Solgt: 2 200 000 kr

Skuggen 58A

2 250 000 kr
87 m²
3 soverom
Velkommen til Skuggen 58a!
Skuggen
Lekker del av tomannsbolig med 2 bad og 3 soverom|Pent opparbeidet uteområde med to terrasser og gressplen|Barnevennlig
 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Omkostninger
  57 592 kr
 • Totalpris
  2 257 592 kr
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Rød B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Skuggen 58a! En lekker tomannsbolig med en rolig, barnevennlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Gangavstand til barnehage, barneskole, ungdomsskole og nærbutikk. Boligen er oppført i 2016 og holder en god og moderne standard. Flott opparbeidet uteområde som gir boligen et pent helhetsinntrykk. Eiendommen har svært gode solforhold og byr på sol fra morgen til kveld. Nærhet til sjø og turterreng samt gode muligheter til fritidsaktiviteter.
- Parkering på eiendommen,
- To bad og tre soverom.
- Stor og fin bakhage med to terrasser og plen.
- Gode romløsninger med bra størrelse på kjøkken og stue.
- Balansert ventilasjon.
- Rør-i-rør.
- En innvendig bod på ca. 3 kvm og en stor utvendig bod på ca. 9,7 kvm.
- Store vindusflater i stue.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skuggen 58A, 5379 STEINSLAND
Kommunenummer 4626, gårdsnummer 115, bruksnummer 415, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 98 kvm
Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Primærrom:
1. etasje: Kjøkken/spisestue, gang, entré, bad og soverom. : 42 kvm
2. etasje: Stue, bad og 2 soverom.: 45 kvm
Sekundærrom:
1. etasje: Bod.: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca. 9,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.09.2020 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Pulttak i trekonstruksjoner. Entrédør med glassfelt. Vinduer og balkongdør med karmer av plast, og tre-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Tilstandsgrad 2 er satt på: Fall i dusjsone på bad 1. etasje grunnet mindre lokalfall enn hva som ideelt anbefales. Utførelsen av overgang mellom sluk og membran. Overflater vegger på bad 2. etasje grunnet åpninger rundt avløpsrøret til servanten og tettesjiktet i veggen. Utførelsen av overgang mellom sluk og membran. Rust på rekkverk foran terrassedør i 2. etasje. Enkelte vinduer da vannbord/beslag ikke har tilstrekkelig fall. Dørblad til ytterdør har kontakt med karmen. Taktekking da vurdering kun er gjort fra bakkeplan.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Eier har siden byggeår bygd utvendig bod på 9,7 kvm, lagt plen, støpt sokkel til mur og støpt trapp til inngang.

Standard

Boligen stod ferdig i 2016 og holder en gjennomgående god og moderne standard.
Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite profilerte fronter og god lagringsplass i skap og skuffer. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Av integrerte hvitevarer har man stekeovn, oppvaskmaskin, platetopp og kjøleskap med fryser. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. På kjøkkenet har man god plass til spisegruppe hvor dagens måltider kan nytes. Fra kjøkkenet har man utgang til boligens uteområde.
Bad 1. etasje:
Bad med fliser og gulvvarme på gulv, baderomsplater på vegger og spotter i tak. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning og ovenpåliggende servant, speil, vegghengt dusjarmatur og gulvstående toalett. På badet har man også opplegg for vaskemaskin.
Stue:
Boligens stue finner man i 2. etasje. Stuen er lys og luftig med store vinduer som sørger for at man får rikelig med lysinnslipp og en god romfølelse. Slette vegger, listefri himling og kontrastvegg som passer fint inn med resten av boligens uttrykk. God plass til sofa og sittegruppe.
Bad 2. etasje:
Bad med fliser og gulvvarme på gulv, baderomsplater på vegg og spotter i tak. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning og ovenpåliggende servant, speil, dusjhjørne med dører og vegghengt dusjarmatur, gulvstående toalett.
Soverom:
Boligen har 3 soverom hvor ett er lokalisert i 1. etasje og de to andre er ligger i 2. etasje. Alle rommene er av god størrelse med plass til seng og garderobeskap. Alle rommene har slette vegger med listefri himling og ulike farger på veggene.
Ute:
Boligen har to terrasser med god størrelse hvor man kan nyte solen med venner og familie. Det er også opparbeidet plen mellom de to terrassene. Stor bod på ca. 9,7 kvm står på ene terrassen.

Oppvarming

Gulvvarme på bad 1. og 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.05.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Soverom i 1. etasje er definert som «Soverom/bod» i bygningstegninger, og det er derfor uvisst hva som er rommets lovlig bruksområde. Iflg. innhentet informasjon er denne ikke bruksendret i etterkant, og benyttes som soverom i dag. Kjøper overtar risikoen for dette
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4626/115/415/1:
02.02.2021 - Dokumentnr: 129368 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
30.05.2016 - Dokumentnr: 476117 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/2

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

El-bil lader medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger pent til i et barnevennlig boligfelt på Steinsland i Sund kommune. Her har du gode solforhold med sol fra morgen til kveld. Gangavstand til barnehage, barneskole, ungdomsskole og nærbutikk. Nærhet til sjø og turterreng samt gode muligheter til fritidsaktiviteter. Ca 15 min å kjøre til Sund Senter og ca. 25 minutter til Sartor Storsenter som kan tilby et stor utvalg av butikker og servicetilbud med blant annet go-kart, bowling, kino og paintball.

Adkomst

Følg vei 555 fra Bergen / Straume til Sotra, følg 555 videre gjennom Kolltveittunellen og ta til venstre i rundkjøringen. Følg vei 555 i 20 km. Passer Sund kommunesenter, Hammarsland, Eide og Hamre til Forland. Ved Spar-butikken på Steinsland tar du til høyre på Forlandsvegen og følger denne 1 km og tar til høyre opp Skuggen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Stranda skule (1-7 kl.)
Sund ungdomsskule (8-10 kl.)
Sotra vidaregåande skule - Avdeling Sund
Sotra vidaregåande skule - Avdeling Bildøy
Stranda barnehage (0-6 år)
Tunet barnehage (0-6 år)
Skogsvåg barnehage (0-6 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 689,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med gruslagte veier, plenareal og terrasse på terreng. Frittstående bod.

Parkering

To parkeringer per seksjon på felles tomt ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bustadsføremål i henhold til reguleringsplan "Regulerinsplan for gnr. 15 bnr. 7,29 m.fl. Forland - Skuggen datert 19.06.2007" med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.05.2007.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 942,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.188,- pr. år. / 13.784 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.565,- pr. år.
Velavgift er kr 300,- pr. år. Frivillig velforening.
Boligen er tilknyttet parabolantenne. Dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett og har en kostnad på kr 865,- pr. mnd.
Det betales ca. kr 700,- pr. år for privat vannpumpe.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 569 816,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 051 337,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.307.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tommy Dahl Vågen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Sotra: kr 7.500,-
Fotopakke: kr 7.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0150/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.20150

Dato

Sist oppdatert: 25. oktober 2021 kl. 14:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.