Solgt: 4 650 000 kr

Rådyrkroken 4

4 650 000 kr
127 m²
3 soverom
Velkommen til Rådyrkroken 4!
Konnerud
Lys og pen enebolig med en usjenert beliggenhet i blindvei. Barnevennlig. 3 sov. Solrike uteplasser. Gårdsplass.
 • Prisantydning
  4 650 000 kr
 • Omkostninger
  117 592 kr
 • Totalpris
  4 767 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1993
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  127 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  300 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt og pen enebolig som strekker seg over 2 etasjer
 • Gjennomgående praktisk planløsning i boligen
 • Romslig stue med murt peisinnsats
 • Oppgradert/oppusset kjøkken i 2020
 • Flislagt bad fra 2007 med dusjkabinett (2021)
 • Praktisk vaskerom med skapinnredning
 • 3 soverom hvorav 1 soverom har utgang til balkong
 • Varmekabler i alle gulv i 1.etg (unntatt vaskerom)
 • Terrasseplatting på ca. 29 kvm med levegger
 • 2 utvendige boder og terrasseplatting i hage
 • Pent opparbeidet hageområde (oppgradert i 2020)
 • Parkeringsplass på gruset gårdsplass/innkjørsel
 • Usjenert beliggenhet i stille og rolige omgivelser
 • Boligen har en skjermet beliggenhet i et barnevennlig område
 • Trivelig boligfelt med ingen gjennomgangstrafikk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rådyrkroken 4, 3032 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 65, bruksnummer 236, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 138 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 127 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 127 kvm
Primærrom
1. etasje:
85 kvm: Entré, gang/hall, stue, kjøkken, bad og vaskerom.
2. etasje:
42 kvm: Gang og 3 soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 frittstående uteboder.
Bod 1: Arealet er ikke måleverdig da takhøyden er lavere enn 1,9 m (gulvareal på 4 kvm). Boden har blitt malt nylig.
Bod 2: Bruttoareal (BTA) på 6 kvm og bruksareal (BRA) på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Holm Takst og Eiendom AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt plate av betong. Yttervegger av tradisjonelt bindingsverk, utvendig kledd med liggende trekledning. Sal-takkonstruksjon tekket med betongtakstein. Etasjeskiller av trebjelkelag. Vinduer med tolags glass fra 2010, 2011 og 2016 (noen vinduer i 1. etg fra byggeår).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Boligen fremstår i god teknisk stand og er jevnt over godt vedlikeholdt. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Utvendige overflater: Sørvendt kledning "matte" og har stedvis avflasset maling.
- Takkonstruksjon: Lite lufting, knevegg (yttervegg) har manglende vindsperre, noe ujevn/glipper i isolering, noe kort dampsperre og registrert noe muselort på loft.
- Taktekking og membraner: Del av undertak er noe kort og mangler takrenne.
- Utvendige beslag: Nedløpsrør med formert fals.
- Vaskerom: Lite ventilering.
- Bad: Riss/sprekker i sementfuger i dusjsone og ikke tilfredsstillende fall på gulv.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Utvendige overflater: Musesikring i hjørner er dårlig utført.
- Vaskerom: Fuktsikring i sluk er ikke tett.
- Utvendig bod: Bygning i dårlig forfatning.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Bad fra 2007, utført av firma (tidligere eiers tid). Små skjevheter i gulv i gang/soverom (2.etg). Observert noe mus i 2020. Registrert noe sukkermaur tidligere. Etablert terrasseplatting utenfor stue (lagt nye terrassebord og levegger i 2012) og etablert terrasseplatting i hage i 2012, utført som egeninnsats ved tidligere eier. Store deler av el-anlegg ble skiftet i 2016. Foreligger reguleringsplan vedrørende ny vei. I tillegg har selger opplyst om at dusjkabinettet ble montert i 2021, montert av faglært (VB Konnerud Rør AS).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gruset adkomstvei til overbygget inngangsparti med plassbygd sittebenk. Adkomstvei og uteplass på siden av boligen, belagt med belegningsstein.
1. etasje
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
Gang/hall: Speilskyvedørsgarderobe med to skapseksjoner. Trappegang til 2. etasje, lagringsplass under trapp. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue: Romslig stue med sofaområde og spiseplass. Murt peisinnsats med plate på gulv. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til terrasseplatting på ca. 29 kvm med levegger (terrassebord og levegger fra 2012), videre tilgang til hageområde, utvendig bod og terrasseplatting i hage (2012). Terrassene har blitt beiset nylig. Sol fra ca. kl. 07.00 til 21.00 (midtsommerstid).
Kjøkken: Oppusset/oppgradert kjøkken i 2020. Kjøkkeninnredning med over- og underskap samt vitrineskap i grå og profilert utførelse, lakkert kjøkkenfronter i 2020. Flislagt felt over laminert benkeplate (2020). Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum av kompositt (2020), automatisk lekkasjestopper (2020), integrert oppvaskmaskin og vegghengt ventilator med utblåsning. Opplegg for komfyr, kjøleskap og fryseskap. Mulighet for spiseplass. Varmekabler i gulv. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Badet er fra 2007. Heldekkende servant over servantskap i glatt treverk utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt høyskap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett (2021). Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Vaskerom: Rommet er innredet som vaskerom. Nedfelt utslagsvask i benkeplate over underskap i hvit og profilert utførelse. Garderobeskap i hvit utførelse. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser på gulv (flis over vinylbelegg), malte vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
2. etasje
Gang: Romslig speilskyvedørsgarderobe. Mulighet for kontorplass. Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
Soverom 1: Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Tilgang til bod i knevegg. Utgang til overbygget balkong.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
Soverom 3: Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
Generelt om boligen: Vannrør av plastbelagt kobber og avløpsrør av plast. 200 liters varmtvannsbereder fra 1992. Vannmåler og hovedstoppekran plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler. Sentralt avtrekksanlegg fra 2016.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin. Komfyr, kjøleskap og fryseskap kan medfølge etter nærmere avtale. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Murt peisinnsats i stue. Varmekabler i hele 1. etasje (unntatt vaskerom). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2016, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for tre eneboliger (Rådyrkroken 6-8) datert 18.12.1992. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Pipe kles samt montering av beslag, div. småarbeider med tak, vegger, takrenner og nedløp, opparbeidelse av parkeringsplass iht. byggetillatelse, stige til eiendommene skaffes, husnummer skilt monteres, terrenget skal helle fra husvegg til en avstand minst 2m fra veggen, friskluftsventil monteres i stue, ventilasjon på bad og vaskerom monteres, lufterør fra sanitæranlegg gjennom kaldt loft isoleres, håndslokkingsapparat monteres m.m. Frist for utføring av gjenstående arbeider var satt til 15.01.1993.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger på opprinnelig bygning datert 10.07.1992 og godkjente byggetegninger på tilbygg datert 13.02.2002.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som sports-/redskapsbod og bod jf. Godkjente byggetegninger datert 10.07.1992. Innredning av rommet er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 14649
Tinglysningsdato: 19.10.1992
Servitutten omhandler: Felles stikkledning for vann, spill vann og overvann. Ledningene eies, drives og vedlikeholdes av eiere i fellesskap.
Dagboknummer: 1337
Tinglysningsdato: 28.01.1993
Bestemmelse/rettighet om: Bebyggelse
Servitutten omhandler: Adkomstrett, gjerde, diverse ledninger m.m.
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 1332
Tinglysningsdato: 28.01.1993
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 3, boligformål, sameiebrøk 1/3.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er består av tre seksjonerte eneboliger på en felles tomt. Hver bolig benytter det arealet som naturlig arronderer til boligen. Sameiet har ingen faste felles forpliktelser.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en skjermet beliggenhet i et attraktivt og barnevennlig boligområde. Eiendommen er beliggende i stille og rolige omgivelser, i et trivelig boligfelt med ingen gjennomgangstrafikk. Kort vei til barnehager, barneskole og Konnerud sentrum med et godt utvalg av servicetilbud. Umiddelbar nærhet til flotte markaområder med merkede stier, lysløyper og turveier.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud både sommer og vinter, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter, Skoger golftbane, Imjelt Golftsenter golfbane, Garås Hestesenter og Drammen dyrehotell med hundebarnehage er noe av det området har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
Konnerud har et godt utbygget nett av trygge gang- og sykkelstier. Gangveien er innen kort gangavstand fra eiendommen og gir trygg adkomst til barnehage, skole, butikker, stadion, kollektivtilbud og markaområder.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Jarlsbergveien, gode bussforbindelser med hyppige avganger til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 15 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Rådyrtråkket barnehage, Jordbrekkskogen barnehage, Svensedammen barnehage.
Skoler: Vestbygda barneskole, Svensedammen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på totalt 1.326 kvm som tilhører sameiet. Juridisk sett er hele tomten fellesareal, men i praksis benytter hvert hus seg av de arealene som naturlig arronderer til hver seksjon/bolig. Dette gjelder arealet rundt bygningen som terrasse, inngangsparti og gårdsplass. Hekk avgrenser naturlig områdene mellom boligene.
Tomteparsellen til Rådyrkroken 4 er pent opparbeidet med gressplen, støttemurer av stablet stein, blomsterbed, trær, hekk og diverse beplantninger. Gruset innkjørsel/gårdsplass. Hageområdet ble planert med 10 kubikkmeter med jord, og det ble lagt ferdigplen i 2020.
Deler av opparbeidet tomt mot sørvest eies av kommunen (del av hageområdet og den ene frittstående uteboden), se vedlagt grunnkart for tomtegrenser.
Utelampen ved gårdsplassen er en pyntelampe, og er ikke tilkoblet strøm, det samme gjelder for utelampe i hagen / ved fjell.

