logo
Aspøya

Kirkegata 34

Prisantydning

2 390 000 kr

Omkostninger: 1 132 krTotalpris: 2 391 132 kr
Etasje
3
Byggeår
2008
Soverom
1
Areal (P-ROM)
50 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
2 572 kr

Tiltalende leilighet m/sydvendt veranda | Heis | Garasje | Gode sol og utsiktsforhold| Ingen fellesgjeld

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmegler / fagansvarlig

Torstein Drevik

Ålesund
mobil 91626544
telefon 70134413

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Tiltalende andelsleilighet beliggende i boligkompleks fra 2007/08 i Kirkegata like vest for Ålesund sentrum. Leiligheten er beliggende i 2 boligetasje og inneholder: Gang, bad, stue/kjøkken og 1 soverom. Fra stue/kjøkken har man utgang til en sydvendt veranda på ca 12 kvm som er delvis overbygd. Her er heis i bygget og leiligheten disponerer 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg i kjeller på bygget. Leiligheten fremstår som lys og moderne med god standard. Her ble lagt ny parkett i leiligheten i 2019 etter vannskade mens veggflater og himlinger er malte. Badet er flislagt med varme i gulv og her er dusjhjørne, wc og innredning m/nedfelt servant. Selger har nylig innfridd fellesgjelden på leiligheten.
- Velkommen til visning!

Eiendommen

Kirkegata 34, 6005 ÅLESUND
Gårdsnummer 200, bruksnummer 253, kommunenummer 1507
Andelsnummer 207, Kirkegata 34/36 Borettslag, org. nummer 988 491 233

Områdebeskrivelse

Leiligheten er sentralt beliggende i nyere boligbygg, like vest for Ålesund kirke på Aspøya. Det er gangavstand til Ålesund sentrum med alle sine fasiliteter. Dagligvarebutikker, skole, barnehage og bussholdeplass like ved. Fint tur-og rekreasjonsområde på Storhaugen.

Veibeskrivelse

Fra Ålesund sentrum kjører du vestover over Hellebroa og tar til høyre, så til venstre inn Kirkegata. Du passerer Ålesund Kirke og følger Kirkegata videre vestover og får eiendommen på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: 
Aspøy skole (1-7 kl.) 4 min. gange - 0.3 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 16 min. gange - 1.2 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 7 min. m/bil - 2.7 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min. m/bil - 2.6 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 3.9 km
Ålesund vg.skole 5 min. gange - 0.4 km
Akademiet vg.skole Ålesund 9 min. gange - 0.7 km

Barnehager: 
Storhaugen barnehage (3-5 år) 3 min. gange - 0.2 km
Midtbyen barnehage (1-5 år) 15 min. gange - 1.1 km
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 14 min. gange - 1.2 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm

Primærrom:
2. etasje, 50 kvm: Bad, gang, stue/kjøkken og soverom.

Sekundærrom:
Underetasje, 6 kvm: Bod

I tillegg disponerer boligen garasjeplass i felles garasjeanlegg. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.02.2020 utført av takstmann Frode K. Mauren.

Tomten

Eiet tomt på 785,2 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med støpt fortau mot gate, forstøtningsmurer, opparbeidet bakgård med støpte plattinger og diverse beplanting, benker etc. 

Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg i 1.etasje. Selger opplyser at det er opparbeidet 2 gjesteparkeringsplasser på østsiden av bygget og her er det også til-laget vaskeplass av bil for beboerne. Forøvrig er det soneparkering i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong-/trekonstruksjoner med flat takkonstruksjon tekket med papp/membran e.l. Utvendig bordkledning over 1. etg. Vinduer og balkongdør med 2-lags energiglass og malte trekarmer. Malt hovedytterdør. Betong etasjeskille. Grunnmur i betong. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har takstmann bemerket og gitt følgende bygningsdeler Tg2: 

Bad: 
Ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull. 

Elektrisk anlegg: 
Samsvarserklæring bør innhentes på ekstra kurs. 

Andre forhold: 
Rekkverket er lavere enn dagens krav - 1 m.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 15.05.2008.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: At nødvendig rekkverk skal være ferdig montert før innflytting 19.05.2008.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Tiltalende leilighet beliggende i nyere boligkompleks fra 2008 på Aspøya like vest for Ålesund sentrum. Boligkomplekset går over 4 etasjer og består av 14 leiligheter samt felles garasjeanlegg. 

Leiligheten som nå skal selges ligger i 2.etasje og holder en god standard og har følgende overflater og innredninger på oppholdsrom:

Leiligheten har nytt parkettgulv fra 2019 som følge av vannskade. Malte tapetserte veggflater (noe av vegger ble og utbedret ifm vannskade) og malte plater på innvendige vegger. Malte innvendige tak. 

Bad er fra byggeår og har flislagte vegger og malte innvendige tak. Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Innredning med nedfelt servant, vegghengt wc, dusjdører og opplegg for vaskemaskin. 

Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og er i høyglansa hvite fronter og laminat benkeplate. Fliser over kjøkkenbenk. Nyere komfyr og induksjonstopp fra 2019. Kjøleskap og oppvaskmaskin. Innebygget varmtvannstank. Det var lekkasje fra tanken i 2019, skapskroget ble i denne forbindelse skiftet her. 

Malte glatte innvendige dører. 
Skyvedørsgarderobe i gang og soverom. 

Malt hovedytterdør. 
Skyvebalkongdør fra stue, malt tredør med 2-lags glass. 
Malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår - et glass er skiftet. 

Utg. fra stue til terrasse på ca. 12 kvm, delvis overbygget. Trerekkverk med ca. høyde 0,91 m.

Av tekniske installasjoner nevnes: 
Avløpsrør av plast. 
Vannrør er rør i rør system fra byggeår. 
Ca. 115 l varmtvannstank fra byggeår. 
El.anlegg fra byggeår - etter NEK 400 2006.

Oppvarming

Leiligheten har varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Kirkegata 34/36 Borettslag.
Borettslaget består av 14 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Nordvest, tlf. 22 86 56 25
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er, på generelt grunnlag, ikke tillatt men kan søkes om til styret. Styret kan samtykke i dyrehold dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Det praktiseres forkjøpsrett blant de andre andelseierne i borettslaget. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier med opplysning om pris og andre vilkår. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan 2016-2028 avsatt til: Boligformål.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 25.000,- i fast provisjon
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR76.2032

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2 572,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, strøm i fellesarealer, tv&internett, felles forsikring på bygget(ikke innbo), drift og vedlikehold, forretningsfører.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. 

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett og er inkludert i de månedlige fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring..

Felleskostnadene fordeles slik:
Andel fellesutgifter: Kr 2.572,- 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 515 436,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1 855 569,60. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41 134,- pr. 31.12.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 10.117.634,- pr. 28.02.20 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,99 %
Lånets løpetid: Resttid 18 år og 6 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.391.132,-. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 25.000,- i fast provisjon
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

HusordensreglerTakstEnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikring
Torstein Drevik
Eiendomsmegler/fagansvarlig

Torstein Drevik

Telefon
Mobil 91626544
Send epost

Lurer du på noe

Torstein svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies