Komplett salgsoppgave

Feltspatveien 11

4 890 000 kr
93 m²
3 soverom
Feltspatveien 11 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Feltspatveien 11 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Kart
Del
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Begby
Velholdt kjedet enebolig fra 2015 med smart romløsning og garasje. Tilbaketrukket inntil skogkanten. Populært område.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 890 000 kr
 • Omkostninger
  123 420 kr
 • Totalpris
  5 013 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 233 kr
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Hyggelige naboer,med god atmosfære. God parkerings mulighet på egen tomt. Lekeplass og fotballbane/idrettsbane i nærheten.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne kjedet enebolig fra 2015 i familievennlige omgivelser på Begby
 • Tilbaketrukket plassering inntil skogkanten
 • Velholdt standard fra byggeåret
 • Praktisk romløsning med tre soverom og bad i begge etasjer
 • Kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Sydvest-vendt terrasse og vestvendt platting
 • Tilbygget garasje med bod, biloppstillingsmuligheter også i oppkjørsel
 • Blindgate med rolig og barnevennlig miljø
 • Lekeplasser lett tilgjengelig få meter unna
 • Kort vei til barne- og ungdomsskole, barnehager og idrettsanlegg

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Feltspatveien 11, 1639 GAMLE FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 601, bruksnummer 404, seksjonsnummer 21, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 125 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
Bruksareal:
1. etasje 76 kvm
2. etasje 49 kvm
Primærrom:
1. etasje 48 kvm: Entré/gang, bad og tre soverom
2. etasje 45 kvm: Gang, bad og stue med åpen kjøkkenløsning
Sekundærrom:
1. etasje 28 kvm: Tilliggende garasje med bod.
2. etasje 4 kvm: Bod
Boligen har en tilliggende garasje med bod totalt oppmålt til ca. 28 m2. Boden utgjør ca. 6 m2. Arealet er medregnet i boligens bruksareal. Kaldtloft med adkomst fra gang i 2. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over to etasjer samt kaldtloft. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av treverk. Utvendige fasader kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har slett entrédør
med glassfelt. Terrassedør og vinduer med tre-lags glass fra byggeår
Det er gitt 89% TG 1 og TG 0, og 5% TG 2
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i bad og øvrige rom
Forøvrig TG 1 på resten av kontrollpunkter.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Selger opplyser følgende:
Når det er kaldt ute, så kan det skje at porten ikke lukker seg helt ned på bakken grunnet frost i bakken. Det er bare å lukke port men da må en stoppe den selv når en ser den er nede.

