Solgt: 2 420 000 kr

Grensegata 17

2 500 000 kr
107 m²
2 soverom
Lys og stor stue
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Sentrum
Bud mottatt! Stor eierleilighet|2 soverom + kontor| Sentral beliggenhet med kort vei til bysentrum
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Omkostninger
  63 842 kr
 • Totalpris
  2 483 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  107 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 203 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentralt beliggende og innholdsrik eierleilighet like øst for bysentrum
* 2 romslige soverom
* Kontor
* Stor flislagt bad
* Wc/vaskerom
* Lys leilighet som er godt egnet til utleie
* Høy og usjenert 1. etasje, ei trapp ned fra hovedinngang
* Gangavstand til sentrum med alle servicetilbud som shopping, utesteder, restauranter, treningsstudio etc.
* Kort vei til byparken og flotte turområder i og rundt byfjellet Aksla
* Porttelefon
* Felles hage
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grensegata 17, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 241, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 130 kvm
Totalt bruksareal: 114 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm
Primærrom:
1. etasje: Gang, kjøkken, stue, 2 soverom, kontor, bad og wc/vaskerom.: 107 kvm
Sekundærrom:
Bod: 7 kvm
Felles vaskerom i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten er del av en bygård fra 1949. Bygården består av til sammen 6 leiligheter(seksjoner).
Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over 3 etasjer samt underetasje og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmurer og bærende konstruksjoner i Ålesundsmur med utvendig murpuss. Skillende dekker av dels betong og dels trekonstruksjoner. Yttervegger med murpuss og malt overflate. Saltakskonstruksjon av tre med taktro og utvendig tekking med metallplater, Decra. Leiligheten har finert ytterdør med kikkehull. Vinduer har karmer av tre og 2- lags glass fra 1979, nytt vindu med karmer av vinyl og 2- lags glass i kontor/ soverom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad 1. etasje:
Når det gjelder slukets plassering er denne isolert inne i dusjsonen. Vannsøl etter lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Vedrørende membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer er utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran uoversiktig, og det kan derfor ikke ved visuell kontroll verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Når det gjelder fallforhold på gulv er nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk på tilfeldig sted målt til 0 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Vaskerom 1. etasje:
Når det gjelder fallforhold på gulv er nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Øvrige rom:
Når det gjelder overflater bærer parkett stedvis preg av alder/slitasje.
Tekniske anlegg - VVS anlegg:
Når det gjelder varmtvannsbereder er TG2 valgt på grunn av alder og tilstand. Det kanikke utelukkes behov for reparasjon/utskifting innen rimelig tid.
P-rom:
Når det gjelder rømningsvei oppfyller ikke vindu på soverom/konto kravene som gjelder for rømning.
Vinduer/ytterdører:
Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
Drenering:
Ut fra alder på eventuelt drenssystem, tilsier det at anbefalt brukstid er overskredet og på litt sikt påregnelig med fornying/utbedring.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Romslig eierleilighet beliggende i høy 1. etasje.
Det er parkett på gulv på stue og soverom Fliser på kjøkken, vaskerom, gang og bad. Gulvvarme i flislagte rom.
Veggflater med malt strie og delvis malt murpuss i bod. Himlingsflater med slette malte overflater, ubehandlet panel i bod.
Romslig og innholdsrikt kjøkken. Kjøkkeninnredning med slette fronter. benkeskap med frittstående komfyr fra Gorenje og integrert oppvaskmaskin fra Bosch. Laminerte benkeplater med underlimt benkeskap i rustfritt stål med ett- greps kjøkkenarmatur fra FM Mattsson. Overskap med kombinasjon av glassdører og tette fronter. Fritthengende ventilatorhette i rustfritt stål. Høyskap. Frittstående kjøleskap fra AEG. Det er fliser mellom benkeplater og overskap. Belysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøkkenøy på hjul med skap, skuffer og benkeplate. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad med fliser på gulv og vegger. Gulvvarme. Slett malt himling. Gulvstående toalett fra Ifø, dusjvegger av glass med skyvedør fra Ifø. Servantinnredning med slette fronter, og heldekningsservant med ett-greps servantarmatur. Speil, belysning og stikkontakt. Varmekabler i gulv.
Vaskerom har fliser på gulv og vegger. Gulvvarme. Slett malt himling. Gulvstående toalett fra Ifø. Vaskemaskin og tørketrommel fra AEG. Utslagsvask i rustfritt stål fra Intra med to-greps armatur med tilkobling for vaskemaskin. Servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Speil og belysning. Varmekabler i gulv.
Innerdører er hvite fyllingsdører.
Garderobeskap på soverom.
Skyvedørsgarderobe med speildører i gang.
Tekniske installasjoner:
- Automatsikringer.
- Porttelefon.
- Kobber vannrør
- Avløpsrør i plast
- Varmtvannsbereder for kjøkken fra 2003.
- Varmtvannsbereder fra 2014, 200 liter (plassert i fellesareal).
- Elektriske panelovner på soverom og i stue, nye i 2017.
- EPS fuktsikringssystem i leiligheten med styring i bod.
- Røykvarsler i gang, kjøkken, kontor/disponibelt rom, soverom øst og soverom vest. 6 kg skumapparat, nytt 2020.
- Fiber installert i sameiet i 2020.
- Seriekobla brannvarslere.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, gulvarme i kjøkken, gang, bad og wc/vaskerom. Panelovner fra 2017. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger bygninganmeldelse på eiendommen datert 26/2/46.
Det foreligger søknad om tillatelse å få oppføre et tilbygg datert 24/11/36.
Det foreligger vedtak om godkjennelse av leilighet datert 29.04.2005 som gjelder bruksendring av deler av underetasjen fra boder til leilighet som er godkjent, men arbeidet er ikke i tråde med de godkjente tegningen og ikke av det foretaket som fikk ansvarsrett opprinnelig. Planløsningen er godkjent og søknad om endring datert 05.11.2004. og anses som ferdigattest for tiltaket.
Det er ikke samsvar mellom byggegodkjente tegninger fra kommunen og dagens utnyttelse av eiendommen. Bruksendringen fra boder til bad og vaskerom er godkjent i forbindelse med ombygging av eiendommen i 2002, mens det som er innredet som kjøkken og kontor ikke ble godkjent som oppholdsrom (primærrom). Kjøper overtar ansvaret for dette.
Reseksjonering datert 28.06. 2004 består i å endre i å endre tilleggsdel på loftetasjen som ved en feiltagelse er tillagt seksjon 1 i 2.etasje i stedet for snr 4 i 3.etasje som opprinnelig var avtalt med kjøperne. Reseksjoneringen flytter dermed tilleggsdelen fra snr. 1 til snr. 4.
Reseksjoneringen den 20.05.2005 skiller ut kjelleretasjen fra snr. 1.
Ovennevnte dokumenter kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/201/241/1:
12.02.2002 - Dokumentnr: 1824 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Diverse påtegning
Tillegsdel i grunn som tilhørte denne seksjon er tillagt
snr. 6
12.02.2002 - Dokumentnr: 1824 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 231/555
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2 - 6
28.06.2004 - Dokumentnr: 9729 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 187/555
10.06.2005 - Dokumentnr: 7873 - Resek/deling av seksjon
Seksjon som deles:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 187/555
Ny seksjon:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 126/555

