Solgt: 6 950 000 kr

Godals vei 16

7 000 000 kr
71 m²
3 soverom
Velkommen til Godals vei 16 - presentert av Marcus Blohm.
Marcus Blohm
Presenteres av
Marcus Blohm
Lys og moderne 4-roms i stille grøntområde| Stor stue med peis og solrik balkong. | Nærhet til "alt"
 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  99 000 kr
 • Omkostninger
  8 826 kr
 • Totalpris
  7 057 826 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 022 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Godals vei 16 - Herlig 4-roms leilighet i stille grønne omgivelser. Leiligheten har en attraktiv, tilbaketrukket beliggenhet sentralt på Tåsen. Fra leiligheten er det gangavstand til barneskole og kort avstand til parker, butikker og offentlig kommunikasjon. Selve leiligheten ligger i et veldrevet borettslag med hyggelige fellesarealer. Leiligheten har en smart planløsning med tre gode soverom, separat kjøkken og solrik balkong som vender ut mot Voldsløkka. Leiligheten har en gjennomgående planløsning med store vindusarealer som gir en lys og hyggelig atmosfære.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo i grønne og rolige omgivelser med kort avstand til alle Oslos impulser. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Godals vei 16, 0871 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 57, bruksnummer 292, ideell andel 1/1
Andelsnummer 74, Bakkehaugen Borettslag, organisasjonsnummer 948 817 616

Innhold

Totalt bruttoareal: 78 kvm
Totalt bruksareal: 71 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Primærrom:
3. etasje 71 kvm: Entré, bad, toalettrom, 3 soverom, stue og kjøkken.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 8 kvm, og to i kjeller på henholdsvis 4,6 kvm og 5,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg over 3. etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3: Ingen.
TG2:
Bad: Membran, tettsjikt og sluk har blitt vurdert til å ha en aldre som tilsier begrenset restlevetid. Fallforhold i gulv har blitt målt til å ikke være tilfredsstillende. Servantskap har noen svelleskader.
Kjøkken: Det er registrert bomlyd i enkelte fliser. Vannrørene er ikke plugget mot varerør.
Øvrige rom: Det er stedvis sprekker mellom gulvbord. Varmtvannsbereder er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Godals vei 16 - en herlig 4-roms leilighet med gjennomgående planløsning. Planløsning sammen med de store vindusflatene gir et godt lysinnslipp til hele leiligheten.
Entré: Entré: Praktisk og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy. Vegghengt porttelefon. Tre eksterne boder.
Stue: Lys og romslig stue med sjarmerende vindusflater og hyggelig utsyn høyt og fritt over nabolaget. Stuen er av god størrelse med god plass til spise- og sofagruppe. I hjørnet av stuen har man en peisovn som gir varme til hele leiligheten på kalde vinterdager. Fra stuen har man adkomst til en solrik balkong. God takhøyde i hele leiligheten.
Balkong: Solrik sydvendt balkong på 7 kvm med god plass til sittegruppe m.m. Fra balkongen har man fritt utsyn over nabolaget og ned mot Voldsløkka! Her kan man virkelig nyte varme sommerdager.
Kjøkken: Tidløs og sjarmerende kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Fra kjøkkenet har man hyggelig utsyn mot fellesareal og Bakkehaugen gård. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Hyggelig spisegruppe i enden av kjøkkenet.
Hovedsoverom: Stort og luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side av sengen. God plass til stor skyvedørsgarderobe.
Soverom II/III: Romslig soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Plass til ytterligere oppbevaringsmøbler eller skrivebord.
Alle soverommene vender ut mot rolig område.
Bad: Tidløst flislagt baderom fra 2004 med varmekabler i gulv, downlights i himling, servant, speil med belysning og dusjnisje med innfellbare dusjdører. Separat rom med WC.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på baderommet. Peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.08.1946. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest på oppdeling av leiligheten datert 14.05.2021.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet avtale vedrørende ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Lamper på hovedsoverom og stue medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i veletablert og attraktivt område et steinskast fra Voldsløkka på Tåsen. Lunt og hyggelig beliggende i boligområde omgitt av grøntareal, frukttrær og annen beplantning. eiendommen har en praktfull avskjermet beliggenhet, men kort avstand til grøntarealer, Akerselva, skoler, barnehager, dagligvarbutikker og kollektiv. Det er også kort vei til Havnajordet som fører inn i Nordmarka og Maridalen med sine fantastiske rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Du finner gode bademuligheter ved Sognsvann, Stilla eller ved Akerselven.
Området tilhører bydel Nordre Aker og tilbyr flere barnehager, barne- og ungdomsskoler, samt videregående skoler. Bydelen har også et godt aktivitetstilbud til barn og ungdom med flere aktivitets- og fritidsklubber, idrettslag, skolemusikkorps, kor, dans, drama og teatergrupper m.m.
Ullevål sykehus, Rikshospitalet og Universitetet på Blindern er kun 10 minutter unna med buss/bil. BI Nydalen er kun 10 min gange unna.
Gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tåsen, buss nr. 34 fra Tåsenveien og nr. 54 fra Maridalsveien. Flybuss fra Tåsensenteret, samt 23- og 24-bussen.
På Tåsen senteret har du blant annet matvarebutikk, apotek og bokhandel.
Ullevål Stadion har de siste årene blitt utviklet med treningssenter (Elixia), vinmonopol, matvarebutikk og andre forretninger og kafeer. Storo Storsenter er også i nærhet til boligen og er Oslos største kjøpesenter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Montessoribhg. Solsikken Maristova.
Bakkehaugen barnehage.
Lykketrollet familiebarnehage.
Barneskoler:
Fernanda Nissen skole.
Bjølsen skole.
Berg skole.
Ungdomsskoler:
Vestre Aker skole.
Morellbakken skole.
Videregående skole:
Nydalen videregående skole.
Blindern videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 516 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med plen, trær, diverse beplantning, svfaltert gangvei, sykkelstativ, lekeapparater, sittegrupper m.m.

Parkering

Borettslaget har 32 garasjer, disse er ikke tilknyttet leilighetene. Det er styret som tildeler garasjene og det betales et depositum på kr. 1.500,- for leie av plassen. En andelseier som har garasje og fremleier sin leilighet kan ikke uten spesiell tilatelse fra styret leie ut sin garasje.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006.
Godals vei 14-18 er registrert som bevaringsverdig på Byantikvarens gule liste.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 022,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, vaktmester, betjening av andel gjeld, felles forsikring, m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021 med 10%
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.429,-.
Dugnad: 50,-.
Kapitalkost. lån 1 OBBK01: 543,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 2.700,- for 2020. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 1.422.843,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Eiendommen har nylig blitt delt opp og derfor foreligger det ingen formuesverdi.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5.122.233,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 71 304,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 99 000,- pr. 01.05.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.898.196,- pr. 01.05.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1: OBBK01-98207369330
Restsaldo: 5.990.894,-.
Restløpetid: 17 år og 10 mnd.
Type rente: Flytende.
Rente: 1,98%.
Lån 2: OBBK03-98207815659
Restsaldo: 907.302,-.
Restløpetid: 18 år og 4 mnd.
Type rente: Flytende.
Rente: 1,98%.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 85.582,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 541,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 7.107.826,-. Av dette beløpet utgjør kr 99 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Mickelson Lous og Robert Bjørnøy Norseng

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Bakkehaugen Borettslag.
Borettslaget består av 71 leiligheter og i tillegg 1 tjenesteleilighet.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Det kan gis dispensasjon fra regelen hvis det foreligger godkjenning fra naboer i oppgang og fra styret.
Borettslaget har egen hjemmeside: bakkehaugen.herborvi.no.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Utvendig malerarbeid.
2017: Utbedring av inngangsparti.
2016: Skiftet all utebelysning.
2014: Tak: Alle takflater er ettersett av blikkenslager. Defekt takstein og fuger skiftet, og takrenner renset for løv.
2013: Utskiftning av lamper i oppgang og inngangsparti.
2002: Rehabilitering av tak og piper.
Planlagte påkostninger:
Styret planlegger en oppgradering av garasjeplassene. Finansieringsplanen for dette er ikke vedtatt. Styreleder antar at de som ønsker garasjeplass eller leier i dag, vil måtte gjøre et innskudd ifb. med oppgraderingen.
Generelt vedlikehold må påregnes.
Forkjøpsrett:
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og meldefristen er 01.06.2021. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Styregodkjennelse:
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0056/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2156

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 11:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.