei til grønne lunger som Melløsparken og Nesparken som begge er ypperlige for rolige ettermiddagsturer, eller som en del av treningsturene. Med joggeskoene på er du raskt nede på Vansjøstien som leder deg videre ut til Mossemarkas nettverk av stier og løyper.
Sentrum med forretninger, kjøpesenter, spisesteder og ikke minst den sjarmerende Møllebyen er innenfor gangavstand eller en kort busstur fra Ryggeveien. Gode shoppingmuligheter finner du også omkring handelsområdet City Syd som er en kort kjøretur unna Ørejordet. Her eksisterer en rekke store varehus, Rygge Storsenter og ikke minst et bredt spekter av tjenester innenfor helse og personlig pleie.
Fra holdeplassen ved avkjøringen fra Ryggeveien stopper både lokale bussruter og ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg. Flybuss til Gardermoen stopper ved Høiden, litt lenger syd. Moss stasjon er innenfor gangavstand, raskeste vei er via Skarmyras fredelige smågater. Fra stasjonen er det hyppige avganger til Oslo S og en reisetid som i dag er på like over 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 125,2 kvm.

Parkering

Parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen deler vann og avløpsnett med Solielunden 17A-F og Solielunden 19A-F.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 03.03.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Klommesten - Vestre øre - Østre øre med formål kjørevei og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 13.04.1957 med plannr.20. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.440,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 4.530,- pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.533,- pr. år. / 14.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.945,-.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.100,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 771.406,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.777.061,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.025.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedsføringspakke: kr. 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/Plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0089/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2089

Dato

Sist oppdatert: 31. august 2020 kl. 13:05

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.