Solgt: 2 200 000 kr

Sjøstrand 6

2 190 000 kr
77 m²
2 soverom
Krogsveen ønsker velkommen til Sjøstrand 6!
Sjøstrand/Ranvik
BUD INNKOMMET! Lettstelt og innbydende selveierleilighet - 2 soverom - Lave fellesutgifter - Heis
 • Prisantydning
  2 190 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  29 583 kr
 • Omkostninger
  56 092 kr
 • Totalpris
  2 285 675 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 300 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen har gleden av å ønske velkommen til Sjøstrand 6!
* Selveiet leilighet i 2. etasje
* Fin og praktisk leilighet med 2 soverom, bad med opplegg til vaskemaskin, pent kjøkken og lys, fin stue
* Godt med garderobeplass
* Lettholdt og fin leilighet hvor man kan flytte rett inn
* Deilig overbygget balkong med lite innsyn
* Heis og porttelefon. Trygt og godt.
* Perfekt leilighet for førstegangsetablerer, voksne som ønsker lettstelt leilighet, pendlere eller utleie

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sjøstrand 6, 3209 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 128, bruksnummer 379, seksjonsnummer 22, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Bruksareal:
2. etasje 77 kvm
Primærrom:
2. etasje 77 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod på 2 kvm i fellesareal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Høyblokk oppført i mur/betong i 1976. Støpt dekke/elementer som etasjeskille. Bygget fremstår som normalt vedlikeholdt.
Det er heis i bygget og dørtelefon i leilighet. Felles vaskerom. Bod medfølger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på, utover normal elde og slitasje, herunder:
* Ytterdør og terrassedør: Dørene tetter tilfredsstillende. Ingen vesentlige skader, men noe alder og bruksslitasje - TG2
* Balkong: Toppbord på rekkverk er noe skadet og bør byttes. I følge opplysninger så skal fasade og balkonger oppgraderes om ett par år - TG2
* Bad: gulv og vegg TG settes utfra alder på tettesjikt - TG2
* Varmtvannsbereder i kjøkkenskap. TG settes ut fra påløpt alder på deler av anlegget. Montert Waterguard - TG2
* Ett eldre vindu, for øvrig nye fra 2011 - TG2 (eldre vindu)
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Denne lyse og fine leiligheten på Sjøstrand 6 er beliggende i 2. etasje mot øst. Den har deilig overbygget balkong med koselig utsyn og lite innsyn.
Deilig å sitte ute og nyte morgenkaffen!
I Sjøstrand 6 har felles areal med bla sittegruppe, postrom, felles vaskerom (men det er lagt opp til vaskemaskin på badet i leiligheten), bodarealer m.m.
Det er heis i bygget.
Man entrer leiligheten, som har en fin og praktisk romløsning, i en romslig gang med god garderobeplass. Videre har man 2 romslige soverom, hvor begge har god garderobeløsning. De er lyse og innbydende, svalt beliggende, med god plass til stor seng og kontorplass.
Videre har man et bad som ble oppgradert i ca 2000. Det er innredet med dusjkabinett, toalett, servant i innredning og opplegg til vaskemaskin.
Kjøkkenet er smakfullt innredet og fra 2015. Det er innredet med hvitprofilerte fronter og med god skap og benkeplass. Det er fin plass til kjøkkenbord for de daglige måltider! Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen.
Stuen er romslig med plass til både spisestue og salong. Her er gode møbleringsmuligheter, alt etter ønske og behov. Utgang til balkong fra stuen.
Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt. Gulv på kjøkken og soverom er skiftet, og vegger er malt i senere år. Her kan man flytte rett inn!

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet av panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttingstillatelse ble gitt 24.05.1977.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Det gjenstår tapet og gulvbelegg 1-4 etg / Pussing av grunnmur / Godkjennelse sanitæranlegget, peis anlegget, brannvesenet. Det er uklart om dette er utført.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10.
Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
* Dagboknr 4979, tinglyst: 07.08.1975: Festekontrakt. Nye vilkår ble tinglyst den 06.11.1978 med dagbok. nr. 8124. For kontraktens vilkår se salgsoppgavens punkt "tomt".
* Dagboknr 2364 tinglyst 06.04.1976: Pantsettelseserklæring: Panterett som sikkerhet for fellesutgifter, eier av hver seksjon plikter også til å være medlem av interessentselskapet "Sjøstrand 6" med mer.
* Dagboknr 633 tinglyst 26.01.1994: Urådighet. Forbud mot salg, pantsetting og andre heftelser uten samtykke fra rettighetshaver. Denne begrensningen i råderett gjelder grunneier.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst en servitutt på sameiets eiendom med dagboknr. 5846 tinglyst: 23.08.2004. Denne omhandler blant annet rett for sameiet til å disponere parkeringsplasser, adkomstveier med mer. Servitutten vil følge eiendommen.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i et veletablert og hyggelig boligområde på Ranvik, like sør for sentrum.
Fra eiendommen har man gangavstand til matbutikk, treningssenter, skole og Store Bergan fotballanlegg. Det er fin gangavstand til sentrum fra boligen med gang- og sykkesti hele veien. For øvrig er det gode bussforbindelser fra området. Det er nydelige turområder i nærmiljøet og kort vei til sjøen. Granholmen og Lofterød er de nærmeste badeplassene fra boligen. Lysløypa på Marum er populær hele året og ligger ca. 3 km unna. Ellers har man Hjertnesskogen i nærmiljøet. Torp flyplass ligger 15 minutter unna med bil og Sandefjord togstasjon ligger kun 5 minutter fra leiligheten. Velkommen ti Sjøstrand.

