Solgt: 3 600 000 kr

Brevikveien 29

3 400 000 kr
160 m²
3 soverom
Eiendommen ligger på sydsyden av Nøtterøy
Nøtterøy/Torød/Brevik
En eldre, innholdsrik enebolig med stort garasjebygg med 2 garasjer og loft. Stedet ligger sydvendt med noe sjøutsikt.
 • Prisantydning
  3 400 000 kr
 • Omkostninger
  86 342 kr
 • Totalpris
  3 686 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  160 m²
 • Bruksareal
  299 m²
 • Tomteareal
  1 404,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Et spennende sted på Torød - med garasjebygget med loft, hagestuen med peis og utgang til en terrasse som binder de 2 bygningene sammen. Det er fin utsikt til Vrengensundet fra terrassen og oppholdsrommene i huset. Eneboligen går over 2 plan med kjeller. I hovedetasjen går de 3 stuene i en vinkel, hvor en har utgang til terrassen. Store vinduer sørger for lys og fin utsikt. Kjøkkenet er av eldre dato og har spiseplass. Det er også bad og toalett på hovedplanet, I øvre etasje er det 3 gode soverom, et forværelse til separat toalett og et badeværelse. Kjeller med bla. vaskerom og teknisk rom + 2 boder. Et spennende potensial med garasjebygget. Eiendommen har behov for renovering og modernisering. En fin beliggenhet, nær sjøen og med det hyggelige bo- og oppvekst miljøet Torød representerer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brevikveien 29, 3135 TORØD
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 68, bruksnummer 15

Innhold

Totalt bruttoareal: 235 kvm
Totalt bruksareal: 299 kvm
Totalt primærrom: 160 kvm
Bruksareal:
Enebolig 213 kvm
Garasje 86 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 94 kvm: Hall m/trapp, gang, kjøkken, spisestue, stue, bad, trapperom og wc
2. etasje 46 kvm: Trapperom/gang, 3 soverom, bad, gang, og wc
Garasje:
1. etasje 20 kvm: Peisestue/hagestue
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 64 kvm: Trapperom/gang, kjølerom, teknisk rom, bod og vaskekjeller
2. etasje 9 kvm: Kott
Garasje:
1. etasje 50 kvm: Garasjerom og bod
2. etasje 16 kvm: Uinnredet loftsrom/bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.01.2021 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1954 og senere tilbygd (ukjent årstall). Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller og krypeloft. Frittliggende garasjebygg oppført i mur og tre. Byggeår ukjent men antatt tilbygd i 1985/-93. iht. tilstandsrapport.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Det forutsettes kun tradisjonelt karbad i bad i 1. etasje så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Rommet må påregnes ombygd. På bad i 2. etasje forutsettes det fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Råte i enkelte vinduer samt i deler av yttervegg/kledning. Omfang ikke kjent. Utbedring av råteskadet materiale/bygningsdeler må påregnes. Boligen betraktes dels som et renoveringsobjekt med behov for generell oppgradering. Generell værslitasje i de fleste utvendige overflater. Generell bruksslitasje i innvendige overflater. Garasjebygg har diverse setninger/sprekker. Utbedring må påregnes. Spor etter fukt og maur i peisstue/hagestue. Deler av terreng og støttekonstruksjoner har betydelige setninger.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Huset har en opprinnelig standard, solid fra sin tid men har nå behov for renovering og modernisering. Boligen betraktes dels som et renoveringsobjekt med behov for generell oppgradering. Generell værslitasje i de fleste utvendige overflater. Generell bruksslitasje i innvendige overflater. Garasjebygg har betydelige setninger/sprekker. Utbedring må påregnes. Spor etter maur i peisstue/hagestue. Deler av terreng og støttekonstruksjoner i terreng har betydelige setninger.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Sentralfyr dels fra 1991/-09 er nylig ombygget til elektrisk. Panelovner for øvrig.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/68/15:
21.12.1953 - Dokumentnr: 3258 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3811 Gnr:68 Bnr:1
01.01.2018 - Dokumentnr: 131159 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0722 Gnr:68 Bnr:15
01.01.2020 - Dokumentnr: 1677470 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0729 Gnr:68 Bnr:15
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er utarbeidet en erklæring som er under tinglysning, vedrørende diverse forhold på denne eiendommen mot tilgrensende naboeiendommer, Brevikveien 31 og 27 - som følger;
For å sikre gode utsiktsforhold for rettighetshaver Brevikveien 27, gbnr. 68/18 og 34 og Brevikveien 31, gbnr. 68/16 er det på den del av avgivers eiendommen Brevikveien 29, gbnr. 68/15, som er skravert og fargelagt gult på vedlagte situasjonskart ikke lov til følgende:
- Ikke lov til å oppføre byggverk.
- Ikke lov til å lagre gjenstander, herunder båter og campingvogner, eller parkere biler som er høyere enn 2 meter. Arealet skal til en hver tid holdes ryddig.
- Ikke lov til å ha vegetasjon eller andre innretninger som er høyere enn 2 meter over dagens bakkenivå.
- Ikke lov til å ha trampoline, skaterampe eller lignede som medfører støy.
- Ikke lov til å etablere noe/disponere over/bruke arealet på en slik måte at det forringer utsiktsforholdene for Brevikveien 27, gbnr. 68/18 og 34 og Brevikveien 31, gbnr. 68/16.
Rettigheten er evigvarende, og kan kun slettes etter begjæring fra rettighetshaver Brevikveien 27, gbnr. 68/18 og 34 og Brevikveien 31, gbnr. 68/16.
Se erklæringer i vedlegg til salgsoppgaven.

