Solgt: 4 750 000 kr

Klevsund 23

4 200 000 kr
62 m²
3 soverom
Attraktivt feriested med fantastisk utsikt og egen båtplass
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Arendal - østre Tromøya
Attraktivt feriested med fantastisk sjøutsikt og egen båtplass.
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 342 kr
 • Totalpris
  4 856 342 kr
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Bruksareal
  66 m²
 • Tomteareal
  1 403 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Attraktivt feriested.
 • Hytta ligger fritt og usjenert med fantastisk sjøutsikt.
 • På eiendommen har du sol fra morgen til kveld.
 • Med egen båtplass i nytt felles bryggeanlegg rett nedenfor eiendommen, er det mange muligheter for å oppleve den unike skjærgården i området.
 • Det er vakker natur og fine turmuligheter på Tromøya.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Klevsund 23, 4812 KONGSHAVN
  Kommunenummer 4203, gårdsnummer 224, bruksnummer 183, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 71 kvm.
  Totalt bruksareal: 66 kvm.
  Totalt primærrom: 62 kvm.
  Bruksareal:
  Hytte: 58 kvm.
  Anneks: 8 kvm.
  Primærrom:
  Hytte 58 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, "bad" og 2 soverom.
  Anneks 4 kvm: Soverom.
  Sekundærrom:
  Anneks 4 kvm: Bod.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på lettklinkerblokker samt forsterket med impregnert søyler. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med tømmermannskledning. Saltak tekket med takpapp. Alle slagvinduene er nylig byttet, og arbeidet er utført av Porsgrunn Bygg.
  Anneks er oppført på bjelkelag. Den bærende konstruksjonen består av reisverksvegger med tømmermannskeldning. Pulttak tekket med takpapp.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det mangler museband bak kledning. Verandadør er malingsslitt. Inngangsdør har dårlig isolering. Taktekking har synlige tegn på alder og må påregnes modernisert i nær framtid. Taknedløp må føres til terreng og bort fra fundamenter. Etasjeskille består av trebjelkelag og har synlige skjevheter. Det er registrert fuktskjolder på stubbeloft ved verandadør. "Bad" har ikke våtromsstandard. Det er enkelt røropplegg som ikke er isolert. Anneks har enkel standard og bør påregnes modernisert.
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Det er gjennomgående enkel standard med tregulv, panelte vegger og panelte himlinger. Stue med store vindusflater som gir fantastisk utsikt utover havet. Fra stuen har du utgang til solrik terrasse. Åpen kjøkkenløsning. Malt kjøkkeninnreding med profilerte fronter. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kjøleskap med frys og oppvaskkum. "Bad" inneholder dusjkabinett, nytt forbrenningstoalett og servant.

  Oppvarming

  Åpen peis. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden ca. 1970.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Diverse

  Selger har vasket yttertaket etter fotografering av eiendommen.
  Båtplass (nr. 9) i bryggeanlegget følger eiendommen, og bryggestyret opplyser at båtplassen blir tinglyst i grunnboken til eiendommen. www.klevsund.simplesite.com for mer informasjon om bryggeanlegget eller kontaktinformasjon til bryggestyret.
  Hytta selges møblert.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta ligger solrikt og fint til på en kolle på østre Tromøya. Det er fantastisk utsikt utover skjærgården, havet og horisonten. Kort avstand på opparbeidet gangsti ned til sjøen, hvor det er egen båtplass i nytt felles bryggeanlegg med badestige. Det er flere gode bademuligheter i nærheten. Skjærgården i området er variert og vakker. Det finnes ikke noe mer idyllisk enn Tromøya på sommeren. Raet nasjonalpark ligger på øya og er kjent for sine spesielle rullesteinstrender. Det er fine turmuligheter til fots eller på sykkel. Du bruker ca. 12 minutter med bil til nærmeste matbutikk på Kongshavn. Fra eiendommen er det ca. 26 minutter med bil til Arendal sentrum med alle sentrumsfasiliteter. Det tar ca. 20 minutter med båt til Arendal gjennom lune Tromøysund.

  Adkomst

  Fra Tromøybrua: Kjør over brua og ta til venstre i første rundkjøring. Følg Østre Tromøyvei i ca. 9,1 kilometer forbi Hastensund, og ta til høyre inn på grusvei i slak oppoverbakke. Følg grusveien frem til stor parkeringsplass. Kjør gjennom parkeringsplassen og følg veien opp til høyre til en mindre parkeringsplass. Fra den mindre parkeringsplassen følger du sti til fots ca. 200 meter frem til eiendommen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1.403 kvadratmeter i følge målebrev tinglyst 14.09.1973. Kommunen har definert tomtegrensene som usikre. Nåværende eier kjenner ikke til eksakte grenser, men antatte grensepunkter er funnet i terrenget. Kjøper kan ikke påberope mindre areal som en mangel dersom tomten skal vise seg å være mindre enn antatt.
  Tomten ligger fritt og usjenert med fantastisk utsikt utover sjøen, havet og horisonten. Naturtomt som består av fjell, lyng og trær. Solrik terrasse i trevirke. Anneks med tilliggende bod.

  Parkering

  Biloppstillingsplass på parkeringsområdet til grunneier. Båtplass i nytt bryggeanlegg rett nedenfor eiendommen.
  Vedrørende avtale om leie av biloppstillingsplass på parkeringsområdet til grunneier (Bjørn Grundesen). Nåværende avtale gjelder ut 2034. Det skal etter 2034 settes opp ny avtale ut fra forholdene på det angjeldende tidspunktet. Avtalen om leie av biloppstillingsplass følger eiendommen. Avtalen kan fås ved henvendelse til megler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt sommervann via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til eiendommen. Ellers må vann medbringes.
  Eiendommen har ikke innlagt avløp. Nytt Cinderella forbrenningstoalett.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til fritidsboligformål i henhold til reguleringsplan Sandvig-Klevsund datert 13.02.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter var kr. 9.148,- for 2020. I dette inngår gebyr for sommervann, hytterenovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 3.000,- pr. år.
  Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr. 2.360,-.
  Fritidsboligen har en årlig parkeringsavgift på kr. 2.000,-. Parkeringsavgiften reguleres hvert år etter konsumprisindeksen, med indekstallet for desember 2018 som utgangspunkt.
  Fritidsboligen har en årlig avgift på kr. 1.000,- for vedlikehold av vannanlegget.
  I 2020 var avgift til Klevsund småbåtbryggeanlegg på kr. 1.000,- for fritidsboligen. Utgifter til vedlikehold og annet arbeid fordeles mellom medlemmene. Utgifter til fellesområdene fordeles likt på medlemmene, mens utgifter knyttet til hver enkelt bryggeplass dekkes av den som disponerer bryggeplassen.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 239.506,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.306.342,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Bjørn Erik Sinkaberg og Hanne Elstrøm

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven:
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler:
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, for eksempel tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,125 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Maksimimsvederlag: kr. 125.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0102/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.20102

  Dato

  Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 21:26

  Dokumenter

  If Hyttepakken
  PDF 264 KB
  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende fritidsboliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.