Solgt: 2 850 000 kr

Turbinveien 7

2 800 000 kr
41 m²
1 soverom
Lys og flott 2-roms m/ solrik balkong!
Kværnerbyen
Lys og flott 2-roms m/ solrik balkong - Svært god intern beliggenhet - Ingen dok avg - IN-ordning
 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  929 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  3 788 126 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  41 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 849 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne 2-roms leilighet med en meget god intern beliggenhet i i et nyetablert og attraktivt boligområde midt i Kværnerbyen. Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og har en god planløsning med generøs takhøyde. Solrik balkong hvor du ligger høyt til, med utsyn mellom nabobebyggelsen. Bygget er videre fra 2008 og leiligheten holder en følgelig god standard. Kort fortalt:
 • Lys og moderne 2-roms
 • Balkong med sol fra ca. kl. 14 til 21 sommerstid
 • Meget god intern beliggenhet
 • Tilgang til felles takterrasse
 • Heisadkomst
 • Fjernvarme
 • IN-ordning
 • Ingen dok. avg.
 • Godt med kollektivtransport i nærheten
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Turbinveien 7, 0195 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 212, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 71, Turbinen Borettslag, organisasjonsnummer 991 449 493

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 45 kvm
  Totalt bruksareal: 41 kvm
  Totalt primærrom: 41 kvm
  6. etasje
  BRA/P-rom: Entré, bad, stue/kjøkken, soverom.
  I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 5 m² merket nr. 6016.
  Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
  Boligbygg over syv etasjer, samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og fasadeplater samt felter med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull og dørpumpe i brannklasse EI30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium i 3-lags glass fra byggeår.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Tilstandsgrad 2
  Bad:
  Overflater vegger - Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen.
  Til informasjon - Det er ikke benyttet elastiske flisfuger mellom gulv- og veggfliser.
  Overflater gulv - Noe knirk i gulvet.
  Øvrige rom:
  Overflater gulv - Gulvet bærer stedvis noe preg av slitasje. Det er stedvis knirk i gulvet.
  Informasjon fra selgers egenerklæring:
  - Stekeovn: Når vanlig over-/undervarme settes på skrur også grillelementet seg på noen ganger. Løsningen er varmluft, da fungerer alt helt fint.
  - Bygget har lite fall på rør. Det er viktig å skylle godt med varmt vann for å forebygge tette rør. Dette er en kjent sak som borettslagsstyret ofte opplyser om. I januar 2016 var det lekkasje fra ventiler i bakkant av garderobeskap i entré. Det skjedde i flere leiligheter, inkludert denne. Utbedret i regi av borettslag og ble utført av Veidekke AS. Nye ventiler ble satt inn og nytt gulv ble lagt i entré.
  - Bygget var ca. 18 mnd. gammel da jeg kjøpte, det er noen linjer i tak, disse har vært der hele tiden jeg har bodd her, og jeg kan ikke se de har endret seg i årene etter 2009. Jeg ble opplyst at i bygg med gipsplater på vegg kan slike linjer oppstå frem til bygget har satt seg.
  - Borettslagets fire heiser skal oppgraderes. Dvs. utskiftning av alt det elektriske samt indre dører. For denne oppgangen vil det skje i mars/april 2022. Heisen vil da være ute av drift. Se mer informasjon i egenerklæringsskjemaet.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Entrè:
  Romslig entré med god plass til å henge fra seg jakker og sette fra seg sko. Skyvedørsgarderobe for oppbevaring. Dørcallingsanlegg. Heisadkomst.
  Stue:
  Lys og deilig stue i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Leiligheten er gjennomgående noe som gir stuen en luftig atmosfære. God planløsning gjør rommet enkelt å møblere, med god plass til både spisestue, samt sofa/Tv-stue. Fra stuen er det utgang til solfylt vestvendt balkong.
  Balkong:
  Herlig, lys og luftig balkong på 7 kvm. God intern beliggenhet med utsyn mellom nabobebyggelsen. God plass til utemøbler. Selger opplyser følgende vedrørende solforhold: På sommer: Ca kl 14 til kl 21, med et lite opphold da solen er bak nabobygg.
  Kjøkken:
  Pent kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Smedstorp kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer; Kjøleskap med frysedel fra Bosch, oppvaskmaskin fra Siemens samt komfyr med induksjonstopp fra Electrolux. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Brannslange under oppvaskkum. Oppgraderinger: Nytt armatur i 2020.
  Bad:
  Pent og romslig bad fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med glatte dører. Benkeplate av laminat. Nedfelt servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil, skap og stikkontakter på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare glassdører. Dusjarmatur fra Oras tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit.
  Soverom:
  Romslig soverom hvor det er god plass til en stor seng med nattbord, uten at det går på bekostning av romfølelsen. Skyvedørsgarderobe for oppbevaring. Leiligheten ligger stille til uten bilvei direkte utenfor, så her kan du sove med soveromsvinduet oppe!
  Bod:
  Det følger med en bod i kjeller på ca. 5 kvm.
  Diverse:
  - Taklampe soverom medfølger ikke.
  - Hvitevarer kjøkken, samt vaskemaskin bad medfølger.

