Solgt: 2 850 000 kr

Åkerstien 6

3 000 000 kr
152 m²
3 soverom
021fasade
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Skjervum
Familievennlig enebolig med dobbelgarasje, frodig hage og flott, vidstrakt utsikt. Attraktivt område, nær populær skole.
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Omkostninger
  76 342 kr
 • Totalpris
  2 926 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  152 m²
 • Bruksareal
  162 m²
 • Tomteareal
  776,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Åkerstien 6 er en familievennlig enebolig i et populært boligområde, med gangavstand til Gran sentrum som har skoler, butikker og togstasjon. Boligen ligger fint til i høyden med gode solforhold og nydelig, fri utsikt. Tomten er skrånende og pent opparbeidet med dobbelgarasje og en frodig hage med plen. I tillegg er det tre solrike uteplasser godt tilrettelagt for utendørs hygge.
Boligen ble bygget i 1981 og har behov for noe oppgradering om man ønsker en moderne standard. Arbeidet er allerede begynt med to soverom som er pusset opp i nyere tid. Planløsningen er god og går over to etasjer. Hvert plan har en stor stue og et romslig bad. Stuene har ildsted og ett bad har badekar. Videre er det et koselig kjøkken med utgang til terrasse, tre gode soverom, separat vaskerom og flere boder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åkerstien 6, 2750 GRAN
Kommunenummer 3446, gårdsnummer 267, bruksnummer 34, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 181 kvm
Totalt bruksareal: 162 kvm
Totalt primærrom: 152 kvm
Bruksareal:
Enebolig 162 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 68 kvm: Vindfang, gang, kjellerstue, bad, soverom
1. etasje 84 kvm: Stue, kjøkken, soveromsgang, bad, 2 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 10 kvm: Vaskekjeller / teknisk rom, bod 1, bod 2
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.01.2021 utført av Ole sand . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Trolig fundamentert med plass-støpt betongsåle. Leca vegger med pusset overflate. En del saltutslag og fuktighet i vegger mot terreng, trolig pga. noe begrense effekt på drenering. Større sprekk i nord vestre, trolig pga. noe teleskader. Sprekk i utvendig forstøtningsmur mot terreng, trolig pga. tele. Antatt drenering fra boligens byggeår, utført etter datidens byggemåte. Stående kledning med malt overflate. Heltre vinduer med 3-lag isolerglass, i hovedsak fra boligens byggeår. Saltak i tre. Tekket med singel.
Aluminiums takrenner med nedløp. I følge tidligere takstrapport er det blitt lagt ny taktekking med singel i 1997.

Standard

Kort fortalt
- Familievennlig enebolig på to plan.
- Gåavstand til sentrum og skoler.
- Frittstående dobbelgarasje.
- Solrik, vestvendt terrasse.
- Østvendt terrasse og takterrasse.
- Frodig hage med plen og busker.
- Gang med plassbygd skap.
- Trivelig kjøkken med flott utsikt.
- Stort og fin hovedstue med ildsted.
- Romslig kjellerstue med vedovn.
- To baderom, ett med badekar.
- Separat vaskerom i underetasjen.
- Tre soverom, to med skap.
- God lagringsplass inne og ute.
- Ytterkledningen ble malt i 2017.
Entré
Under den vestvendte terrassen har boligen et lunt inngangsparti med gruslagt dekke, støttemurer og utelys ved sortmalt inngangsdør. På innsiden er det et vindfang med brunt vinylbelegg på gulvet og blomstret tapet på veggene. Et sideglassvindu tilfører naturlig lys og det er montert knaggrekker og skohylle på veggene.
Fra vindfanget er det adkomst til en bod og videre innover til en gang med trapp til første etasje. I gangen er det tapetserte vegger og vinylbelegg. Under trappen er det plass til en kontorpult eller lignende, mens et plassbygd garderobeskap holder orden på yttertøy, sko og annet tilbehør.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom med naturskjønn utsikt mot vest og utgang til solrik terrasse – perfekt om man vil innta måltidene utendørs. Kjøkkeninnredningen er fra Norema og har god benke- og skapplass.
Den har rødmalte fronter med trehvite furulister, heltre benkeplate og nedfelt, dobbel kum med avrenningsfelt. Mellom benk og skap er det lakkert panel på veggene i bakkant. Kjøkkenet har ellers opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og ventilator over kokeplass.
Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger salget.
Stue
Boligen har en stor og fin stue med masse dagslys og nydelig utsikt via flere sprossevinduer. Rommet er naturlig oppdelt i flere soner og har plass til ulike sittegrupper, inkludert fullt spisestuemøblement. Mellom to av sonene er det snekkertilpassede hyller og en vedovn som gjør det varmt og koselig. På gulvet er det nøttefarget belegg og veggene i ulike materialer er malt hvite. Fra stuen er det utgang til den sørvendte terrassen.
Kjellerstue
I underetasjen har boligen en romslig kjellerstue, noe som gir økt fleksibilitet med tanke på innredning og bruk. Rommet har teppebelagt gulv og vegger kledd med hvitlasert furupanel, kombinert med hvitmalte lecavegger. Tre høytsittende vinduer gir gode lysforhold og en plassbygd hylle deler rommet i to. Av oppvarming har kjellerstuen panelovn, gulvvvarme og vedovn.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har ett bad i hver etasje og et separat vaskerom. Badet i første etasje ligger i forbindelse med soverommene. Her er det blå våtromsplater på veggene og brunt vinylbelegg på gulvet. En romslig baderomsinnredning er i hvit, profilert utførelse. Den består av over- og underskap, speil med belysning og servant nedfelt i benkeplate. Badet er også innredet med gulvmontert toalett og dusjnisje med forheng.
Bad 2
Badet i underetasjen har et friskt uttrykk med klart, blått gulv malt med epoxymaling og turkise, malte veggflater. Innredningen består av speilskap med belysning over servant. Videre har badet gulvvarme, frittstående toalett og et badekar.
Vaskerom
Vaskerommet ligger innenfor badet i underetasjen og antas å være tilknyttet felles varmekabel med badet. Rommet har malte, pussede vegger og malt betonggulv med sluk. Av installasjoner er det skyllekum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Et høytsittende vindu og vifte montert på vegg sørger for dagslys og god ventilasjon.
Soverom og garderobe
Det er tre gode soverom i boligen; to i første etasje og ett i underetasjen. Hovedsoverommet ligger i første etasje og har utgang til vestvendt terrasse med flott utsikt og gode solforhold. Soverommet i underetasjen er radonsikret og har gulvvarme.
Det er garderobeskap på to av soverommene og i kjellerstuen. I tillegg er det et plassbygd skap i gangen i underetasjen. For øvrig har boligen lagringsmuligheter i to boder i underetasjen, på kaldtloft og en frittstående bod på takterrassen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme på bad, vaskerom, soverom og kjellerstue i underetasjen. Dette suppleres med vedovn i stue og kjellerstue. Det er ventilator på kjøkkenet, øvrig ventilasjon er naturlig. Sikringsskapet har skrusikringer. Det ble montert ny varmtvannsbereder på 200 liter i desember 2020, og det er frostsikker utekran på nordveggen. Videre har boligen vifte i yttervegg for uttrekk av eventuell radon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det er ikke ferdigattest på eiendommen, men det er gitt midlertidig brukstillatelse den 21.04.1982.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3446/267/34:
01.09.2014 - Dokumentnr: 730824 - Best. iflg. festekontrakt
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelser om stolpefeste og legging av kabler og/eller ledninger
Med flere bestemmelser
Overført fra festekontrakt tinglyst 27.04.1981 med dokumentnr. 2850.
29.04.1981 - Dokumentnr: 2962 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3446 Gnr:267 Bnr:29
01.01.2020 - Dokumentnr: 539723 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0534 Gnr:267 Bnr:34

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Boligen er ikke tilknyttet internett, selger mener det er Riks-tv der men at hans mor kun har hatt gratiskanaler. Han mener også moren har hatt kabel-tv fra Canal Digital tidligere, og antar at der er opplegg for det i boligen.
Boligen er vasket av firma før visning, og vil ikke bli ytterligere vasket ut til overtagelse. i garasjen står en gressklipper, stige og spark som medfølger boligen ved salg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et populært og veletablert boligfelt på Gran, ca. 2,5 km utenfor Gran sentrum i Gran kommune. I boligområdet er det fotballbane, akebakke og lekeplasser. I sentrum er det skoler for alle trinn, barnehage og god offentlig kommunikasjon via buss og tog. Et godt utvalg servicetilbud finnes også her.
Området er et eldorado for friluftsmennesker med kort vei til tur- og rekreasjonsområder som kan benyttes gjennom hele året. En liten sykkeltur unna ligger Jarenvannet med flere badeplasser om sommeren, og spesielt populær er badeplassen på østsiden av vannet. Alternativt byr Øståsen på flotte skiløyper inn til markastuer om vinteren, og bademuligheter ved Sagvollen sommerstid. Lygna skisenter ligger bare 14 min unna.
Gran I.L har idrettspark som består av to store kunstgressbaner med undervarme, en 7er bane og en fotballøkke. I tillegg er det to tennisbaner, sandhåndball- og sandvolleyballbane, samt løpebane med tartandekke. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Hadeland Glassverk og Kistefos Museet anbefales.
Nærmeste dagligvarehandel er Coop Extra, Spar, Kiwi og Rema 1000 i Gran sentrum. Her ligger også Granstunet med både lokale forretninger og store kjedehus. Smietorget er et familievennlig kjøpesenter med et godt og variert utvalg. Videre har Storgaten og Meieritråkket flere butikker, spisesteder og gode servicetilbud.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Gran sykehjem som ligger ca. 140 meter unna boligen. Togstasjonen ligger i sentrum, og herfra tar toget deg til Oslo S på 1 time og 8 min. Med bil tar det ca. 11 min til Brandbu, 27 min til Jevnaker, 38 min til Hønefoss og 41 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Se vedlagte kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Fra eiendommen er det gangavstand til populære Trintom barneskole, Gran ungdomsskole, samt både Gran og Hadeland videregående skole. Kommunen har også et utvalg private og kommunale barnehager i nærliggende områder.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Boligen ligger fint til, litt i høyden, med gode solforhold og nydelig, vidstrakt utsikt. Tomten er skrånende og pent opparbeidet med plen, prydbusker, bed, hekk og trær. Foran garasjen er det belegningsstein og oppkjørselen frem til huset er gruslagt.
Boligen har en vestvendt terrasse med utgang fra kjøkken og hovedsoverom. Terrassen har dekke av terrassebord og rekkverk med stående panel. Med et areal på 24 kvm er det god plass til variert utemøblement og det er vidstrakt utsikt mot Viggadalen i vest.
På sørsiden har boligen en lun uteplass med utgang fra stuen. Her er det levegger som skjermer for innsyn og stemningsfullt utelys. Boligen har også en romslig takterrasse over dobbeltgarasjen. Terrassen har rekkverk og en liten bod/lekestue på ca. 6 kvm.

Parkering

Det er parkeringsmuligheter i og utenfor dobbelgarasje og i oppkjørsel til huset.

Vei, vann og avløp

Ingen treff på vannmåler.
Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel datert 20.06.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser. ID: KP2017.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fordeler seg på følgende måte: Avløp 7 001,96 kr, Eiendomsskatt 1 468,00 kr, Feiing 437,52 kr, Vann 5 435,96 kr, HRA 3770 kr.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 076 342.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12 650,- Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kent Andre Lieng og Cathrine Beate Lund

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Selger har ikke kjennskap til dette, men mener å huske at det er frivillig å være med i velforeningen på Skjervum.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 50 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 3000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0006/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.216

Dato

Sist oppdatert: 11. november 2021 kl. 12:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.