Diverse

Opprinnelig garasjebygg besto tidligere av 3 garasjer, nylig er 1 garasje revet og tiltaket er godkjent av Færder kommune med utstedt ferdigattest for rivningen.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand og standard.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger sydvendt til med fin sjøutsikt til Vrengensundet fra huset og terrassen. Eiendommen ligger til Brevikveien hvor det er stor parkering i innkjørsel og gårdsplass. Det er kort vei til sjøen og bademuligheter. Det er en barnevennlig badestrand på Torød - Torødstranda - en fin bukt med sandstrand og gressbakke. Flotte turområder rett ved eiendommer med turstier på kryss og tvers i området i vakkert landskap om man velger å legge turen innover mot mark og eng eller i skogsbeltene langs sjøen. Det er barnehage, skole og idrettsanlegg på Torød. Et flott nærmiljøanlegg med mange aktiviteter for barna er det også her. Supre tur- og rekreasjonsområde om man velger turer i skog og mark eller tar båt ut til øyer og skjær. Det er bussavganger fra busstopp nær eiendommen. Forøvrig er det gåavstand til dagligvareforretning på Torød ellers ca. 6 km til Borgheim handelssentrum og ca. 11-12 km til Teie torv med de fleste sentrums-tilbud og Tønsberg sentrum med alt av fasiliteter. Det er flott Meny forretning med post i butikk på Skallestad.

Adkomst

Fra Tønsberg kjør RV308 over Kanalbroa til Nøtterøy. Ta Smidsrødveien til venstre i Teie veidele og kjør over Teie torv. Fortsett riksvei 309 mot Årøysund til det skiltes til Torød og ta til høyre her. Etter man har passert butikken på Torød forsett litt videre og Brevikveien går inn til venstre. Følg denne innover hvor man ser sjøen, eiendommens ligger på høyre side i svingen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Torød barneskole, Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy videregående skole. Barnehager i nærheten.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten på 1404,9 kvm er lett skrånende hvor huset ligger fint integrert på tomten. Innkjørsel og gårdsplass er delvis gruset/delvis asfaltert. Forøvrig er det plen, busker og trær på eiendommen.
Erklæring: For å sikre gode utsiktsforhold m.m. for naboene; Brevikveien 27, gbnr. 68/18 og 34 og Brevikveien 31, gbnr. 68/16, er det gitt begrensninger på deler av tomten mot øst og vest, se de 2 situasjonskartene i salgsoppgavevedlegg samt detaljer opplistet under punktet; offentlige forhold og tinglyste heftelser og rettigheter.

Parkering

God plass til parkering på egen eiendom i tillegg til dobbelt garasje. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kommunen informerer om at det vil komme pålegg om tilknytning til kommunalt avløp. Oljetank på eiendommen er tømt og fylt opp med sand/grus. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.1.2018 er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Det foreligger ikke boplikt på eiendommen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 767,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 007 716,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 627 777,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.486.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Signe Helene Brevik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 2 visninger er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0151/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.20151

Dato

Sist oppdatert: 01. februar 2021 kl. 16:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.