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum kjører du Hystadveien sørover. Etter 500 m ta til høyre inn Haukeveien og til venstre i krysset ved Kiwi. Følg veien til enden og ta til høyre. Da kommer du inn på Sjøstrand feltet og nr. 6 er første blokk på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Man sokner til Store Bergan barneskole og Ranvik ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles festet tomt på 3.388,6 kvm. Tomten er asfaltert og godt utnyttet med parkeringsplasser.
Festeavgiften er inkludert i fellesutgiftene.
Festetid er 99 år fra 1. august 1973.
Grunneier: Andreas S. Frølich.
Leien kan reguleres.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av tomtefesteloven kan fås ved henvendelse til megler

Parkering

Felles parkeringsplass på sameiets tomt. Det medfølger ingen fast plass og det er maks en bil pr. leilighet på denne parkeringen.
Det er totalt 79 leiligheter og 66 parkeringsplasser, men flere av enhetene leier egen parkering i garasjeanlegg.
Øvrige biler og gjester parkerer på gjesteparkeringen på nedsiden av muren.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet. Eiendommen har vannmåler.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Sjøstrand Ranviklia datert 05.04.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 02.05.1983.
Statens vegvesen og Vestfold Fylkeskommune i samarbeid med Sandefjord kommune har varslet igangsetting av reguleringsarbeid på strekningen Strandpromenaden- Haukeveien. Strekningen er 1 km lang. Formålet med planen er å regulere et bredere gang- og sykkelanlegg på vestsiden av fv. 303, forbedre krysset med Haukeveien og justere avkjørsler og
bussholdeplasser. Dette planarbeidet er imidlertid avsluttet. Planområdet ligger ca. 150m for den aktuelle eiendommen.
Ranvik brygge: Det er igangsatt arbeid med reguleringsplan for Ranvik brygge gbnr.120/277, 352 og 128/25,26,29,74,82, 122,161, 200, 277,494. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for en helhetlig utvikling av Ranvik Brygge med kombinert formål; næring og bolig. Planområdet er på ca. 28 daa. Planområdet ligger ca. 150m øst for den aktuelle eiendommen
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.300,- pr. mnd. og inkluderer: Vaktmester, kommunale avgifter, festeavgift, bygningsforsikring, renhold fellesarealer, tv, regnskap og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, det er planlagt endring av fellesutgiftene og fellesgjeld. Se punkt "informasjon om sameiet" for mer informasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på grunnpakke inkludert i månedlige fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 565 589,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 036 120,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22.287,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 29.583,- pr. 12.05.2021.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 408.900,- pr. 15.03.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,2 %
Lånets løpetid: 15.03.2023
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.275.675,-.
Av dette beløpet utgjør kr 29.583,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Cecilie Skyrud og Lars Haakon Skyrud

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Interessentskapet Sjøstrand 6, og styreleder er Tormod Bache.
Sameiebrøk: 136/10000
Forretningsfører er Regnskapskontoret Stokke AS
Dugnad må påregnes
Dyrehold er ikke tillatt
Det er planlagt rehabilitering av fasade som vil medføre til økt fellesgjeld og fellesutgifter, men forretningsfører opplyser at de er usikre på tidspunkt samt kostnadsbilde. Styreleder opplyser at fremdrift/status vedr. rehabilitering ikke er klarert ennå og at nevnte sak vil bli behandlet på et ekstraordinært møte i juni. Kjøper overtar alt ansvar og risiko rundt dette. Planlagt oppstart er høsten 2021, eller senere.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,- av salgssummen
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 23-0054/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Larvik
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR23.2154

Dato

Sist oppdatert: 01. juni 2021 kl. 12:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.