Komplett salgsoppgave

Jordmorvegen

1 390 000 kr
2 170 m² (eiet)
Stor tomt i Jordmorvegen - markert på bildet
Stor tomt i Jordmorvegen - markert på bildet
Sondre Leine
Presenteres av
Sondre Leine
Langevåg
Stor eiendomstomt med flott utsikt | Gode solforhold | Kort vei til barnehage og skoler | Flotte turmuligheter
 • Prisantydning
  1 390 000 kr
 • Omkostninger
  36 092 kr
 • Totalpris
  1 426 092 kr
 • Tomteareal
  2 170 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - bolig
 • Eierform
  Eiet

Visning

Tomten kan befares på egenhånd - konferer megler ved behov.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiet tomt på 2 170 kvm. Tomten er ikke opparbeidet og fremstår som en naturtomt. Tomten ligger i lett skrått i terrenget, og er dekket av en del skog og kratt.
Tomten ligger fint til i Veddebakkane mellom Fiskerstrand og Langevåg, herfra er det cirka 3 km til Langevåg sentrum. Avstand til Moa er cirka 14 km. Gode sol- og utsiktsforhold på tomten.
Gangavstand til fine badeplasser, og kort veg til turområder på Sulafjellet og rundt Vassetvatnet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jordmorvegen, 6030 LANGEVÅG
Kommunenummer 1531, gårdsnummer 89, bruksnummer 27, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
07.08.1939 - Dokumentnr: 301309 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1531 Gnr:89 Bnr:1

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fra tomten er det ca. 3 km til Langevåg sentrum. Til Moa øst for eiendommen er et ca. 14 km. Det er gode sol- og utsiktsforhold på tomten. Gangavstand til fine badeplasser, og kort veg til turområder på Sulafjellet og rundt Vassetvatnet.
Det er cirka 5 minutter med bil til Langevåg sentrum med butikker/post, dagligvare, kaféer, bank og båt til Ålesund sentrum. Gangavstand til barnehage. Fine turmuligheter i nærområdet til Sulafjellet og turstier rundt Vassetvatnet. Langevåg har mye å tilby av butikker og servicetilbud. Devoldfabrikken har et rikt innhold av klesbutikker, blomsterbutikk, museum, kafé, vinmonopol og utleielokaler for arrangement. I Langevåg sentrum finner man blant annet frisør, helsestasjon og legesenter, restauranter, apotek, post-i-butikk og bank. Det er cirka 20 minutter til Amfi Moa.
Det er et godt utvalg av barnehager i nærområdet. I tillegg til Langevåg barneskole og Sula Ungdomskule. Barne- og ungdomsskolen ligger rett ved hverandre. I umiddelbar nærhet ligger barnehagen Hatlebakken, denne ligger ca. 2 minutter å gå fra eiendommen. For å reise til Ålesund kan man benytte seg av buss eller hurtigbåt. Fra boligen er det ca. 5 min med bil til hurtigbåtkaia og ca. 7 min over fjorden. Bussen fra Langevåg til Ålesund stopper på Holskrysset som er cirka 200 meter fra tomten.
Her går rute 440: Langevåg - Fiskarstrand - Sunde - Ålesund. Til Ålesund Lufthavn, Vigra, er det cirka 45 min med bil.

Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig veg - se vedlagte kart.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Langevåg skule (1-7 kl.) 19 min. gange - 1.6 km
Fiskarstrand skule (1-7 kl.) 4 min. m/bil - 3.1 km
Sula u-skule (8-10 kl.) 19 min. gange - 1.6 km
Borgund vg.skole 18 min. m/bil - 15.3 km
Spjelkavik vg. skole 18 min. m/bil - 15.4 km
Barnehager:
Vasset barnehage (0-5 år) 21 min. gange - 1.7 km
Hatlebakken barnehage (0-5 år) 21 min. gange - 1.7 km
Langevåg barnehage (0-5 år) 4 min. m/bil - 2.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.170 kvm som har en flott beliggenhet i Veddebakkane mellom Fiskerstrand og Langevåg.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei ifølge Sula Kommune. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp, og kjøper må selv besørge dette.
Tilkoblingsavgift vann: kr 15.625,- inkl mva
Tilkoblingsavgift avløp: kr 15.625,- inkl mva.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i Kommuneplanens arealdel - Sula kommune, datert 30.04.2015. Arealet er avsatt til byggeområde bolig. Ifølge kommuneplanens arealdel er det krav til godkjent reguleringsplan før eiendommen kan bebygges.
Kommuneplanens arealdel ligger vedlagt salgsoppgaven.
For boligområde skal utnyttingsgraden %BYA (inkl. biloppstillingsplass og garasje) og utbyggingshøyde fastsettes i reguleringsplan.
Boligområde for eneboliger og tomannsboliger skal %BYA være maks 30%, for konsertert småhusbebyggelse (4-mannsboliger, rekkehus) maks 45%, for lavblokker og blokker maks 80%.

Økonomi

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.426.092,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Heidi Bjørdal

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, eventuell tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler, entreprenør eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 37.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0046/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2146

Dato

Sist oppdatert: 03. januar 2022 kl. 10:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Tomten kan befares på egenhånd - konferer megler ved behov.
Lurer du på noe?

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.