Asker/ Mellom-Nes

Solveien 62 C

Prisantydning

11 900 000 kr

Omkostninger: 298 722 krTotalpris: 12 198 722 kr
Etasje
3
Byggeår
2008
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
209 m² / 219 m²
Tomteareal
732 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Enebolig m/hybel i attraktivt villaområde i blindvei. Solrikt umiddelbar nærhet sjøen. Mulighet for båtplass i vellet.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Enebolig med hybel og dobbelgarasje i populært boligområde innerst i blindvei. Lys og pen bolig med gode og fleksible planløsninger. Boligen har flere stuer, 2 bad og eget vaskerom, romslig åpent kjøkken mot stuen. 3 soverom på samme plan samt et stort bad. Boligen er energimerket Grønn D1 og har ekstra isolasjon og energibesparende løsninger som vannboren varme, luft/vann varmepumpe og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Flott beliggenhet med umiddelbar nærhet til sjøen, strand og båtplass.

Kort fortalt:
Enebolig med hybel oppført i 2008
Mulighet for båtplass i vellet 
Flott villaområde
Et steinkast unna sjøen
Eiet tomt i blindvei
Pen hage
Dobbel garasje
Gangavstand til skoler og barnehager
Omgivelsene er rolige, usjenerte og idyllisk

Eiendommen

Solveien 62 C, 1394 NESBRU 
Gårdsnummer 39, bruksnummer 141, seksjonsnummer 0, kommunenummer 220

Områdebeskrivelse

Flott beliggenhet i villaområde på Mellom Nes som er et av Askers mest attraktive boområder. Stille og rolig innerst i blindvei, med et trygt oppvekstmiljø med velrennomerte skoler og barnehager innenfor kort gangavstand. Her har du sjøen med sandstrand Lille Hawai og småbåthavner et steinkast unna. Mulighet for båtplass i vellets båtforening. Svømmehall på Landøya, idrettsanlegg på Holmen med ishall og fine turmuligheter ved sjø og mark, sommer som vinter gjør det lett å holde seg i form. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Meny. Holmen Senter har et rikt og variert utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er samtidig kort vei til Asker sentrum og Sandvika Storsenter. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Nesbru som ligger ca. 900 m fra boligen. Billingstad togstasjon (ca. 20 min til Oslo). Fra eiendommen er det kort vei til Mellom-Nes barneskole, Landøya ungdomsskole og Steinerskole. Kommunen har flere videregående skoler, samt et godt utvalg av barnehager. Nærmeste barnehage er Mellom Nes FUS barnehage.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning

Barnehager og skoler

Idylliske og svært barnevennlige omgivelser. Kort og trygg skolevei for de minste til Mellom-Nes barneskole. Landøya ungdomsskole, Steinerskolen og Nesbru videregående skole ligger ca. 1,5 km unna. Ellers er det flere barnehager i område.

Landøya barnehage
Holmen barnehage
Nesbru barnehage
Holmentoppen barnehage
Solhellinga familiebarnehage
Regnbuen Steinerbarnehage
Vekst barnehagen

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 244 kvm
Totalt bruksareal: 219 kvm
Totalt primærrom: 209 kvm

Bruksareal:
Enebolig 179 kvm
Enebolig/ hybel 40 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 28 kvm: Trappegang og kjellerstue
1. etasje 85 kvm: Entré, bad, vaskerom, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje 56 kvm: Loftstue, bad og 3 soverom.

Enebolig/ hybel: 
Kjeller: 40 kvm: Vindfang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, 1 soverom.

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 10 kvm: Teknisk rom.

Lovlighetsvurdering: Bolighus oppført i 2008. Tegninger fra byggesak innhentet. Enkelte rom i kjeller er tatt i bruk som rom for varig opphold uten formell godkjenning.
For øvrig fremstår boligen iht. tegninger. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.11.2019, utført av Truls Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 732,1 kvm. Tomten er opparbeidet og beplantet i et stille og attraktivt område i blindvei. Asfaltert innkjørsel/gårdsplass. Varme dager kan nytes på en stor veranda utenfor stuen, del av veranda har Pergola. Sol fra tidlig morgen sommertid til ca kl 19.30. Pen hage, uterommet er inngjerdet med hekk, meget barnevennlig stor gressplen, god plass til trampoline og ballspill. Basketkurv ved garasjen. Omgivelsene er rolige, usjenerte og idylliske. Eiendommen ligger nært sjøen, og her finner man sandstrand, badebrygge og båtbrygge. Det er med andre ord gode muligheter for bading og båtliv.

Det er valgfritt medlemskap i den lokale velforeningen Mellom-Nes Vel. Det er de som drifter badestranden og tennis/skøytebanen samt gjør en flott jobb for nærmiljøet. Båtforeningen eier et flytebryggeanlegg med plass til ca. 180 båter. Ved å være medlem i Mellom-Nes Vel har du muligheten til å være medlem i Mellom-Nes Vels Båtforening, hvor det er mulighet å få leid båtplass på bryggeanlegget i Breivika. Nettside: www.mnvb.net

Medlemskontingent Mellom-Nes Vel Båtforening: 600,- per år. Årsgebyr båtplasser.

