Solgt: 4 950 000 kr

Ferjeveien 13

4 850 000 kr
182 m²
2 soverom
Ferjeveien 13 - presentert av Krogsveen AS v/Andreas S. Bjønnes
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Framnes
Lekker familiebolig i meget barnevennlig og populært område - vesentlig påkostet og renovert i 2013-21 - flytt rett inn
 • Prisantydning
  4 850 000 kr
 • Omkostninger
  122 592 kr
 • Totalpris
  5 072 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  182 m²
 • Bruksareal
  216 m²
 • Tomteareal
  758 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en solrik og meget barnevennlig beliggenhet med stor og innbydende hage. Hagen er godt skjermet og inngjerdet. Her bor du med kort vei til fantastisk lekeplass, flotte turområder, butikker og barnehager. Framnes barneskole ligger kun få meter unna. Boligen er lekker og delikat innredet med store påkostinger i perioden 2013-2021. Her kan du flytte rett inn i den perfekte familiebolig.
Utvalg av oppgraderinger:
* Kjøkken fra 2013
* Fliselagt bad i 2. etg. og toalettrom i 1. etg. fra 2014
* Ny drenering i 2015.
* Yttervegger er kledd om og etterisolert i 2015-16.
* Overflater er fra 2013-20.
* Nye vinduer og dører i 2013-14.
* Nytt yttertak, takrenner, nedløp og beslag i 2015
* Vann og avløp er lagt nytt fra huset og ut til kommunalt nett i 2021.
* Nyere automatsikringer i 2013

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ferjeveien 13, 3222 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 113, bruksnummer 130