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har beliggenhet like øst for Ålesund bysentrum. Det er gangavstand til sentrum med utesteder, treningsstudio, kino, shopping, flybuss, restauranter og alle andre sentrumstilbud. Populære turområder i umiddelbar nærhet - blant annet på Borgernes veg og byfjellet Aksla. Flott friområde med badeplass på Volsdalsberga ved Color Line Stadion. Til Moa med flere kjøpesenter etc. øst for eiendommen er det ca. 10 min kjøring med bil - ca. 12 km.

Adkomst

På grunn av en del byggeaktiviteter rundt Utstillingsplassen er det best adkomst til eiendommen fra Storledbakken, herfra følger du Grensegata nordover, krysser Fjellgata, og så svinger Grensegata østover. Du har eiendommen på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 4 min. - 0.3 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 19 min. gange - 1.5 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 21 min. gange - 1.6 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) - Midlertidig flyttet til Hatlane
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 9 min. m/bil - 4.1 km
Ålesund vg.skole 16 min. gange - 1.3 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 18 min.
Barnehager:
Klipra barnehage (1-6 år) 9 min. gange - 0.7 km
Midtbyen barnehage (1-5 år) 9 min. gange - 0.7 km
Jugendby barnehage 11 min. gange
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 409,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er med hage på sørsiden av bygningen. Støpt fortau av betong ved inngangsparti mot nord.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser - soneparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan for Klipra, Grensegata - Volsdalsbakken, korr. 27.02.91 og 01.08.91 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.08.1991.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.203,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm i fellesareal, trappevask, vaktmester, styreleder, tilknytningsavgift for fiber for sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fellesutgiftene skal øke med 5% i februar/mars 2021.
Nåværende eier har leid ut leiligheten og har ikke kjennskap til strømforbruk og øvrige utgifter tilknyttet eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 734 377,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 643 757,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4 112,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andreas Gausvik Lie

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Grensegata 17 med sameiebrøk 126/555.
Sameiet består av 6 leiligheter.
Forretningsfører er Sameie Grensegata 17.
Trappevask er inkludert i fellesutgiftene.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Deler av fasaden ble pusset og malt sommeren 2016. Installasjon av uktsikringsystem (EPS) i 2016. Rensing av takrenner og diverse innkjøp for hage og lettere vedlikehold. Vinduskarmer/dører ble malt utvendig i 2020.
Planlagte påkostninger: Ingen opplyste.
Om det er behov for skifting av vinduer har styret besluttet at dette dekkes av hver enkelt sameier. Evt. skifting av vinduer må avklares med styreleder i forkant. Evt. maling og utstyr dekkes av felleskostnader, men hver sameier må utføre arbeidet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,6 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0184/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20184

Dato

Sist oppdatert: 24. oktober 2021 kl. 15:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.