Solgt: 4 250 000 kr

Lauvåsvegen 13 A

4 290 000 kr
148 m²
4 soverom
Velkommen til Lauvåsvegen 13A - og denne innholdsrike eneboligen beliggende i et ettertraktet og barnevennlig område i Klæbu!
Rune Selven
Presenteres av
Rune Selven
Innholdsrik enebolig i et sentralt og rolig område - Garasje - Solrik overbygget terrasse - God planløsning
 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  108 592 kr
 • Totalpris
  4 358 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  148 m²
 • Bruksareal
  213 m²
 • Tomteareal
  997,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lauvåsvegen 13A - og denne innholdsrike eneboligen beliggende i et ettertraktet og barnevennlig område i Klæbu! Boligen har gode lysforhold og en fin planløsning som med enkle grep kan endres om man ønsker andre løsninger.
Her bor du omgitt av en stor og flott hage og innkjørsel/gårdsplass er pent opparbeidet med belegningsstein. Det er etablert en dobbeltgarasje ved underetasjen, i tillegg til en felleseid garasje på oversiden. Man har utgang til en delvis overbygget terrasse med gode solforhold. Eiendommen har en sentral og meget populær beliggenhet, med kort vei til skole, barnehage, butikk og buss. Området ligger landlig til, men er likevel bare en kort kjøretur unna Trondheim sentrum og Tiller med ytterligere servicetilbud.
Velkommen på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lauvåsvegen 13 A, 7540 KLÆBU
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 520, bruksnummer 237, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 236 kvm
Totalt bruksareal: 213 kvm
Totalt primærrom: 148 kvm
1. etasje (P-rom): Entre, vaskerom, kontor, kjellerstue, og toalettrom.
1. etasje (S-rom): Bod 2, 3 og 4 og garasje.
2. etasje (P-rom): Stue, kjøkken, bad, soverom 1, 2 og 3.
2. etasje (S-rom): Bod 1.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.04.2021 utført av Anticimex Trondheim. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fra takstmann: " Bolig på en 1 etasje over sokkel. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokk. Bærende konstruksjoner av mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med stålplater. Boligen har profilert entredør i sokkeletasje. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to og tre-lags glass".

Standard

Velkommen inn! Boligen ble oppført i 1975 og ligger i Klæbu i Trondheim kommune. Tomten er gruslagt og pent opparbeidet med plenarealer og beplantninger. Det er oppført en dobbeltgarasje som er felleseid med Lauvåsveien 11A, i tillegg til en biloppstillingsplass på tomten. Fra hovedetasjen har man utgang til en delvis overbygget sør-vendt veranda på ca. 50 kvm.
Bad TG0 og 1:
Baderom fra år 2000. Gulv med belegg. Flislagte vegger. Tak-ess i himling med lufteventil. Vegghengt servantskap med slette fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt skap med speilfronter, belysning og stikk. Gulvstående toalett fra Duxa. Frittstående badekar med blandebatteri fra Oras tilkoblet hånddusj. Vegghengt speil med overbelysning over badekar. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. TG2: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Overflater vegger. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Gulv utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
Vaskerom TG0 og 1:
Vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Tak-ess i himling. Vegghengt benkeplate med nedsenket servant og ett-greps armatur fra Oras. Vegghengt speil med overbelysning og stikkontakt på vegg. Dusjløsning med vegg av glassbyggerstein og blandebatteri fra Oras tilkoblet hånddusj. CTC Ferro varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 2004. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk gjennom hull i vegg mot toalettrom, videre ut via ventil på toalettrom. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. TG2: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er målt forhøyede fuktverdier i området rundt sluk.
Kjøkken TG0 og 1:
Kjøkkeninnredning fra ca. år 2000. Gulv av belegg. Vegger av tapet og himling av malt plate med lampepunkt. Profilerte fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med ovenpåliggende oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur fra Scanbad. Flis mellom benkeskap og overskap. Frittstående hvitevarer. Stekeovn med platetopp fra Siemens og ventilator fra AEG. Kjøleskap fra Matsui. Oppvaskmaskin fra Siemens. Vannrør av kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør av plast fra ca. år 2000. TG2: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Toalettrom TG0 og 1:
Toalettrom fra byggeår. Gulv av flis. Vegger av panel. Himling av panel med lampepunkt. Vegghengt servant fra byggeår med ett-greps armatur fra Oras . Gulvstående toalett fra Evalet. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og kobber. Naturlig ventilasjon via ventil på vegg. TG2: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. TG2 gjelder avløpsrør i kobber.
Øvrige rom TG0 og 1:
Gulv belagt med belegg og laminat. Vegger av panel og tapet. Himling av malte plater med lampepunkt i flere rom. Dører i slett utførelse. Naturlig
oppdriftsventilasjon.
Rom under terreng TG0 og 1:
Gulv av laminat, flis og malt betong. Vegger av naturstein, pussede overflater og panel. Himling av panel med lampepunkt i flere rom. Innerdører i slett utførelse. Naturlig oppdriftsventilasjon. TG2: Etasjen har gulv under bakkenivå som er opplektet. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Informasjon: Synlig saltutslag på vegg i bod. Dette kan ha sammenheng med dårlig drenering før denne ble skiftet.
Loft (uinnredet) TG0 og 1:
Råloft med adkomst via takluke i gang. TG2: Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Konstruksjonen viser ikke nevneverdige tegn til å være negativt påvirket.
Ildsteder TG0 og 1:
Skorstein fra byggeår med nyere ildsted i kleberstein. Ildsted er ikke funksjonstestet.
Tekniske anlegg TG0 og 1:
Vannrør av kobber fra byggeår. Avløpsrør av plast fra byggeår og 2010. CTC Ferro varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 2004 plassert på vaskerom. Panasonic luft/luft varmepumpe på vegg i kjellerstue. Hovedstoppekran montert på inntaksledning på vaskerom.
Brann TG0 og 1:
Boligen har godkjent brannvarsler og brannslukningsapparat.
Yttervegger TG0 og 1:
Yttervegger av pusset murvegg, fasade tegl og bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående panel.
Vinduer/Ytterdører TG0 og 1:
Ytterdør med glassfelt. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1975 og 1982, vindu med karmer av tre-lags glass fra 1986. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1975 og 2011. Info: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Verandadør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak TG0 og 1:
Taktekking er fra år 2017. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med stålplater. Beslag, renner og nedløp i metall. TGIU: Ikke tilgjengelig grunnet glatt tak.
Balkong TG0 og 1:
Utgang fra gang til sør-vendt balkong på ca. 50 m2 med takoverbygg. Balkong er belagt med flis og har rekkverk av tre. Rekkverkhøyde er målt til 90 cm. Informasjon: Selgers opplysning: liten lekkasje fra balkong registrert i garasje.
Grunnmur/fundamenter TG0 og 1:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur i lettklinkerblokker. TGIU: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent
Drenering TG0 og 1:
Drenering er fra varierende etableringsår, nærmere bestemt årstall 2010. TG2: Det er utskillingsprodukter (salter, korreksjon, etc.) som indikerer fuktighet som vurderes sannsynelig å ha sin årsak i svekket drenssystem. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Stikkledninger og tanker TG0 og 1:
Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra byggeår. TG2: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Restlevetiden beheftes med usikkerhet, uten at det dermed trenger være absolutte krav for umiddelbare tiltak. Alt slites, og det gjelder også vann- og avløpsledninger samt utstyr knyttet til det. Behov for tiltak kan kan være nødvendig innen kort tid, men det kan også være at tiltakene kan skyves ut i tid. Materiale er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. Samme faglige vurderinger gjelder alle tilsvarende boliger med aldersbetraktninger og er ikke spesielt for akkurat denne boligen. Informasjon: Nedgravd oljetank på husets øst-side. Det foreligger dokumentasjon på avtalt sanering av tank.
Frittstående byggverk TG0 og 1:
Frittstående garasje i trekonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig tekket med stående panel. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Informasjon: Garasje er felleseid med Lauvåsen 11A.
Innvendige trapper TG2:
Innvendig trappegang i trekonstruksjon. Rekkverk i tre fra 2018. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
Etasjeskiller TG2:
Støpt gulv mot grunn av betong. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom og metode er valgt: kryssmåling i kjellerstue og stue. TG2: Det er merkbare skjevheter i kjellerstue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 8 mm og 20 mm. For øvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
P-Rom:
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er i målt sokkeletasje målt 2,26 meter takøhyde i kjellerstue og entre, 2,27 meter på kontor, vaskerom og bod 3, 2,28 meter i bod 2 og toalettrom meter og 2,30 meter i bod 4. Det er i hovedetasje målt 2,38 meter takhøyde på stue, sov 1, sov 2 og kjøkken, 2, 39 meter på bad, bod 1 og soverom 3.
Elektrisk anlegg:
Boligen har i hovedsak skjult elektrisk anlegg. Sikringskap med automatsikringer plassert i entre.
For videre vurdering anbefales det og gå nøye igjennom rapportens respektive punkter.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, luft-luft varmepumpe kombinert med vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.01.1976.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Kjellerstuen i sokkeletasjen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom og er således ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Velforeningen er i følge selger inaktiv.
Følgende inventar medfølger ikke i handelen:
- Skap og hyller på syrom.
- Løse hyller på den innerste boden.
- Lampe i kjellerstue.
- Ribbevegg på vaskerom.
- Alle taklamper i hovedetasje.
- Lampe på vegg i stue
- Oppvaskmaskin på kjøkken
- Klesskap ved siden av fryser.
Det henvises utover dette til NEFs liste over løsøre og tilbehør som medfølger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt område på Lauvåsen i Klæbu. Her bor du med alle servicefunksjoner Klæbu har å by på, like i nærheten. Fra eiendommen er det gangavstand til Sørborgen barneskole og Klæbu ungdomsskole. Ved skolen ligger også Sørborgen kunstgressbane og Klæbuhallen. Det er flere barnehager i nærområdet.
Nærmeste bussholdeplass er Sørborgen, som kun ligger 7 minutters gange fra eiendommen. Det er gode bussforbindelser til Tiller/Trondheim. Coop Ekstra og Bunnpris er nærmeste dagligvare, og ligger innenfor gangavstand . Området er landlig, men det er likevel bare en 15 minutters kjøretur fra Tiller, med bl.a. kjøpesenteret City Syd, byggevarehus og restauranter. I tillegg er det ca. 25 min med bil til Trondheim sentrum, med alle fasiliteter.
Det er en rekke tilbud for den som ønsker en aktiv fritid i området, med blant annet Klæbu treningssenter ligger midt i sentrum. Fra eiendommen er det også korte avstander til lekeplass, fotballbane, idrettshall og ridesenter, m.m. På vinterstid er tilbudene mange, med blant annet skøytebaner, skiløyper og Vassfjellet alpinanlegg i nærheten. Anlegget er et av Norges største bynære anlegg med 6 skiheiser, 10 nedfarter og en total fallhøyde 460 meter. Fine lysløyper med flere oppkjørte skispor ligger kun et steinkast fra eiendommen. Fra boligen er det ca. 6,9 km til Selbusjøen og ca. 11 km til Gjenvollhytta. Nidelva strekker seg mellom Tanem og Klæbu sentrum, og byr på et godt ørretfiske og nydelige turområder hele året.

Adkomst

Fra sentrum: Kjør i retning Klæbu. Når du passerer Sørborgen skole, ta neste opp til høyre. Følg veien ca. 200 meter, og ta så til venstre inn på Lauvåsvegen. Følg veien ca. 300 meter og nummer 13A vil dukke opp på din høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Lauvåsen i Klæbu.
Barnehager i nærheten:
- Knærten friluftsbarnehage (0-6 år) 0,2 km
- Hesteskoen barnehage (0-6 år) 1,3 km
- Tussestua familiebarnehage (0-5 år) 1,6 km
Skoler i nærheten:
- Sørborgen skole (1-7 kl.) 0,7 km
- Klæbu ungdomsskole (8-10 kl.) 0,7 km
- Tiller videregående skole (580 elever) 10,4 km
- Kristen videregående skole (480 elever) 10,7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 997,7 kvm.

Parkering

Det er oppført en dobbeltgarasje ved underetasjen, i tillegg til en felleseid garasje på oversiden med plass til en bil. Det er også i en biloppstillingsplass på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan k1973002 datert 19.12.1973 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.12.1982.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen også er berørt av reguleringsplan k2006007 datert 21.08.2008, k1979001 datert 22.09.1979 og k2009007 datert 04.10.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 21.724,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Kommunale avgifter i Trondheim Kommune er fordelt på 4 terminer. For termin 1 av 4 i 2021 var avgiften på kr. 5.431,-
Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1 000,- pr. år. pluss nettleie.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 620.505,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.233.817,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.398.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Clara Grendstadbakk

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0144/20
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.20144

Dato

Sist oppdatert: 27. oktober 2021 kl. 14:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.