logo
Grünerløkka

Københavngata 14D

Prisantydning

3 300 000 kr

Fellesgjeld: 68 000 krOmkostninger: 85 714 krTotalpris: 3 453 714 kr
Etasje
3
Byggeår
1930
Soverom
1
Areal (P-ROM)
34 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fellesutgifter
2 806 kr

Lys 2-roms selveier med god planløsning. Fjernvarme og lave fellskostnader. Sentral og rolig beliggenhet!

Om tre dager

Visning

Tirsdag

27. okt.

kl. 17:00 - 18:00
Tidspunkt etter avtale
Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmeglerfullmektig

Ingunn Anna Gudjonsdottir

Grünerløkka
mobil 92646028
telefon 23122056

Send e-post
Bestill verdivurdering
Ansvarlig megler: Kamilla Kaptan

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til en lys og tiltalende 2-roms selveier.
Leiligheten har en arealeffektiv planløsning og gode lysforhold som gir en bra romfølelse. Boligen ble oppgradert med nytt kjøkken i 2017, samt el-anlegg. Leiligheten har nylig blitt påkostet med nymalte overflater, og holder derav en gjennomgående fin standard. 

Dette er et perfekt førstegangskjøp, pendlerleilighet eller utleieobjekt. Her bor du sentralt, men likevel tilbaketrukket i grønne, frodige omgivelser på Grünerløkka, med kort vei til et godt utvalg av kollektivtransport. 

Høydepunkt:
- Arealeffektiv planløsning.
- Nymalte veggflater 2020.
- Fjernvarme og fibernett inkl. i fellesutgiftene.
- Lave felleskostnader. 
- God lagringsplass i 2 boder.

Eiendommen

Københavngata 14D, 0566 OSLO
Gårdsnummer 227, bruksnummer 256, seksjonsnummer 54, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

I Københavngata 14D bor man sentralt og attraktivt på den Øvre delen av Grünerløkka som er en svært levende del av byen med et yrende byliv. Her bor du i Oslo sin mest urbane bydel! 

Området mellom Rodeløkka og Grünerløkka har de siste årene vært under stor utvikling med flere nybygg i tillegg til den bevarte særpregede delen av Rodeløkka med sjarmerende gater og nostalgisk trehusbebyggelse. Leiligheten ligger i et område godt skjermet fra støy.

I gangavstand finner man alle Løkkas mest kjente spise- og utesteder, som Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru Hagen, Aku Aku og Parkteateret. Sør-vest for Grünerløkka, rett over Akerselva, ligger særdeles populære Vulkan med Mathallen og en rekke spise- og utelivssteder. Ved å følge Sannergata mot vest kommer man etter få minutter til Alexander Kiellands plass som er et pulserende knutepunkt midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og Sagene/Torshov. Her finner man også flere hyggelige spisesteder og kaféer med store uteserveringer. Her er for eksempel Colonel Mustard verdt et besøk og kritikerroste Lofthus Samvirkelag er en pizzarestaurant i de gamle lokalene til Tranen. I krysset ligger også Kiellands hus hvor det finnes en rekke butikker, blant annet Coop, apotek og vinmonopol. Nærområdet byr også på godt utvalg innen matforretninger. Ringnes Park med Nordens første 4DX-kino ligger et par kvartaler unna i krysset ved Sannergata/ Toftes gate. Her ligger også SATS.

Området rundt Sannergata kan også by på flotte friområder og parker. Ved å følge Fagerheimgata opp et kvartal og krysse ring 2 ligger Torshovdalen, et stort grøntområde perfekt for grilling, lek og sosiale sammenkomster sommer som vinterstid. Idylliske Birkelunden ligger et kvartal ned for Sannergata og Olaf Ryes plass midt på Løkka, alt innen gangavstand. Kort vei også til Sofienbergparken og Akerselva med sine turstier fra Bjørvika til Maridalen. Torshov er også bare noen minutters gange mot nord med spennende kulturliv og en mer rolig atmosfære. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum med ca. 20 minutters gange til Karl Johans gate. Området tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon. I tillegg til de nevnte servicetilbud kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv.

Leiligheten er perfekt for deg som vil bo sentralt med alt av fasiliteter "rett utenfor døren" og samtidig litt tilbaketrukket og med grønne rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet. Kort oppsummert et sentralt, attraktivt og hyggelig boligområde!

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 38 kvm
Totalt bruksareal: 34 kvm
Totalt primærrom: 34 kvm

Primærrom:
Entré, stue, kjøkken, bad og soverom: 34 kvm. 

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 3 kvm og en loftsbod med gulvareal på ca. 2 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.10.2020 utført av Daniel Martens. 

Tomten

Eiet tomt på 1 616,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plen, beplantninger og asfalterte internveier.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong.

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur og drittbærende dekker utført i armert betong. Bærende ytter- og innervegger utført med spekket tegl. Uisolert salttakskonstruksjon utført med
taksperrer. Takfall på minst 10-15 grader.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Entrèdør: TG2 gitt grunnet at gummilist dørkarm defekt. Må utbedres for å kunne tilfredsstille krav til brannklassifisering.
- Bad: TG2 gitt grunnet at det har blitt oppdaget sprekker i enkelte fuger. Det ble registrert svakt fall mot dusjsonen. Stedvis svellskader på dører på servantskap. Synlig svertesopp i fuger overgang vegg-gulv i dusjsone. Gjennomføring vannrør i vegg ved dusjsone med behov for utbedring/tetting.
- Luftbehandling: TG2 gitt grunnet begrenset friskluftstilgang til boligen med dagens ventiler. Det anbefales at vinduer åpnes daglig for lufting. Avtrekkskanal på kjøkken mangler ventil.