Standard

Boligen har velholdt standard fra byggeåret som i hovedsak er gitt TG 0/1. Arealet er smart disponert i en vel så moderne og ikke minst familievennlig romløsning som gir hver etasje sitt eget formål. Andre etasje er langt på vei en eneste stor aktiv sone der stuen og kjøkkenet er samlet i åpen løsning. Her finnes god plass til familiens felles opphold og sittegrupper som en sofa og et spisebord. Sentralt i stuen står en effektiv vedovn som foruten å være stemningsfremmende også er et høyaktuelt alternativ til oppvarming basert på elektrisitet.
Kjøkkenets innredning omfatter en rekke skap og skuffer med gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger boligen. Automatisk lekkasjestopper er ikke installert, et forhold som isolert er gitt TG 2. For øvrig er kjøkkenet gitt TG 0/1.
Foruten den aktive sonen inneholder andre etasje også ett av boligens to bad. Dette er av et kompakt format, men likevel fullt utstyrt med dusjnisje og et toalett som i seg selv er hendig å ha på samme plan som de sosiale rommene. TG 2 er gitt for bomlyd som er registrert i enkelte gulvfliser.
Hovedbadet inngår i første etasje og fyller også rollen som vaskerom. Både vaskemaskin og tørketrommel skjules bak skyvedører med heldekkende speilfronter som foruten sin praktiske funksjon også har en positiv innvirkning på romfølelsen. Bak skyvedørene står for øvrig også boligens varmtvannsbereder på 200 liter.
Boligens tre soverom er samlet i praktisk nærhet i første etasje og av gode størrelser til sine respektive formål. Hovedsoverommet er oppmålt til ca. 10 kvm., de øvrige to til ca. 8,5 og 6,5 kvm. hver.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett og fliser.
Innervegger: Fliser og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Avtrekksventilator i overskap.
Bad: Servantskap med glatte lyse fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil. Dusjhjørne med to-greps blandebatteri og hånddusj. Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Toalett montert på innbygget sisterne.
Toalettrom: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med belysning. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Frys og kjøl i bod følger ikke med. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.10.2016 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid bortsett fra endring av carport til garasje i regi av sameiet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Feltspatveien 11 er blant den nyere boligbebyggelsen på Begby, et område som er spesielt ettertraktet blant familier med barn i skolealder. Her er både barne- og ungdomsskole samt idrettsanlegg med tilhørende tilbud lett tilgjengelig i nærmiljøet, i tillegg eksisterer det også flere barnehager i nærområdet.
Både Kvartsveien og boligområdet for øvrig er sperret for gjennomkjøring med bil og har av den grunn et rolig og barnevennlig miljø. I nabolaget finnes flere lekeplasser og løkker, i tillegg har også skolegården både lekeplasser, baner og ballbinge som representerer et aktivitetstilbud utenom skoletid.
Det finnes flere nærsentre på Østsiden som foruten store dagligvareforretninger også inneholder tilbud innenfor helse og personlig pleie. Nærmest er Begby Senter, der daglige innkjøp enkelt kan gjennomføres.
Nærheten til bykjernen innebærer enkel tilgang til alle byens fasiliteter, deriblant shoppingtilbud, spisesteder og kulturliv. Buss med hyppige avganger til sentrum og togstasjonen stopper i nabolaget. Alternativt kan du benytte deg av kommunens gratis fergetilbud; Gamlebyen fergeleie er innenfor sykkelavstand og har forbindelse både direkte til Cicignon på motsatt side av elven, samt til Kråkerøy, sentrumskjernen samt helt til Gressvik og Ålekilen.
Østsiden har en rekke fine turområder med tilsvarende mange muligheter for turer og utflukter. Lysløype er lett tilgjengelig bare få meter unna boligen og velegnet blant annet for løping og sykling. Det samme er Glommastien som følger begge elvens sider i tidvis eksotiske omgivelser helt frem til sentrum av Sarpsborg.
Golfbane med 18-hull er også lett tilgjengelig i nærområdet. Sommerstid er friluftsbadet på Kongsten vel verdt gjentatte besøk, resten av året er det bademuligheter innendørs i svømmehall samme sted. Tar du turen ut i det vakre Torsneslandet finner du en mengde turstier samt idylliske bukter og viker.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Begby skole (1-10 kl.) 511 elever, 20 klasser 0.6 km
Kjølberg skole (1-7 kl.) 322 elever, 22 klasser 2.1 km
Borge skole (1-7 kl.) 160 elever, 7 klasser 2.6 km
Borge ungdomsskole (8-10 kl.) 383 elever, 15 klasser 2.8 km
Akademiet vgs. Fredrikstad 90 elever 5 km
Hans Nielsen Hauge vgs30 elever 5.5 km
BARNEHAGER:
Begbyenga barnehage (0-6 år) 70 barn 0.9 km
Bjørneklova barnehage (0-5 år) 57 barn, 3 avdelinger 1 km
Ville Villekulla familiebarnehage 12 barn, 1 avdeling 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 126,9 kvm som er pent opparbeidet med plen, hekk og prydbusker. Asfaltert adkomst.

Parkering

Med boligen følger det med en tilliggende garasje med bod totalt oppmålt til ca 28 kvm. Biloppstillingsplass for 2 biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konstentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Bråten Begby felt 3 del av reguleringsplas for Bråten begby 520 datert 14.03.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.11.2022
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 11 097,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 892 pr år.
Fellesutgiftene er kr 1 233,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, tv-anlegg/bredbånd, ytre vedlikehold og forretningsførsel.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv/Internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 942 339,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 392 420,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 013 420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karl Eivind Drevsjø

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Granattunet Boligsameiet, med sameiebrøk 97/2746
Sameiet består av 26 seksjoner
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes. Gressplenklipping fordeles etter lister.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger.
På årsmøte for 2021 ble det tatt opp følgende:
Styret vurderer muligheten for kun en lekeplass (Granattunet), flytte huske fra den andre lekeplassen. Det skal legges frem finansierings alternativer av lekeplassplass oppgraderingene
Styret ser på muligheten på å redusere gress på fellesarealene gress og fremtidig vedlikehold. For eksempel heller eller lignende rundt lekeplassen.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 4 900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0190/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22190

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2023 kl. 12:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.