Solgt: 1 350 000 kr

Baullstulvegen 48

1 200 000 kr
53 m²
2 soverom
Velkommen til Baullstulvegen 48!
Herman Sørli
Presenteres av
Herman Sørli
Våsjøen
Koselig hytte i vakker natur. Gode turmuligheter både sommer og vinter. Usjenert beliggenhet på etablert hyttefelt.
 • Prisantydning
  1 200 000 kr
 • Omkostninger
  34 577 kr
 • Totalpris
  1 384 577 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  53 m²
 • Bruksareal
  53 m²
 • Tomteareal
  1 000 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hytta ligger i et etablert og hyggelig hyttefelt ved Våsjøen i Øyerfjellet. Området byr på vakker natur med fantastiske turmuligheter både sommer og vinter. På vinteren kjøres det opp skiløyper like ved, og løypenettet strekker seg milevis innover vidda, blant annet med forbindelse til Trollskiløypa. Våsjøen ligger like nedenfor hytta og byr på flotte fiskeopplevelser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Baullstulvegen 48, 2635 TRETTEN
Kommunenummer 3440, gårdsnummer 155, bruksnummer 1, festenummer 87, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
Bruksareal:
Hytte 53 kvm
Primærrom:
Hytte:
1. etasje 53 kvm: Gang/entré, toalett-/stellerom, stue/spisestue/kjøkken, 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.08.2021 utført av Ryberg, Christian. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fritidsboligen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av plasstøpt betong. Utvendige fasader med trekledning. Kledningen ble beiset i 2017. Noen vinduer er skiftet i senere år. Saltak av plassbygde trekonstruksjoner fra byggeåret. Undertak av rupanel. Taktekking med asfalt-takshingel.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at store deler av hytta har fått TG2 grunnet alder og påviste forhold, blant annet eldre vinduer og dører, veggkonstruksjon og utvendige fasader, og taktekking.
Følgende har fått TG3:
Manglende takrenne, takstige og skadd nedløp.
Det er påvist muselort i rom under kjøkken.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Koselig fritidsbolig som er praktisk og enkel i bruk. Hytta er lettstelt og har en fin beliggenhet nær Våsjøen. I 2015 ble det lagt inn strøm, og foruten vedfyring skjer oppvarming med panelovner. Det er også system for fjernstyring av varmeanlegg. (Ring-hytta-varm)
Kjøkkenet har enkel innredning fra byggeåret. Plassbygd benkeinnredning med heltre benkeplate. Det er avsatt plass til komfyr og montert komfyrvakt.
Toalettrom oppgradert med nyere vannklosett inkl. vannbeholder og pumpe.
Overflater i hytta består av heltre gulv og panel på vegger og i himling.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hytta selges stort sett møblert, men personlige gjenstander vil bli fjernet før overtakelse. Hytta leveres uten ytterligere rengjøring.

Oppvarming

Vedfyring og panelovner. Ring-hytta-varm funksjon.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1970.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 5249, tinglyst 02.07.1973, type heftelse: Festekontrakt
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger i et etablert og hyggelig hyttefelt ved Våsjøen i Øyer. Området byr på vakker natur med fantastiske turmuligheter både sommer og vinter. På vinteren kjøres det opp skiløyper like i nærheten av hytta, og løypenettet strekker seg milevis innover vidda. Våsjøen byr på flotte fiskeopplevelser. Hytta ligger ca en time fra Lillehammer, og det er ca 15 minutters kjøring til Tretten sentrum med dagligvare. Hytta er lett tilgjengelig på vinterstid med brøytet veg.

Adkomst

Fra Tretten: Kjør mot Våsjøen i ca 15km.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Punktfestet tomt på ca. 1000 m2. Naturgitt tomt på fjellgrunn med morene. Noe skog og tilvokst vegetasjon på tomt og i tilliggende områder. For øvrig noe steinlagt areal/gangareal. Opparbeidet innkjøring til eiendommen.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 1660,- pr. år.
Regulering av festavgift: Festeavgiften reguleres årlig i samsvar med KPI.
Festeavtalen utløper 2046
Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering rett utenfor hytta.

Vei, vann og avløp

Privat veg. Eiendommen er ikke tilknyttet vann- og avløpsnett. Tilgang på vann via vannpost like ved hytta.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan/kommunedelplanen datert 27.9.2018 avsatt til: Fritidsbebyggelse - Nåværende og bevaring naturmiljø.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2 760,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.302 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.348,-
Velavgift er kr 4.070,- pr. år som dekker løype, velf., og måking.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 143 701,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
- Transportgebyr til grunneier kr 3.235,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.234.577,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.900,- for hytter.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Olav Svarstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0164/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.21164

Dato

Sist oppdatert: 26. oktober 2021 kl. 12:34

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 264 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.