Solgt: 1 740 000 kr

Fasanveien 3C

1 600 000 kr
63 m²
2 soverom
Velkommen til Fasanveien 3c
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Ranvik
Praktisk leilighet i 2. etg. med super beliggenhet -2 soverom -separat vaskerom -solrik terrasse -IN ordning
 • Prisantydning
  1 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  626 516 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 367 648 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 709 kr
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Fasanveien 3C!
- Praktisk gjennomgående planløsning
- 2 soverom
- separat vaskerom
- solrik terrasse
- parkeringsplasser
- Kort vei til flere flotte turområder
- IN ordning av fellesgjelden
Eiendommen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde ved Ranvik nær Store Bergan idrettsplass ca. 2 km. fra sentrum. Nærområdet er barnevennlig med barnehager, Virik - og Store Bergan barneskole samt flotte turområder i både Marum og Hjertnesskogen.
Velkommen til en hyggelig visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fasanveien 3C, 3212 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 128, bruksnummer 534, ideell andel 1/1
Andelsnummer 11, Fasanhagan Borettslag, organisasjonsnummer 987 416 599

Innhold

Totalt bruttoareal: 78 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Primærrom: 63 kvm: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, vaskerom, bad.
Sekundærrom: 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod rett utenfor inngangsdøren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.10.2021 utført av Jens Martin Onsrud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leilighet på en flate som ligger i 2. etasje i firemannsbolig som ble oppført med isolert bindingsverk over støpt plate i 2004. Bygget har utvendig liggende kledning og saltak tekket med dobbeltkrum betongstein. Det medfølger en bod ved inngang og det er terrasse med tilgang fra stue.
Boligen fremstår i hovedsak med normal bruksslitasje, men som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik, bla. bad som bør påregnes oppgradert. Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Terrassedør subber i karm og bør justeres. På vaskerom: fagmessig avslutning rundt fordelerskap, og det er ett rør som kommer opp av gulv som er tettet, dette kan være ett lekkasjepunkt ved en evt. lekkasje. Badet må påregnes vedlikehold, da det er indikert forhøyede fuktverdier i området rundt og i dusjsonen. Det anbefales på generelt grunnlag bruk av dusjkabinett for å hindre direkte vannpåkjenning på overflater.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har en praktisk gjennomgående planløsning med to romslige soverom og en stor stue. Stuen har mulighet for både tv krok og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse. Leiligheten er malt i lyse og moderne farger og har stort sett panel på vegger og vinyl og flis på gulvene,
Kjøkkenet er innredet i profilert laminat utførelse med laminat benkeplate og fliser over benkeplaten. Godt med skap og benkplass. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger leiligheten.
Badet har flislagte vegger og gulv med varmekabler i gulvet. Badet inneholder servant i innredningen, skap, dusjnisje, wc og mekanisk avtrekksvifte. I rommet ved siden av badet ligger eget meget praktisk vaskerom. Vaskerommet har belegg på gulv og er innredet med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, utslagsvask og skap.
Velkommen til Fasanveien 3c.

Oppvarming

Varmekabler på gulv på bad og vaskerom, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.12.2004. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende heftelse på borettslagets eiendom. Dagboknr 5989, tinglyst 12.09.2006, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde rør og ledninger. Vilkår for bygging av garasjer over offentlige ledninger.
Heftelsen vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen de siste 7 årene og har derfor ikke annen kunnskap om eiendommens tilstand utover rapporten fra takstmann.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget solrik og landlig beliggende leilighet i et veletablert og barnevennlig område på Ranvik. Boligen ligger bynært med ca. 2 km til Sandefjord sentrum med gang- og sykkelsti, 600 meter til Ranvik ungdomsskole, Ranvik barnehage, TEAM treningssenter og KIWI dagligvareforretning. Innenfor 2,5 km ligger Virik barneskole, Sole barnehage og Store Bergan barneskole.
I nærmiljøet har man tilgang til flotte tur- og fritidsområder som bl.a Hjertnesskogen, Marumskogen og Granholmen. Lysløype og Virik idrettsplass ligger kun en spasertur unna husveggen. Kort vei til badestrender og fjorden.
Leiligheten ligger i et rolig område med lite trafikk.
Velkommen til visning i Fasanveien 3C

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Ranvik ungdomsskole og Virik barneskole. Meget kort vei til nærmeste barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 410 kvm som tilhører borettslaget, opparbeidet med plen og biloppstillingsplasser.

Parkering

2 parkeringsplasser på felles parkeringsplass medfølger denne andelen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Fasanhagan og Solsletta datert 16.02.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6.709,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, brøyting, drift- og vedlikehold bygning og uteområde, revisjon og forretningsførsel, tv , forsikring, samt avdrag og renter lån.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.10.2021
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1000,-
Avdrag kr 3383,-
Driftsutgifter kr 1951,-
Canal Digital: 375,.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett, dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger har ikke bebodd eiendommen på flere ås og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 610 457,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 197 644,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 329,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 626 516,- pr. 30.09.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.457.942,- pr. 30.09.2021 og lånevilkårene er:
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.09.2021: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Siste termin 31.05.2035
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 4.383,- pr. mnd.
Felleskostnader etter nedbetalt fellesgjeld vil bli kr 2.326,- pr. mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.227.648,-. Av dette beløpet utgjør kr 626.516,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.450,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jeanette Anthonisen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Fasanhagan Borettslag.
Borettslaget består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, avd. Sandefjord.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0280/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21280

Dato

Sist oppdatert: 21. oktober 2021 kl. 15:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.