Solgt: 3 800 000 kr

Lillebergveien 3

3 650 000 kr
54 m²
1 soverom
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
Lilleberg/Hovin
Flott 2-R m. sydvestv. balkong - Fantastisk beliggenhet & gjennomgående planløsning - Omkranset av grønne friområder
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  110 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 768 957 kr
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 498 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Lillebergveien 3 - Meget pen gjennomgående 2-roms med gode lysforhold, attraktiv beliggenhet og moderne planløsning. Leiligheten fremstår gjennomført i en luftig og god atmosfære. Boligen kan by på mange flotte kvaliteter som bør oppleves. Her kan nevnes: - Meget god romlayout og arealfordeling - Fantastisk beliggenhet på Hovin - Generøs takhøyde - Balkong på ca. 7 kvm med gode solforhold - Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt - Mulighet for parkering via borettslaget (venteliste) - Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift. - Veldrevet borettslag

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lillebergveien 3, 0662 OSLO
Gårdsnummer 122, bruksnummer 139, kommunenummer 301
Andelsnummer 77, Lilleberg Borettslag, organisasjonsnummer 950 156 384

Innhold

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Primærrom:
1. etasje 54 kvm: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod med skråhimling og ca 7 kvm gulvflate, og to kjellerboder på ca 1,5 og 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.08.2020 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere. Støpt betong i bærende konstruksjoner og utvendige fasader er tilleggsisolert og forblendet med
spekkmurt teglsten. Valmet tak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein. Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2:
- Vinduer, bad, innvendige gulv, og ventilasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Lillebergveien 3 - Meget pen gjennomgående 2-roms med gode lysforhold, attraktiv beliggenhet og moderne planløsning. Leiligheten fremstår gjennomført i en luftig og god atmosfære. Boligen kan by på mange flotte kvaliteter som bør oppleves. Her kan nevnes:
- Meget god planløsning og arealfordeling
- Generøs takhøyde
- Balkong på ca. 7 kvm med gode solforhold
- Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt
- Mulighet for parkering via borettslaget (venteliste)
- Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift.
- Veldrevet borettslag
Nærmere innhold:
Entré/gang:
Praktisk og pen entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten med plass til yttertøy og sko. Laminat på gulv. Fra entréen er det direkte adkomst til leilighetens øvrige rom, dette forsterker den gode planløsningen.
Kjøkken:
Kjøkkenet er meget romslig med stort vindu som skaper en meget god romfølelse samt flott utsyn mens man kokkelerer. Det er en sjelden vare så sentralt i byen å ha et slikt fritt og åpent utsyn mot grønne parkdrag og dammen. Kjøkkeninnredning med lyse folierte skapfronter, laminat benkeplater, nedfelt enkel rustfri oppvaskkum og et greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp og kjøl-/fryseskap. Fliser mellom benk og overskap. Kullfilterventilator. Intigrerte hvitevarer medfølger.
Stue:
Lys og pen stue med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Her finnes godt med plass for både sofagruppe og tv-seksjon, med flere innredningsmuligheter. Plass til stort spisebord i stue - et naturlig samlingspunkt for både familie og gjester. Laminat på gulv og lysmalte vegger. Fra stuen er det direkte utgang til en fantastisk balkong.
Balkong:
Romslig sydvesttvendt balkong på ca. 7 kvm med plass til både sittegruppe og grill. Boligen generelt, og balkongen spesielt, har en usjenert beliggenhet med flott utsyn. Fantastiske solforhold med tidlig ettermiddag- og kveldssol på balkongen. I følge selger er det sol fra ca. kl. 10:30 - 21:30 sommertid.
Bad:
Lekkert og tidløst flislagt bad fra 2003 i regi av borettslaget med varmekabler i gulvet, spotter i himling og opplegg for vaskemaskin. Dusj på gulv med dusjdører i plexiglass, servant, og klosett med vegghengt klosettskål.
Soverom:
Stort og pent hovedsoverom med garderobeskap. Her er det for øvrig god plass til dobbeltseng, arbeidspult og sminkebord. Originalt tregulv og lysmalte vegger. Soveromsvinduet vender inn mot stille og fint grøntområde, ingen gjenboere. Å bo så sentralt og kunne sove med vinduet åpent er det ikke mange leiligheter som kan by på.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger arkivkort datert 18.03.1966, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Videre foreligger det ferdigattest for rehabilitering av 372 baderom datert 24.09.2003.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at arkivkortet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst sju servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakk og adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler, samt bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg. De omhandler også en erklæring/avtale om rett til å sette opp busskur med tisbegrensning, om traktorgarasje og bestemmelse om garasje/parkering i tillegg til en bestemmelse vedr. frysebokshus.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Fastmontert hylle i stue medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet, i et barnevennlig område som ligger tilbaketrukket fra støy og trafikk på Hovin/Lilleberg. God avstand mellom blokkene. Området har en fin blanding av velholdte blokker og åpne grøntarealer. Grøntområdene rundt blokkene er godt i varetatt. Området rundt leiligheten byr på blant annet en idyllisk andedam, lekeplasser, basketbane, Vallhall, Oslos tennisarena og Intility Arena m.m. Nedenfor boligen i et koselig skogsholt er det blitt renovert en ny grillplass med bord og benker på stor treplatting.
Flotte turområder i nærheten og gangavstand til Jordal, Kampenparken, Tøyenbadet (under utbygging) og Botanisk hage. Oslo sentrum er en halvtimes spasertur unna, og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka. Nærhet til alle byens fasiliteter, butikker, skoler, barnehager og parker. Det er også kort avstand til flere idretts- og fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane og treningssentre. Meget god offentlig kommunikasjon med kort vei til tre T-bane stasjoner (Hasle, Helsfyr og Ensjø), samt flere busstopp like ved, hvor blant annet 21- og nattbussen (5-N) går forbi. Flybussen stopper også på holdeplassen med 4 minutters gange fra inngangsdøren. Ti minutter sykkelavstand til BI Nydalen.
Fra Helsfyr er det et stort busstilbud og ytterligere flybussmuligheter. Noen hundre meter fra leiligheten ligger Hasle. Her finnes en rekke servicetilbud og butikker som Baker Hansen, frisør, dagligvare, blomsterbutikk, treningssenter, apotek og Vinmonopol. Vinslottet er også et fint samlingssted med blant annet gastropub og bakeri.
Økernsenteret er også under utvikling med planer om utbygging av boliger, handlegater og fine turområder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Lillebergsvingen sogner pt. til Teglverket skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 70.332,8 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 166 parkeringsplasser, hvorav fem har uttak for lading av elbil. Parkeringsplass tildeles etter venteliste.
Det er utover dette gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Det er også kommunale ladestasjoner på Lilleberg. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 med tilhørende midlertidige reguleringsbestemmelser datert 14.05.1986.
Plan/byggesaker i området:
201906491 - Reguleringssak: Grenseveien 71 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger.
201604970 - Reguleringssak: Hasle - Valle Hovin - Planprogram med veiledende plan for offentlige rom - VPOR - Forslag til politisk behandling. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Planprogram og veiledende plan for offentlig rom (VPOR) skal gi rammer for fremtidige reguleringsplaner innenfor planområdet. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
202008314 - Reguleringssak: Grenseveien 65 - 67 - Bestilling av oppstartsmøte - Omregulering til boligformål.
201715180 - Byggesak: Lillebergveien 8 - Bruksendring av loft til bolig.
201716127 - Byggesak: Lillebergveien 17 - Bruksendring av del av loft til boareal for underliggende leilighet.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 3.498,- pr. mnd. og inkluderer: Strøm for varmtvann, kabel-tv (grunnpakke), renter og avdrag andel fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2.983,-
Trappevask kr 90,-
Strøm for varmtvann kr 176,-
Lån/Renter kr 152,-
Kabel-tv kr 97,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.900 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 924.327,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.327.577,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20.967,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 110.000,- pr. 01.07.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 46.263.965,- pr. 01.07.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr: EIKA1-152039323
Rentebetingelser: Flyt 1,85%
Restsaldo: kr 10.201.096,- (andel av saldo kr 23.834,-)
Kapitalkostnader: kr 154,- for denne andelen
Lånets løpetid: 14 år 10 md
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: EIKA2-152039325
Rentebetingelser: Flyt 1,85%
Restsaldo: kr 2.008.728,- (andel av saldo kr 8.852,-)
Kapitalkostnader: kr 134,- for denne andelen
Lånets løpetid: 5 år 10 md.
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: EIKA3-152069581
Rentebetingelser: Flyt 1,85%
Restsaldo: kr 1.068.144,- (andel av saldo kr 0,-)
Kapitalkostnader: kr 0,-
Lånets løpetid: 7 år 11 md.
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: HUS601-11417751
Rentebetingelser: Flyt 1,56%
Restsaldo: kr 2.991.326,- (andel av saldo kr 7.005,-)
Kapitalkostnader: kr 341,- for denne andelen
Lånets løpetid: 1 år 10 md.
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: HUS602-11417751
Rentebetingelser: Flyt 1,56%
Restsaldo: kr 2.109.143,- (andel av saldo kr 4.942,-)
Kapitalkostnader: kr 240,- for denne andelen
Lånets løpetid: 1 år 10 md.
Avdragsfrihet:
Lånenr: HUS603-11417751 2
Rentebetingelser: Fast 3,07%
Restsaldo: kr 27.885.528,- (andel av saldo kr 65.301,-)
Kapitalkostnader: kr 504,- for denne andelen
Lånets løpetid: 13 år 4 md.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.768.957,-.
Av dette beløpet utgjør kr 110.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astrid Nyhuus

