Komplett salgsoppgave

Holtveien 3B

6 750 000 kr
69 m²
2 soverom
Velkommen til Holtveien 3B!
Velkommen til Holtveien 3B!
Kart
Del
Holtet
Pen og sentralt beliggende 3-roms leilighet på Holtet med heis, garasjeplass og uteplass på ca. 20 kvm

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 750 000 kr
 • Omkostninger
  169 920 kr
 • Totalpris
  6 919 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2011
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 191 kr
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms selveierleilighet med trappefri adkomst i 1.etg. Sentralt og attraktivt beliggende i nyere bebyggelse (2011) på Holtet. Romslig uteplass med ettermiddagssol på ca. 20 kvm. Lettstelt bolig med fin planløsning og heis i bygget som passer for alle aldersgrupper. Det medfølger garasjeplass i lukket, oppvarmet fellesanlegg. Umiddelbar nærhet til butikker, offentlig transport og skoler.
Høydepunkter:
- Åpen og luftig planløsning som passer for alle aldersgrupper.
- Stor markterrasse på ca. 20 kvm.
- Garasjeplass med mulighet for etablering av elbil-lader.
- Trappefri adkomst og heis i bygget.
- Fellesarealer med hyggelige sittegrupper og beplantning
- Kort vei til offentlig kommunikasjon og servicetilbud.
- 2 boder.
- Ingen forkjøpsrett.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Holtveien 3B, 1177 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 154, bruksnummer 41, seksjonsnummer 10, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom:
1. etasje 69 kvm:
Entré/gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen to boder på henholdsvis 3 og 5,2 kvm i kjeller. Bodene er tinglyst som tilleggsdel til seksjonen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.12.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 2011 over 4 etasjer samt kjeller med garasjeanlegg. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av
betong og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Yttervegger av pussede og malte murkonstruksjoner samt felter med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 40dB, kikkehull og dørpumpe. Terrassedør med to-lags glass fra 2010 og vinduer med tre-lags glass fra 2010. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Høydepunkter:
- Åpen og luftig planløsning som passer for alle aldersgrupper
- Stor markterrasse på ca. 20 kvm.
- Garasjeplass med mulighet for etablering av elbil-lader.
- Trappefri adkomst og heis i bygget.
- Fellesarealer opparbeidet med hyggelige sittegrupper og beplantning
- Kort vei til offentlig kommunikasjon og servicetilbud.
- Ingen forkjøpsrett.
Entré/gang:
Romslig entré med flotte fliser i høyglans, gulvvarme og dempet belysning fra spotter i himling. Garderobeskapet har skyvedører med speilfronter og god plass for oppbevaring. Her finnes også porttelefon med fjernåpner og monitor.
Kjøkken:
Kjøkken fra 2011 innredet med mørke fronter på underskap, hvite fronter på overskap og lys benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det arbeidsbelysning og ventilator, og kjøkkenet er videre utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin, induksjonstopp og kjøl-/fryseskap. Hvitevarer medfølger boligen. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for manglende lekkasjestopper på kjøkkenet, se ytterligere beskrivelse i tilstandsrapport.
Stue:
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et innbydende allrom med plass til både spisebord og sofagruppe. Store vindusflater i kombinasjon med hjørnebeliggenhet gir en flott og åpen atmosfære med naturlige lysforhold i hele boligen. Fra stuen er det utgang til en stor og sydvestvendt terrasse på ca. 20 kvm, med elektrisk markise som skjermer mot både sol og nedbør. Her er det god plass til utemøblement og grill. Uteplassen fungerer godt som en forlengelse av stuen på våren og sommeren.
Bad:
Flott bad fra 2011 med lyse fliser på vegg, downlights i himling og beige fliser på gulv med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne innfellbare glassdører og servant med tilhørende skap og speil. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Soverom:
Det er to gode soverom som vender mot sameiets fellesområde, skjermet for støy. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe med plassbygget skrivebordsnisje.
Bod:
Det følger to romslige boder på henholdsvis 3 og 5,2 kvm. Begge bodene har strøm og befinner seg i den oppvarmede kjelleren med adkomst via heis. En bod ligger direkte i bakkant av parkeringsplassen, her er det montert praktisk oppheng for bildekk. Den andre boden ligger i kjellerens fellesareal, her er det lagt opp strøm.
Teknisk/diverse:
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.
- Rør-i-rørsystem.
- Fordelerskap med hovedstoppekran plassert på bad.
- Varmtvannsbereder fra 2010 på ca. 120 liter plassert i kjøkkenbenk.
- Mekanisk avtrekk via bad/kjøkken.
For ytterligere beskrivelse av boligens standard, se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad og entré. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.11.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 1213, tinglyst 28.01.1956:
Samme bestemmelse som nevnt nedenfor med dagboknr. 158115.
Dagboknr. 8971, tinglyst 06.08.1957:
Gjelder tidligere bebyggelse, og er ikke relevant for sameiets eiendom.
Dagboknr. 7253, tinglyst 14.06.1961:
Gjelder tidligere bebyggelse, og er ikke relevant for sameiets eiendom.
Dagboknr. 6794, tinglyst 04.04.1973:
Gjelder tidligere bebyggelse, og er ikke relevant for sameiets eiendom.
Dagboknr. 6457, tinglyst 29.03.1974:
Eier av gnr. 154, bnr. 216 gir eier av gnr. 154, bnr. 41 rett til å føre vannledning til sin eiendom samt adang til nødvendig reparasjon og vedlikehold. Kommunen kan når som helst stenge hovedstoppekranen når det ansees som nødvendig.
Dagboknr. 610202, tinglyst 31.07.2007:
Gjelder tidligere bebyggelse, og er ikke relevant for sameiets eiendom.
Dagboknr. 158115, tinglyst 02.03.2010:
Holtveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom kommuenn forlanger det, plikter sameiet å vederlagsfritt opparbeide vei opp til regulert bredde samt avstå nødvendig veigrunn.
Dagboknr. 158129, tinglyst 02.03.2010:
Samme bestemmelse som nevnt over med dagboknr. 158115.
I tillegg er det tinglyst 2 servitutter i hhv. 1914 og 1927. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Leiligheten vil ikke bli ytterligere rengjort etter avholdt visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Holtveien 3B har en sentral beliggenhet på Holtet. Leiligheten ligger rett i nærheten av alle servicetilbudene som ligger i tilknytning til Holtet. Her ligger bl.a. Åpent Bakeri/Lofthus Pizza , Kaffebrenneriet, nisjebutikker, Best Helse (helse- og treningssenter), søndagsåpen matbutikk og populære Jacobs. Sentrum er heller ikke langt unna, og fra eiendommen kan man, om ønskelig, gå eller sykle ned til byen, med bl.a. Sørenga som et naturlig stoppested. Med trikken tar det kun ca. 12 minutter til Oslo Sentralbanestasjon.
Fra leiligheten er det heller ikke langt til de to andre handelssentrene i bydelen, Lambertseter og Sæter. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Sæter finner du bl.a. flere caféer og spisesteder.
Kun ca. 150 meter til trikkestasjonen på Holtet med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Bussholdeplass i Ekebergveien.
(Se ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Et flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. Her er det også 18-hulls frisbeegolfbane. Flotte rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m. Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m. KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Både Nordstrand og Bækkelaget Tennisklubb.
Lambertseter idrettsforening med friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Sats på Karlsrud/Lambertseter og Evo på Sæter. Du finner også YogaKi på Holtet.

