Solgt: 3 300 000 kr

Stålfjæra 34B

3 100 000 kr
43 m²
1 soverom
Velkommen til Stålfjæra 34 B - presentert av Emir Mekic ved Eiendomsmegler Krogsveen.
Emir Mekic
Presenteres av
Emir Mekic
Grorud
Delikat 2-roms selveierleilighet i 3. etasje med solrik balkong, p-plass i felles garasjeanlegg og heis. Lave felleskostnader. Perfekt utleieobjekt.
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Omkostninger
  78 842 kr
 • Totalpris
  3 378 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  43 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 496 kr
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Emir Mekic hos Eiendomsmegler Krogsveen har gleden av å presentere en delikat 2-roms selveierleilighet fra 2008 i Stålfjæra på Grorud. Leiligheten ligger i blokkens 3. etasje med utgang til herlig balkong. Perfekt utleie-/ investeringsobjekt! Leiligheten som har god gjennomgående planløsning og inneholder romslig entré/gang, badeværelse, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom. Rommene er malt i tidsriktige duse farger. Leiligheten holder god moderne standard og fremstår direkte innflyttingsklar! Leilighetens høydepunkter:
 • Garasjeplass i lukket anlegg.
 • Solrik sydvestvendt balkong på 4,2 m².
 • Heis til alle byggets plan.
 • Gjennomgående og god planløsning.
 • Kjellerbod på ca. 4,5 m².
 • Balansert ventilasjonsanlegg.
 • 12 minutter med tog til Oslo sentrum.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stålfjæra 34B, 0975 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 92, bruksnummer 117, seksjonsnummer 38, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 49 m²
  Totalt bruksareal: 43 m²
  Totalt primærrom: 43 m²
  Bruksareal:
  3. etasje på 43 m² inneholder: Entré/gang, badeværelse, soverom, stue og kjøkken.
  Primærrom:
  3. etasje på 43 m² inneholder: Entré/gang, badeværelse, soverom, stue og kjøkken.
  I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 4,5 m².
  De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.05.2021 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong.
  Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.
  Vinduer og balkongdør med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 2007.
  Entredør i fabrikkmalt utførelse. Døren er lydklassifisert (40dB).
  Balkong på 4,2 m². Utført på betong dekke. Tilkomst fra stue. Ubehandlet betong på gulv. Det er montert belysning og stikkontakter. Rekkverk i stål med innfelte plater.
  På badet: Benkebereder på 100 liter, datert 2008. Hovedstoppekran bak luke på vegg.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven.
  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Entré/gang:
  Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy i egen nisje, samt i stor skyvedørsgarderobe. Tidsriktige matte duse vegg- og takflater. Pent flislagt inngangsparti mens resten av rommet har nylagt hvitmalt 4-stavs eikeparkett på gulv. Fra gangen er det adkomst til leilighetens øvrige rom.
  Stue:
  Romslig og moderne stue med god plass til sofa og tv-møblement. Her er det plass til spisebord mellom stue og kjøkken. Stuen er nymalt i en tidsriktige matte duse farge som gir et moderne preg. Nylagt hvitmalt 4-stavs eikeparkett på gulv. Store vindusflater i stuen slipper inn rikelig med naturlig lys i tillegg til at det skaper en god romfølelse. Utgang til herlig sydvestvendt balkong.
  Balkong:
  Nydelig sydvestvendt balkongen på 4,2 m² med fantastisk sol- og lysforhold. Her kan man slappe av sommer som vinter. Balkongen er utstyrt med belysning og stikkontakter. Rekkverk i stål med innfelte plater. Ubehandlet betong på gulv.
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Malt vegg over kjøkkenbenk. Opplegg for frittstående kjøl/frys. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin av liten størrelse. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er montert automatisk vannstoppersystem. Antatt tilkoblet magnetventil på tilførsel i fordelerskap på badet.
  Soverom:
  Veldimensjonert soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Tidsriktige matte duse vegg- og takflater og nylagt hvitmalt 4-stavs eikeparkett på gulv. Soverommet vender inn mot sameiets bakgård, bort fra vei og trafikkstøy.
  Badeværelse:
  Romslig og tidløst baderom med grå gulvfliser og hvite veggfliser. Praktisk dusjhjørne, gulvstående toalett med sisterne og heldekkende servant med underskap. Overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskemaskin medfølger ikke. Varmtvannsbereder på 100l på vegg. Gulvet er belagt med grå fliser og utstyrt med varmekabler.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med elektriske varmekabler på bad, og ellers elektriske panelovner. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.06.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomstrett, bestemmelse om gjerdet på sameiets eiendom og rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
  Seksjonseiere som leier ut plikter å informere sine leietakere om gjeldende regler og vedtekter og er ansvarlige for at leietakerne følger disse.
  Når en seksjon leies ut skal dette meldes styret umiddelbart ved hvert leieskifte og kontaktinformasjon på ny leietaker sendes til styret. Skjema til dette er tilgjengelig på sameiets hjemmeside.
  Eksempel for eventuell utleie til kr 13.500,- per mnd.:
  Ved kjøp til prisantydning kr 3.100.000,- og en belåningsgrad på 85% vil lånesummen være på ca. kr 2.635.000,-
  Dersom en låner dette beløpet over til 25 år til en rente på 2,50% vil månedlig beløp være på ca. kr 11.800,- per mnd. i renter og avdrag.
  Total kostnad ved utleie pr. mnd.: ca. kr 11.800,- i renter og avdrag + kr 2.496,- i felleskostnader = ca. kr 14.296,-

