Komplett salgsoppgave

Amtmann Meinichs gate 14B

4 500 000 kr
45 m²
2 soverom
Velkommen til visning i Amtmann Meinichs gate 14B!
Velkommen til visning i Amtmann Meinichs gate 14B!
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Sandaker/Torshov
Delikat 3-roms med sentral beliggenhet. Nymalt i 2022. God takhøyde. Nærhet til kollektivtransport. 2 romslige boder

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  44 053 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 545 185 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1902
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  45 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 346 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen inn i en innbydende 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet på Sandaker. Leiligheten er pusset opp i 2022 med nymalte overflater, ny ventilator, ny servant på bad og ny belysning. Det er utført el-kontroll på det elektriske anlegget i forbindelse med salg. Leiligheten ligger i en trafikkstille gate med gangavstand til Torshov, Storo og Nydalen. Det er også god tilknytning til kollektivtransport med både buss, trikk og T-bane. Høydepunkter:
 • Attraktiv beliggenhet
 • Kort vei til kollektivtransport
 • Ingen forkjøpsrett
 • Pusset opp i 2022
 • Nyslipte og oljet gulv
 • Svært god takhøyde
 • Nærhet til både Torshov og Storo/Nydalen
 • Gangavstand til Handelshøyskolen BI
 • To romslige kjellerboder
 • Lave omkostninger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Amtmann Meinichs gate 14B, 0482 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 224, bruksnummer 28
Andelsnummer 6, Amtmann Meinichs Gate 14 Borettslag, organisasjonsnummer 995 544 083

Innhold

Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm
Primærrom inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen to kjellerboder med gulvflate på ca. 5 kvm og 5,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.06.2022, utført av Kristian Nohr i Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig pusset og malt. Tak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein/ takplater. Støpt gulv mot grunn.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2: Bad grunnet manglende etablering av ventilasjonsspalte, alder på deler av vannrør, manglende registrering av drenering fra innebygget sisterne og riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen og utenfor dusjsonen. Kjøkken grunnet vannrør som ikke er plugget mot varerør. Etasjeskiller grunnet noe skjevheter i boligen. Tekniske anlegg fordi sikkerhetsventil i varmtvannsbereder mangler kontrollert avrenning til avløp. Elektriske anlegg grunnet varmtvannsbereder som ikke har fast tilkobling, men som er koblet med stikkontakt. Vinduer grunnet alder og behov for oppgraderinger.
Øvrige forhold har fått tilstandsgrad 0 og 1.

Standard

Entré:
Innbydende entré med innfelte downlights med god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg ytterklær. Entréen leder videre inn til stue/kjøkken, et soverom og bad
Stue/kjøkken:
Innbydende stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Åpen stue -og kjøkkenløsning hvor kjøkkeninnredning består av benkeplate av heltre med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur, belysning og stikkontakt over kjøkkenbenk og hvitevarer som integrert koketopp, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. God plass til oppbevaring av kjøkkenredskaper i store over -og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Hvitevarene medfølger.
Bad:
Delikat flislagt baderom med varme i gulv. Baderomsinnredning bestående av nedsenket himling med innfelte downlights, servant med underskap, speilskap over servant med belysning og stikkontakt, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom:
Romslig hovedsoverom på 7,7 kvm med god plass til dobbeltseng og romslige garderobeskap. Rommet er vendt ut mot bakgården.
Soverom 2:
Boligens andre soverom passer perfekt som gjesterom, barnerom eller hjemmekontor. Her er det god plass til seng og garderobeskap eller skrivebord.
Velkommen på visning!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken og belysning medfølger.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1903.
Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 26.11.1903 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt. Selger opplyser at det har vært satt opp lettvegger for å bygge et ekstra soverom i stuen. Dette er ikke bruksendret hos kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutter på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om veg og bestemmelse om gjerde.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En meget sentral beliggenhet på Øvre Torshov/Sandaker med "alt" i nærheten. Leiligheten ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Torshov med gangavstand på 5 min til alle områdene. Her bor du i rolige omgivelser, men samtidig meget sentralt og urbant!
Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, inkl. søndagsåpent Joker, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter. Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Ringen Kino, IMAX kino på Storo med Borges største lerret og "HvaSkjer" på populære Soria Moria, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. I umiddelbar nærhet finner man Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt. for kanskje byens beste pizza på kveldstid.
Det er kort vei til populære Grünerløkka med et stort utvalg av kafeer og spisesteder, samt et yrende uteliv.
Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som t-bane fra Storo og trikk fra Grefsenveien. Grefsenveien trikkeholdeplass ligger 3 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5 minutt.
Nydalen og BI er under 10 min gange fra leiligheten. Med t-bane når man Universitetet i Oslo (Blindern) på 5 min. Tannlegehøyskolen, Kunsthøgskolen, Lovisenberg diakonale høgskole, Veterinærhøgskolen og Arkitekthøgskolen når man med offentlig transport på ca. 15 min fra leiligheten. Det er direkte forbindelse med trikk til OsloMET. Med t-bane fra Storo når du Oslo S på 11 minutter.
For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f. eks. Torshovparken med flotte grøntområder, sandvolleyballbane og mini golf. Også Torshovdalen, Akerselva, Sageneparken, Bjølsenparken og Voldsløkka ligger i kort gangavstand. Fra Akerselva kan du gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen (5 km) og videre til Nordmarka. Det er gangavstand til Nydalensdammen for å både om sommeren og en spasertur unna ligger populære Frysja.
30 bussen tar deg direkte til Bygdøy. Fra Grefsen stasjon, ca. 5 min gange fra leiligheten, kommer du deg på 10 min til Nordmarka, et område kjent for sine fantastiske turmuligheter. Et annet alternativ er idylliske Lillomarka. Man kan også ta trikken opp til Kjelsås på ca 10 minutter og gå på ski derfra til hele Maridalen. Er du glad i å løpe, er det gode løpemuligheter langs Akerselva. Og hva med søndagstur til idylliske Grefsenkollen?
Det er flere treningssentre i området; Sats Storo, Sats Nydalen, Athletica Nydalen på BI, Fitness Xpress Storo, SATS Ringnes Park, EVO Nydalen, Fitness24seven og Myrens Sportssenter på Torshov.
Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Storo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil ved interesse. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 511 kvm som tilhører borettslaget. Felles bakgård opparbeidet med belegningsstein og sittebenker. Felles sykkelparkering i bakgården.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 hentet 25.05.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.
Pågående byggesaker og reguleringssaker i nærområdet:
Saksnummer 202104417 - Byggesak - Grefsenveien 6 A-C - Riving av uthus og oppføring av uthus - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202201406 - Byggesak - Grefsenveien 19 - Utskifting av heis - Løpenummer 8425 - Status: Tillatelse gitt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 346,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, renter og avdrag, trappevask, kommunale avgifter, honorarer, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, revisjon mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3 279,-
Kabel-tv/bredbånd: kr 407,-
Avdrag: kr 508,-
Renteutgifter: kr 152,-
Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten og strømforbruk er derfor ikke kjent.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 984 926,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 545 733,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 096,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 44 053,- pr. 01.05.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 1 189 438,- pr. 01.05.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1
Lånenummer: 12123583483
Restsaldo: kr 924 256
Andel av saldo: kr 34 256
Restløpetid: 10 år
Rente: 1,95%
Lån 2
Lånenummer: 12135362776
Restsaldo: kr 264 517,-
Andel av saldo: kr 9 797,-
Restløpetid: 10 år 6 mnd
Rente: 1,95%
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.545.185,-. Av dette beløpet utgjør kr 44 053,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Roger Strandly

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Amtmann Meinichs Gate 14 Borettslag.
Borettslaget består av 27 leiligheter.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - Oppussing av oppganger
Planlagte påkostninger:
Styret planlegger oppussing av fasade og utskiftning av vinduer i løpet av de neste årene. Det ble i 2021 vedtatt at styret skulle kartlegge behovet for vindusutskiftning, og etter hvert innhente tilbud på dette. Vindusutskiftning vil være prioritert for 2022/2023, og deretter også behovet for å rehabilitere fasaden mot gateplan. I tillegg er det planlagt å bygge sykkelskur i bakgården.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 38.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0034/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2234

Dato

Sist oppdatert: 15. august 2022 kl. 10:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.