Solgt: 5 700 000 kr

Hekkveien 3

4 900 000 kr
73 m²
2 soverom
Carl Berner
Rålekker og påkostet 3R hjørneleilighet pusset opp i 2019 - Sydvendt balkong - Fyring&VV ink i FK - Heis - Ingen forkjøp
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  309 000 kr
 • Omkostninger
  12 348 kr
 • Totalpris
  6 021 348 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 185 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hekkveien 3 - en rålekker, stor og meget pent påkostet 3-roms på Carl Berner som virkelig må oppleves. Leiligheten ble påkostet i løpet av året 2019 hvor det er lagt mikrosement på et bad med virkelig god spa-følelse. Det er lagt lys og bred laminat gjennom hele leiligheten som gir et godt helhetsinntrykk. Samtlige overflater er malt i moderne, delikate farger som gir leiligheten en varm og innbydende følelse. Kjøkkenet bidrar til en herlig atmosfære, med varme toner også her, med flotte fronter og innredning fra IKEA, hvor hvitevarer også er fra 2019. Usjenert balkong byr på flott utsikt mot grøntområde.
- Meget god planløsning
- Utsikt fra samtlige vinduer
- Modernisert i 2019
- Delikat kjøkken og bad i mikrosement
- Bred, gjennomgående laminat
- En leilighet som må sees!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hekkveien 3, 0571 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 125, bruksnummer 119, ideell andel 1/1
Aksjenummer 15, Furulund II AS, organisasjonsnummer 923 682 694

Innhold

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
Primærrom:
Entré, stue, kjøkken, bad, to soverom
I tillegg disponerer boligen 2 boder i to-etasjers kjeller på ca 4 kvm (med takhøyde på 2,23 meter) og 2 kvm (takhøyde 2,22 meter).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.11.2020 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Boligblokk over 9 etasjer samt kjeller, oppført i 1955. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/papp, ikke besiktiget. Oppvarming med radiatorer og varmekabel på baderom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått TG2:
Bad: Ventilasjon (kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk). Innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Det ble på befaringstidspunkt observert 3 små kryp i hjelpesluk.
Øvrige rom: Det ble på befaringstidspunkt observert sprekkdannelser i himling i stue/spisestue, i hjørne mot entré og baderom.
VVS anlegg: Alder på deler av det tekniske anlegget (vannrør og radiatorer) vurderes å være passert med mer en 50% av anbefalt brukstid og av den grunn heftes det usikkerhet til restlevetiden.
Ellers er det gitt TG1 på samtlige egenskaper ved leiligheten.
Det er på befaring av leiligheten observert 3 småkryp i hjelpesluket. Firmaet Rentokil har vært kontaktet vedrørende disse krypene, og per 30.11.2020 sier Rentokil at dette ikke er av typen skjegg- eller sølvkre. Dagen før befaring ble sluk på bad vasket og rengjort av selgerne.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i 2019. Eierne har pusset opp følgende;
- Baderom
- Kjøkken
- Malte overflater
- Lagt ny laminat i hele leiligheten

Standard

Velkommen til Hekkveien 3 — en rålekker, stor og meget pent påkostet 3-roms på Carl Berner som virkelig må oppleves. Leiligheten ble påkostet i løpet av året 2019 hvor det er lagt mikrosement på et bad med virkelig god spa-følelse. Det er lagt lys og bred laminat gjennom hele leiligheten som gir et godt helhetsinntrykk. Samtlige overflater er malt i moderne, delikate farger som gir leiligheten en varm og innbydende følelse. Kjøkkenet bidrar til en herlig atmosfære, med varme toner også her, med flotte fronter og innredning fra IKEA, hvor hvitevarer også er fra 2019. Usjenert sydvendt balkong byr på flott utsikt mot grøntområde. Her har du fantastiske solforhold med sol fra 11:00 på morgenen til 20:30 på kvelden (sommerstid). Rett utenfor balkongen/leiligheten har man utsyn til et veldig flott og hyggelig grøntområde.
Stue:
Med ankomst fra entréen åpner det seg en meget flott og stor stue. Med sin gode størrelse har man gode muligheter for innredning som stor sofagruppe med sofabord, tv-benk og ikke minst muligheter for et romslig stue/middagsbord som kan gjeste familiemedlemmer og venner på hyggelige kvelder. Stuen får mye lys fra vinduene og er generelt et oppholdsrom man virkelig kan trives i. Gjennomgående, lyst og flott laminat lagt i 2019 samt malte overflater bidrar til et moderne preg. Stuen gir også tilgang til leilighetens solfylte balkong som gir deg sol fra 11:00 til 20:30 på sommerstid. Her måles takhøyden til 2,63 meter som bidrar til en meget god romfølelse.
- Løsøre som ikke medfølger fra stuen: Barskap og skap.
Kjøkken:
Et veldig delikat og koselig separat kjøkken som også ble modernisert i 2019. Integrerte hvitevarer (medfølger), lyse profilerte høyglansfronter og innredning fra IKEA. Her er også pent laminatgulv, lyse overflater og kontrastvegger som gir kjøkkenet et tidløst, men likevel moderne og behagelig preg. Her er plass til koselig frokostbord som gir deg et flott utsyn til Oslo-by både dag og natt. Eget nisjehjørne for mulighet til plassering av kjøleskap av god størrelse. Bosch induksjonskoketopp, innebygget Samsung mikrobølgeovn, komfyr og Electrolux oppvaskmaskin.
- Løsøre som ikke medfølger: Knivmagnet, hyller, krakk og feste.
Baderom:
Velkommen til et baderom som er meget lekkert og delikat utført i mikrosement og mørke detaljer som gir rommet en skikkelig spa-følelse. Badet ble overflateoppusset i 2019. Pent baderomsmøbel med overhengende speil med lysskinne. Mulighet for oppvaskmaskin. Pent dusjhjørne med mørke detaljer og herdet glass og regnfallsdusj. Dette er et rom du kan tilbringe god tid i! Dimbare spotter i himling. Våtromsbevis.
- Vaskemaskin medfølger ikke.
Soverom I:
Hovedsoverommet er malt i mørke og behagelige toner. Også her har du hyggelig utsyn mot Oslo-by. Plass til stor seng med nattbord, samt oppbevaring.
- Løsøre som ikke medfølger: Kommode, skap,
Soverom II/gjesterom:
Et ypperlig gjesterom/soverom nummer to med plass til stor seng med plass til nattbord og oppbevaring. Utsyn mot flotte grøntarealer.
- Løsøre som ikke medfølger: kommode og vegghyller
Entré:
Entré med god plass til oppheng av klær og plassering av sko. Overflatene i gangen og entréen er sparklet i 2019 og malt i behagelige toner, og gir deg et meget godt førsteinntrykk av hva som er i vente. Entréen gir adgang til leilighetens baderom og stue på venstreside, og videre inn i gangen møter du på soverom I og II samt det separate kjøkkenet.
- Løsøre som ikke medfølger: vegghyller
Bod:
Leiligheten disponerer to bodplasser i aksjelagets kjellere med tilgang via heis.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og varmekabel på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger et attestert arkivkort fra 1960, som henviser til ferdigattest på eiendommen. Det foreligger også ferdigattest for tappevannsinstallasjoner datert 22.05.2015.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter dette, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/125/119:
05.06.1954 - Dokumentnr: 7345 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
15.11.1954 - Dokumentnr: 14914 - Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
24.01.1957 - Dokumentnr: 921 - Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
14.12.1968 - Dokumentnr: 22800 - Skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere
09.07.1986 - Dokumentnr: 41528 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
03.02.1954 - Dokumentnr: 1713 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:125 Bnr:2

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv. Øverst i Hekkveien ligger du tilbaketrukket i et rolig boligstrøk.
Leiligheten ligger rett ved et sentralt og usjenert boligområde ved Keyserløkka i Oslo. Keyserløkka er en av de få sentrumsnære områdene i Oslo som fortsatt har god plass mellom bygningene og store grønt- og parkområder tilknyttet borettslagene. Her finnes epletrær, flere lekeplasser, isbane om vinteren og parsellhager det er mulig å søke om.
Boligen har gangavstand til god offentlig kommunikasjon og et bredt servicetilbud. Det ligger flere parker og grøntarealer med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet, som bl.a. Kampen park, Tøyenparken med populære Tøyenbadet og Botanisk hage. Tøyenparken ligger i skråningen vest for høydedraget fra Ola Narr til Kampen park og skaper flott utsikt mot sentrum og fjorden.
Tøyen togstasjon på Gjøvikbanen ligger på Keyserløkka og er en unik mulighet til å ta toget ut i Nordmarka. Vakre Villa Solhaug kan leies til fester og anledninger.
Byggets nærmeste nabo er skulpturparken med flott hage for byggets beboere og skiftende skulpturutstilling.
Det er flere dagligvarebutikker i området. I tillegg er det kort avstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.
Eiendommen har gangavstand til Sinsen og Hasle barneskole, Frydenberg ungdomsskole og Teglverket skole (1-10 trinn). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste er Støperiet barnehage som ligger bare en kort gåtur unna boligen.
Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og det er direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, m.m.
Du vil med andre ord enkelt kunne ta deg rundt i hele sentrum. Fra Carl Berner kjører T-banelinjene 4,5 og 6. I tillegg har blandt annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen, i tillegg til flybussen, holdeplass her. 31-bussen går døgnet rundt! Trikkens linje 17 går også forbi Carl Berner. Se forøvrig www.ruter.no for mer info.
For den som ønsker å trene innendørs finnes blant annet Fresh Fitness, Elixia, Bare trening og Tøyenbadet i gangavstand fra leiligheten. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbane og tennisbaner.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Støperiet barnehage (1-6 år) - 3 min
Lykketrollet familiebhg avd. Frydenberg - 5 min
Ola Narr barnehage (0-6 år) - 5 min
Skoler:
Sinsen skole (1-7 kl.) - 14 min
Teglverket skole (1-10 kl.) - 16 min
Hasle skole (1-7 kl.) - 16 min
Frydenberg skole (8-10 kl.) - 10 min
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) - 11 min
Hersleb videregående skole - 18 min
Foss videregående skole - 20 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 972,9 kvm som tilhører borettslaget/aksjelaget.

