logo
Tjøme/Gjervåg

Gjervågskauen 68

Prisantydning

1 750 000 kr

Omkostninger: 45 092 krTotalpris: 1 795 092 kr
Etasje
1
Byggeår
1968
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
60 m² / 63 m²
Tomteareal
700 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Hyggelig fritidseiendom på en liten høyde - 3 soverom, deilig terrasse og utsyn mot naturskjønne omgivelser

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler

Therese Thon Andreassen

Tønsberg
mobil 97099820
telefon 33309104

Send e-post
Bestill verdivurdering
Eiendomsmegler

Marte Christin Eriksen

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Gjervågskauen 68! 

Høyt og frittbeliggende fritidseiendom med utsyn over naturskjønne omgivelser
Ingen innsyn og helt usjenert beliggende med skogen som nærmeste nabo
Hytta har et P-rom på 60 kvm, 3 soverom, bad, kjøkken og stue med peis. I tillegg har hytta en utedo.
Stor, flott terrasse på utsiden av stuen 
Her er det flotte turområder rett på utsiden av døren og du kan gå skogen helt til Tjøme sentrum
Gangavstand til sjø og strand

Eiendommen

Gjervågskauen 68, 3145 TJØME 
Gårdsnummer 206, bruksnummer 41, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3811

Områdebeskrivelse

Hytta er beliggende på Gjervåg som ligger nær Holtane og Grimestad. 

Tjøme er et av Norges mest besøkte sommerparadiser. For dem som bor her året rundt, er det godt å vite at Tjøme flere ganger har blitt kåret til Vestfolds beste bostedskommune. Her finner du 9-hulls golfbane, bondegårder for besøkende, hotell, marinaer, legekontor, post i butikk, 3 dagligvareforretninger, bensinstasjon, koselig Cafè, restauranter, frisør, blomsterbutikker, vinmonopol og byggevareforretning.

I tillegg kan øya friste med en rekke fritidstilbud for barn og unge. Her er det ridesenter på Verdens Ende, skateboard bane og frisbeebane på Haug, tennisbane og fotballbane på Ormelet, idrettshall på Lindhøy og Aktiv Fritid med klatring og hinderløype på Havna m.m. 

Høsten er flott på Tjøme med en god blanding av naturens stille sang, fargespill og den klare friske sjøluften.  Fisken biter villig hele året. Turstiene ligger på rad for deg som ønsker å bevege deg ute. Tjøme består av øyene Tjøme med Verdens Ende, Brøtsø og Hvasser – i tillegg til de mange øyene som utgjør kanskje Norges vakreste skjærgård og en del av denne utgjør Nasjonalparken. Det er ca. 5.000 innbyggere i kommunen. Med sine 2.500 fritidsboliger mange-dobles dette tallet om sommeren. 

Færder nasjonalpark ble opprettet i august 2013 og nasjonalparken strekker seg fra Ormøy i Nøtterøy kommune i nord til Færder fyr i Tjøme kommune i sør. Tjøme kjent for sine spektakulære naturopplevelser i Moutmarka og for å ha en av Norges mest sannsynlig, flotteste skjærgårder. Her vil du garantert trives!

Veibeskrivelse

Følg FV308 mot Tjøme. Til til venstre ved avkjøringen til Grimestad. Avkjøringen til hytta kommer på høyere hånd etter noen hundre meter.

Barnehager og skoler

Randineborg barnehage på Mølledammen. Kommunal barnehage på Lindhøy. Barneskolen ligger på Lindhøy. Ungdomsskolen ligger på Haug. 
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 69 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm

Bruksareal:
Bod/utedo 3 kvm
Fritidsbolig 60 kvm

Primærrom:
Fritidsbolig: 
1. etasje 60 kvm: Stue, kjøkken, 3 soverom og toalettrom/bad

Sekundærrom:
Bod/utedo: 
1. etasje 3 kvm: Bod/Utedo

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert  utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på ca. 700 kvm. Tomten består av hovedsakelig av naturtomt. Hytta ligger på en liten høyde og med trappadkomst fra parkeringen. Stor terrasse på utsiden av hytta. 

Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er oppmålt etter dagens standard og det foreligger kun en skyldelingsforretning. Det vil si at tomtearealet er ca. angitt og grenser og størrelse kan avvike ved en endelig oppmåling. Kjøper bør foreta en oppmåing av tomten. 

