Solgt: 8 220 000 kr

Brattvollveien 133

8 200 000 kr
145 m²
3 soverom
Velkommen til Brattvollveien 133
Nordstrand/Munkerud
Lekkert rekkehus med bl.a. 2 stuer, spisestue, 2 bad, terrasser, hage og garasje
 • Prisantydning
  8 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  84 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  8 312 957 kr
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  145 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 283 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Brattvollveien 133 er et solrikt og meget pent «funkishus» med en trafikkskjermet beliggenhet i frodige omgivelser. Et særdeles barnevennlig område uten biltrafikk og med nærhet til bl.a. store grøntområder, barnehage og skole. Kort vei også til et bredt service- og kollektivtilbud på Sæter. Boligen er pusset opp de siste årene, og fremstår som lys og moderne. En innholdsrik og god planløsning med bl.a. 3 soverom, 2 bad, tv-stue, stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning. Terrasser, hage og garasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brattvollveien 133, 1164 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 181, bruksnummer 882, ideell andel 1/1
Andelsnummer 69, Munkerudsletta Borettslag, organisasjonsnummer 950 016 418

Innhold

Totalt bruttoareal: 162 kvm
Totalt bruksareal: 145 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm
Primærrom 1. etasje 69 kvm:
Entré, 2 bad, 3 soverom, tv-stue med utgang til terrasse og hage.
Primærrom 2. etasje 76 kvm:
Stue, spisestue og kjøkken. Utgang til veranda.
Utebod på ca. 3 kvm ved inngangspartiet som er medtatt i bruttoarealet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 31.01.2020 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Tilbygget og romslig rekkehus over 2 plan. Bygningen er iht. tilstandsrapport datert 31.01.2020 oppført på pilarer på komprimerte masser, med vann- og avløpsledninger i åpent kryprom under boligen.
Yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning, som antas å være isolert etter byggeårets og senere tilbyggs gjeldende krav.
Flatt tak i trekonstruksjoner som er tekket med papp/folie. I 2015 ble det i regi av borettslaget lagt ny papp/folie og montert nye takrenner og nedløp.
Det er trebjelkelag i etasjeskillet.
Vinduer og verandadører med trekarmer og isolerglass fra forskjellige år. I 1999 ble det montert nye vinduer og veranda-/terrassedører i stuene mot veranda og terrassen. I 2004 ble det montert 4 nye stue-/kjøkkenvinduer og montert nye soveromsvinduer.
Veranda i 2.etasje har papptekking og tremmegulv, med noe malingsslitte gulvbord, og rekkverk som er noe lavere enn forskriftskravet. Det er ikke montert rekkverk på terrasseplatting ved inngangssiden, hvilket det er krav til der hvor avstand til terreng er høyere enn 50 cm.
Ovennevnte tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Standard

Brattvollveien 133 ligger i et særdeles barnevennlig bomiljø uten gjennomgangstrafikk og med nærhet til bl.a. flotte friområder, barnehage og skole. Det er kort vei til kollektivtransport og til Sæter med et bredt utvalg av butikker og caféer.
Husene i Munkerudsletta borettslag er alle oppført med flate tak og kubisk form, i en særpreget funkisstil. Borettslaget har bilfrie gangveier, lekeplasser og store grøntområder.
Boligen ble oppført i 1975 og senere påbygget i 1994. Selger overtok boligen i 2011 og har i sin eiertid utført oppgraderinger som bl.a. har bestått av:
- I 2011 ble det montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.
- I 2011 ble montert 4 nye stue-/kjøkkenvinduer og alle soveromsvinduer.
- I 2011 ble alle vegger og himlinger fonyet/malt, samt at det ble lagt ny 1-stavs parkett.
- I 2017 ble begge badene pusset opp.
- I 2017 ble det bygget nye terrasseplatting ved inngangspartiet.
I regi av borettslaget er det i perioden fra 2010-2016 utført større vedlikehold og rehabilitering som bestod av bl.a.:
2014 – Delvis panelutskiftning og beising av de fleste husene.
2015 – Ny taktekking og utskiftning av beslag, samt nye luftehatter, renner og nedløp.
Brattvollveien 133 har en meget pen og moderne standard, men innredning og fargevalg i en lys og tidsriktig stil.
Gulvene er belagt med 1-stavs parkett, foruten fliser med gulvvarme i entréen og på begge badene. Det er gulvvarme i hele 1. etasje, foruten i soverom 1.
Vegger med malte flater og veggfliser på badene.
Himlinger med malt panel og malte flater.
Boligen har en god og gjennomtenkt planløsning, fordelt på kun 2 etasjer.
Inngangspartiet ligger i 1. etasje. Ved inngangssiden er det terrasseplatting på ca. 28 kvm. inkludert trapp.
Ved inngangspartiet er det en praktisk utebod på ca 3 kvm. med innlagt strøm og varmeovn, samt plateslåtte vegger og himling.
1. etasje:
1. etasje inneholder entré, 2 bad, 3 soverom og tv-stue.
Entréen har gulvvarme og skyvedørsgarderobe.
Bad 1 ble pusset opp i 2017 og er innredet med servantbolle, underskap, speil med lys, veggmontert wc og 2 svingbare dusjvegger ved nedsenket dusjhjørne.
Oppussingen omfattet skifte av sluk og legging av membran, samt at det antas at det ble brukt våtromsplater som underlag for veggfliser. Det ble samtidig lagt nye vannrør av plast, som er lagt rør-i-rør. Arbeidene ble utført av GS Bad & Rør AS.
Bad 2 ble også pusset opp i 2017. Badet benyttes både som bad og vaskerom, og er innredet med servantbolle, underskap, veggmontert wc og 2 svingbare dusjvegger ved nedsenket dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje.
Oppussingen omfattet skifte av sluk og legging av membran, samt at det antas at det ble brukt våtromsplater som underlag for veggfliser. Det ble samtidig lagt nye vannrør av plast, som er lagt rør-i-rør. Arbeidene ble utført av GS Bad & Rør AS.
3 soverom, hvorav soverom 1 med skyvedørsgarderobe. Mellom barnerommene er det dobbel skyvedør som gir mer fleksibel bruk av rommene. Gulvvarme på begge barnerommene.
Praktisk tv-stue med gulvvarme og utgang til terrasse og hage. Det har tidligere vært vegg mellom Tv-stuen og gangen, og rommet ble da benyttet som soverom. Ved evt. behov for et fjerde soverom, kan man med forholdsvis enkle grep sette opp veggen igjen.
Overbygget terrasse på ca. 17 kvm. utenfor Tv-stuen. Terrassen har downlights i taket og 2 terrassevarmere, samt at det det er adkomst til sydvendt hage.
2. etasje:
I hele 2. etasje ligger stuen og spisestuen med åpen kjøkkenløsning. Rommet er «sonedelt», lyst og åpent med store vindusflater og utgang fra spisestuedelen til sydvendt veranda på ca. 16 kvm.
Ny kjøkkeninnredning fra Kvik i 2011 med hvite folierte fronter. Stor kjøkkenøy med underlimt kjøkkenbeslag og laminat benkeplate og integrerte induksjonstopp. Fritthengende avtrekksvifte (kullfilter) i stål over induksjonstoppen. Øvrige hvitevarer er stekeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Alle hvitevarer fra Siemens. Hvitevarene på kjøkkenet følger boligen.
Diverse taklamper medfølger ikke.
Se tilstandsrapporten datert 31.01.2020 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler hele 1. etasje, bortsett fra i soverom 1. Elektriske panelovner ellers.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.08.1976.
Det foreligger ferdigattest for påbygg datert 08.08.1994.
Det gjøres oppmerksom på at det er gjort noen mindre endringer på planløsningen og fasaden etter at ferdigattesten for påbygget ble gitt, som ikke er meldt til kommunen. Dette gjelder bl.a. innsetting av vindu på «hovedsoverommet» (veggen mot nord), innsetting av vindu i stedet for fransk balkong i 2. etasje på kjøkkenet (østveggen) og forstørring av to vinduer i stuen (nordveggen). Iflg. selger ble det ved telefonkontakt til kommunen før endringene i 2011 informert om at endringene ikke ble ansett som søknadspliktige, men dette ble ikke dokumentert skriftlig. Det gjøres videre oppmerksom på at «hovedsoverommet» opprinnelig er byggemeldt som bod, og således ikke byggemeldt for varig opphold.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras andelen fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom:
Dagboknr 191724, tinglyst 15.03.2010:
Erklæring/avtale. Brattvollleien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal borettslaget opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn,
Det er i tillegg tinglyst forkjøpsrett, der Obos er rettighetshaver.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrikt beliggende i et populært og særdeles barnevennlig boligområde. Et perfekt bosted for familier som ønsker nærhet til et rikt frilufts- og fritidstilbud, kort reisevei unna sentrum. Området byr på et trivelig og frodig miljø med mange barn. Borettslaget har flere lekeplasser internt på området med morsomme attraksjoner som vaiersklie og pendelhuske. For de litt større barna er det egen fotballbane og basketbane på borettslagets eiendom.
Fra eiendommen er det kort vei til bl.a. Munkerud skole, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud.
Nærhet til Sæter handelssenter med et variert servicetilbud som Meny, Rema1000, apotek, bokhandel og nisjeforretninger, samt flere hyggelige caféer og spisesteder. Nærhet også til lokal matbutikk på Ljabru.
Gangavstand også til Lambertseter Senter med et bredt servicetilbud som blant annet omfatter Vinmonopol, bibliotek og Symra kino.
En kort kjøretur unna ligger Holtet med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.
Gangavstand til både buss i Nordstrandveien og Ekebergveien, samt til trikkeholdeplass på hhv. Ljabru og Sæter.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. umiddelbar nærhet til store friområder, samt kort vei til Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Nærhet også til flere badeplasser langs fjorden.
Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nærhet til Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre..
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m. Stor turnhall i Leirskallen.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst til felles garasjeanlegg og gjesteparkering i Brattvollveien fra Nordstrandveien via Munkerudveien, Breiens vei (til venstre), Oberst Rodes vei (til høyre), Munkerudvollen (til venstre) og Magnus Hyldes vei. Følg så skilting til nr 133.
Alternativ gangadkomst til borettslaget fra Munkerudvollen.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området, med bl.a. Munkerudsletta barnehage i umiddelbar nærhet til boligen.
Brattvollveien 133 sogner til Munkerud skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 89.811 kvm. som tilhører borettslaget. Flott opparbeidet og beplantet fellestomt med flere fine skjermede lekeplasser med mange attraksjoner for barn, ballplass og fotball/basketbane. Asfalterte gangveier.
Hver bolig benytter andel av fellestomt som naturlig tilfaller hvert enkelt hus. Tomten tilknyttet boligen er pent opparbeidet med terrasseplatting på ca. 28 kvm. ved inngangspartiet møt nord, samt terrasse på ca. 17 kvm. og hage på sydsiden av huset.
Utebod på ca. 3 kvm. ved inngangspartiet.

Parkering

I følge selger medfølger det 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på garasjetaket.
Den som disponerer el- bil, ladbare hybrider eller andre ladbare kjøretøy plikter å benytte borettslagets ladeinfrastruktur. Evt. oppsetting og tilknytning av lader bekoster av kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-1867 datert 22.11.2000.
Det er søkt om tilbygg av trappehus som omfatter fasadeendring, samt endring av bad og ny utebod, i Brattvollveien 131 og 231.
Under borettslagets eiendom er det regulert inn veigrunn i tunnel.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.283,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, garasje, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 4.093,-
Leietillegg påbygg 190,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Basis kanalpakke er inkludert i felleskostnadene, mens internett har avgift på kr 449,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.516,- pr. år. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.283,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, garasje, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 4.093,-
Leietillegg påbygg 190,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Basis kanalpakke er inkludert i felleskostnadene, mens internett har avgift på kr 449,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.516,- pr. år. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.950.444,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 7.021.599,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 354,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 84 000,- pr. 01.01.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 10 486 023,- pr. 01.01.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Rentebetingelser: 2,95%
Lånets restløpetid: 6 år og 10 mnd
Avdragsfrihet: Ingen
Lån 2:
Rentebetingelser: 2,95%
Lånets restløpetid: 15 år
Avdragsfrihet: Ingen

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 8.292.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 84 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Michelle Davies og Geir Bergseter

Informasjon om forkjøpsrett

Boligen er tilknyttet Munkerudsletta Borettslag.
Borettslaget består av 125 andeler.
Forretningsfører er Obos, tlf. 02333
Dugnad må påregnes.
Den som ønsker å holde en hund eller en katt, må søke styret om dette. Hunden skal alltid føres i bånd på borettslagets område.
Borettslaget har egen nettside: munkerudsletta.no
Foretatt påkostninger de senere år i regi av borettslaget:
2018 Nye armaturer i veilyset. Byttet vinduer.
2017 Byttet kjøkkenvinduer og vedlikehold av gjerder.
2016 Ny asfalt i innkjøringen fra Brattvollveien, samt reparasjon av gangvei.
2015 Taktekking og utskiftning av beslag. Luftehatter, renner og nedløp.
2014 Delvis panelutskifting. Utskifting av ødelagt utvendig panel. Beising av alle hus
unntatt nr 123-129.
2011 Rehabilitering av garasjeanlegget. Betongrehabilitering. Nytt elektrisk anlegg og
nye fasadeplater.
2007 Renner og nedløp, kledningskifte.
Styret har et samarbeid med et arkitektfirma, for å utarbeide forslag til søknad om ny reguleringsplan/bebyggelsesplan, som blant annet omfatter mulighet for utbygging av andelene, mulighet for å sette opp solcelleanlegg i fremtiden, mulighet for salg av deler av borettslagets eiendom for utbygging og mulighet for å føre opp et samlingslokale for borettslaget.
Borettslaget kjøper vaktmestertjenester som har vintervedlikeholdet av kjøreveiene, tilførselsveiene til garasjen og garasjetaket. gressklipping av fellesarealer, stell av busker og hekker på fellesområder, vedlikehold av lekeplasser med benker, samt beskjæring av frukttrær på fellesområdene.
Styret og frivillige beboere bidrar til snørydding av gangveier og trapper, samt områdene
rundt avfallsbeholderne.
Det er vedtatt retningslinjer for utbygging av rekkehusene og oppsetting av bod. Styret må kontaktes dersom dette skulle være aktuelt.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 3.700,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0013/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2013

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2021 kl. 10:41

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.