Innhold

Totalt bruttoareal: 236 kvm
Totalt bruksareal: 216 kvm
Totalt primærrom: 182 kvm
Bruksareal:
Boligen 216 kvm
Primærrom:
Kjeller: 53 kvm: Trappegang, vaskerom, gjesterom og tv-stue.
1. etasje 72 kvm: Entré, toalettrom samt kjøkken og stue i åpen løsning.
2. etasje 57 kvm: Trapperom, bad og 2 soverom hvor et har garderoberom.
Sekundærrom:
Kjeller: 33 kvm: Ikke innredet del, lager.
1. etasje 1 kvm: Kott.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2021 utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Takstmann opplyser at takhøyde i kjeller er målt fra 1,95 til 1,97 m. Krav til målbar høyde er 1,9 m, men det kreves 2 meter eller mer i takhøyde for godkjenning i kommunen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre med yttervegger i stående reisverksplank. Grunnmur har støpt sparesteinmur og Lecablokker i tilbygg under terrasse. Tak er tekket med glasert takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Behov for justering av noen vinduer og dører. Det er gitt TG2 på takkonstruksjon, dette er grunnet alder og at det ikke er isolert som på nye moderne boliger. Innebygget toalett på toalettrom har ikke vannstopper eller lekkasjesikring og lufteventil er ikke montert. Støpt mur mot skolen er eldre og har spekker. Denne har vært stabil i følge eier. Kjeller har nyere innredning og ingen skader er funnet. Innredning av kjeller i eldre hus er generelt å anse som en risikokonstruksjon. Kjeller gis TG 1 da det er nesten ny innredning, men viktig å merke seg at innredning i kjeller har kortere levetid.
Videre opplyser takstmann at hele boligen er renovert i perioden 2013 til 2021, både utvendig og innvendig. Eiendommen fremstår å være i god stand.
* Grunnmur er rehabilitert med 5 cm isolasjonsplater og ny armert fiberpuss i 2015.
* Det er lagt ny drenering rundt boligen i 2015 med drensrør og vorteplast på grunnmur.
* Det opplyses at yttervegger er kledd om og etterisolert med 5-10 cm utvendig og 5-7 cm innvendig i 2015-2016.
* Det er montert nye vinduer og dører i 2013-2014 (2-lags energiglass).
* Yttertak er ifølge selger lagt om i 2015 med ny papp, impregnerte lekter og glasert takstein.
* Nye takrenner, nedløp og beslag ble montert i 2015.
* Ny terrasse og inngangsrepo i 2016-2017.
* Markise ble montert i 2018.
* Balkong i 2. etg. ble bygget ny/rehabilitert i 2013-2014.
* Teglsteinspipe er fra byggeår, men ble rehabilitert med nytt rør i 2013, det ble også montert ny vedovn i stuen samme år.
* Kjeller er opplyst innredet i 2014-2020 (se salgsoppgavens punkt "ferdigattest" for mer informasjon om kjeller).
* Bad er pusset opp i 2014.
* Nytt vaskerom fra 2014. Pusset opp på nytt i 2020.
* Toalettrom ble pusset opp i 2014.
* Kjøkkeninnredning er fra 2013.
* Overflater i boligen er fra perioden 2013-2020.
* Ny trapp til kjelleren ble montert i 2014.
* Vann og avløpsrør er lagt nytt i 2013-2015.
* Vann og avløp er lagt nytt fra huset og ut til kommunalt nett i 2021.
* Nyere automatsikringer med jordfeilbrytere fra 2013.
* Varmepumpe er montert i 2020.
* Det er satt opp nye støttemurer og fylt opp på tomten i 2016. Støpt mur mot skolen er eldre.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lekker og delikat innredet familiebolig med gjennomgående god standard. Boligen er renovert i perioden fra 2013 og frem til i dag. Det er verdt å merkes seg boligens flotte fasade som har flere nydelige detaljer. Her er det utført en stor oppgradering. Innvendig er veggoverflater malt/tapetsert i moderne og tidsriktige fargevalg. Gulv har blant annet flis og eksklusiv 1-stavs eikeparkett. Det er utpreget bruk av downlights i flere av boligens rom.
Kjøkken med åpenløsning mot stuen. Innredningen har slette og moderne fronter i høyglans. Benkeplate i laminat. Det er flis mellom benkeplaten og overskap. Rikelig med skap - og benkeplass samt praktisk barløsning. Det er kun følgende hvitevarer på kjøkken som medfølger bolig: integrert induksjons platetopp, komfyr, micro, kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger.
Meget pent flislagt bad i 2. etasje med varmekabler i gulv. Av utstyr er det montert badekar, dusjdører, vegghengt toalett og moderne baderomsinnredning. I 1. etasje finnes også eget toalettrom.
Vaskerom i kjelleren ble pusset opp i 2020 og har belegg på gulv med varmekabler og panel på vegger. Av utstyr er det montert benk med skap og nedfelt kum, samt opplegg for vaskemaskin.
I boligens kjeller finnes det blant annet egen hjemmekontorløsning, tv-stue og gjesterom med egen utgangsdør (ikke søkt og godkjent, se punktet "ferdigattest" for mer informasjon). Videre så er en større del av kjelleren ikke innredet, så her finnes det flere muligheter.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen. Varmekabler på bad og innredet rom i kjelleren. Eller vanlig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommens fra byggeår. Videre informerer Sandefjord kommune at eiendommen kan benyttes uten at det foreligger ferdigattest. Det opplyses at siden byggeår har boligen blitt tilbygget med en terrasse og innredet kjellerareal under denne. Dette tiltaket er søkt og godkjent, men det foreligger ikke ferdigattest på dette. Nybygget del i kjelleren er opprinnelig byggemeldt som bod og oppholdsrom, den eldre delen fra bygge år er byggemeldt som boder, bad og vaskerom i henholdt til opprinnelige byggetegninger. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Videre opplyses det at takhøyden i kjelleren er målt til 1,95 meter til 1,97 meter. Krav til målbart areal er 1,9 meter, men det kreves 2 meter eller mer i takhøyde for godkjenning i kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 900213, tinglyst 18.12.1935, type heftelse: Bestemmelse og gjerde: Parsellen skal inngjerdes.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Knagger i yttergang, Kef høyttalere og liftgardiner i stuen medfølger ikke i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Ferjeveien 13! Boligen har en solrik og meget barnevennlig beliggenhet. Framnes er et populært boligområde cirka 3 km fra Sandefjord sentrum. Her er det kort vei til fantastisk lekeplass, samt nærhet til barnehager og Skagerak internasjonale skole. Framnes barneskole ligger som nærmeste nabo, så her blir skoleveien meget kort. Det er et mangfold med lekeplasser for store og små i nærområdet. Innenfor gangavstand ligger matbutikk, samt treningssenter. Nærområdet er veletablert og her bor du med behagelig avstand til både skoler, barnehager, lekeplasser, fotballbane, flotte turområder, samt sjø og bryggeanlegg. Innenfor kort gange finner du også populære Asnes med små sydvendte sandstrender, fine svaberg og en gresslette. Vesterøya er kjent for sine flotte badestrender (Langeby, Vøra og Tangen) der en finner en langgrunn og barnevennlig badestrand samt slette fjell og fine stupeplasser. Alle byens fasiliteter ligger kun 30 minutters gange unna, perfekt for en bytur eller middag på en av byens restauranter. Velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra sentrum kan du kjøre ut Kilgata og videre inn på Vesterøyveien og Framnesveien. På Framnes tar du Lyhmanns vei inn til venstre, følg veien og holdt til høyre. Deretter ta Skoleveien til venstre. Boligen ligger på venstre side etter få meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Framnes barneskole. Varden ungdomsskole. Skagerak International School. Flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 758 kvm. Pent opparbeidet hagetomt med stor gressplen og diverse prydbusker/trær. Tomten er inngjerdet og godt skjermet, så her kan de minste leke i trygge og gode omgivelser. Det er rikelig med plass til både kjøkkenhage, huskestativ og trampoline. I nedre del av hagen er det bygget sandkasse. Mot syd/vest er det opparbeidet stor terrasse med markise. Her sitter du meget solrikt til, og det er god plass til hele familien. Alt ligger til rette for at varme sommerdager og sene kvelder kan nytes. Det opplyses om at oppmålingen av tomten er av eldre dato og nøyaktige tomtegrensener er dermed noe usikre. Avvik på tomtens totale størrelse kan forekomme ved ny oppmåling. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass, pent belagt med grus.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til boligbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for eiendommene 112/505, 112/504, 112/32 m.fl. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for utvidelse av Framnessenteret med flere
omsorgsboliger. Området ligger cirka 136 meter sørvest for den aktuelle eiendommen. Planarbeidet har per tid stoppet opp fordi det ikke foreligger finansiering for bygging.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 650,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.800,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 400,- pr. mnd. for tv og kr. 800,- pr. mnd. for internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 616 586,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 219 709,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.972.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjetil Lindberg og Kine Terese Castro Meum

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- alle inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0039/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2139

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2022 kl. 12:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.