Parkering

En parkeringsplass på gnr. 6 bnr. 2

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei (over gnr. 206 gnr. 2) med vedlikeholdsansvar. Eiendommen kjører over tomt, eiet av Færder Kommune. 

Eiendommen har forbrenningstoalett og utedo. Vann kommer fra tak/egen sisterne. Avløp (gråvann) går ut i terrenget. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre i 1968 og tibygget i 1999. Boligen er oppført i en etasje samt krypekjeller. Frittliggende bod/utebod i tre i 2017. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

*Ytterdør fra soverommet må påregnes utbedres/skiftet grunnet råteskade
*Badet betraktes ikke som våtrom 
*Fall i terrenget mot deler av grunnmur
*Varmtvannsberederen er fra 1996
*Rekkverket på varandaen tilfredsstiller ikke dagens standard og krav til utførelse(er laverenn 0,9 m og har dels for store åpninger i rekkverket). Bjelkelaget er dels underdimensjonert. 
*Generell værslitasje i utvendige overflater
*Generell bruksslitasje i innvendige overflater

Selger opplyser at det var oppservert stokkmaur for mange år siden. Det ble behandlet av fagfolk. 
Sporadisk musebesøk vinterstid. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tilbygget som er utført på eiendommen i 1997. Ferdigattesten er datert 08.01.99.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ingen ferdigattest på eiendommen fra byggeåret, men hytta er brukt som fritidsbolig siden 1968. 

Ferdigattesten omfatter ikke soverommet som er laget der hvor kjøkkenet opprinnelig var tegnet inn. Badet er også utvidet etter ferdigattesten er datert. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel.  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. 

Standard

Velkommen til Gjervågskauen 68! 

Hytta ligger på et liten høyde og med fin utsikt over naturskjønne og landlige omgivelser. Her er alt på en flate med en stor terrasse i front. I hytta er det en romslig stue med dekorativ peis. I stuen er det også fin plass til et spisebord. Koselig kjøkkenkrok med god skap og benkeplass. Kjølskapet og komfyren blir stående. Totalt 3 soverom hvor to av soverommene har køyesenger og derfor flere sengeplasser. Baderommet har forbrenningstoalett, servant og dusjkabinett. I tillegg har hytta en utedo. Vann kommer fra tak/egen sisterne. Avløp (gråvann) går ut i terrenget. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis i stuen. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det var varslet tilsyn med pipa 31.08.18. Det var ingen tilstede i følge Vestfold Interkommunale brannvesen. Ny kjøper bør få foretatt en kontroll/feiing av pipa . 

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

13.03.1995 - Dokumentnr: 2743 - Skjønn
Elektriske kraftlinjer 
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område . Detforeligger en avtale med Vestfold Kraftselskap. Byggeforbuds og skogsryddingsbelte er 25 m, 12,5 målt horisontalt og vinkelrett ut fra senterlinjen. Dette gir for denne eiendommen en utvidelse for byggeforbudet på 4 meter. Videre blir skogryddingsbeltet utvidet med 3,5 meter. 
Med flere bestemmelser. 

Eiendommens rettigheter:
20.01.1971 - Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i gnr. 206 bnr 2. 
Bestemmelse om parkering. Rett for en parkeringsplass for en bil ved Gjervågveien. 
Bestemmelse om båt/bryggeplass. Rett til båtplass mot deltagelse og kostnader til båtforeningen i Glennekilen. Det gjøres oppmerksom på at nåværende eier aldri har benyttet seg av denne rettigheten og det er usikkert på om den i det hele tatt eksisterer. Ny kjøper må evt. opprette kontakt med båtforeningen. 
Bestemmelse om strandrett. Rett til opphold og bading fra badeplass i Glennekilen. 
Bestemmelse om vannrett. Rett til å grave brønn i utmarken. 

01.11.1976 - Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i gnr. 206 bnr. 2 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.01.2018 er avsatt til: LNF landbruk, natur og friluftsformål - nåværende. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme i Færder kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Diverse

Hytta overtas delvis møblert. Selger vil ta med seg personlige møbler og gjenstander. Kjøper overtar hytta slik den står, uten ytterligere nedvask. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,875 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR21.2076

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2474,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon. 

Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3000,-  pr. år. inkl. nettleie. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.647,- inkl. innbo.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 260 796,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.795.092,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler

Marte Christin Eriksen

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,875 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringVedlegg salgsoppgaveTakst
Therese Thon Andreassen
Eiendomsmegler

Therese Thon Andreassen

Telefon
Mobil 97099820
Send epost

Lurer du på noe

Therese svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies