Solgt: 2 000 000 kr

Skaustranda 62a

1 900 000 kr
56 m²
2 soverom
Velkommen til Skaustranda 62A
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Skaustranda
Flytt rett inn i denne lekre sjønære leiligheten med 2 soverom og solrik terrasse -IN ordning
 • Prisantydning
  1 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  991 780 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 992 912 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 511 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker leilighet beliggende i maritime og solrike omgivelser ca. 150 meter fra sjøen. Umiddelbar nærhet til flere badestrender. Leiligheten ligger i første etasje med flott intern beliggenhet med alt på en flate. Eiendommen ligger på populære Lofterød/Skaustranda, betegnet av mange som et av Sandefjords mest attraktive strøk. Her kan man flytte rett inn og nyte sommer og sol på egen terrasse!
- 2 soverom
- Flislagt bad med varmekabler
- Gulvvarme i stue, kjøkken og gang
- Elektriske screens utvendig på 6 av vinduene
- Ny terrasse i Kompositt dekke fra 2017
- God planløsning
- Parkeringsplass
- IN ordning
- Ikke forkjøpsrett
Velkommen til en hyggelig visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skaustranda 62a, 3209 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 130, bruksnummer 247, ideell andel 1/1
Andelsnummer 13, Thorshavn Byvilla borettslag, organisasjonsnummer 991 358 501

Innhold

Totalt bruttoareal: 64 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Primærrom: 56 kvm: Bad/vaskerom, 2 soverom, entré, stue/kjøkken
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på ca. 5 kvm samt en redskapsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.05.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet på ett plan som ligger i 1. etasje i seksmannsbolig som iht. tilstandsrapport ble oppført med isolert bindingsverk over støpt plate på mark i 2006. Bygget har utvendig stående og noe liggende trekledning og pulttak.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Badet er 15 år og det er derfor redusert restlevetid. Takstmann bemerker for øvrig kun at det er montert vindu med belistning av tre i dusjsone. Dette er uheldig da fuktskader kan oppstå. Vindu bør tildekkes ved dusjing. Selger opplyser at på høst/vinter sprekker parketten litt opp i skøyten mellom 2 bord ved høy grad på varmen i gulvet. Dette flyter helt sammen på sommerstid når gulvvarmen skrues ned.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lekker leilighet beliggende i maritime og solrike omgivelser ca. 150 meter fra sjøen med umiddelbar nærhet til flere badestrender. Eiendommen ligger på populære Lofterød/Skaustranda, betegnet av mange som et av Sandefjords mest attraktive strøk. Her kan man nyte sommer og sol på egen terrasse!
Vi ønsker alle interessenter velkommen til en lys og gjennomgående leilighet. Leiligheten ligger i første etasje med flott intern beliggenhet med alt på en flate. Samtlige rom er tidsriktig innredet og leiligheten holder en gjennomgående god standard.
Leiligheten ble oppgradert i 2016 med ny høytrykkslaminat i stue, kjøkken, gang og på ett av soverommene. Det er varme i alle gulv uten om på soverommene. Det er utvendig montert motorstyrte screens på 6 av vinduene.
Kjøkkenet har en praktisk åpen løsning som gir muligheter for både spiseplass og tv avdeling. Kjøkkenet er innredet i lys slett utførelse av laminat med laminat benkeplate. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger leiligheten.
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjnisje med glassvegg, vegghengt wc, innredning med servant og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Det ble bygget ny romslig terrasse i 2017. Terrassen ble bygget med Kompositt dekke, som gjør vedlikeholdet i fremtiden minimal. Her er det montert elektrisk markise som gjør terrassen til en naturlig forlengelse av stuen på de varmeste sommerdagene. Uteplass kan trygt beskrives som solrik og sjønær.
Velkommen til Skaustranda!

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i gulv på bad og varmefolie i gulv i stuen,kjøkkenet og gangen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.01.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
På opprinnelige byggetegninger er det minste soverommet godkjent som kontor. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 7678, tinglyst 20.10.2003, type heftelse: Erklæring/avtale til Skagerak Nett AS. Rett til å bygge, drive og vedlikeholde nettstasjon samt adkomst rett til denne.
Dagboknr 23279, tinglyst 10.01.2008, type heftelse: Festekontrakt, med vilkår.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Heftelsene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på populære Lofterød/Skaustranda, betegnet av mange som et av Sandefjords mest attraktive strøk. Lekker leilighet beliggende i maritime og solrike omgivelser ca. 150 meter fra sjøen. Umiddelbar nærhet til flere badesteder.
Her kan man nyte sommer og sol på egen terrasse!
Ønsker man tur i skog og mark har man flott natur hvor spesielt Marumskogen inviterer til turopplevelser både sommer og vinter. Her er det spennende og variert terreng for løping om sommeren og skiturer på vinteren. Sandefjords golfbane ligger også i dette området.
Sandefjord sentrum og indre havn med sitt yrende liv ligger kun en liten båttur unna. Muligheter for leie av båtplass i umiddelbar nærhet. Man kan også velge å rusle en tur til Granholmen som er en av Sandefjords mest populære strender. Det er gang- og sykkelvei hele veien til sentrum, Marumskogen og utover mot Granholmen for de som ønsker å ta sykkelen fatt.
Med nærhet nettopp til sjøen, i tillegg til skoler, barnehager og dagligvareforretning er dette en populær og familievennlig beliggenhet. I tillegg finner man Rema og flott Meny butikk, Thorøya bilvaskeanlegg, båtbrygger og badeplasser i området. Gode bussforbindelser mot sentrum, mot Larvik og TIMESekspressen til Oslo er ikke mange meter fra ytterdøren.

Adkomst

Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen.

Barnehager, skoler og fritid

Store bergan barneskole, Ranvik ungdomsskole og populere Sole barnehage ligger ikke langt unna. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles festetomt for borettslaget på 3.884 kvm.
I følge siste regnskap (2019) var årlig festeavgift kr.93.426,- (for hele borettslaget)
Festeavgiften reguleres årlig etter Statistisk Sentralbyrås konsumprisindeks. Bortfester har panterett i festretten og bygninger for inntil 3 års forfalt festeavgift. Festeavtalen løper fra 01.01.2007 og er ikke tidsbegrenset. Kopi av festekontrakt, samt lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering på oppmerket plass for alle leilighetene, ellers parkering på felles gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Thorøya datert 25.04.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.09.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 511,- pr. mnd. og inkluderer: Brøyting, felles vedlikehold, betjening av fellesgjeld, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1.310,-
Avdrag kr 2.512,-
Driftsutgifter kr 2.689
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 -12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredband som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.318,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 567 660,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 043 576,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 57.456,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 991.780,- pr. 06.05.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 14.394.294,- pr. 06.05.2021 og lånevilkårene er:
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.05.2021: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 105
Saldo per 06.05.2021: 14 394 295
Andel av saldo: 991 780
Siste termin 30.06.2047
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 991.780- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 3.822-, felleskostnaden vil da bli kr 2.689,- pr. mnd.
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på fellesgjelden 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes
senest to uker før nedbetaling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.892.812. Av dette beløpet utgjør kr 991.780,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 4.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Truls Mikal Berglund

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Thorshavn Byvilla borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er USBL Sandefjord.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Leiligheten er tilknyttet Thorshavn Byvilla borettslag.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 32.500,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0143/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21143

Dato

Sist oppdatert: 17. mai 2021 kl. 23:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.