Solgt: 4 500 000 kr

Engelia 32

4 700 000 kr
133 m²
4 soverom
Velkommen til Engelia 32! Et enderekkekhus med flott utsikt. Garasjeplass med el-bil lader. 4 soverom. Solrikt
Lene Gran Jensen
Presenteres av
Lene Gran Jensen
Engelia / Løkendalen
Enderekkekhus med flott utsikt | Garasjeplass med el-bil lader | 4 soverom | Solrikt
 • Prisantydning
  4 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  249 489 kr
 • Omkostninger
  117 500 kr
 • Totalpris
  4 866 989 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  133 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 917 kr
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Engelia 32! Et enderekkehus med attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Eiendommen har gode sol- og lysforhold med disponibel hage.
Utvalgte kvaliteter:
~ 4 soverom
~ God intern beliggenhet, kun noen få meter til lekeplassen
~ Kort vei til alle fasiliteter som hverdagen krever
~ Enderekkehus med barnevennlig beliggenhet
~ Meget romslig flislagt bad i underetasje
~ Romslig loft med mye lagringsplass med mulighet for å innrede til et ekstra rom
~ Garasje
~ Kort vei til Skedsmo senter
~ Gangavstand til flere barnehager
~ Gangavstand til Sten-Tærud barne og ungdomsskole og til Kjeller skole (sjekk riktig navn)
~ Gode kollektivforbindelser, samt kort vei til Gardermoen, Oslo og Lillestrøm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Engelia 32, 2019 SKEDSMOKORSET
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 23, bruksnummer 128, seksjonsnummer 17

Innhold

Totalt bruttoareal: 146 kvm
Totalt bruksareal: 133 kvm
Totalt primærrom: 133 kvm
Primærrom:
U.etg: Bad, vaskerom, gang m/ trapp, 4 soverom: 66 kvm
1.etg: Kjøkken, stue, entré, WC: 67 kvm
Sekundærrom:
Loft med tilgang via nedfellbar stige.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.06.2020 utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger i trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder er det gitt TG3 grunnet vesentlige skjevheter i etasjeskiller.
Skader på etasjeskiller og fliser er mest sannsynlig skader som følge av setning, byggegrunn og stabilitet.
I tillegg er det gitt TG3 på bad i underetasje da det er registrert fukt i vegg og sprekte fliser.
Det er registrert skjevheter i takkonstruksjon som kommer av setninger i boligen.
TG2 grunnet mose på tak.
Det er opplyst i rapport at enkelte vinduer og terrassedør "subber".
Øvrige TG2 vurderinger er gitt på grunn av alder og slitasje.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging.
Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Selger informerer om at de tidvis har observert maur.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Engelia 32, et flott enderekkehus med barnevennlig og attraktiv beliggenhet i Løkendalen. Boligen går over 2 plan og har en praktisk løsning. Med fire soverom, flere uteplasser, garasje og store fellesområder er dette den perfekte familieboligen med kort vei til det meste hverdagen krever.
Lys og åpen entre med skyvedørsgarderobe som har god plass til lagring av sko og klær.
Stuen er lys med rikelig av store vinduer. God planløsning med plass til romslig sofagruppe, samt spisebord. Montert hyggelig ildsted. Fra stuen er det utgang til solrik balkong på ca 11 kvm med en flott utsikt.
Kjøkkenet er lyst og innbydende, med god plass til stort spisebord. Det er rikelig av lagringsplass og benkeplass. Innredning med laminert benkeplate og fliser mellom over og underskap. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Badet i underetasjen består av innredning med både over og underskap, servant, speil, en dusjsone, samt badekar. Gulvvarme på badet.
I boligens underetasje er det fire lyse og pent innredede soverom. På hovedsoverommet er det godt av lagringsplass i skyvedørsgarderobe.
Velkommen til visning!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme i bad, entré, WC og vaskerom. I tillegg fyring med ved og varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 03.07.1998.
Vedlagt i salgsoppgaven følger midlertidig brukstillatelse.
Det foreligger ferdigattest på pipe/ildsted datert 10.09.1999.
Det gjøres oppmerksom på at deler av underetasjen er omgjort etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
Rominndelingen er endret ved at det er slått sammen bod og mindre rom til et større soverom, og et stort soverom er omgjort til to mindre soverom.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
14.10.1997 - Dokumentnr: 15961 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 17
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 130/2620

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det er registrert bevegelse i grunnen til to av rekkene i sameiet (Engelia 32-38 og 64-70). Eiendommen ligger i et område som tidligere var et deponi for Løken gård. Deponiet inneholder hovedsakelig rivningsmasser, jord og stein. I en rapport av Norges geologiske undersøkelse (NGU) fra 1990 er det ingen informasjon som gir mistanke om deponering av spesialavfall. Deponiet er fylt med diverse ukjent fyllmasse. I de to rekkene hvor det er avdekket bevegelse i grunnen foregår det arbeider hvor det blir boret ned til fast grunn og satt fundamentering til disse husene.
Informasjon fra årsberetningen vedrørende setningsskadene og finansiering av dette:
Styret har hatt hovedfokus på arbeidet med setningskader. Etter flere anbudsrunder har styret valgt å velge Moderne Byggfornyelse AS. Arbeidet ble satt i gang mars 2020 og vil ferdigstilles i løpet av året.
Styret er ikke i en rettslig tvist som kan medføre økonomisk ansvar for sameiet
Finansiering: Styret har siden 2018 forsøkt å finne en fullfinansiering av prosjektet men dette har ikke latt seg gjøre.
Følgende løsning er valgt: Vi får en utlånsinstitusjon til finansiere 5 millioner NOK mens hver beboer betaler inn restbeløpet. Foreløpige anslag ser ut til at dette vil bli på 300.000 per husstand. Dette beløpet er innbetalt av selger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Engelia 32 ligger fint og tilbaketrukket i et skjermet og barnevennlig boligområde i Løkendalen på Skedsmokorset, og er sentralt plassert midt mellom Oslo og Gardermoen. Fra eiendommen er det gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon.
Tur og rekreasjon:
Dette temaet står høyt på lista med mye omringende skog og natur. Her finnes trivelige tur- og sykkelstier i blant annet Tæruddalen. En kort kjøretur unna kan du finne starten på milevis av langrennsløyper innover Nordmarka som preppes om vinteren. Fiskevann og badevann i Tæruddalen ligger en tursti unna skoggrensa og lokker badeglade mennesker når solen steker. Skedsmokorset har flere flotte idrettsanlegg og kan blant annet by på kunstgressbaner, fotballbaner, håndballhall, ishall, golfbane på Hauger, skiløyper, fiskevann, badevann og turområder i blant annet Tæruddalen, svømmehall og flere treningssentere.
Servicetilbud:
Det er flere dagligvareforretninger på Skedsmokorset ca. 2 min unna med bil. Her finner man også Skedsmo Senter med flere flotte butikker, kafeer, vinmonopol og dagligvarehandel. Ellers finner man de fleste bymessige fasiliteter i Lillestrøm og på Strømmen Storsenter som er et av Norges største shoppingsenter, ca. 10 min unna med bil.
Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass, Skedsmo kirke, ligger ca. 500 meter fra boligen og er et knutepunkt for videre ferdsel med buss. Både vanlig tog og flytoget kan man ta fra Lillestrøm. Med bil ligger ellers eiendommen sentralt til med kort vei til E6. En kjøretur med bil eller buss tar omtrent 20 minutter til Gardermoen, 10 minutter til Lillestrøm og ca. 20 minutter til Oslo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehage:
- Sten-Tærud barnehage (1 km)
- Holthagen barnehage (1.9 km)
Skole:
- Sten-Tærud skole (1.1 km)
- Lillestrøm videregående skole (4.3 km)

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9 546 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger én garasjeplass i garasjerekke på ca. 15 kvadratmeter. Det er etablert elbillader fra eget sikringsskap i garasje (11 kW).
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for boligområdet Løken - del av gnr. 23 bnr. 1 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.01.1995.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 917,- pr. mnd. og inkluderer: utgifter til drift og vedlikehold, snøbrøyting, konsulenttjenester og forretningsførerhonorar.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 2 873 pr år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 045,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er installert vannmåler og det faktureres for faktisk forbruk.
Eiendomsskatten er kr 2 873,- for inneværende år.
Fellesutgiftene er kr 2.917,- pr. mnd. og inkluderer: Nedbetaling av fellesgjeld, drift og vedlikehold av sameiet.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000-30.000,- pr. år. / 27.845 kwh pr. år.
Velavgift er kr 500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet RiksTV og HomeNet som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 449,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap. Ny eier må selv tegne abonnement om ønskelig.
Det må tegnes egen forsikring for boligen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 156 088,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 161 916,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 97 762,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 249 489,- pr. 26.08.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 4 989 790,- pr. 26.08.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,5% pa
Lånets løpetid: første termin/første avdrag: 01.08.2020. Siste termin 01.07.2045.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.068.331,-.
Av dette beløpet utgjør kr 249 489,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vibeke Borgen Nygård Jacobsen og Bård Eirik Jacobsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Engelia boligsameie, med sameiebrøk 130/2620.
Sameiet består av 20 seksjoner.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelaget Romerike, tlf. 63 89 02 30.
Dugnad og felles vedlikehold av sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
Planlagte påkostninger:
Sameiet utbedrer grunnen og forventer at dette arbeidet er ferdig i desember 2020.
Det er ikke forventet økning i fellesgjeld/fellesutgifter pga dette.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 50.000,-
Minimumsvederlag: kr 50.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: inkl. i provisjon
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0176/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.20176

Dato

Sist oppdatert: 26. februar 2021 kl. 14:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.