Parkering

Parkering på gruset gårdsplass ved boligen. Øvrig felles gjesteparkering rett ved eiendommen.
Det opplyses om at det foreligger tegninger på carport, som er godkjent av de andre seksjonene i sameiet. Tiltaket er ikke godkjent eller søkt om til kommunen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet en velforening.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål og 8 kvm felles lekeareal (mot vest), i henhold til reguleringsplan for Jordbrekkskogen felt 1 datert 25.10.1988. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det opplyses om at det er regulert en vei med tilhørende fortau langs eiendommens grense mot sørvest ref. reguleringsplan datert 25.10.1988, se vedlagt reguleringsplankart i salgsoppgaven.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.419,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2020. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.645,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2021.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 18.374 kWh (april 2020-april 2021), dette utgjør ca. kr 14.500,- pr. år (inkl. nettleie).
Boligen har en årlig forsikringspremie via Storebrand på kr 5.616,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/nett og har kostet ca. kr 1.039,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 088 140,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3 917 303,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.767.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øyvind Gjønnes Tvedten og Ingrid Børstad Eriksen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet en velforening.
Det betales en årlig avgift på kr 300,-.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- for 1 visning (ekstra fellesvisninger á kr 0,-)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0215/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21215

Dato

Sist oppdatert: 30. oktober 2021 kl. 00:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.