Solgt: 7 205 000 kr

Kittel-Nielsens vei 91C

6 900 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Hyggelige Kittel-Nielsens vei 91C
Trond Ødegård
Presenteres av
Trond Ødegård
Sæter/Nordstrand
Lys og tilbaketrukket seniorleilighet med trappefri adkomst, garasje, terrasse og meget god planløsning.
 • Prisantydning
  6 900 000 kr
 • Omkostninger
  173 842 kr
 • Totalpris
  7 378 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 998 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms selveier for de over 55 år. Sameiet har et utpreget seniorpreg med enkel adkomst, heis og garasjekjeller. Ca. 50 meter til Sæter Torg som kan by på det meste av servicetilbud. Leiligheten har standard fra byggeår, men holder seg godt. Lite slitasje. Flott og solrik terrasse med adkomst fra stuen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kittel-Nielsens vei 91C, 1163 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 183, bruksnummer 196, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm:
Entré, to soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm:
Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2021 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg fra 2006 over 2 etasjer samt kjeller. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med betongplate mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med liggende trekledning. Utvendig fasade med teglstein. Saltak av trekonstruksjoner. Leiligheten har slett entrédør med glassfelt fra byggeår. Vinduer og terrassedør med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Membran på bad og varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Noe svakt fall til sluk.
- Overflater på terrasse er slitt og trenger fornying.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

3-roms selveier beliggende i byggets første etasje. Leiligheten ligger på enden inn mot hagen og neste bygning, dette gjør at leiligheten er skjermet for trafikk, men samtidig er meget sentral. Solrik og sydvendt beliggenhet.
Boligen har standard fra byggeår, men eier har vært flink med vedlikehold og leiligheten har ingen synlige slitasjeskader etc.
Gulvflater med tre-stavs parkett. Malte vegger og himlingsflater. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré. Garderobeskap på soverom. Bod ved entré.
Meget arealeffektiv planløsning med "seniorpreg" som inneholder følgende:
Adkomst via bilfri vei med svalgang.
Entré med garderobe, en meget praktisk bod inne i leiligheten.
Bad fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling. Vegghengt servantskap med profilerte hvite fronter. Ovenpåliggende servant av kompositt med ett-greps armatur. Speil, belysning og skap på vegg over servant. Dusjhjørne med glass vegg/dør og to-greps armatur. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet.
Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra byggeår. Innredning med profilerte fronter av treverk. Benkplate av laminat. Nedsenket
oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeskap og overskap. Lysarmatur med stikkontakt. Komfyr fra Elektrolux.
Integrert ventilator med belysning fra Flexit. Komfyrvakt. Oppvaskmaskin fra Aeg. Innebygd kjøleskap med frysedel fra Elektrolux. Mikrobølgeovn fra
Whirlpool. Oso varmtvannsbereder på 116 liter fra 2005. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger leiligheten.
Romslig stue med gasspeis og utgang til usjenert sydvendt terrasse på ca. 32 kvm.
2 gode soverom, hvorav det største har meget god garderobeplass.
Fellestomt som er pent opparbeidet med plenareal og beplantninger, samt asfalterte og gruslagte internveier. I tillegg finnes felles sittegrupper.
Varmekabler i internvei samt i nedkjørsel til garasjeanlegget.
For ytterligere opplysninger om standard, se vedlagte boligsalgsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad. Gasspeis fra Gazco. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.03.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr. 17262, tinglyst 16.03.2005: Erklæring/avtale. Kittel-Nielsens vei er regulert noe bredere enn dagens bredde og dersom kommunen krever det skal sameiet opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av grunnen.
De øvrige servituttene omhandler bestemmelser om vann- og avløpsledninger og hva eiendommen ikke skal benyttes til.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leieforhold i sameiet skal kun erverves og benyttes av personer som har fylt 55 år på det tidspunktet bindene avtale blir ingått. Dersom to personer leier en seksjon sammen for felles beboelse, er det tilstrekkelig at den ene personen har fylt 55 år på det tidspunktet bindene avtale blir inngått.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral, men tilbaketrukket beliggenhet på Sæter. Her er det flere caféer, spisesteder og nisjebutikker, samt Meny og Rema. På Sæter ligger også treningssenter, legekontor, optiker m.m.
Kun ca. 150 meter til både trikkestasjonen og bussholdeplassen på Sæter. Trikken har rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Buss Nordstrand Ring går fra Sæter og opp til Lambertseter og tilbake igjen. Gangavstand også til Nordstrand togstasjon.
Fra Sæter er det heller ikke langt til de to andre handelssentre i bydelen, Lambertseter og Holtet. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Holtet finner du bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Et rikt rekreasjon- og fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til Østmarka og ned til fjorden med Nordstrand bad som nærmeste badeplass. Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.

Adkomst

Adkomst fra Kittel-Nielsens vei, via Munkelia eller Lindbäckveien.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 156 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med diverse beplantning, plenområder, busker og asfalterte område.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass merket nr. 3 i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei samt private internveier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4054 datert 11.02.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.02.2004.
Follobanen er regulert til å gå i grunnfjellet under området.
Sæter er fortsatt under utvikling/utbygging og er en del av kommunedelplanen KDP-17, hvor det legges til rette for tettere bebyggelse, møteplasser og torg. Det foregår plan- og detaljreguleringer i disse dager, der det planlegges å legge til rette for ca. 40 boliger ved det sydøstre hjørnet av Sæterkrysset og at det sikres næring på bakkeplan. Nærliggende eiendommer med adresse Ekebergveien 232, Tallbergveien 2 B, Nordstrandveien 47 og Ekebergveien 230 omfattes av utbyggingen og det er planlagt i 3-4 etasjer. Det kan skje endringer i planforslaget underveis i prosessen.
Det må påregnes utvikling med oppføring av bygninger på tomten der «Evo-bygget» ligger, tomten nord for dette (der det i dag er parkeringsplass) og tomtedelen nedenfor Burger King, med adresser Ekebergveien 231, 233 og 235. Dette ettersom det er vedtatt detaljregulering av eiendommene, som legger til rette for utbygging. Konferer gjerne med megler.
Det pågår plansak med detaljregulering av området rundt Sæterkrysset mellom Ekebergveien og Poppelstien. Det er foreslått omregulering av Nordstrandveien 43, Poppelstien 1 og 2 - 6, Ekebergveien 237-243, der hensikten er å tilrettelegge for boligutbygging med bymessige kvaliteter som tilpasser seg områdets identitet og skala. Bygningshøydene varierer mellom 2-6 etasjer og rommer ca. 130 leiligheter. Planen sikrer utadrettet virksomhet i 1. etasje og en barnehage.
I tillegg pågår det byggearbeider nord for eiendommen, hvor det skal føres opp flere ny boliger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 998,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, vaktmestertjenester, garasjeplass, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-tv. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Leiligheten selges gjennom fullmektig. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 201 099,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 323 956,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15 188,- pr. 31.12.2020
Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.073.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjarne Blaker

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sæterhagen boligsameie, med sameiebrøk 96/780.
Sameiet består av 10 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS.
Sameiet har ikke lån.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Utvendig malt i 2015.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Seksjonene i sameiet skal kun erverves og benyttes av personer som har fylt 55 år på det tidspunktet bindene avtale blir ingått. Dersom to personer kjøper en seksjon sammen for felles beboelse, er det tilstrekkelig at den ene personen har fylt 55 år på det tidspunktet bindene avtale blir inngått.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 5.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0177/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21177

Dato

Sist oppdatert: 22. oktober 2021 kl. 09:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.