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Lilleberg Borettslag.
- Borettslaget består av 373 leiligheter.
- Første innflytting skjedde i 1953. Tomten ble kjøpt i 1986.
- Forretningsfører er OBOS Forkjøp, tlf. 22 86 59 99.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.lillebergbl.no.
- Borettslaget er forsikret hos Gjensidige Forsikring med polisenummer: 78834433.
- Styret kan kontaktes per e-post: styret@lillebergbrl.no.
- Det er tillatt med bruk av elektrisk grill og gassgrill på balkong.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med GrøntMiljø AS.
- Borettslaget har avtale med Smart Security om vakthold, telefon 22 10 18 05.
- Borettslaget har avtale med Living Clean om renhold av Borettslagets fellesarealer.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å ha hund i Lilleberg Borettslag på visse betingelser. Det er også tillatt å ha katt, forutsatt at det er å betrakte som innekatt. Se husordensreglene om regler for dyrehold. Dyrehold skal meldes skriftlig til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Nye ytterdører i oppganger med dørautomatikk.
2019: Oppussing av oppganger, samt nye postkasser.
2018/2019: Nye dørtelefoner, nytt låssystem og nye dører. Prosjektet sluttført høsten 2019.
2018: Tiltak brannsikkerhet. Sjekket trykk i alle borettslagets brannslokkere, samt skiftet batteri i alle røykvarslere.
2017: Nytt varmtvannsanlegg. Alle sentrale varmtvannsberedere i blokkene ble skiftet til OSO beredere. Det ble montert vannstoppere der hvor berederrom ligger i tilknytning til kjeller.
2016: Vaskeriet i Lillebergveien 2 fikk ny vaskemaskin og tørketrommel.
2015: Alle husstander fikk røykvarsler og pulverslukkerapparat. Utvidet parkering med ytterligere 3 plasser for el-biler.
2012: Maling av garasjerekker. Oppgradering vaskeriet Lillebergveien 7, 14 og 17 med nye vaskemaskiner og tørketromler.
2010, 2013, 2015 og 2017: Utskifting av vinduer og dører ble skiftet som en frivillig løsning.
2009 - 2011: Drenering.
2010: Det er opprettet 22 nye parkeringsplasser. Nytt avfallsanlegg.
2008: Oppgradering vaskeriet Lillebergsvingen 8 med nye vaskemaskiner og tørketromler.
2007: Oppgradering vaskeriet Lillebergsvingen 4 med nye vaskemaskiner og tørketromler
2003: Våtromsrehabilitering: Utskifting av vann- og avløpsrør m/sluk i samtlige leiligheter og kjellere. Sanering av småberedere, bygging av nye felles berederanlegg. Rehabilitering av badene med nye membraner, varmekabler, fliser, veggmonterte WC m.m.
1998: Rehabilitering av el-anlegg. Stigeledninger, sikringsskap, omtrekk. Nye stigeledninger, innmat i sikringsskap og nytt gårdslysanlegg. Inntrekking av nye ledninger i borettslagets samtlige 373 leiligheter.
1995 – 1997: Ny taktekking, isolasjon av yttervegger samt ny kledning.
Planlagte påkostninger:
Generelt vedlikehold.
Planlagte aktiviteter 2020:
- Starte prosjekt med mål at alle lyspunkter i borettslagets fellesarealer skiftes til led. Prosjekt forventet påbegynt mot slutten av 2020 og forhåpentligvis iverksatt skifte innen/i løpet av 2022
- Gjennomgang med Oslo Pipesenter om vedlikehold piper etter rapport som ble overlevert styret i 2019.
- Gjennomgang tak, også øvre balkongtak samt kontroll beslag på utvendig piper for kartlegging vedlikeholdsbehov.
- Etablere røykvarslere i alle leiligheter og fellesarealer medio 2020.
- Borettslaget skal montere beslag (sikringsjern) på alle dører, som lakkeres i samme farge som dørene. Dette blir utført våren 2020.
- Oppmaling/oppussing av grunnmurer planlegges utført i 2020.
- Styret utreder mulighet for støygjerde langs Grenseveien mot Lilleberg borettslag, innhenter kostnadsoverslag, sjekker ut støtteordninger, samt undersøker med blokkbeboere som bor i de lave etasjene langs Grenseveien hvordan de opplever å miste utsikt. Den 22.02.20 melder forslagstillere Åstrøm til styret at de velger at saken legges i bero, og at utredning kan tas opp igjen ved et senere tidspunkt.
Det vil ikke bli behov for låneopptak eller husleieøkning for å utføre planene i følge styreleder.
Det ble i 2017 vedtatt på Generalforsamling at beboere som bor under tørkeloft og over bomberom kan kjøpe ut arealet med formål å bygge ut og innlemme arealet i egen bolig.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0134/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20134

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl. 23:01

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.