I selgers egenerklæring opplyser han om sprekker i noen fuger på våtrom, og en mindre lekkasje i 2019 over en bod.
Selger opplyser også om at det var spor av klesmøll for noen år tilbake, og mus i 2020. Begge tilfellene ble håndtert av Anticimex.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 
Det foreligger dog et uattestert ekspedisjonsdokument fra 19.05.1921.
I tillegg foreligger det midlertidig brukstillatelse vedr. rørreparasjon i bygget. 

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Velkommen til en lys og tiltalende 2-roms selveier.
Leiligheten har en arealeffektiv planløsning og gode lysforhold som gir en bra romfølelse. Boligen ble oppgradert med nytt kjøkken i 2017, samt el-anlegg. Leiligheten har nylig blitt påkostet med nymalte overflater, og holder derav en gjennomgående fin standard. 
Dette er et perfekt førstegangskjøp, pendlerleilighet eller utleieobjekt. Her bor du sentralt, men likevel tilbaketrukket i grønne, frodige omgivelser på Grünerløkka, med kort vei til et godt utvalg av kollektivtransport. 

Nærmere innehold: 

Entrè: 
Entré som gir et godt førsteinntrykk. Her er det plass til klesoppheng og skoskap. Dørcalling med åpner.

Kjøkken: 
Lyst og praktisk kjøkken fra 2017. Kjøkkenet har hvite fronter i malt utførelse og laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Det er montert kjøkkenplater over kjøkkenbenk. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. 

Stue:
Romslig stue med god plass til både sofagruppe, spisebord og TV-seksjon. Stuen har et stort vindu som gir godt med naturlig lys i rommet. Nymalte veggflater 2020.

Soverom: 
Pent og nymalt soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Rommet vender ut mot rolig gate.

Bad:
Leiligheten byr på et pent flislagt bad, pusset opp i regi av sameiet i 2006. Innredningen består av vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse og servant på vegghengt servantskap. Vegghengte dusjdører i glass og sluk i dusjnisje. Badet er funksjonelt og har opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. 

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 3 kvm. og en loftsbod med gulvareal på ca. 2 kvm.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Københavngaten 14 Sameie, med sameiebrøk 356/37460.
Sameiet består av 102 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22981464
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter visse retningslinjer. Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene.
Vaktmestertjeneste.
To vaskerier i sameiet.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2018: Tilkobling til fjernvarme, sanering av gammel oljetank
2016-2017: Rehabilitering av fasade
2015: Overgang til bio-diesel
2015: Oppussing av oppganger
2012: Installert nytt brannanlegg
2011: Vinduer ble malt
2010: Oppussing av grunnmur og fasade på gavlvegg

Planlagte påkostninger: 
- Fasade på østsiden av bygget renoveres, da den mangler isolasjon. 
- Bytte ut søppelsystemet. 
- Sameiet arbeider med salg av loftet og dersom dette realiseres skal inntektene finansiere kommende vedlikeholdsprosjekter. Dersom et salg ikke lar seg realisere vil arbeidene finansieres på vanlig måte ved en justering av fellesutgiftene og låneopptak. Et eventuelt salg av loftsarealet for utbygging vil gi store inntekter til sameiet. Styret ble på generalforsamling i 2019 gitt tilslutning til å gå videre med arbeidet og søke om rammetillatelse for loftsutbygging.
Eller må løpende vedlikehold regnes med. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Seksjonsbegjæringen følger vedlagt. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet en erklæring/avtale om panterett uten opptrinnsrett til sameiet, bestemmelse om gjerde, bestemmelse om adkomstrett og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Det er på eiendommen tinglyst 1 rettighet som omhandler bestemmelser om adkomstrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.10.1987.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Det opplyses om følgende bygge og plansaker i nærområdet:
- Kvartalene på andre siden av Københavngata er under utbygging.
- Marstrandgata 10 er foreslått utviklet med nybygg boligdel/barnehage og kontor. Forslaget innebærer at det skal være BHG i 1. og 2. etg. Boliger i 3. og 4. etg. Endelig løsning er ikke bestemt da byantikvaren og forslagstiller(Chokoladefabrikken utbyggingsselskap AS) ikke er kommet til enighet om nybyggets fotavtrykk og utforming. 

For mer info se saksinnsyn hos Oslo Kommune: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201313557

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Radon

Ved utleie er utleier ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten. Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR42.2069

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.806,- pr. mnd. og inkluderer kabel-TV/bredbånd, fyring, kommunale avgifter, forretningsførsel, forsikringer, drift og vedlikehold mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.500,- pr. år. 
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Basis Bredbånd (30 m/bit hastighet) er inkludert i felleskostnadene.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 694 382,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 499 776,-

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18 298,- pr. 31.12.2019

Andel fellesgjeld er kr 72 020,- pr. 31.12.2019Total fellesgjeld for sameiet er kr 6.804.212,- pr. 29.09.20 og lånevilkårene er:

Lånenr: OBOS03-98207570087
Restsaldo: 6.804.212,- 
Lånets restløpetid: 11 år og 3 mnd.
Term pr. år: 12 
Type rente: Flytende
Rente: 3,20% 
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.402.464,-.
Av dette beløpet utgjør kr 68 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
Om tre dager

Visning

Tirsdag

27. okt.

kl. 17:00 - 18:00
Tidspunkt etter avtale
Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Ansvarlig megler: Kamilla Kaptan
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
 
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestEgenerklæring boligselgerforsikringTakst
Ingunn Anna Gudjonsdottir
Eiendomsmeglerfullmektig

Ingunn Anna Gudjonsdottir

Telefon
Mobil 92646028
Send epost

Lurer du på noe

Ingunn svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies