Solgt: 5 000 000 kr

Thereses gate 31B

4 950 000 kr
56 m²
1 soverom
Velkommen til Thereses gate 31B - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
Stensparken/Bislett
Unik leilighet over 2 plan med privat og usjenert takterrasse - Vender i sin helhet mot Indre bakgård - P.plass mulighet!
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  23 412 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  5 031 869 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 667 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Thereses gate 31 B - en rålekker leilighet over to plan beliggende i et attraktivt område på Bislett. Leilighetens beliggenhet sikrer gangavstand til alt av fasiliteter. Leiligheten kan bl.a. skilte med en sydvendt balkong på ca. 3 kvm i 3 etg., sydvendt takterrasse på ca. 6 kvm i 4 etg., gode vindusflater, ildsted og detaljer som god takhøyde og synlige takbjelker. Boligen ligger i byggets 3 og 4. etasje og består av gang, åpen stue-/kjøkkenløsning med utgang til balkong, bad, loftstue med alkove og takterrasse på ca. 6 kvm. - Koselig peis i stuen - Muligheter for leie av parkering* - Stor kjellerbod på ca. 5,5 kvm - Sentral beliggenhet like ved Stensparken - Ingen dok.avgift!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Thereses gate 31B, 0354 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 216, bruksnummer 231
Andelsnummer 12, Borettslaget Thereses gate 31, organisasjonsnummer 952 505 319

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Primærrom:
3. etasje 36 kvm: Gang, bad, stue/kjøkken.
Loft 20 kvm: Alkove, stue.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.01.2020 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på drenert og stabil grunn, yttervegger oppført i bærende murkonstruksjoner, skråtak i trekonstruksjon og takplater i stål.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad TG2:
- Eldre vinduer. Kort gjenværende levetid med referanse til levetidstabeller.
- 3. etg.: Eier opplyser at ytterdøren er vanskelig å låse døren ved kaldt vær.
- Loft: Ytterdøren subber i karmen.
- Trappen mangler rekkverk. I tillegg er det enkelte åpninger mellom trinnene.
- Bom i fliser på badet. Fugene er skadet ved servanten. En flis «knepper» når man tråkker på den.
- Bad: Det er ikke avrenningsspalte fra den innebyggede sisternen for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann. Ukjent oppbygging og manglende dokumentasjon setter TG.
- Ventilasjon.
Eier opplyser at det har forekommet noen veldig få sølvkre på baderom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Thereses gate 31 B - en rålekker leilighet over to plan beliggende i et attraktivt område på Bislett. Leilighetens beliggenhet sikrer gangavstand til alt av fasiliteter og servicetilbud som kaféer, restauranter, offentlige kommunikasjonsmidler og mye mer.
Leiligheten kan bl.a. skilte med en sydvendt balkong på ca. 3 kvm i 3 etg., sydvendt takterrasse på ca. 6 kvm i 4 etg., gode vindusflater, ildsted og detaljer som god takhøyde og synlige takbjelker. Boligen ligger i byggets 3 og 4. etasje og består av gang, åpen stue-/kjøkkenløsning med utgang til balkong, bad, loftstue med alkove og takterrasse på ca. 6 kvm.
Entré:
Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det plass til klesavheng og skotøy. Gulvet er flislagt og dermed meget praktisk i forhold til rengjøring og vedlikehold. Fra entréen er det videre adkomst til leilighetens 1. etasje med bad, stue og balkong. Entréen har lyse overflater og trapp videre opp til leilighetens loftstue og takterrasse i 2.etasje.
Stue:
I leilighetens 1. etasje er boligens flotte og romslige stue i åpen løsning mot kjøkken. Store vindusflater som bidrar til rikelig med lysinnslipp og en god romfølelse. God plass til spisebord i direkte tilknytning til både kjøkken og stue - et naturlig samlingspunkt for både familien og gjester. Fine møbleringsmuligheter med plass til sofagruppe/stol samt tv-seksjon. Koselig peis i stuen varmer godt på kalde kvelder. Fra stuen er det direkte utgang til sydvendt balkong på ca. 3 kvm.
Balkong:
Fra stuen er det utgang til en hyggelig sydvendt balkong på ca. 3 kvm. Her har du plass til koselig sittegruppe der du kan nyte mange fine stunder sammen med familie og venner. Fra balkongen kan du nyte de grønne omgivelsene i Stensparken.
Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning fra 2012 med glatte fronter, laminat benkeplate og oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Kjøkkenets innredning byr på særdeles god skap- og benkeplass. Induksjon koketopp, innebygget mikroovn i høyskap, innebygget stekeovn, integrert kjøleskap/ fryser og oppvaskmaskin. Det er montert Waterguard. Alle hvitevarer medfølger boligen ved kjøp.
Bad:
Lekkert flislagt bad fra 2012 med varmekabler i gulv og downlights i himling. Innredningen er moderne med lyse farger som står fint i stil med fliser på gulv, og gir en fin kontrast til de mørke flisene på vegg. Lekkert dusjnisje med innfellbare glassdører som i seg selv er meget praktisk og frigjør mye plass på bad når man ikke bruker dusjen, vegghengt toalett, servant med underskap og opplegg for vaskemaskin. Fine detaljer med små fliser i kontrast til øvrige, på gulv i dusjhjørnet.
Loftstue m/ alkove:
I leilighetens 2.etasje finner vi en hyggelig loftstue med god takhøyde og synlige takbjelker. Rommet har lyse vegg- og himlingsflater og store vindusflater som gir gode lysforhold. Loftet er i dag innredet på en luftig og fin måte med en alkoveløsning ved direkte ankomst og rikelig med oppbevaringsmuligheter. Dersom det er ønskelig med soverom, er dette fullt mulig å etablere med enkle grep. Fra loftstuen er det direkte utgang til privat takterrasse på ca. 6 kvm.
Takterrasse:
Fra loftstuen byr boligen på en stor privat takterrasse på ca. 6 kvm med særdeles god plass til utemøbler og grill. Det medfølger en justerbar markise, som vil være svært praktisk til varmere dager.

Oppvarming

Elektrisk panelovn i gangen, peis i stuen og varme i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1901.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, noe som ikke er uvanlig for eldre bygårder oppført på denne tiden. Dokumentene kan ha forsvunnet i brann eller lignende fra gammelt av.
Det foreligger imidlertid ferdigattest innredning av leiligheter og atelier på loft fra 1992.
Ferdigattest for oppføring av balkonger fra 2015.
Ferdigattest for bruksendring fra boder til boligareal på loft fra 2016.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, benyttelse, vann/kloakkledning m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Dette er en super beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt og med nærhet til alt. Thereses gate kan tilby flere kaféer, restauranter, vinmonopol, apotek, og diverse frisører. Det er kun 5 minutters gange til St.Hanshaugen med blant annet spesialbutikker som Gutta på Haugen og hyggelige spisesteder som Smalhans, Pascal og Åpent Bakeri. På sommerstid er det uteservering både på St. Hanshaugen og i Stensparken. Ellers er det kort vei til Majorstuen og Bogstadveien med gode shoppingmuligheter.
Servicetilbud
Bislett har det meste av servicetilbud innen gangavstand som matvareforretningene Coop Extra, Coop Mega og Kiwi, kaféer/barer som Laundromat, Godt Brød, Kaffebrenneriet, Store Stå m.m. Restauranten St. Lars ligger like ved. Apotek og vinmonopol finner du også i umiddelbar nærhet. Er du av den sporty typen er det godt med treningstilbud på bl.a. SATS, Bislett Bad, Fitness Xpress, Fresh Fitness og tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion. Tur og rekreasjonsmuligheter Stensparken som er en grønn oase midt i byen, ligger rett i nærheten, og her er det store rekreasjonsområder sommer som vinter. Om man ønsker ytterligere park-tilbud er det kun få minutter på sykkel eller til fots til Idioten og St.Hanshaugen.
Offentlig kommunikasjon
Det er et bredt kollektivtilbud i området. Trikkestoppet for linje 17- og 18 er omtrent like utenfor døren. Det er også kort gangavstand til busstopp for linje 21- og 37. Det finnes gode ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov /Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m. flere. SAS Flybussen har også holdeplass på Bislett. T-banestasjon på Majorstua og Nasjonalteateret ligger i gåavstand.
Utdanningsinstitusjoner
Ellers er det kort gangavstand til Høyskolen i Oslo og kort vei/gode transportmuligheter til Universitetet på Blindern, Tannlegehøyskolen, BI, Veterinærhøyskolen m. flere.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.074,4 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget disponerer 14 parkeringsplasser i bakgården som leies ut etter venteliste. Dette koster kun kr. 300,- pr. mnd. Det er per 22.01.2020 ingen ledige plasser, men det er heller ingen på liste. Selger leier i dag en plass som vil bli ledig dersom ingen andre setter seg på ventelisten.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977, senere endret reg.best. S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.
Plan/byggesaker i område:
201914303 - Byggesak: Thereses gate 31 - Ny boligbebyggelse og næringsarealer i eksisterende bebyggelse. Status i saken er at Plan- og bygningsetaten venter på tilleggsdokumentasjon for å kunne behandle og fatte vedtak. Det er mottatt nabovarsel i forbindelse med forslaget.
Forslaget som er sendt inn er ønske om følgende tiltak på eiendommen:
- Oppføring av tilbygg og påbygg og etablering av underetasje på eksisterende bebyggelse.
- Oppføring av forstøtningsmur mot Stensparken.
- Fasadeendring på eksisterende bebyggelse (tilbakeføring til tidligere, dokumentert situasjon, utvidelse av eksisterende åpninger og etablering av større glassfelt, fjerning/innsetting av vinduer i takflater).
- Riving av mindre mellombygg og tilbygg.
Byantikvaren vil ikke motsette seg rivning av mindre mellombygg og tilbygg på eiendommen. Byggene som er planlagt revet, tilkjennes ikke verneverdi. De andre forslagene frarådes av Byantikvaren. Se nærmere saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, saksnummer: 201914303.
201708877 - Reguleringssak: Thereses gate 31 - Oppstartsmøte - Utvikling av eiendom for næring og boliger. Forslagsstiller ønsker å fremheve den eksisterende bebyggelsen på planområdet ved å rehabilitere, tilbakeføre og addere ny bebyggelse samt gjøre opplevelsen av de gamle bygningene mer tilgjengelig gjennom å invitere folk inn i bakgården ved utadrettet virksomhet og en snarvei gjennom eiendommen til parken. Se nærmere saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten, saksnummer: 201708877.
201709875 - Byggesak: Thereses gate 35 B - Sammenslåing av hybler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 2.667,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv (grunnpakke), trappevask, renter og avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, diverse drift og vedlikehold av eiendommen. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renter og avdrag kr 266
Trappevasktillegg kr 350
Kabel-TV-avgift kr 437
Felleskostnader kr 1.614
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.460,- pr. år. / 6.119 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.144.173,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.119.022,80,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 36.584,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 23.412,- pr. 18.01.2020.
Lånenummer: 12126169319, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.01.2020: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 18.01.2020: kr 386.641,- (andel av saldo kr 23.412,-)
Første termin/første avdrag: 25.09.2015 ( siste termin 25.09.2028 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.981.869,-.
Av dette beløpet utgjør kr 23.412,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Jin Nilsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Thereses gate 31.
Borettslaget består av 21 andelsleiligheter.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Borettslaget eiendom er forsikret i forsikringsselskapet Gjensidige Forsikring ASA.
Borettslaget har avtale om vaktmestertjenester med vaktmester Xander Welle.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes om til styret og skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2016: Elektrisk vedlikehold på uteanlegg. Installering av automatisk lys i oppganger. Skiftet noen takrenner, Malt alle vinduer på balkongsiden, reparasjon av utetrapper, oppussing av oppganger.
2015: Oppføring av 12 balkonger, inndeling av boder i kjeller, oppføring av nytt søppelskur.
2013/14: Omfattende rehabilitering av kjeller og bodareal.
Planlagte påkostninger:
Det ble på generalforsamling 08.05.2019 vedtatt en utvendig oppussing av gården i 2020. I følge styreleder per 22.01.2020 har de på nåværende tidspunkt ingen oversikt over kostnadene. Det vil kunne medføre en viss økning av felleskostnadene/fellesgjeld. Det ble også vedtatt å bygge ut sykkelskuret, og få til en låsbar løsning.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og vil bli avklart raskt etter salg. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 38-0015/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Frogner
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR38.2015

Dato

Sist oppdatert: 09. mars 2021 kl. 13:35

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.