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Stålfjæra 34 ligger nederst i et boligområde på Grorud. Grorud er et hyggelig boligområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. For barna og den aktivitetslystne er det kort vei til fotballbane, svømmehall, badevann, skiløyper, hesteridning, golfbane, tennisanlegg og treningssenter som gjør området attraktivt å bosette seg i. Leiligheten ligger i nærhet til fine tur- og friluftsområder - det gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Parkanlegget Hølaløkka, ligger rett i nærheten av leiligheten.
  Lillomarka omtales av Skiforeningen som er godt alternativ til utfartsstedene i Nordmarka, spesielt vinterstid. Sportsstuene er naturlige mål for en tur i Lillomarka, men skogen har mange idylliske tjern og vann som er godt egnet for turer med telt, lavvo, eller gapahuk. Marka er åpen for fisking i alle tjern og vann utenom drikkevannskildene Alunsjøen og Breidsjøen. Det er gjort store oppgraderinger på turveiene langs elva med bl.a. belysning, hvileplasser og en engelsk hage m.m. Alnaelva og Alnastien ligger i nærheten av boligen og gir en hyggelig inngang til marka med sine turstier hele veien til Lillomarka/Nordmarka. Alnastien er en sammenhengende turvei langs Alna, fra Bryn til Ammerud.
  Leiligheten har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud, med flere butikker å velge mellom. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grorud Nærsenter et variert utvalg med bl.a. matbutikk, post, bank, minibank, apotek, helsekost, klær, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant, lege og tannlege etc. Du finner kjøpesenter med alle variasjoner av butikktilbud på Stovner Senter, Linderud Senter, Alna Senter og Strømmen Storsenter. IKEA ligger i kort avstand fra boligen.
  Buss nr. 22 stopper like utenfor på Stålfjæra holdeplass. Grorud togstasjon er ca. 5 minutter gange fra leiligheten. Kalbakken T-banestasjon ca. 1 km. fra leiligheten. For øvrig enkel adkomst fra både Østre Akervei og Trondheimsveien.
  Tidsavstander i bil:
  - Stovner: 6 min
  - Linderud ca. 7 min.
  - Bjerke ca. 7 min
  - Furuset ca. 7 min.
  - Oslo sentrum ca. 15 min.

  Adkomst

  Med bil:
  Fra Grorudveien ta inn Stanseveien, fortsett på Stanseveien frem til du kommer til Stålfjæra. Leiligheten ligger på høyre side.
  Med kollektivt:
  Buss 22 stopper rett utenfor leiligheten.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  Rasmusbakken barnehage (0-3 år) 0.7 km
  Stjerneblokkveien barnehage (1-5 år) 0.9 km
  Nordtvet barnehage (3-6 år) 0.9 km
  Skoler:
  Nordtvet skole (1-7 kl.) 1.2 km
  Grorud skole (1-7 kl.) 1.2 km
  Furuset skole (1-7 kl.) 2 km
  Groruddalen skole (8-10 kl.) 0.9 km
  Granstangen skole (8-10 kl.) 1.9 km
  Stovner videregående skole 3.5 km
  Bjerke videregående skole 5.1 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 3.538 m² som tilhører sameiet. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, prydbusker, felles treterrasse og hekker samt asfalterte gangveier.

  Parkering

  Egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg følger seksjonen.
  Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3744 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.11.1999.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  ...Fellesutgiftene er kr 2.496,- pr. mnd. og inkluderer garasjedrift, kommunale avgifter, kabel-TV fra Telenor, felles strøm, renhold, felles bygningsforsikring, forretningsførsel/revisjon, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Leiligheten har vært leid ut. Strømskostnadene estimeres på være på ca. 7.000 kwh. pr. år, noe som utgjør ca. kr 6.000,- per år.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 682.014,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 245.523,60.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 3.826,- pr. 31.12.2020
  Sameiet har ingen felles lån og dermed ingen fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.178.842,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Arben Mamuti

  Informasjon om forkjøpsrett

  - Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Nordtvet sameie, med sameiebrøk 43/2190.
  - Sameiet består av 42 leiligheter.
  - Forretningsfører er Nor Forvaltning AS, tlf. 22 16 45 30.
  - Sameiet er forsikret i Gjensidige med polisenummer: 79309453.
  - Sameiet har avtale med Frode Gran service AS som utfører vaktmestertjenester.
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
  - Styret opplyser om at ventilasjon i leilighetene til en hver tid må være på da det potensielt kan føre til skader på bygget hvis ventilasjon er skrudd av.
  Info fra forretningsfører per 25.05.2021:
  - Generalforsamling er planlagt avholdt i slutten juni 2021.
  - Det er ikke planlagt noen store prosjekter som vil medføre låneopptak og/eller påvirke de månedlige fellesutgiftene.
  Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag er avtalt til fastpris kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 15.000,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynt time
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 54-0028/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR54.2128

  Dato

  Sist oppdatert: 14. juni 2021 kl. 12:14

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.