  Oppvarming

  Oppvarming med gulvvarme på bad og radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Tilknyttet felles varmtvann. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.11.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet:
  - Utbyggingsavtale om offentlig veianlegg. Rettighetshaver Oslo Kommune Bymiljøetaten Div. Samf.
  - Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av grunn til reparasjoner og vedlikehold.
  - Bestemmelse om felles stikkledning
  - Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Tinglyste rettigheter:
  Dagbok nr. 656176, tinglyst 13.08.2008 - Rett til adkomst, felles parkeringsareal, felles oppholdsareal, biloppstillingsplass/garasjeplass, sykkelparkering og boder, balkonger og vann- og avløpsanlegg.
  Dagbok nr. 219919, tinglyst 15.03.2013 - Rett til bruk av felles gangareal.
  Dagbok nr. 36115, tinglyst 14.01.2014 - Adkomstrett, gangareal.
  Dagbok nr. 37185, tinglyst 29.04.2015 - Bruksrett til utendørs amfi.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Kværnerbyen er en ny bydel som har vært og er under omfattende utvikling. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har allerede etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området. I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Operaen og Sørenga sjøbad er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, restaurant, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.
  Det avholdes en del kulturarrangementer i området hele året, blant annet vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), julegrantenning og Kværnerbylekene (skirenn for barn). Rett ved inngangen til Kværnerbyen står det et bysykkelstativ. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.
  Til sammen er det planlagt ca. 1.800 boliger i Kværnerbyen.
  Det er et godt kollektivtilbud i Kværnebyer. Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på ca 5 minutter. Nattavganger i helgene.
  Et område i rivende utvikling!

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Se nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1 113 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder opparbeidet med asfalterte og hellebelagte internveier, sittebenker, lekeapparater, plenarealer, trær, prydbusker og diverse
  beplantning.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig, forretning og bevertning i henhold til reguleringsplan S-4198 datert 07.12.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Eiendommen ligger i et område i utvikling, og byggeaktivitet må påregnes.
  Turbinveien 28 - Detaljregulering - Regulering til bevaring. Se saksnummer 201904699 hos Plan- og bygningsetaten.
  Turbinveien 2-4 - Omregulere fra forretning, kontor og spesialområde bevaring til høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Varierte høyder fra 2-10 etasjer. Se saksnummer 201715801hos Plan- og bygningsetaten.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4 849,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, varmtvann/oppvarming (radiator), kapitalkost. lån, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold, kommunale avgifter m.m.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  AMS-målere kr 500,-
  Felleskostnader kr 2.322,-
  Varmtvann/Oppvarming (radiator) a-konto kr 394,-
  Internett/ kabel-tv kr 361,-
  Kapitalkost. lån 2 OBBK03 kr 988,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK04 kr 284,-
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Styret har vedtatt å finansiere AMS-målere ved ekstraordinær innkreving av felleskostnader gjennom å opprette ny kategori for AMS-målerne. Beløpet er på kr 500 per måned per andel i 6 måneder. Felleskostnadene reduseres igjen med kr 500,- fra 01.12.2021 såfremt øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Borettslagets lån OBBK03 er avdragsfritt i år. Frem til 01.09.2038 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med
  kr 3.152,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.000,- pr. år. / 2000 kwh. pr. år. Årlig nettleie ca. kr 2.400,-.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 888 960,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 200 256,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 15 410,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 929 000,- pr. 01.09.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 141.118.507,- pr. 01.09.2021 og lånevilkårene er:
  * OBBK01
  Saldo: kr 5.622.669,-
  Andel av saldo: kr 0,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,35% (24.09.21)
  Lånets løpetid: 17 år
  Avdragsfrihet: Nei
  * OBBK02
  Saldo: kr 58.795.338,-
  Andel av saldo: kr 0,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,35% (24.09.21)
  Lånets løpetid: 37 år
  Avdragsfrihet: 01.09.2038
  * OBBK03
  Saldo: kr 69.418.592,-
  Andel av saldo: kr 869.310,-
  Kapitalkostnader: kr 988,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,35% (24.09.21)
  Lånets løpetid: 37 år
  Avdragsfrihet: 01.09.2038
  IN-ordning: Ja
  * OBBK04
  Saldo: kr 5.787.838,-
  Andel av saldo: kr 51.501,-
  Kapitalkostnader: kr 284,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,35% (24.09.21)
  Lånets løpetid: 17 år
  Avdragsfrihet: Nei
  IN-ordning: Ja
  * OBBK05
  Saldo: kr 1.494.070,-
  Andel av saldo: kr 8.000,-
  Kapitalkostnader: kr 33,-
  Rentebetingelser: Flyt 1,35% (24.09.21)
  Lånets løpetid: 23 år 11 mnd.
  Avdragsfrihet: Nei
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 920.811,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 1.272,-.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.738.126 ,-. Av dette beløpet utgjør kr 929 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Elin Holmstrøm Frøshaug

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Turbinen Borettslag.
  Borettslaget består av 161 leiligheter.
  Forretningsfører er OBOS.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold: Husdyrhold av godkjente dyrearter etter norsk lov er tillatt. Søknad sendes styret for godkjenning før husdyret anskaffes. Borettslagets dyreholdserklæring skal underskrives. Tillatelsen gjelder så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
  Borettslagets eiendom er forsikret hos Tryg Forsikring med polisenummer 7869236.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - 2020: Oppussing av oppganger
  - 2018: Spyling av avløpsrør.
  - 2017: La om til fibernett.
  - 2017: Byttet låsesystem.
  - 2017: Sandkasse og leker i gårdsrommet ble oppgradert.
  - 2016: Utskiftning av varmtvannsmålere.
  - 2014: Høytrykkspyling av avløpsrør (gjøres hvert 5. år). Maling av fasade. Utskiftning av håndløperne. Oppstart utskiftning av lysarmatur til sensorstyrte LED-lamper
  Planlagte påkostninger:
  Oppgradering av samtlige heiser vedtatt på ordinær generalforsamling avholdt juni 2021. Styret fikk mandat til å låne inntil 3,5 millioner som skal fordeles på andelene (161 stk.) etter brøk. Lånet er foreløpig ikke fordelt og en økning i fellesgjeld og felleskostnader må påregnes.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 17.500,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 54-0124/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR54.21124

  Dato

  Sist oppdatert: 25. oktober 2021 kl. 13:01

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.