Komplett salgsoppgave

Hovdestøylen 43

2 390 000 kr
53 m²
3 soverom
Nærhet til ski og lysløype. Gåavstand til skisenter.
Nærhet til ski og lysløype. Gåavstand til skisenter.
Eivind Bjorå
Tommy Vatslid
Presenteres av
Eivind Bjorå og Tommy Vatslid
Flott leilighet like ved langrennsløypa - kort vei til sentrum - parkering i kjeller med heis - solrikt og fin utsikt!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 390 000 kr
 • Omkostninger
  61 092 kr
 • Totalpris
  2 451 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 355 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott leilighet med sentral beliggenhet. Leiligheten er vestvendt som vil si at du har rikelig med sol og flott utsikt mot Enden og Hovdenut. Like utenfor leiligheten har du preparerte langrennsløyper vinterstid, og flotte turløyper sommer og høst. Sentrum med butikker og kafeer og Hovden Busstasjon er bare en kort spasertur unna. Kort vei også til Hegni med badestrand og båtutleie. Med leiligheten får du en parkeringsplass i kjeller med heis opp til leiligheten. Leiligheten er tilknyttet Hovdestøylen hvor det er aktiviteter for både barn og voksne . Dette er nå nyoppusset og trivelig. Kort fortalt: en leilighet med mulighet for gode leieinntekter. Samt en beliggenhet midt i begivenhetenes sentrum.
Innhold: Gang, stue/kjøkken, 3 soverom, toalettrom og bad. Felles vaskerom i bygningen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hovdestøylen 43, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 1228, seksjonsnummer 4

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje med følgende innhold:
Gang, stue/kjøkken, 3 soverom (2 alkover), bad og toalettrom.
Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
I tillegg disponerer leiligheten en bod på loft, samt en parkeringsplass i kjeller. Det er også felles vaskerom i bygget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er opplyst av selger etter tidligere oppmåling.. Rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? Montert elbil-lader på parkeringsplass i kjeller, april 2021, av Evje Elektro Service AS.
Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Boligsalgsrapport fra da vi kjøpte i 2020

Standard

Leiligheten holder god standard.
Gang med flislagt gulv og varme. God plass til å henge fra seg yttertøy og sko.
Videre kommer man inn til stue og kjøkken som ligger i en sosial og åpen løsning med hverandre. Stuen har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Gode vindusflater sikrer mye naturlig lysinnslipp. Utgang solrik terrasse
Praktisk kjøkkeninnredning med integrert stekeovn/topp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
Flislagt bad som er innredet med dusjhjørne, servant og tørkeskap. I tillegg er det et toalettrom med servant.
Hovedsoverom med dobbeltseng og god oppbevaringsplass i plassbygde hyller. I tillegg har leiligheten to soverom med køyesenger og gode oppbevaringsløsninger. I dag brukes et av soverommene som bod, men sengen er spart og kan settes inn om ønskelig.
Frittstående kjøleskap er nytt 2021.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.02.2009 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
04.02.2009 - Dokumentnr: 80695 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Næring
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 55/2500

Eventuell adgang til utleie

Fritidsboligen har gode muligheter for ekstrainntekter på utleie, enten gjennom hotellet eller i egen regi. Den har ikke separat utleiedel.

Diverse

Leiligheten ligger i bygg regulert til Hotell- og turistformål. Det vil si at man må stille leiligheten disponibel for utleie deler av året. Leiligheter på Hovdestøylen har gode utleiemuligheter. Leilighetskomplekset er i tilknytning til Hovdestøylen, som kan hjelpe til med utleie, eller man kan betjene dette selv. Man kan bestille utvask/vaktmestertjenester fra hotellet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik og sentral beliggenhet på Hovdestøylen - en kort spasertur unna Hovden sentrum. I sentrum finner du blant annet dagligvarebutikker, kafeer, sport og klesbutikker. Like utenfor leiligheten er det preparerte langrennsløyper vinterstid, og flotte turstier sommer og høst. Kort vei til Hegni med badestrand og båtutleie. Hovdestøylen er pusset opp den senere tid, og har i tillegg planer om en sauna og spa-avdeling. Flere aktiviteter for barn og voksne. Returangen med en peisavdeling er også pusset opp. Gangavstand til Hovden Busstasjon hvor det er daglige bussavganger til Kristiansand.

Adkomst

Fra Hovden sentrum, kjør sørover på riksveg 9 i ca 500 meter, ta til høyre ved skilt Hovdestøylen og kjør rett frem. Leilighetsbygget kommer til syne på høyre side i enden av parkeringsplassen. Ved fellesvisning vil det bli godt skiltet med Krogsveen visningsskilt.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt. Består i hovedsak av bygningsmasse. Arealet mellom leilighetskomplekset og skiløypa er friområde.

Parkering

En parkeringsplass i p-kjeller. Hver seksjon har plikt å leie en parkeringsplass i p-kjeller. Årlig leie justeres ihht konsumprisindeksen med basis i 2008 - basert på kr. 600,- pr år. Årlig leie for 2017 er kr. 720,-

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til hotell. Reguleringsplan "Hovdestøylen" datert 12.02.2007.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er på kr 2.355,- per måned. Felleskostnadene faktureres kvartalsvis med kr 7064,-
Felleskostnadene inkluderer blant annet: Forsikring, strøm i fellesarealer, kabel TV, forretningsførsel, brøyting og honorar til vaktmester/rengjøring.
Vedlikehold gjort i 2020: Beising av fasade på østsiden. Bytte garasjeport.

Kommunale utgifter

Fakturert beløp i 2021:
Avløp: 5 136,00 kr
Renovasjon: 1 931,26 kr
Vann: 4 156,32 kr
Sum: 11 223,58 kr

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 182 928,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i Bykle kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.451.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dolf Sunde Coppes og Liv Bente Sunde

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0282/22
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.22282

Dato

Sist oppdatert: 15. september 2022 kl. 09:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.