Adkomst

Holtveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Kongsveien ved Holtet til Cappelens vei. Eiendommen ligger i begynnelsen av veien ved Holtet.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet.
Eiendommen sogner til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 907 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og lekekasse/sandkasse.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjekjeller. Plassen er merket nr. 10 og er tinglyst som tilleggsdel til seksjonen.
I garasjeanlegget er det også tilgang til innendørs sykkelparkering og mulighet for vask av bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4105 datert 22.09.2004.
Det pågår en plansak med detaljregulering for trikkebasen på Holtet. Holtet er under utvikling, og som en del av kommunedelplanen legges det til rette for økt bebyggelse/fortetting nær møteplasser og torg. Det foregår detaljregulering for å tilrettelegge for "Stasjonsbyen Holtet". Planen skal legge til rette for flere boliger, et godt lokalsenter med trafikksikre løsninger og miljøforbedring. Planen innebærer ytterligere utbygging på kiosktomten (på motsatt side av Kongsveien, mot Holtet-krysset) og den gamle juletretomten (i Holtveien).
Follobanen og Bekkelaget renseanlegg ligger i fjellgrunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 191,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, strøm og vedlikehold av fellesareal, kabel-tv, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022 med 10%.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 265 747,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 556 689,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25 599,- pr. 31.12.2021
Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.919.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.  

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Dahlin, Ingun Klakegg Dahlin og Liv Klakegg Dahlin

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og er tilknyttet Sameiet Holtveien 3, med sameiebrøk 66/1994.
Sameiet består av 16 leiligheter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,- 
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0261/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22261

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2023 kl. 09:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.