Parkering

Aksjelaget disponerer 18 parkeringsplasser, hvor beboere med parkeringskort kan stå. Parkeringskort fås ved henvendelse til styret.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.10.87.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 5 184,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, varmtvann, a-konto fjernvarme, forsikring, trappevask, vaktmestertjenester, forretningsfører, kommunale avgifter, nedbetaling lån, drift og vedlikehold m.m.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Husleien fordeles slik:
Felleskostnader 4.684,-
A konto oppvarming 500,-
Videre fordeling av felleskostnadene forekommer ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7 000,- pr. år. / cirka 7 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett er levert av OpenNet, 100/100 fiber og er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 268 223,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 565 604,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 26 376,- pr. 01.11.2020
Andel fellesgjeld er kr 309 000,- pr. 01.11.2020
Total fellesgjeld for aksjelaget er 14 599 928,- pr. 01.11.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1: OBOS01-98207505285
Restsaldo: 13 435 406,-
Restløpetid: 25 år og 4 mnd
12 terminer per år
Flytende rente per 30.11.2020 2,00%
Restsaldo denne leiligheten: kr 283 912,-
Lån 2: 1OB940-98207362107
Restsaldo: 1 164 522,-
Restløpetid: 6 år og 5 mnd
12 terminer per år
Flytende rente per 30.11.2020 2,00%
Restsaldo denne leiligheten: kr 24 608,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8 810,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 538
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 221 348,-
Av dette beløpet utgjør kr 309.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksjeboliger.
Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rasmus Bjærum og Linn Therese Gilberg

Informasjon om forkjøpsrett

- Leiligheten er tilknyttet Furulund II AS aksjelag.
- Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
- Aksjelaget består av 53 leiligheter knyttet til aksjer.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Aksjeselskapets revisor er BDO AS.
- Aksjelaget har et fellesvaskeri. Dette ligger i den øverste kjelleren og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
- Dugnad må påregnes.
- Det er i utgangspunktet kun tillatt med ett husdyr per husstand. Dersom husdyret anskaffes etter innflytting skal styrets godkjenning innhentes.
- Iht husordensreglene §3 er det ikke lov å grille på balkongene av hensyn til andre beboere og av sikkerhetsgrunner.
Foretatte påkostninger de senere år:
- 2020: Anlagt ladestasjoner for el-biler på borettslagets parkeringsareal
- 2018: Fjerning av den gamle, nedgravde oljetanken.
- 2017: Gangene fra 2. til 9. etasje ble bonet og nye postkasser ble installert. Fiberoptisk bredbånd fra OpenNet ble installert. Samtidig ble det inngått avtale om et utvidet kollektivt tv-tilbud med Get.
- 2015: Full rehabilitering av balkonger og fasade, og det ble lagt nytt tak og satt inn nye vinduer og balkongdører. Arbeidet ble avsluttet i februar 2016.
- 2014: Arbeidet med helt nytt røropplegg for tappevannet ble startet. Nye stamrør ble ført opp gjennom oppgangen i alle etasjene og derfra ble fordelingsrør ført videre helt fram til leilighetene i hver etasje. Arbeidet ble avsluttet våren 2015.
- 2013: Ny stillegående avtrekksvifte for det sentrale ventilasjonsanlegget
- 2012: I 2012 ble det anskaffet to nye sirkulasjonspumper til sentralvarmeanlegget (radiatorvarmen). Hvis den ene svikter, kan den andre kobles inn.
- 2011: Totalrehabilitering av heisen.
- 2007: Soilrørene ble rehabilitert.
Planlagte påkostninger:
- Det er ingen planlagte påkostninger som vil ha innvirkning på leilighetens felleskostnader i følge styreleder per 27.11.2020.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0239/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20239

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2022 kl. 14:43

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.