Parkering

Parkering for 2 biler i garasje, ellers parkering på egen gårdsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via felleseid stikkvei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Boligen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur i betong. Støpt gulv i kjeller. I kjeller er det utlektet trekonstruksjon på innsiden av grunnmur. Utvendig grunnmurspapp er synlig over terreng. Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre. Utvendig fasadekledning består av ytterpanel. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. Saltakkonstruksjon i tre. Takutstikk og vindskier i tre. Yttertekking av betongstein. Noe mosegrodd taktekking. 2 takvinduer. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Utvendig trapp i tre ved inngang og til terrasse. Utgang til veranda i trekonstruksjon fra 2.etg. Utgang til dels overbygget terrasse i trekonstruksjon fra 1.etg. Garasje med parkering for 2 biler. Lagringsloft med utvendig adkomst. 47 kvm bra. Iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv. For øvrig trekonstruksjon tekket med betongstein. Innlagt strøm med blant annet ladepunkt for el-bil. Leddport i stål med automatisk portåpner. Utvendig trapp til 2.etg i garasjen. har ikke sikring - TG 3. Garasje står plassert med vegg i nabogrense. Signert avtale med nabo vedørende plassering av garasje er offentlig tilgjengelig.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:


Tretrapp med tette trinn mellom etasjene. Det mangler rekkverk i trappen. TG 2. Demontert rekkverk er tilgjengelig for kjøper

Det er ikke rekkverk på trapp til terrasse. TG 2.

Noe avvik i gulvenes horisontalplan registrert. Opp til ca. 30 mm skjevhet i 1.etg. TG 2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven.

Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 05.07.2010. Ferdigattesten omfatter ikke garasjen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens U.etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.


Standard

Frittliggende enebolig med hybel og dobbelgarasje i populært og barnevennlig boligområde i blindvei. Boligen er oppført i 2008, pent brukt og godt vedlikeholdt. Lys og pen bolig med gode og fleksible planløsninger. Boligen har flere stuer, 3 bad og eget vaskerom, romslig åpent kjøkken mot stuen samt godt med lagringsmuligheter i både boligen og i garasjen. 3 soverom på samme plan samt et stort bad. Boligen er energimerket Grønn D1 og har ekstra isolasjon og energibesparende løsninger som vannboren varme, luft/vann varmepumpe og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Flott beliggenhet på Mellom Nes med nærhet til sjøen, strand og båtplass.

Inneholder:
Hovedetasje: Entré, bad, vaskerom, kjøkken og stue/spisestue. Utgang til dels overbygget terrasse fra stuen.

2.etasje: Loftstue, bad og 3 soverom. I tillegg er det bod på ca. 2 m2 som ikke er måleverdig. Utgang til veranda fra loftstue.

Kjeller: Trappegang, teknisk rom og kjellerstuen.

Kjøkken i hovedetasjen er godt utstyrt. Innredning med lyse, slette fronter. Laminat benkeplate. Oppvaskbenk med 2 stålkummer. Integrert ovn, koketopp, micro og oppvaskmaskin. Ventilator med utblåsning.
 
Bad i 1.etg med dusjhjørne med dusj på vegg, gulvstående toalett og servant i møbel.

Vaskerom i 1.etasje med egen utgang. Stålkum og opplegg for vaskemaskin. Ventil i himling. Tilluft via spalte i dørkarm.

Bad i 2.etasje med dusjnisje med dusj på vegg, vegghengt toalett og 2 servanter i møbel. Ventil i himling. Tilluft via spalte i dørkarm. Overflateoppusset i 2014.


Hybel:

Hybel i kjeller: Vindfang, bad/vaskerom, stue/ kjøkken, 1 rom som benyttes som soverom.

Kjøkken er normalt utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin. Innredning Innredning med lyse, slette fronter. Laminat benkeplate. Oppvaskbenk med 1 stålkum. Ventilator med utblåsning. 

Bad/ vaskerom i hybel med dusjhjørne med dusj på vegg, gulvstående toalett, servant i møbel og opplegg for vaskemaskin. 

Vannbåren varme i hybel.

El- 3-faset inntak. 63 amp. hovedsikringer - 15 kurser. Sikringsskap med automatsikringer. Sikringsskap plassert i teknisk rom. Kursoversikt samsvarer med utstyr i sikringsskap.


Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Sentralfyr med vannbåren gulvvarme i kjeller og i 1.etg. Basert på luft/vann varmepumpe. Elektrisk gulvvarme i vaskerom og 2 bad. 1-løps elementpipe, men ikke ildsted.
Feieluke i stue i kjeller. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 910437-1/100, tinglyst 02.02.1923, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse og benyttelse.
Dagboknr 1923/910438-1/100, tinglyst 23.11.1923, type heftelse: Erklæring/ avtale. Bestemmelse om benyttelse. 

Eldre dokumentet fra før eiendommen ble utskilt, som er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (formål)i henhold til reguleringsplan 74, Del av Mellom-Nes datert 14.01.1966  med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Eiendommen ligger i boligområder med utfyllende bestemmelser i Kommuneplan. Type B. Kommuneplan Asker 2018-2030. Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 14.11.2017. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR15.19154

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.040,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.766,-
Det er valgfritt medlemskap i den lokale velforeningen Mellom-Nes Vel.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
kr 499 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av Internett og har avgift på 
kr 499 pr. mnd. 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.702.904,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien bli kr.  9.730.454,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.198.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-  
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Terje Tveit
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Terje Tveit

Telefon
Mobil 48029041

Lurer du på noe

Terje svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.